search

Ons nieuws van maandag 17 april 2023

Huh?! Netflix-hitserie volgens critici flop, maar kijkers vinden het top
Series / Nieuws

Huh?! Netflix-hitserie volgens critici flop, maar kijkers vinden het top

Zó ziet het er uit wanneer recensenten en kijkers het totaal oneens zijn.

Er zijn producties waarbij het oordeel unaniem is. Denk hierbij aan The Last of Us, of het huidige seizoen van Star Trek: Picard, die als topproducties worden ervaren. Een treuriger voorbeeld is The Witcher: Blood Origin, dat werkelijk iedereen ruk vond.

Hoe zit het wanneer kijkers en critici lijnrecht tegenover elkaar staan? Dit laatste is het geval met de komische misdaadserie Florida Man. Op Rotten Tomatoes krijgt deze een tragische 0% van de critici, en een stevige 85% van de kijkers.

Brij van een verhaal?


Op het moment van schrijven heeft Rotten Tomatoes vijf recensies. Er wordt vooral gemopperd dat het verhaal niet goed uitgewerkt zou zijn. Hierdoor blijft het aan de oppervlakte hangen naar de mening van de critici.

"Er zitten wat goede verhaalelementen in, maar de serie is een brij van personages met een onduidelijk verhaal," aldus Decider. Collider meldt: "De serie is nogal wollig, met het nodige escapisme, geestige dialogen en actie. Vier of vijf afleveringen hadden volstaan".

Prima mix


Florida Man heeft echter genoeg fans, op dit moment hebben meer dan 100 mensen gestemd op de website. Michael: "Een mengelmoes van stijlen die werkt. Het is leuk, grappig en de dialogen zijn top". De serie heeft iets eigenzinnigs, merken meerdere kijkers op. Vicky M noemt de "creatieve en belachelijke humor", en Anita S geeft aan dat het "genoeg drama heeft om je geboeid te houden".

Andere stemmers noemden de luchthartige toon, en een flinke dosis actie met een aantal onverwachten plotwendingen. In Nederland staat de serie op nummer 4 in de Netflix Top 10. De avonturen van Mike (Edgar Ramirez) en co vallen duidelijk in goede aarde.

Wil je weten aan welke kant je zelf staat, Florida Man is te zien op Netflix.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scène in 'The Last of Us' seizoen 2 zal veel afwijken van het videospel
Series / Nieuws

Deze scène in 'The Last of Us' seizoen 2 zal veel afwijken van het videospel

De maker van 'The Last of Us' heeft laten doorschemeren dat ze misschien een belangrijke scène laten afwijken van het videospel.

Tot nu toe heeft The Last of Us het verhaal van de videogame goed gevolgd, maar in seizoen 2 zal één scène waarschijnlijk erg afwijken.

In het eerste seizoen hebben Ellie en Joel de reis naar de Fireflies overleefd en keerden ze terug naar Jackson om een nieuw leven op te bouwen. In het aankomende seizoen moeten ze weer klaar staan om nieuwe uitdagingen aan te gaan, en de serie heeft al belooft dat ze dicht bij het verhaal van The Last of Us Part II blijven.

Verschillen


Toch zullen er een aantal verschillen komen tussen het tweede seizoen van The Last of Us en het videospel, net zoals in het eerste seizoen. Zo zal er in het volgende seizoen waarschijnlijk een ander liedje worden gebruikt als Joel zingt voor Ellie.

In het videospel zingt Joel het liedje Future Days van Pearl Jam, maar dit liedje kan niet in de serie worden gebruikt omdat er een verandering is in de tijdlijn. De makers overwegen nu om een ander liedje te gebruiken.

Onlogisch


Het is niet logisch om het nummer van Pearl Jam te gebruiken in de serie, omdat de tijdlijn niet overeenkomt. Future Days is uitgebracht in 2013, terwijl de apocalyps van The Last of Us begint in 2003.

Het is dus onmogelijk dat Joel het liedje ooit heeft gehoord of het kan zingen. Bekijk de uitspraak van maker Neil Druckmann over de kwestie hieronder:

Nog geen zekerheid


"Ik kan je vertellen dat we nog geen beslissing hebben genomen. We hebben erover gesproken om precies de redenen die je aankaart. Het is niet logisch als Joel dat liedje nu kent," aldus Druckmann.

Daarna vervolgt hij: "We zouden kunnen zeggen: 'Oké, het is een parallelle dimensie en het nummer is eerder uitgekomen.' Er zijn manieren, maar dat voelt een beetje als valsspelen."

Hij sluit af met: "Ik kan wel zeggen dat Pearl Jam specifiek nog meer is verweven met de wereld van 'The Last of Us'. Dus als we het liedje niet gebruiken, dan zijn er andere nummers waarmee we kunnen spelen."Stream alle afleveringen The Last of Us seizoen 1 op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste 'Star Wars'-serie over jonge Jedi's krijgt een flitsende trailer
Series / Trailer

Nieuwste 'Star Wars'-serie over jonge Jedi's krijgt een flitsende trailer

Een Star Wars-serie die gericht is op kinderen, en Yoda is ook van de partij.

Star Wars: Young Jedi Adventures is een vrolijke animatieserie over een groep kinderen die leren over de Force. We zien hier echter ook een bekend gezicht opduiken.

Hun mentor is namelijk niemand minder dan Yoda. De serie speelt zich af in de tijd van de High Republic, wat een aantal eeuwen voor de live-action films is.

Vervroegde première


Disney heeft aangekondigd dat de premièredatum wat naar voren geschoven is: in plaats van 4 mei start de serie op 26 april aanstaande.

Wie alvast een vooproefje wil, eind maart zijn op Youtube drie shorts online gezet. Deze kun je hier, hier en hier bekijken om zo de jonge helden alvast te leren kennen. Hier komen voor de start van de serie nog drie shorts bij. Alle zes shorts zullen bij de start van de serie ook op Disney+ te streamen zijn.

Echte Jedi


Kai (Jamaal Avery Jr), Lys (Juliet Donenfeld), en Nubs (Dee Bradley Baker) krijgen alle drie Jedi-training. Deze vindt plaats in de bekende Jedi-tempel op Tenoo. Zij sluiten vriendschap met piloot Nash (Emma Burman) en aan de trailer te zien beleeft het viertal de nodige vrolijke avonturen.

Ook al betreft dit een jonger publiek, de makers streven er wel degelijk naar om de sfeer en de waarden van de Jedi te behouden. Yoda kennende, zal hij daar ongetwijfeld prima op toezien.

Star Wars: Young Jedi Adventures start op 26 april op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: ‘Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always’
Films / Netflix Kijktip

Nieuw op Netflix: ‘Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always’

In 1993 kwamen de Power Rangers voor het eerst naar ons scherm. De originele cast is nu terug om het nog een keer op te nemen tegen een van hun grootste vijanden. Vanaf woensdag 19 april zie je ze weer in actie bij Netflix.

Vanaf woensdag 19 april stream je, ter ere van hun 30-jarige jubileum, Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always bij Netflix. It's morphin time.

Go Go Power Rangers


Op 28 augustus 1993 kwamen de Power Rangers, Zordon en Alpha naar ons scherm. In de serie die megapopulair was zagen we hoe Billy, Kimberly, Jason, Trini, Zack en wat later Tommy het opnamen tegen Rita Repulsa, Goldar, Squatt and Baboo en veel meer.Oudste aartsvijand


Nu zijn de Power Rangers terug en gaan zij na een zware tragedie de strijd aan met één van hun oudste aartsvijand. Een onwaarschijnlijke jonge heldin haar rechtmatige plaats in bij de Power Rangers om het team weer compleet te maken.

Regie en cast


Regisseur Charlie Haskell heeft eerdere Power Rangers films en series geregisseerd zoals Power Rangers: Dino Fury.

David Yost is terug als Billy, The Blue Ranger, Walter Jones is zien we weer als Zack, The Black Ranger en Steve Cardenas zien we terug als Rocky, The Red Ranger. Catherine Sutherland zien we als Kat, The Pink Ranger, zij is niet van de originele cast maar heeft al wel meerdere Power Rangers projecten op haar naam staan.

Verder zien we onder meer Charlie Kersh, Karan Ashley, Johnny Yong Bosch, Richard Steven Horvitz en Barbara Goodson.

Op Netflix


Kijk vanaf woensdag 19 april Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always bij Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op dit punt pakt seizoen 2 van 'House of the Dragon' de draad weer op
Series / Nieuws

Op dit punt pakt seizoen 2 van 'House of the Dragon' de draad weer op

Seizoen 2 van 'House of the Dragon' gaat gewoon verder waar het vorige seizoen gebleven was.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Game of Thrones-franchise is momenteel in volle gang. Niet alleen heeft HBO vorige week weer een nieuwe spin-off-serie besteld van de fantasy-franchise van George R.R. Martin, maar het tweede seizoen van de eerste recordbrekende spin-off-serie is al in productie.

Op 11 april zijn de opnames voor House of the Dragon seizoen 2 opgenomen, waardoor fans een stap dichter bij de terugkeer naar Westeros komen. Showrunner Ryan Condal is duidelijk enthousiast over het volgende hoofdstuk van de serie en gaf het publiek een voorproefje van wat er gaat komen op het Contenders TV-evenement.

Tragedie


Condal onthulde dat het tweede seizoen verder gaat waar de spannende finale van seizoen 1 was gebleven:

"Ik ben enthousiast om verder te gaan waar we gebleven waren. Nu kunnen we vervallen in de meer traditionele ritmes van verhalen vertellen en Game of Thrones. We hebben het altijd gehad over dit specifieke verhaal, George [R.R. Martin] ook, dat het een Shakespeariaanse of Griekse tragedie is".

"Deze serie gaat heel erg over een huis dat zichzelf van binnenuit verscheurt. Nu al die stukken op het bord zijn gezet, heb ik veel zin om het volgende hoofdstuk te vertellen, om te zien wat er gebeurt nu Viserys er niet meer is en de zaken niet langer onder controle heeft"
.

Burgeroorlog


Het einde van seizoen 1 bracht Westeros in een burgeroorlog. Rhaenyra Targaryen is de rechtmatige heerser van de Seven Kingdoms, aangesteld door haar overleden vader, koning Viserys. Koningin Alicent kroonde haar zoon Aemond echter tot de nieuwe koning. Een van de zonen van Alicent heeft een van Rhaenyra's zonen vermoord, waardoor de twee partijen op een pad zijn gekomen waar ze nooit meer vanaf kunnen komen.

Seizoen 2 van House of the Dragon duikt diep in de komende oorlog, die een belangrijk deel uitmaakt van Martins geschreven geschiedenis van Westeros. Het seizoen zal in 2024 verschijnen op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe Netflix-film 'Seven Kings Must Die': groot succes?
Films / Featured

De nieuwe Netflix-film 'Seven Kings Must Die': groot succes?

Vanaf afgelopen vrijdag kunnen we bij Netflix het slot van 'The Last Kingdom' zien in de vorm van de film 'Seven Kings Must Die'.

Het spectaculaire Seven Kings Must Die is dan eindelijk voor ons te streamen bij Netflix. De eerste reacties zijn binnen, wat vinden we nu eigenlijk van dit slot op The Last Kingdom? Hieronder een greep uit wat men vindt van de film.

Keuze


Alexander Dreymon, Emily Cox, Ian Hart, Joseph Millson, Mark Rowley en anderen zien we terug in de strijd om de kroon, waarbij rivaliserende erfgenamen en indringers om de macht strijden.

Wanneer een alliantie Uhtreds hulp vraagt bij hun plannen, staat Uhtred voor een keuze tussen degenen om wie hij het meest geeft en de droom om een verenigd Engeland te vormen.

Passende finale


Deze historische film scoort op IMDB tot op heden een 7.3/10. Een mooi cijfer dus. Als we naar de scores kijken op Rotten Tomatoes zien we dat deze goed zijn. Op dit moment, maar dat zal nog veranderen naarmate meerdere mensen de film hebben gezien, scoort de film onder de critici 90%. Het publiek scoort de film momenteel lager met 79% maar nog steeds erg goed.

"Als je van 'The Last Kingdom' als serie hield, zul je erg blij zijn met dit laatste stukje middeleeuwse krijgersleven."

"Als al het stof is neergedaald, is 'The Last Kingdom: Seven Kings Must Die' een gebrekkige maar passende finale die dient als een afscheid naar Uhtred en het bloederige leven waar hij alles aan deed om een ​​uitweg te vinden."

"Creatief camerawerk en meeslepende strijd choreografie worden aangevuld met charismatische en sluwe personages, allemaal bekroond met een aangrijpend verhaal."

In vuur en vlam


De mensen op Twitter raken niet uitgepraat over Seven Kings Must Die en velen zijn laaiend enthousiast.

Op Netflix


Seven Kings Must Die stream je bij Netflix. De serie The Last Kingdom, welke afspeelt voor de film, kijk je ook bij de dienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wil 'Fight Club'-regisseur mogelijk 'Squid Game' laten remaken
Series / Nieuws

Netflix wil 'Fight Club'-regisseur mogelijk 'Squid Game' laten remaken

Netflix wil grootst uitpakken, maar fans zijn het er totaal niet mee eens.

Een tweede seizoen van het populaire Squid Game is in de maak en Netflix heeft een hele speciale regisseur op het oog. Of deze regisseur hiervoor open staat is echter nog een tweede ging.

Netflix wil namelijk meester-regisseur David Fincher binnenhalen om mee te werken aan Squid Game. Fincher is bekend van mega grote films, waaronder Fight Club, Se7en, Gone Girl en The Girl with the Dragon Tattoo.

De sci-fi/ horror-serie hoopt waarschijnlijk te profiteren van Finchers bekendheid. Dit zou voornamelijk van pas komen om populariteit te krijgen met een "Amerikaanse kijk op Squid Game". Fans zijn echter niet zo enthousiast met dit idee als Netflix had gehoopt.

Wil Fincher dit project eigenlijk wel?


Netflix heeft dus heel duidelijk al veel ideeën, maar van Finchers kant blijft het opvallend stil. Het is dan ook onduidelijk of de filmmaker geïnteresseerd is.

Fincher heeft eerder al met Netflix gewerkt aan Mindhunter, dus er is een kans dat ze weer samen gaan werken. We kunnen op dit moment alleen maar afwachten, want er is dus nog geen informatie dat dit werkelijk gaat gebeuren.

Bekijk hieronder enkele tweets hierover en stream Squid Game op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Compleet afwezig personage in 'Riverdale' krijgt eindelijk uitleg
Series / Nieuws

Compleet afwezig personage in 'Riverdale' krijgt eindelijk uitleg

Riverdale speelt met het leven van Reggie in het laatste seizoen.

In de afgelopen seizoenen van Riverdale is er al heel wat gebeurd. De serie ging van een moordmysterie naar een echte fantasy-serie. Ook is iedereen nu in het verleden, behalve één personage.

In het laatste seizoen van Riverdale zijn de personages niet alleen teruggebracht naar de middelbare school, maar ook naar 1955. Dit gebeurde na een catastrofale ontmoeting met Bailey’s Comet in de laatste aflevering van seizoen 6.

1955 heeft er nu dus heel wat nieuwe mensen bij, maar er zou logischerwijs één personage meer in het verleden moeten zijn. Namelijk Reggie Mantle (Charles Melton).

Waar is Reggie gebleven?


Serie-showrunner Roberto Aguirre-Sacasa legde uit dat er twee redenen zijn waarom Reggie niet in 1955 is. De eerste reden heeft te maken met het schema van Melton, wat moeilijk te combineren is met het schema van Riverdale.

De tweede reden heeft te maken met Reggies verhaal in de serie. Zijn momenten komen namelijk pas later in het seizoen en daarom is hij nog niet te zien geweest.

Lees hieronder wat Ahuirre-Sacasa zei:

"We hadden het erover gehad om Reggie te redden en hem een beetje later in het seizoen een grote entree te geven voor een groot Hoosiers-verhaal en School Ties-verhaal dat we later met het basketbalteam gaan vertellen. Zelfs voordat het schema conflict opkwam, dachten we: 'Ooh, misschien houden we Reggie een beetje vast voordat hij terugkeert.'"

Bekijk hieronder de trailer en stream Riverdale op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit gaat de nieuwe 'Harry Potter' waarschijnlijk helemaal anders doen
Series / Nieuws

Dit gaat de nieuwe 'Harry Potter' waarschijnlijk helemaal anders doen

Er wordt "hard gewerkt" om de nieuwe Harry Potter een eerlijke kans te geven.

De Harry Potter-films zijn tot leven gebracht door een ongelofelijk getalenteerde, en jonge cast. Hoewel de nieuwe serie over dezelfde boeken gaat, zal het verhaal dit keer veel inclusiever worden.

HBO Max kondigde eerder al aan dat er een Harry Potter-serie zal komen. Net zoals de originele films zal dit project 10 jaar duren.

De iconische rollen zullen dus opnieuw gespeeld worden met een totaal andere cast. Om zo, wat wordt beschreven als een "authentieke" hervertelling, de boeken weer tot leven te brengen.

Veel inclusiever


Er zullen uiteraard kindacteurs gecast worden voor de rollen van Harry, Ron en Hermione. Dit zal geen makkelijke taak worden, maar deze keer zal er keuze zijn uit meer kindacteurs dan tien jaar geleden.

Volgens filmrecensent Jess Sneider zullen er deze keer namelijk "meer gekleurde mensen" gecast worden. Ook achter de schermen wordt er gewerkt aan inclusiviteit. De verwachting is dan ook dat er meerdere schrijvers komen die ook POC zijn.

Bekijk hieronder de officiële aankondiging van de nieuwe serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw deze week op NPO Plus: de indringende Britse thrillerserie 'Intruder'
Series / Nieuws

Nieuw deze week op NPO Plus: de indringende Britse thrillerserie 'Intruder'

Vanaf 20 april kan je op NPO Plus deze thriller in één keer bingen.

Fans van Europese thrillers opgelet: deze week komt er weer een mooie Britse serie uit op de NPO en bij NPO Plus. De politie treft een dode inbreker aan in het huis van Sam, die probeert te verbergen wat er echt is gebeurd.

In de serie zijn de hoofdrollen weggelegd voor Tom Meeten en Elaine Cassidy. Zij spelen Sam en zijn vriendin Rebencca, een gelukkig getrouwd stel die in een Brits kustplaatsje wonen. Minder gelukkig wordt het wanneer twee tieners in hun huis inbreken.

Sam steekt één van hen in zijn rug wanneer die probeert te ontsnappen, en de jongen sterft al snel in hun huis. In paniek proberen Sam en Rebecca het plaats delict zo te veranderen dat het lijkt op zelfverdediging.

