search
Onvoorstelbaar: Deze 4 topseries maken van Pedro Pascal de prins van Hollywood
Series / Featured

Onvoorstelbaar: Deze 4 topseries maken van Pedro Pascal de prins van Hollywood

Weinig andere acteurs hebben zo'n stempel gedrukt op het serielandschap

Op 2 april 1975 werd in Chili Pedro Pascal geboren. Eind jaren 90 verscheen Pascal voor het eerst als acteurs in korte films en televisieseries. Jarenlang speelde hij vooral korte rollen in een hele rits series, maar dan komt er in 2014 een rol waarmee hij doorbreekt. Nu is hij niet meer weg te denken, en dat is vooral te danken aan vier enorme topseries.

Game of Thrones


Zijn succesverhaal begon in 2014, toen hij verscheen in het vierde seizoen van Game of Thrones. Pascal speelde het personage Oberyn Martell. Ondanks dat zijn personage het maar een seizoen volhield in de bloederige wereld van Game of Thrones liet hij een onvergetelijke indruk achter. Al was het maar vanwege het lugubere einde van het personage.Narcos


Een jaar later al kwam zijn volgende rol in een grote serie. Pascal kroop in de huid van de DEA-agent Javier Pena in de misdaadserie Narcos. In deze serie hield hij het langer vol; hij speelde het personage in alle drie de seizoenen van de originele Narcos-serie.

The Mandalorian


De volgende succesvolle stap van de acteur vindt plaats in 2019, als hij een hoofdrol krijgt in een absolute topserie, de Star Wars-spinoff The Mandalorian. In die serie zien we hem nu ook in actie, want het derde seizoen is momenteel in volle gang.

The Last of Us


Naast The Mandalorian verscheen Pascal eerder dit jaar in de volledig nieuwe topserie The Last of Us. Het kwartet aan topseries werd daarmee compleet gemaakt. In de post-apocalyptische hitserie van HBO speelt hij de rol van de harde smokkelaar Joel Miller. Voorlopig zijn we gelukkig ook nog niet van hem af, want er komt in ieder geval een tweede seizoen van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen