search
Derde seizoen van 'Das Boot': binnenkort op NPO Plus
Series / Trailer

Derde seizoen van 'Das Boot': binnenkort op NPO Plus

Seizoen 3 van de spannende oorlogsserie over de strijd onderzee heeft tien afleveringen.

Das Boot is een vervolg op de gelijknamige film uit 1981. Het verhaal speelt zich af tijdens de Slag om de Atlantische Oceaan (1939 - 1945). De Duitse Kriegsmarine met hun onderzeeërs waren geduchte tegenstanders.

De Duitsers zetten hun 'U-Boote' in om de bevoorrading van het Verenigd Koninkrijk te saboteren. De verhaallijn speelt zich zowel op zee al aan wal af. De bemanning van de onderzeeërs moet het, opeengepakt en wel, met elkaar zien te rooien.

Perseverance


In seizoen 3 gebruiken de Britten meer geavanceerde technologie om de medoogenloze aanvallen van de Duitsers te weerstaan. Robert Ehrenberg (Franz Dinda) en zijn bemanning worden desondanks op een geheime missie gestuurd.

Ook wordt het personage van Jack Swinburne (Ray Stevenson) geïntroduceerd, de kapitein van de HMS Perseverance. Zijn zoon is omgekomen door een Duitse aanval en Swinburne's missie is in weze wraak. Hij is dan ook vastbesloten om alle Duitse onderzeeërs te vernietigen.

Seizoen 3 van Das Boot kun je vanaf 4 mei streamen op NPO Plus.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen