search
HBO Max maakt van angstaanjagende 'The Conjuring'-films een gloednieuwe serie
Series / Nieuws

HBO Max maakt van angstaanjagende 'The Conjuring'-films een gloednieuwe serie

Eén van de succesvolste horrorfilms moet kijkers ook op TV de stuipen op het lijf jagen.

HBO Max is op het moment bezig met het maken van een televisieserie gebaseerd op de films uit het The Conjuring-universum. Filmmaker James Wan kwam in 2013 met de eerste film en sindsdien is het een aaneenschakeling van successen geweest.

Het nieuws werd naar buiten gebracht tijdens de onthulling van de nieuwe streamingdienst Max, een samenwerking tussen HBO en Warner Bros. Discovery. Momenteel is Wan, de geestelijk vader van het The Conjuring-universum, in gesprek met Warner Bros. om als uitvoerend producent van de serie aan de slag te gaan.

Een universum dat zich maar blijft uitbreiden


Het was 10 jaar geleden eigenlijk al een garantie voor succes. De maker van de succesvolle films uit de Saw- en Insidious-reeksen zou met een nieuwe film komen gebaseerd op het leven van de Amerikaanse paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Zo geschiedde en inmiddels zijn er maar liefst acht films verschenen, allen met veel succes.

Zo wisten The Conjuring, Annabelle, The Conjuring 2, Annabelle: Creation, The Nun, The Curse of La Llorona, Annabelle Comes Home en The Conjuring: The Devil Made Me Do It gezamenlijk een slordige twee miljard dollar in de bioscopen binnen te harken. En nu is het tijd voor de befaamde spanning op het kleine scherm.

Wanneer de serie uitkomt is nog niet bekend. Binnenkort volgen meer updates over de The Conjuring-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen