search

Ons nieuws van zaterdag 15 april 2023

Recensie Disney+-serie 'Call It Love'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Call It Love'

Een lieve serie die over te veel afleveringen wordt uitgerekt.

Regie: Gwang-young Lee, Ji-yeon Kim | Cast: Sung-kyoung Lee (Woo-ju Shim), Young-kwang Kim (Dong-jin Han), Ye-won Kim (Hye-sung Shim), Joon Sung (Joon Yoon), Hani (Min-young Kang), e.a. | Afleveringen: 16 | Speelduur: 62-73 minuten | Jaar: 2023

Woo-ju's vader heeft zijn gezin voor een andere vrouw verlaten. Als ze erachter komt dat hij is overleden, gaat ze naar de herdenking om wraak te nemen. Daar blijkt dat zijn nieuwe vrouw het huis waar Woo-ju en haar broer en zus wonen claimt als erfenis. Dit breekt Woo-ju's hart en ze stippelt een plan uit om nogmaals wraak te nemen. Ze neemt een baan aan bij het bedrijf van Dong-jin, de zoon van de vrouw, met de bedoeling het van binnenuit te ruïneren. Dong-jin blijkt echter niet zo'n nare persoon als Woo-ju denkt.

Het wordt al vrij snel duidelijk dat de makers van Call It Love een duidelijke esthetische visie hebben. Sommige van deze keuzes zijn geslaagder dan andere. Erg overtuigend is de manier waarop in de intro gespeeld wordt met schaduwen die elkaar raken terwijl de personages in het echt verder van elkaar afstaan. Dit komt ook later in de serie komt terug, wanneer schaduwen worden omgezet in een mooie animatie. Visueel een van de hoogtepunten.

Minder consistent is de manier waarop flashbacks worden vormgegeven. De herinneringen van Woo-ju aan de traumatische gebeurtenissen in haar familie worden getoond in vervormde beelden, al lijkt het eerder alsof het beeld op de verkeerde resolutie staat. Vermoedelijk moet dit tonen hoe verwrongen alles in haar herinneringen is, maar het is vooral vermoeiend en irritant. De manier waarop er met kleur wordt gespeeld werkt beter. Flashbacks die verder in het verleden liggen verliezen langzaam hun kleur, wat de emotionele groei van de personages symboliseert en laat zien dat het heden toch gelukkiger is dan het verleden.

De serie neemt zijn tijd om het heden en het verleden op te bouwen. Vaak wordt dit op een realistische manier gedaan zonder te grote dramatische uitbarstingen en de personages worden grotendeels overtuigend vertolkt. Af en toe is Woo-ju's triestige uitdrukking wat te zeer aanwezig, maar tegelijkertijd zorgt dat ervoor dat de momenten waarop ze blijer is er meer uitspringen. Soms is het wel de vraag of de serie echt zo lang nodig heeft om de personages hun weg te laten vinden, omdat de kijker vanaf het begin weet hoe de vork in de steel zit wat betreft Woo-ju's plannen.

Om de spanning toch wat op te voeren, gooit de serie er na verloop van tijd ineens wat dramatischere wendingen tussendoor. Die vallen uit de toon en maken het als geheel niet sterker. Daarmee wordt ook het tempo nog wat onevenwichtiger en begint het trage kabbelen zwaarder door te wegen. Gelukkig weet Call It Love vanwege de complexiteit van de personages deze tempowisselingen te overkomen.

Als karakterschets is Call It Love het meest geslaagd. Dat de serie een lieve uitstraling heeft, benadrukt door de rozige gloed die overal overheen ligt, maakt deze over het algemeen aangenaam om naar te kijken. De afronding van het verhaal ligt in de lijn der verwachting en is gelukkig op eenzelfde warme manier uitgewerkt. Dit zal de kijker die graag deze zestien afleveringen blijft kijken zeker een voldaan gevoel geven.

★★★☆☆

Call It Love is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt deze onverwachte Netflix-hit een vervolgseizoen?
Series / Nieuws

Krijgt deze onverwachte Netflix-hit een vervolgseizoen?

Als het aan de maker ligt, komen er meerdere seizoenen.

De komische dramaserie Beef heeft het meer dan uitstekend gedaan. Rotten Tomatoes geeft 99% aan. Daarnaast is de serie een inzending voor beste miniserie bij de prestigieuze Emmys.

Ondanks het afgeronde verhaal, en de categorie 'limited series or anthology' sluit dit een vervolg niet uit. De maker Lee Sung Jin deelde zijn ideeën in een interview met Rolling Stone.

Voor de zekerheid


Jin filmde Beef als een op zichzelf staand verhaal, waarin Danny (Steven Yeun) en Amy (Ali Wong) na een verkeersincident elkaar het leven flink zuur maken.

Jin: "Ik wilde een afgerond verhaal hebben maar dat was voor de zekerheid. Ik heb echter ontzettend veel ideeën. Mocht het zo zijn dat er accoord komt voor een vervolg dan zie ik meerdere manieren waarop Danny en Amy verdergaan. Ik kan niet teveel verklappen, maar ik heb zo'n drie seizoenen in mijn hoofd".

Emmy-competitie


Beef zou niet de eerste serie zijn die meedoet in de Emmy-competitie als miniserie, maar vervolgens toch meerdere seizoenen krijgt. The White Lotus en Big Little Lies zijn twee andere voorbeelden.

Qua Emmy-regels hoeft dit geen probleem te zijn, aangezien het alleen gaat om het jaar waarin je genomineerd bent. Mocht Jin een vervolg maken, dan zou een eventuele Emmy-inzending als dramaserie zijn en dus van categorie wisselen.

Je kunt BEEF streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heerlijk groot nieuws over een nieuwe spin-off 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Heerlijk groot nieuws over een nieuwe spin-off 'The Big Bang Theory'

Het lange wachten wordt beloond, er komt een nieuwe spin-off van 'The Big Bang Theory'

Halllooooohhh, fantastisch nieuws voor alle fans van The Big Bang Theory! HBO Max heeft haar plannen voor een nieuwe spin-off van de hitserie bekend gemaakt. Warner Bros. maakte dit nieuws recentelijk bekend.

Chuck for president


De spin-off zal worden geproduceerd door Chuck Lorre die ook al meewerkte aan de originele The Big Bang Theory, maar ook aan de spin-off The Young Sheldon.

50 minuten


Er is nog helemaal niets bekend over de verhaallijn. Wel is bekend gemaakt dat het om een serie met afleveringen van 50 minuten zal gaan, wat zo ongeveer het dubbele is van de gemiddelde Amerikaanse sitcom.

Vaag


Op internet wordt gesuggereerd dat het om een volledig nieuwe cast zal gaan, echter het wordt ook niet uitgesloten dat er oude castleden in de serie verschijnen. Erg vaag dus nog. De kans dat Jim Parsons of Kaley Cuoco nog eens komen opdraven lijkt op voorhand klein, maar wij sluiten zeker niet uit dat (een aantal van) de andere acteurs gewoon hun opwachting gaan maken.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten op deze nieuwe serie. Geniet tot die tijd van de oude afleveringen.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Bekijk op instagram




[more=q3f3nw4yeelg]Lees ook: 'The Big Bang Theory'-fans eisen dat de serie terugkeert na opvallende foto[/m
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuw seizoen 'True Detective' met Jodie Foster op HBO Max aanstaande; zie hier de trailer
Series / Nieuws

Gloednieuw seizoen 'True Detective' met Jodie Foster op HBO Max aanstaande; zie hier de trailer

Jodie Foster schittert in een nieuw vierde seizoen van 'True Detective'

HBO Max heeft dan toch eindelijk de trailer van het nieuwe vierde seizoen van de hitserie True Detective vrijgegeven. Het vierde seizoen heet True Detective: Night Country.

Plot


De serie speelt zich ditmaal af op Alaska. waar plots acht mannen die in het dorpje Ennis gestationeerd zijn, verdwijnen. Twee rechercheurs, te weten Liz Danvers en Evangeline Navarro proberen dit mysterie op te lossen.

Cast


De cast bestaat uit niemand minder dan Jodie Foster (die de rol van Liz Danvers heeft) en verder uit onder andere uit Kali Reis, John Hawkes, Christopher Eccleston, Fiona Shaw, Finn Bennett, Anna Lambe, Aka Niviana, Isabella Star Lablanc en Joel D. Montgrand. Vooral leuk ook om Jodie Foster weer eens aan het werk te zien in een televisieserie!

Trailer


Zie hier de trailer:


Eindelijk: de eerste beelden van Jodie Foster in 'True Detective' seizoen 4[/more]

Alexandra Daddario openhartig over die bekende 'True Detective'-naaktscène[/more]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-serie met Rick & Michonne wordt schokkend
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-serie met Rick & Michonne wordt schokkend

Hoewel de serie nog lang niet te zien is, weten we nu al dat de seizoens-finale van de Rick & Michonne spin-off van 'The Walking Dead' schokkend gaat zijn.

De The Walking Dead-spin-off-serie waarin Rick Grimes (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira) worden herenigd, wordt pas in 2024 uitgezonden, maar fans kunnen nu al een schokkende finale verwachten.

Lesley-Ann Brandt, die in maart bij de cast kwam als nieuw personage Pearl Thorne, heeft de eerste hints over de seizoens-finale gedeeld: "Heb net [het script voor] de laatste aflevering gelezen", tweette de Lucifer-ster donderdag, met een aantal emoji's die een grote schok suggereren in de serie.

Episch liefdesverhaal


Plotdetails blijven geheim, maar AMC beschrijft de serie als "een episch liefdesverhaal van twee personages die zijn veranderd door een veranderde wereld, uit elkaar worden gehouden door afstand, door een niet te stoppen kracht, door de geesten van wie ze waren".

In de spin-off die momenteel wordt opgenomen onder de werktitel The Walking Dead: Summit, worden "Rick en Michonne in een andere wereld gegooid, gebouwd op een oorlog tegen de doden... en uiteindelijk een oorlog tegen de levenden".

"Kunnen ze elkaar en wie ze waren vinden op een plek en in een situatie zoals ze nog nooit eerder hebben gekend? Zijn ze vijanden? Geliefden? Slachtoffers? Overwinnaars? Leven ze nog zonder elkaar - of zullen ze merken dat ook zij de Walking Dead zijn?"


The Walking Dead: Rick & Michonne zal waarschijnlijk ergens in 2024 uitkomen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuwe misdaadserie vol met actie verplettert kijkers op Netflix volledig
Series / Nieuws

Gloednieuwe misdaadserie vol met actie verplettert kijkers op Netflix volledig

De nieuwe serie 'Florida Man' scoort geweldig goed in haar eerste dagen op Netflix.

Er is weer een nieuwe misdaadthriller op Netflix en deze is twee dagen na het verschijnen de top 10 van de meest bekeken series op Netflix ingeknald. Het gaat hier om de komische misdaadserie Florida Man.

Mike Valentine


De serie bestaat uit 8 afleveringen en draait om hoofdpersoon Mike Valentine. Mike is voormalig agent en wordt door een gangster naar zijn 'homestate' Florida gestuurd om de weggelopen vriendin van de gangster op te sporen.

Homestate Florida


Als Mike weer terug is in Florida, krijgt hij in zijn zoektocht ook te maken met zijn vader en zus die daar nog altijd wonen, wat tot de nodige familieproblemen leidt. Dit leidt tot komische taferelen en dan te bedenken dat zijn missie al lastig genoeg was zonder deze problemen.

Cast


De hoofdrol wordt gespeeld door Edgar Ramirez die je wellicht kent uit American Crime Story en/of The Undoing. Verder zijn er rollen voor Anthony LaPaglia (vader), Otmara Marrero (zijn zus), Emory Cohen (de gangster) en Abbey Lee (het gangsterliefje).

Bekijk op instagram


KIjk de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het scheelde niets of 'The Big Bang Theory' was nooit uitgezonden
Series / Nieuws

Het scheelde niets of 'The Big Bang Theory' was nooit uitgezonden

De eerste pilot van 'The Big Bang Theory' kon de zenderbazen van CBS bepaald niet overtuigen.

The Big Bang Theory is één van de succesvolste serie aller tijden en heeft miljoenen fans over de hele wereld. Toch had het weinig gescheeld of The Big Bang Theory was er in haar huidige vorm nooit gekomen.

Eerste pilot


De 1e pilot van de serie was eigenlijk zo slecht dat er niemand was die geïnteresseerd was in de serie. CBS wees de serie ook gelijk af en de makers hadden eigenlijk nog mazzel dat zij van CBS de mogelijkheid kregen om nog een aantal aanpassingen te doen zodat de serie zou voldoen aan de normen die CBS aan een serie stelde.

één aansprekende verhaallijn


In de originele pilot zat slechts één verhaallijn die de netwerkbazen triggerde en dat was de relatie tussen het duo Sheldon (gespeeld door Jim Parsons) en Leonard (gespeeld door Johnny Galecki). Voor het overige vonden zijn het eigenlijk helemaal niets.

Al de andere hoofdpersonages hadden in de pilot ook hele andere karakters dan de uiteindelijke wijze waarop zij uiteindelijk in de serie terecht gekomen. CBS had dat dus eigenlijk heel goed gezien en met de nodige aanpassing werd de serie, dankzij CBS, uiteindelijk een vreselijk groot succes.

Dankbaar voor tweede kans


Chuck Lorre, één van de makers van de serie, gaf later ook toe dat de originele piloot verschrikkelijk was en dat CBS volkomen gelijk had om deze af te wijzen. Hij is de netwerkbazen tot op de dag van vandaag dankbaar dat zijn een tweede pilot mochten maken.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'IT'-prequelserie 'Welcome to Derry' voegt 'Daredevil' zwaargewicht toe aan cast
Series / Nieuws

'IT'-prequelserie 'Welcome to Derry' voegt 'Daredevil' zwaargewicht toe aan cast

De hoeveelheid sterren geeft wat weg over waar het verhaal zich op gaat richten.

De productie van de nieuwe prequelserie Welcome to Derry draait op volle toeren. De serie over de geschiedenis uit de wereld van Stephen King over Pennywise, de angstaanjagende clown, voegt wederom sterren van formaat toe aan de cast.

Eerder werd al bekend dat Jovan Adepo, Taylor Page, Chris Chalk en James Remar hun opwachting zullen maken. Nu is ook bekend dat acteurs Madeleine Stowe en Stephen Rider gecast zijn. Stowe is onder andere bekend van de films 12 Monkeys en The Last of the Mohicans en Rider van zijn rol als Blake Tower in de Marvel-serie Daredevil.

Overwegend zwarte cast heeft logische verklaring


Vanwege de overwegend zwarte cast die momenteel bekend is en het feit dat Welcome to Derry zich zal afspelen in de jaren 60, zal de serie waarschijnlijk het verhaal van The Black Spot vertellen. In het originele boek van King wordt beschreven dat The Black Spot een club is die werd gestart door Mike Hanlon's vader en zijn andere zwarte vrienden.

Het idee van The Black Spot was om een toevluchtsoord te zijn voor de zwarte gemeenschap van Derry. Het werd echter al snel een tragisch verhaal daar The Black Spot door racistische dorpsbewoners werd platgebrand. Al snel werd bekend dat de invloed van Pennywise hierin een grote rol speelde.

Wanneer Welcome to Derry uitkomt is nog niet bekend.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen van 'Das Boot': binnenkort op NPO Plus
Series / Trailer

Derde seizoen van 'Das Boot': binnenkort op NPO Plus

Seizoen 3 van de spannende oorlogsserie over de strijd onderzee heeft tien afleveringen.

Das Boot is een vervolg op de gelijknamige film uit 1981. Het verhaal speelt zich af tijdens de Slag om de Atlantische Oceaan (1939 - 1945). De Duitse Kriegsmarine met hun onderzeeërs waren geduchte tegenstanders.

De Duitsers zetten hun 'U-Boote' in om de bevoorrading van het Verenigd Koninkrijk te saboteren. De verhaallijn speelt zich zowel op zee al aan wal af. De bemanning van de onderzeeërs moet het, opeengepakt en wel, met elkaar zien te rooien.

Perseverance


In seizoen 3 gebruiken de Britten meer geavanceerde technologie om de medoogenloze aanvallen van de Duitsers te weerstaan. Robert Ehrenberg (Franz Dinda) en zijn bemanning worden desondanks op een geheime missie gestuurd.

Ook wordt het personage van Jack Swinburne (Ray Stevenson) geïntroduceerd, de kapitein van de HMS Perseverance. Zijn zoon is omgekomen door een Duitse aanval en Swinburne's missie is in weze wraak. Hij is dan ook vastbesloten om alle Duitse onderzeeërs te vernietigen.

Seizoen 3 van Das Boot kun je vanaf 4 mei streamen op NPO Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'The Last of Us' productieontwerper over hoe je de perfecte, meest geloofwaardige leugen kan maken
Series / Nieuws

'The Last of Us' productieontwerper over hoe je de perfecte, meest geloofwaardige leugen kan maken

Hoe The Last of Us Canadese plekken omgetoverd heeft tot bekende Amerikaanse steden.

Het was al bekend dat The Last of Us niet opgenomen is in Amerika, maar in Canada. Productieontwerper John Paino heeft nu uitgelegd waarom juist deze locaties zijn uitgekozen.

Hoewel de serie misschien niet op de juiste locatie is opgenomen, heeft de omgeving wel een indrukwekkende nauwkeurigheid. De taak om dit op beeld te krijgen viel op de schouders Paino.

Hij kreeg de taak om alle apocalyptische sets tot stand te brengen. Dit kwam zeker niet zonder obstakels en de grootste uitdaging was om bekende Amerikaanse steden succesvol na te maken in Canada.

Het uitkiezen van de steden


Hoe maak je van één stad een totaal andere stad? Paino heeft aan Comicbook uitgelegd dat ze voornamelijk naar de architectuur hebben gekeken. "Delen van het centrum van Calgary kwamen bijvoorbeeld redelijk goed overeen met Kansas City."

Andere onderdelen van de stad waar naar gekeken wordt, zijn de voetprint en de groene parken. "Er zijn meer parken in Colorado en er zijn meer groene ruimten. Je hebt daar niet veel van in Kansas City."

Bekijk hieronder alle filmlocaties en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon hoopt Emmy's te winnen met originele 'Daisy Jones And The Six' liedjes
Series / Nieuws

Amazon hoopt Emmy's te winnen met originele 'Daisy Jones And The Six' liedjes

Sam Claflin en Riley Keough gaan hun stemmen laten horen bij de Emmy's.

Amazon Prime Video heeft grootste plannen voor de nieuwe Daisy Jones & The Six-nummers. Ze willen ze namelijk indienen voor de Primetime Emmy Awards.

Ze zullen proberen te winnen in de categorie uitstekende muziek en songteksten. Dit is één van de weinige Creative Arts wedstrijden waarbij het niet uitmaakt uit welke serie of uit welk genre het nummer komt.

Er zijn al een paar hele verrassende en opvallende winnaars geweest in deze categorie. De bekendste zijn misschien wel 'Agatha All Along' van Wandavision of 'Dick in a Box'van Saturday Night Live. De meest recente winnaar was het titelnummer van Schmigadoon!.

Welke nummers?


Er is natuurlijk een heel album geschreven voor Daisy Jones & The Six. Er was dan ook genoeg keuze uit welke nummers opgestuurd zouden worden. Uiteindelijk is er gekozen voor drie nummers.

Natuurlijk moest 'Look At Us Now (Honeycomb)' opgestuurd worden. Ook 'Let Me Down Easy' en 'The River' zullen de strijd aangaan.

Luister hieronder de nummers en stream Daisy Jones & The Six op Prime Video.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Als deze theorie uitkomt dat sterft dit 'Stranger Things'-personage een pijnlijke dood
Series / Nieuws

Als deze theorie uitkomt dat sterft dit 'Stranger Things'-personage een pijnlijke dood

Hartverscheurende theorie over de dood van onze favoriete moeder in Stranger Things.

Het aankomende seizoen houdt alle Stranger Things-fans goed in haar grip. Er zijn dan ook al heel wat theorieën bedacht en als deze specifieke theorie uitkomt, betekent dat heel slecht nieuws voor de personages.

Seizoen 5 zal waarschijnlijk het laatste seizoen zijn en dat maakt de afronding des te belangrijker. Twitter-gebruiker Ariana Simplytomh heeft heel erg nagedacht over wat er allemaal zou kunnen gebeuren.

Ze plaatste een post met hele specifieke gebeurtenissen waarvan zij denkt dat die gaan gebeuren. Een van haar meest hartverscheurende voorspellingen gaat over Karen Wheeler en Ted.

Een van hen gaat dood


Haar voorspelling is dat Karen Wheeler of Ted, of beiden dood gaan. Er is een hele grote groep fans die van Karen Wheeler houdt en haar dood zou dan ook een grote impact hebben.

MsModernity was het met de theorie eens. Dit was haar antwoord:

"Vooral gezien de vreemd promo die Karen altijd krijgt omdat ze een bijpersonage is (profielposter, enz.). En dat ze één van de bekendere acteurs was aan het begin van de serie, ben ik het er 100% mee eens dat ze doodgaat of heel dichtbij komt."

Bekijk de post op Twitter en stream Stranger Things op Netflix.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"IJsberg, recht vooruit!" Kijk deze boeiende series over het zinken van de Titanic
Series / Nieuws

"IJsberg, recht vooruit!" Kijk deze boeiende series over het zinken van de Titanic

"Het leven van het bekendste scheepswrak is opnieuw in gevaar"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op tien mei 1912 vertrok het grootste passagiersschip van die tijd, de Royal Mail Ship (RMS) Titanic, voor haar eerste reis naar New York. Het schip zou echter nooit aankomen.



111 jaar


Op 15 mei 1912 verdween de "onzinkbare" Titanic naar de bodem van de Atlantische Oceaan. Van de 2240 passagiers overleefden slechts 700 de ramp. Dit jaar is het 111 jaar geleden en dat is het beste te herdenken door enkele bijzondere en interessante documentaires.

Into the Heart of the Wreck


In deze documentaire duikt de kijker diep de Atlantische Oceaan in om het wrak van Titanic te bezoeken. En de documentaire brengt ook een angstaanjagende boodschap met zich mee.



Birth of a Legend


Het bouwen van Titanic ging niet over rozen. In de drama serie Titanic: Birth of a Legend uit 2005 kijken we achter de schermen van Harland & Wolfe, het scheepswerf waar Titanic gebouwd werd.

De politiek achter het bouwen, van het staal dat gebruikt werd, tot de rechten van de arbeiders, Titanic: Birth of a Legend laat alles zien.

De serie heeft ook een heel bekend gezicht. Of beter, bekende stem: Charles Dance, beter bekend als Tywin Lannister in Game of Thrones is de voice-over voor de gedramatiseerde documentaire.



Titanic


In de miniserie Titanic uit 2012 zien we Jenna Coleman, beter bekend als Clara Oswald uit Doctor Who als Annie Desmond.

Coleman speelt een fictieve Britse hostess in deze vierdelige miniserie die nogal wat historische fouten bevat, maar desalniettemin best aardig is.



Titanic 20 Years Later


In deze documentaire kijkt Titanic regisseur James Cameron terug op het maken van zijn film uit 1997, wat er historisch gezien goed was, en wat fout was.

Over het vinden van het scheepswrak in 1985, de verhalen die nog verteld kunnen worden en de toekomst van het schip.





Titanic at 100: History Solved


Waarom zonk de Titanic? Wie was er verantwoordelijk? In Titanic at 100: History Solved bekijken experts het schip van top tot de bodem.

Ze scannen het puin rondom het wrak en kijken of ze het schip opnieuw in elkaar kunnen zetten. Het wrak en de zeebodem worden onderzocht als een maritiem archeologisch gebied.



De verhalen van luxe en overmoedigheid, maar ook van heldendaden en hartverscheurend drama zorgen ervoor dat Titanic al meer dan honderd jaar tot de verbeelding blijft spreken.

RMS Titanic zonk 111 jaar geleden, maar het verhaal is tijdloos.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 'Cocaine Bear' mag je dit 'vervolg' overduidelijk niet missen
Films / Trailer

Na 'Cocaine Bear' mag je dit 'vervolg' overduidelijk niet missen

23 februari kwam de film 'Cocaine Bear' naar de bioscopen. Hoe bizar deze film ook is, hij is deels gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Peacock brengt vanaf vandaag de documentaire 'Cocaine Bear: The True Story'.

Cocaine Bear: The True Story is vanaf vandaag te zien bij Peacock in de Verenigde Staten. Zodra hij in Nederland verschijnt, is dit dus een echte aanrader om te zien als je de film Cocaine Bear gaaf vond.

Cocaine Bear


De succesvolle film van Elizabeth Banks die afgelopen 23 februari verscheen in de bioscopen wordt het meest omschreven als te bizar voor woorden. Ondanks dat het fictie lijkt, is een gedeelte van de film toch echt gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Overdosis


Het begon allemaal in de jaren tachtig. Het Georgia Bureau of Investigation kondigde in december 1985 aan dat een zwarte beer van 175 pond was gestorven aan een overdosis cocaïne nadat hij een partij drugs had ontdekt.

Thornton en de beer


De cocaïne was blijkbaar gedropt uit een vliegtuig bestuurd door Andrew Thornton, een veroordeelde drugssmokkelaar die op 11 september stierf in Knoxville, Tennessee, omdat hij een te zware last droeg tijdens het parachutespringen.

De beer werd dood aangetroffen tussen het drugsafval in de bergen van Fannin County, Georgia met cocaine sporen zijn bloed.

Peacock


De documentaire is nu te zien bij Peacock in de Verenigde Staten. Over een verdere release in nog niets bekend. Als de documentaire in Nederland verschijnt, zal dit hoogstwaarschijnlijk bij SkyShowtime zijn.

Wel hebben we de trailer van de documentaire zodat je alvast een kleine indruk kan krijgen van het echte verhaal achter Cocaine Bear.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tranen gaan rollen in de laatste aflevering van 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Tranen gaan rollen in de laatste aflevering van 'The Mandalorian'

Fans van 'The Mandalorian' moeten zich maar vast emotioneel gaan voorbereiden op de laatste aflevering van seizoen 3 aankomende woensdag.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De aflevering van The Mandalorian van deze week eindigde met een belangrijk vertrek van een personage, en het klinkt alsof de finale van seizoen 3 van volgende week woensdag nog emotioneler gaat zijn voor fans…

De voorlaatste aflevering van seizoen 3 van deze week, "The Spies", verhoogde de lat van dit seizoen aanzienlijk met een spannend, actievol hoofdstuk dat werd afgesloten met het nobele offer van een belangrijk ondersteunend personage.

Paz Vizsla


Nu Din Djarin gevangen is genomen en zijn mede-Mandalorians vastgepind zijn door de strijdkrachten van Moff Gideon, besluit Paz Vizsla (Tait Fletcher) hun vijanden zo lang mogelijk op afstand te houden om Bo-Katan en de anderen te laten ontsnappen. Hierdoor ontstaat een gevecht met drie Praetorian Guards.

Hoewel we het gezicht van Paz nooit hebben gezien en hij de afgelopen drie seizoenen niet al te prominent aanwezig was, was het toch een hartverscheurend moment voor fans van het personage, en het klinkt alsof de finale van aanstaande woensdag nog emotioneler zal zijn.

Wie gaat er dood?


"Deze volgende aflevering zal je laten wensen dat je niet om [een andere aflevering] had gevraagd", schreef acteur Brendan Wayne, de in-suit stand-in voor Pedro Pascal, in zijn Instagram-verhaal. "Het doet misschien gewoon te veel pijn".

Het klinkt alsof we iemand anders gaan verliezen, maar wie zou dat kunnen zijn? Er doen momenteel verschillende geruchten de ronde online, waarvan er één beweert dat Din Djarin zelf zal worden vermoord. Hoewel dit hoogst onwaarschijnlijk lijkt, zou het een ander recent gerucht bevestigen dat Pascal na dit seizoen zijn Beskar-harnas wil ophangen.

De laatste aflevering van The Mandalorian seizoen 3 is aankomende woensdag te zien op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Breaking Bad'-serie moet gewoon gemaakt worden
Series / Nieuws

Deze 'Breaking Bad'-serie moet gewoon gemaakt worden

Dit idee voor een prequel van 'Breaking Bad' zou ons meer achtergrondinformatie kunnen geven over een interessant personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Better Call Saul kwam vorig jaar tot zijn einde en maakte daarmee een einde aan het Breaking Bad-universum. Toch lijkt het erop dat er een doorstart gemaakt zou kunnen worden met nog een prequel.

Met Breaking Bad, de spin-off-film El Camino: A Breaking Bad Movie en Better Call Saul heeft de franchise geweldig werk geleverd bij het opbouwen van een wereld. Toch blijft het moeilijk om volledig afscheid te nemen, want er is een duidelijke geschiedenis waar nog veel meer over te vertellen is.

Prequel


Van alle mogelijkheden om de wereld voort te zetten, is de logische volgende stap weer een prequel. Better Call Saul is in wezen een Breaking Bad-prequel en hoewel een prequel van een prequel misschien belachelijk klinkt, is het de meest verfrissende manier om de franchise voort te zetten en de enige manier waarop een andere serie origineel kan zijn.

Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) is een voormalige politieagent uit Philadelphia, wat voor het eerst werd onthuld in Breaking Bad seizoen 3. Zijn verhaallijn in Better Call Saul was een van de meest meeslepende, misschien wel meer dan die van Jimmy. En in seizoen 1, aflevering 6, "Five-O", verschijnt Jimmy nauwelijks, aangezien het grootste deel van de aflevering teruggaat tot niet lang nadat Mike met pensioen ging in Philadelphia.

Mike als politieagent


Meer van de tijd van Mike als agent zagen we niet in de serie, maar een prequel met een historische setting waarin een jonge Mike bij de politie wordt gevolgd zou goed werken. Mike was duidelijk een smerige agent, en een prequel-serie zou kunnen laten zien wat hem beitelde tot de keiharde werknemer van een drugsbaron en strafrechtadvocaat.

Een prequel die Mike volgt, kan volkomen origineel aanvoelen en een andere toon hebben dan alle andere series in het universum. In plaats van de woestijn-omgeving van Albuquerque, zou een Mike-spin-off zijn basis hebben in de bruisende metropool Philadelphia. Ook zou de serie zich afspelen in het verleden, namelijk ongeveer begin jaren 70, toen Mike jong was.

Breaking Bad, Better Call Saul en El Camino: A Breaking Bad Movie zijn te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'A Sogra Que Te Pariu' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'A Sogra Que Te Pariu' seizoen 2

Barst van het sarcasme en de schuine humor, maar het is de vraag wie daar om kan lachen.

Regie: Alex Cabral | Cast: Rodrigo Sant'Anna (Isadir), Rafael Zulu (Carlos), Lidi Lisboa (Alice), Solange Teixera (Fátima), Bárbara Sut (Márcia), Pedro Ottoni (Jonas), Daniela Fontan (Marinez) e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 23-27 minuten | Jaar: 2023

Het tweede seizoen van A Sogra Que Te Pariu staat weer bol van sarcasme en slechte grappen. Isadir woont vanwege de lockdown bij haar zoon en schoondochter in en probeert alles naar haar hand te zetten, terwijl laatstgenoemde in verwachting is van hun eerste kindje. De verhaallijn is gebaseerd op het cliché dat schoonmoeders en schoondochters elkaar het leven aardig zuur kunnen maken, maar Isadir irriteert eigenlijk iedereen, inclusief de kijker.

Rodrigo Sant'Anna doet in A Sogra Que Te Pariu waar hij goed in is: een bijzonder typetje neerzetten. Maar hierbij schiet hij wel zijn doel voorbij, want echt grappig is het niet. Hij speelt de rol van Isadir vol overgave, maar net als bij de rest van de cast ligt alles er veel te dik bovenop. Het is een grote hysterische bende, die je zelfs onprofessioneel zou kunnen noemen.

De acteurs kunnen namelijk zelf regelmatig hun lach niet inhouden, wat de indruk wekt dat je naar de musical van je nichtje zit te kijken. Om nog maar te zwijgen over de lachband die zo ongeveer elke drie minuten wordt ingezet, voor het geval je niet in de gaten had dat het allemaal erg grappig zou moeten zijn. Eén ding is wel duidelijk: de cast heeft in elk plezier gehad in het maken van de serie.

De grappen vliegen je om de oren, de een nog slechter dan de ander. Zo slecht dat het eerder irritant is om naar te kijken dan dat je het komisch kunt noemen. Ook het verhaal heeft weinig interessants te bieden. De rode draad is de uitdaging die Alice en Carlos aangaan door zijn moeder in huis te nemen tijdens de lockdown, maar verder is er maar weinig inhoud. Van interessante zijlijntjes die voor wat afwisseling kunnen zorgen is bovendien geen sprake.

De serie wordt nog een beetje gered door de setting en entourage. A Sogra Que Te Pariu speelt zich grotendeels af in het luxe appartement van Carlos en Alice, die met smaak is ingericht en duidelijk verschilt van de westerse standaard. Kleurrijk en uitbundig, evenals de kledingstijl van met name Isadir. Typisch Braziliaans dus, wat zorgt voor een vrolijk en zomers gevoel.

A Sogra Que Te Pariu is jammer genoeg niet echt de moeite waard, behalve voor wie houdt van dit soort hysterische humor. Geef je de voorkeur aan een plot met inhoud en een onderliggende boodschap, dan kies je beter voor een andere serie. Dit heeft A Sogra Que Te Pariu namelijk niet te bieden. Meer dan een bij elkaar geraapt zooitje kun je het namelijk niet noemen.

★☆☆☆☆

A Sogra Que Te Pariu is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar is Kit Harington (Jon Snow) uit 'Game of Thrones' eigenlijk gebleven?
Series / Nieuws

Waar is Kit Harington (Jon Snow) uit 'Game of Thrones' eigenlijk gebleven?

Harington blijkt eeuwig verbonden te zijn met de rol van Jon Snow

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vijf jaar geleden eindigde Game of Thrones. Van veel acteurs en actrices uit de serie weten we wel het één en ander, maar... waar is Kit Harington en wat doet hij nu?

Privé


Kit Harington ontmoette Rose Leslie (Ygritte) op de set van Game of Thrones en het stel is in 2018 getrouwd. Ze zijn nog steeds samen, wonen in Londen en verwachten een tweede kind.

Wel liet Harington in 2019, na het laatste seizoen van Game of Thrones weten dat hij psychische hulp heeft gezocht voor "persoonlijke redenen".



Film en televisie


Sinds het einde van Game of Thrones heeft Harington overigens niet stil gezeten.

Hij was dat jaar te horen in de film How To Train Your Dragon: The Hidden World en was in 2021 te zien als Dane Whitman / Black Knight in de Marvel film Eternals.

Vorig jaar speelde Harington nog in de horror/thriller-film Baby Ruby.

In 2022 stond de acteur ook nog op de planken als Henry V in het bekende toneelstuk van William Shakespeare.

