search
De streamingdienst HBO Max krijgt een andere naam, alleen in Nederland niet
Series / Nieuws

De streamingdienst HBO Max krijgt een andere naam, alleen in Nederland niet

Woensdag 12 april is het samengaan van de streaming-platformen officieel bekendgemaakt.

Eerder is al bericht over het samengaan van diverse streaming-platforms teneinde een betere positie in de markt te verwerven. De Warner Bros. Discovery-topman David Zaslav maakte twee jaar geleden de plannen bekend voor de fusie van HBO Max en Discovery+.

Warner Bros. Discovery is het bedrijf waar zowel HBO Max als Discovery+ onder vallen. HBO Max staat bekend om de zogeheten 'scripted content' (series) terwijl Discovery+ vooral 'unscripted content' biedt (realityseries).

Nieuwe naam wordt 'Max'


Er hangt een prijskaartje van maar liefst $ 43 biljoen aan deze overeenkomst. Het nieuwe platform gaat in de VS op 23 mei aanstaande van start onder de naam 'Max'.

De ambitie van Warner Bros. Discovery is om mee te doen in een competitie waarin giganten zoals Netflix en Disney ook meespelen. Men wil zich meer als eenheid presenteren, waarbij het publiek alle soorten programma's op één platform kan vinden.

Alles op één platform


Julia Alexander van Parrot Analytics, een bedrijf dat onder andere media-strategieën biedt, zegt in The New York Times het volgende: "De naamsverandering houdt in dat het platform een thuisbasis wordt voor werkelijk alles wat je kunt bedenken".

Tarieven in de Verenigde Staten


De fusie is niet volledig. Discovery+ blijft afzonderlijk ook bestaan, wel worden programma's van Discovery+ toegevoegd aan Max. De prijzen voor Max blijven gelijk: $ 9,99 per maand met advertenties, en $ 15,99 zonder advertenties. Ook komt er een prijsplan bij voor $ 19,99 per maand waarbij de abonnees in 4K kunnen streamen naast andere extra's.

De Nederlandse situatie


Op Twitter heeft HBO Max Nederland bekendgemaakt dat de wijziging in Nederland in 2024 plaats zal vinden. De precieze datum is nog niet bekend.

Ook is niet bekend wat er met de levenslange korting gaat gebeuren die de nieuwe abonnees kregen toen HBO Max in 2022 in Nederland van start ging. De verwachting is dat te zijner tijd meer bekendgemaakt zal worden wat deze veranderingen betreft.

Aanbevolen artikelen