Het politie-onderzoek


De recherche vertrouwt de zaak niet helemaal, en de contactpersoon bij de politie besluit meer werk te maken van de zaak. Ondertussen moeten Sam en Rebecca leren leven met wat ze hebben gedaan, en dat ook blijven verhullen.Beschikbaarheid


Vanaf 21 april is Intruder wekelijks te zien op NPO2. Maar vanaf 20 april is de serie tevens te bingen op NPO Plus.

Benieuwd naar nog meer thrillerseries? Ontdek welke thrillerseries er allemaal in april uitkomen op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Begaat de nieuwe 'Game of Thrones'-serie gelijk al een herkenbare fout?
Series / Nieuws

Begaat de nieuwe 'Game of Thrones'-serie gelijk al een herkenbare fout?

Het enthousiasme spat er bij HBO en de producenten van af, alleen gaan ze niet wat snel?

HBO gaat het Game of Thrones-universum flink uitbreiden. Zeker na het succes van de spin-off House of the Dragon lijken de mogelijkheden eindeloos. Alleen ligt er wegens die enthousiasme wel een herkenbaar gevaar op de loer.

Tijdens de onthulling van Warner Bros. Discovery en HBO's nieuwe streamingdienst Max werd aangekondigd dat naast een tweede seizoen House of the Dragon ook een nieuwe serie gemaakt wordt over de verhalen van Dunk en Egg getiteld A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Maar komt deze serie niet iets te vroeg?

Bronmateriaal is en blijft heilig


Velen zullen zich de laatste twee seizoenen van Game of Thrones nog wel herinneren. Schrijver George R.R. Martin was nog niet klaar met het schrijven van de boeken waarop de serie is gebaseerd. Dit betekende dat showrunners David Benioff en D.B. Weiss seizoen zeven en acht zelf schreven en als resultaat werden deze seizoenen door fans verguisd.

Nu ligt voor de nieuwe spin-off A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight dus het gevaar op de loer dat de serie uiteindelijk weer zonder bronmateriaal gemaakt zal worden. De verhalen van Dunk en Egg zullen volgens Martin uit zes tot twaalf boeken bestaan, alleen heeft hij er tot zo ver nog maar drie uitgebracht.

Tot de nieuwe spin-off uitkomt kan je nog eens naar House of the Dragon of Game of Thrones kijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aflevering van 'The X-Files' was te schokkend voor de fans
Series / Nieuws

Deze aflevering van 'The X-Files' was te schokkend voor de fans

Deze huiveringwekkende aflevering mocht gedurende meerdere jaren niet herhaald worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eén bepaalde aflevering van de populaire scifi-serie mocht pas na drie jaar weer op tv vertoond worden. Ondanks de waarschuwing van tevoren hadden teveel kijkers geklaagd. Gezien de aard van de populaire serie mag dit bijzonder genoemd worden.

Het betreft aflevering 2 van het vierde seizoen van de serie, getiteld 'Home'. Mulder (David Duchovny) en Scully (Gillian Anderson) worden naar dit stadje gestuurd wanneer een groep kinderen tijdens een potje honkbal een misvormde baby ontdekt die begraven ligt in het veld.

Geïsoleerd gezin


Hoewel het geweld in deze aflevering best meevalt, is het vooral hetgeen geïmpliceerd wordt behoorlijk huiveringwekkend. Dit begint met het vermoeden van de twee FBI-agenten dat een geïsoleerd gezin, de Peacocks, iets te maken heeft met de dode baby.

Afstotelijke waarheid


De drie Peacock-broers (Chris Nelson Norris, Adrian Hughes en John Trotter) leven al jaren in een oud huis zonder stromend water en electriciteit, hun ouders zijn destijds omgekomen. Onderzoek van de dode baby wijst uit dat het kind inderdaad aan de Peacocks verwant is. De ontknoping is echter veel afstotelijker dan je zou verwachten.

Van de twee doodgewaande ouders blijkt de moeder (Karin Konoval) namelijk nog in leven. Bij het auto-ongeluk jaren terug raakte zij haar ledematen kwijt en is sindsdien door haar zoons verzorgd. De Peacocks zijn niet in staat om lichamelijke pijn te voelen. De moeder kon hierdoor achter elkaar kinderen blijven krijgen met haar eigen zoons.

Geen vervolg


Toen de schrijvers Glen Morgan en James Wong jaren later een vervolgaflevering wilden schrijven was hogerhand hier erg duidelijk over. De Peacocks zouden niet meer terugkomen in The X-Files. Ergens is dit ook jammer, aangezien de publieksscore op Rotten Tomatoes 85% was. De aflevering is hoe dan ook een opvallende gebleken.

Kijk The X-Files op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De titel van de 'Game of Thrones'-spinoff werd om deze reden veranderd
Series / Nieuws

De titel van de 'Game of Thrones'-spinoff werd om deze reden veranderd

Is de titel van de prequelserie een te vage verwijzing naar het bronmateriaal?

De nieuwste Game of Thrones-spinoff speelt zich zo'n 90 jaar voor de gebeurtenissen van de serie af. George R.R. Martin heeft drie novelles geschreven, die ook wel bekend staan als de verhalen over Dunk en Egg.

De titel noemt de twee hoofdpersonages echter niet als zodanig. Deze luidt namelijk A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Op zijn blog legt de schrijver uit waarom dit het geval is.

Hoofdpersonen


De ridder Ser Duncan the Tall en zijn schildknaap Egg reizen samen rond in hun jonge jaren. Ser Duncan is hoofd van de King's Guard en Egg is niemand minder dan Aegon Targaryen, later ook wel bekend als koning Aegon V.

'Beavis en Butthead'-effect


"Of de werktitel ook de uiteindelijke titel zal blijken is op dit moment nog niet duidelijk. Hoewel ik weet dat de fans naar deze novelles verwijzen als de 'Dunk en Egg'-verhalen, zal de serie geen 'Avonturen van Dunk en Egg' of iets dergelijks heten," bericht Martin.

"Er zijn namelijk nog miljoenen mensen die nog nooit van Dunk en Egg hebben gehoord, en de titel moet natuurlijk wel intrigerend zijn. 'Dunk en Egg' klinkt teveel als een komedieserie, zoals 'Beavis en Butthead'," besluit de schrijver.

Volledig seizoen


Naast het feit dat de makers geen verkeerde indruk willen wekken, vertelt Martin dat het eerste seizoen is goedgekeurd en de eerste van de drie novelles zal verfilmen. Het gaat voorlopig om zes afleveringen, waarbij het schrijven in volle gang is.

Zowel het aantal afleveringen als de titel kunnen in de toekomst nog veranderen, maar het is in elk geval duidelijk hoe de titel níet gewijzigd zal worden.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt Dustin het nieuwe slachtoffer van Vecna in 'Stranger Things'?
Series / Nieuws

Wordt Dustin het nieuwe slachtoffer van Vecna in 'Stranger Things'?

Velen hebben de krachten van Vecna niet overleefd, maar wordt Dustin nu het nieuwste slachtoffer?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vecna zal in het vijfde seizoen van Stranger Things nog steeds wraak nemen op Eleven en al haar vrienden, en het lijkt erop dat Dustin weleens het volgende slachtoffer kan worden.

In seizoen 4 van Stranger Things hebben we kunnen zien dat Vecna veel tieners in Hawkins doodde, zodat hij meer poorten kon openen naar de Upside Down. In het nieuwe seizoen zal hij nog meer slachtoffers zoeken om Eleven en de hele Hawkins-gang te verzwakken.

Slachtoffers


Alle slachtoffers van Vecna hadden veel trauma, schuld of schaamte en in seizoen 4 richtte hij zich vooral op tieners. Zo heeft hij eerder in de serie Eleven en Max al aangevallen.

In het nieuwe seizoen blijft hij zich waarschijnlijk richten op de tieners in Hawkins, vooral op degenen die dicht bij Eleven staan.

Dustin


Ondanks dat het hele Hawkins-team veel trauma's heeft meegemaakt, bleef Dustin wel heel kwetsbaar achter na seizoen 4. We hebben kunnen zien dat Dustin goede vrienden werd met Eddie Munson.

Eddie leidde de demobats af zodat Dustin veilig weg kon komen en hij heeft de hele groep geholpen om uit de Upside Down te ontsnappen door zichzelf op te offeren.

Dustin was samen met Eddie toen hij stierf, en dat heeft een grote traumatische ervaring op hem achtergelaten. Dit is waarschijnlijk genoeg voor Vecna om zijn volgende doelwit te worden in het aankomende seizoen.Stream alle afleveringen van Stranger Things op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze drie elementen zie je zeker terug in de Harry Potter-serie
Series / Nieuws

Deze drie elementen zie je zeker terug in de Harry Potter-serie

De aankondiging door HBO Max maakt duidelijk dat vertrouwde elementen behouden blijven.

De nieuwste verfilming van de Harry Potter-boeken heeft genoeg losgemaakt wat reacties betreft. Commentaren hadden betrekking op J.K. Rowling's betrokkenheid bij de serie, tot de kritische vraag waarom men zich niet op andere delen van de Wizarding World richt.

Het ziet er naar uit dat een deel van de fans nu eenmaal gehecht is aan de bestaande verfilming. Dit is geenszins verbazingwekkend. Wijlen Alan Rickman heeft bijvoorbeeld een geweldige Snape neergezet.

Vertrouwde elementen


Er zit echter ook een geruststellende kant aan de aankondiging. In de teaser zijn namelijk vertrouwde elementen te zien en te horen. Allereerst is daar de intro door niemand minder dan John Williams, welke dezelfde is als in de filmserie. Verder gebruikt men het Wizarding World-logo, en niet te vergeten het silhouet van Hogwarts.

Topman Casey Bloys heeft bij de bekendmaking van plannen ook aangegeven dat de serie tien jaar zal duren. Hoewel er verder weinig meer bekend is over de serie, suggereert de betrokkenheid van J.K. Rowling zelf dat men trouw zal willen blijven aan het bronmateriaal. De allereerste trailer lijkt dit voorlopig in elk geval te bevestigen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel kwade mensen na de aankondiging 'Harry Potter'-serie van HBO Max
Series / Nieuws

Veel kwade mensen na de aankondiging 'Harry Potter'-serie van HBO Max

De Harry Potter-serie als boost voor HBO Max heeft Twitter ook geboost.

Na de aankondiging dat de Harry Potter-boeken door J.K. Rowling nu verfilmd gaan worden als serie, heeft menigeen op Twitter zich hierover uitgesproken. Dit was niet mals, aangezien de liefhebbers om diverse redenen geen serie willen zien.

De Wizarding World-franchise heeft acht films over Harry zelf, drie spin-off films en natuurlijk de nodige merchandise opgeleverd. Sommigen vinden een serie gewoon onnodig, terwijl anderen een probleem hebben met Rowling zelf. Hieronder een aantal reacties.

Volledig 'dementor gaan'


Zoals gezegd hangt een deel van de reacties samen met Rowling, die betrokken is als uitvoerend producent. De schrijfster kwam in opspraak door dingen die zij zei, onder andere op Twitter, over transgender mensen.

Velen betichtten haar van discriminatie richting deze kwetsbare groep. Men werd dusdanig boos dat men 'dementor ging' om Rowling's standpunten, wat een verwijzing is naar de afgrijselijke bewakers van de Azkaban gevangenis.

Onnodig en niet origineel


Een andere categorie betreft liefhebbers van Wizarding World die het nu eenmaal onnodig vinden. Er wordt een gebrek aan originaliteit genoemd, en de aankondiging wordt zelfs als een ietwat wanhopige zet gezien.
Tot slot is er een Twitteraar die een suggestie heeft voor de rol van Albus Dumbledore:Tijdens de officiële aankondiging van het samengaan van Warner Bros. Discovery en HBO Max werden de aanwezigen ook geïnformeerd wanneer de serie ongeveer wordt verwacht. Dit zal in de loop van 2025/2026 zijn, en dan zal blijken of de soep inderdaad zo heet wordt gegeten als deze wordt opgediend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zó gaat Lars Mikkelsen groot-admiraal Thrawn spelen in 'Ahsoka'
Series / Nieuws

Zó gaat Lars Mikkelsen groot-admiraal Thrawn spelen in 'Ahsoka'

Mikkelsen vertelt hoe hij Thrawn in 'Ahsoka' gestalte gaat geven.

Tijdens de recente Star Wars Celebration waren de fans door het dolle heen. Lars Mikkelsen, die de stem van Thrawn verzorgde in Star Wars: Rebels gaat deze schurk namelijk ook in Ahsoka gestalte geven.

Ahsoka speelt zich ongeveer 15 jaar na de gebeurtenissen in Rebels af. Mikkelsen sprak met Screen Rant over de manier waarop hij Thrawn 'in het echt' gaat uitbeelden.

Thrawn's plannen


In Rebels vertrok Thrawn naar een onbekend gedeelte van het heelal. Ongetwijfeld zal aan bod komen hoe het de schurk sindsdien vergaan is, en wat hij nu weer van plan is.

Thrawn's belangrijkste kenmerk


Mikkelsen beseft dat hij dingen zal moeten veranderen in hoe hij Thrawn gaat spelen. "In animatie kun je bepaalde dingen wat sterker aanzetten, zoals de stem. Ik moest dit bijstellen naar iets dat meer realistisch overkomt," aldus de acteur.

Dit betekent echter niet dat we Thrawn's karakteristieke manier van praten helemaal niet meer zullen horen. Mikkelsen: "Zijn stem is een te belangrijk onderdeel van zijn karakter. Het is een kalme, soepele manier van praten, die geen enkele spanning verraadt". Ook nu weer zullen de fans een koele, berekenende Thrawn zien, van wie ongetwijfeld net zo'n dreiging uit zal gaan als in Rebels.

Ahsoka kun je vanaf augustus 2023 streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onvoorstelbaar: Deze 4 topseries maken van Pedro Pascal de prins van Hollywood
Series / Featured

Onvoorstelbaar: Deze 4 topseries maken van Pedro Pascal de prins van Hollywood

Weinig andere acteurs hebben zo'n stempel gedrukt op het serielandschap

Op 2 april 1975 werd in Chili Pedro Pascal geboren. Eind jaren 90 verscheen Pascal voor het eerst als acteurs in korte films en televisieseries. Jarenlang speelde hij vooral korte rollen in een hele rits series, maar dan komt er in 2014 een rol waarmee hij doorbreekt. Nu is hij niet meer weg te denken, en dat is vooral te danken aan vier enorme topseries.

Game of Thrones


Zijn succesverhaal begon in 2014, toen hij verscheen in het vierde seizoen van Game of Thrones. Pascal speelde het personage Oberyn Martell. Ondanks dat zijn personage het maar een seizoen volhield in de bloederige wereld van Game of Thrones liet hij een onvergetelijke indruk achter. Al was het maar vanwege het lugubere einde van het personage.Narcos


Een jaar later al kwam zijn volgende rol in een grote serie. Pascal kroop in de huid van de DEA-agent Javier Pena in de misdaadserie Narcos. In deze serie hield hij het langer vol; hij speelde het personage in alle drie de seizoenen van de originele Narcos-serie.

The Mandalorian


De volgende succesvolle stap van de acteur vindt plaats in 2019, als hij een hoofdrol krijgt in een absolute topserie, de Star Wars-spinoff The Mandalorian. In die serie zien we hem nu ook in actie, want het derde seizoen is momenteel in volle gang.

The Last of Us


Naast The Mandalorian verscheen Pascal eerder dit jaar in de volledig nieuwe topserie The Last of Us. Het kwartet aan topseries werd daarmee compleet gemaakt. In de post-apocalyptische hitserie van HBO speelt hij de rol van de harde smokkelaar Joel Miller. Voorlopig zijn we gelukkig ook nog niet van hem af, want er komt in ieder geval een tweede seizoen van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingdiensten stellen steeds vaker teleur met ondertiteling
Series / Nieuws

Streamingdiensten stellen steeds vaker teleur met ondertiteling

Voor sommige mensen laat de ondertiteling helaas vaak te wensen over

We spenderen steeds meer van onze tijd op de verschillende streamingsdiensten. Het aanbod aan streamingsdiensten en de verschillende films, series en andere programma’s die de diensten aanbieden is dan ook gigantisch. Maar niet iedereen kan daar in dezelfde mate van genieten.

Doven en slechthorenden


Ieder(in), de belangenvereniging voor mensen met een beperking, trekt nu aan de bel. Voor doven en slechthorenden is het steeds vaker moeilijk of zelfs onmogelijk om een film of serie te volgen. De speciale ondertiteling ontbreekt namelijk vaak.

Speciale ondertiteling


Vijftien jaar geleden werden er door de overheid normen opgesteld voor ondertiteling. Sindsdien is er natuurlijk veel veranderd op het gebied van streaming, maar de normen zijn nog altijd zoals ze jaren geleden ook al waren.

Speciale normen


Belangenverenigingen zoals Ieder(in) roepen op tot strengere normen, maar vooralsnog is hier door de overheid geen gehoor aan gegeven. Vorig jaar werden er wel normen ingevoerd die omroepen verplichten te rapporteren welke maatregelen zij nemen op het gebied van speciale ondertiteling. Verder gaan de normen voorlopig niet.

Voor doven en slechthorenden is het dus voorlopig vaak lastig om de producties die op streamingsdiensten verschijnen te volgen. Nu het thema besproken wordt is er in ieder geval de kans dat daar op termijn verandering in komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'The Batman'-serie 'The Penguin' krijgt grauwe eerste beelden van HBO Max
Series / Trailer

'The Batman'-serie 'The Penguin' krijgt grauwe eerste beelden van HBO Max

De spin-off komt pas in 2024 uit, maar fans krijgen nu al een eerste blik cadeau.

Een van de meest spraakmakende films van 2022 was de superheldenfilm The Batman. De film werd onder andere geprezen om zijn rauwe en realistische benadering.

Al snel werd bekend dat er een spin-off zou volgen in de vorm van een mini-serie, getiteld The Penguin. De miniserie gaat acht episodes tellen en draait om de opmars van het gelijknamige personage in de criminele onderwereld van Gotham.

The Penguin


Het personage The Penguin werd gecreëerd door Batman-breinen Bob Kane en Bill Finger en is een van Batmans meest langdurige vijanden in de originele comics. Het personage verscheen ook al in The Batman en wordt wederom gespeeld door Colin Farrell.

Teaser


De serie is momenteel in productie, maar HBO heeft nu alvast de eerste beelden de wereld in geslingerd. De teaser is een mix van beelden uit de serie zelf en een aantal behind the scenes-shots. Bekijk hem hieronder zelf.The Penguin zal pas in 2024 in première gaan en zal bestaan uit acht episodes. Een jaar later zal er ook een sequel volgen op de eerste film. Tot dan kunnen fans de film waar de serie een spin-off van is bekijken op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.