Dit jaar zal Harington te zien zijn in het derde seizoen van de de BBC-serie Industry, over een groep jonge bankiers die strijden voor een prestigieuze plek bij een bank.



Jon Snow


Negen seizoenen lang volgden we Kit Harington als Jon Snow. Van zijn begin als Stark bastaard op de muur, tot de finale. Kit mocht zichzelf King in the North noemen en Queenslayer.

Spin-off


We zagen Jon Snow achter de Muur verdwijnen in de finale.maar we zijn nog niet van Jon Snow af! Er wordt immers hard gewerkt aan een Jon Snow spin-off, die direct na de gebeurtenissen uit seizoen negen begint.

"Voor zover ik weet wordt de serie ook door Kit gemaakt, dus hij is erbij vanaf het begin," zegt actrice Emilia Clarke, die negen seizoenen lang de rol van Daenerys Targaryen vertolkte.

Harington blijkt voor eeuwig verbonden te zijn met de rol van Jon Snow. Hiervoor mocht hij dan ook twee Emmys in ontvangst nemen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verleidelijke erotische thrillerserie scoort fantastisch goed op Netflix
Series / Nieuws

Verleidelijke erotische thrillerserie scoort fantastisch goed op Netflix

De spannende serie 'Obsession' scoort heel erg goed op Netflix in haar eerste week nadat ze op de streamingsdienst is geplaatst.

De erotische thrillerserie Obsession zet Netflix behoorlijk in vuur en vlam. De serie is nog geen week te zien op Netflix en staat op de 2e plek in de top 10 van de best bekeken series op Netflix. Alleen het zeer populaire The Night Agent staat momenteel nog een plekje hoger.

Plot


De serie gaat over de succesvolle chirurg William Farrow die een sensuele en gevaarlijke affaire begint met de verloofde van zijn eigen zoon, Anna. Terwijl Anna probeert beide relaties in stand te houden, begint William zich ten opzichte van haar steeds obsessiever te gedragen.

Cast


De serie is gebaseerd op het boek Damage dat is geschreven door Josephine Hart. De hoofdrollen zijn voor Richard Armitage (die William speelt en ook bekend is van The Stranger), Charlie Murphy (zij speelt de rol van Anna), Rish Shah (zoon Jay) en Inidira Varma (vrouw van William).

De miniserie bestaat uit 4 afleveringen en is nu hier te kijken op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online van o.a het spannende 'The Power'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 4 nieuwe afleveringen online van o.a het spannende 'The Power'

Deze week is het op Prime Video vooral spannend en genoeg om je vingers bij af te bijten.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Dead Ringers (seizoen 1)



Verschijnt op: 21 april
Genre: Drama / Horror / Thriller
Kijk op Prime Video

Synopsis: De tweelingzussen Mantle, identiek van top tot teen, zijn op een missie om de manier waarop vrouwen bevallen te veranderen, beginnend in Manhattan.





Dom (seizoen 2 - aflevering 8)



Verschijnt op: 21 april
Genre: Criminaliteit / Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Victor is een politieagent die zijn leven heeft toegewijd aan het bestrijden van de oorlog in drugshandel en het helpen van zijn zoon Pedro, een drugsverslaafde die een van de meest gezochte criminelen in Brazilië werd.





The Power (seizoen 1 - aflevering 6)



Verschijnt op: 21 april
Genre: Drama / Fantasie
Kijk op Prime Video

Synopsis: Gebaseerd op de New York Times bestseller gaat The Power over een wereld waarin vrouwen plots over een mysterieuze nieuwe gave komen te beschikken. Ze zijn in staat om iedereen te elektrocuteren naar eigen wil wat leidt tot een buitengewone mondiale verschuiving van de energiebalans.





Overige series nieuw op Prime Video



Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

16 april: Million Dollar Island (seizoen 1) - Reality-TV - Dennis van der Geest presenteert Million Dollar Island. Een programma waarin kandidaten 60 dagen moeten zien te overleven op een verlaten eiland met 99 anderen. Wie weet het spel slim genoeg te spelen om de finale te bereiken?

21 april: Van A Naar Onbekend (seizoen 1) - Reizen - De Bankzitters, wereldberoemd op YouTube, reizen in ‘Van A naar Onbekend’ naar de verste uithoeken ter wereld. Elke aflevering beginnen ze in een nieuw land aan een gloednieuw avontuur, en gaan ze op zoek naar hints die ze zal leiden naar een verrassing op een onbekende locatie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 6 nieuwe afleveringen waaronder een nieuw seizoen 'Barry'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 6 nieuwe afleveringen waaronder een nieuw seizoen 'Barry'

Deze week pakt HBO Max flink uit met een behoorlijke hoeveelheid nieuwe series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Barry (seizoen 4)



Verschijnt op: 17 april
Genre: Actie / Komedie / Criminaliteit
Kijk op HBO Max

Synopsis: Een huurmoordenaar uit het middenwesten verhuist naar Los Angeles en raakt verstrikt in de wereld van de theaterkunsten van die stad.





Succession (seizoen 4 - aflevering 4)



Verschijnt op: 17 april
Genre: Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie?





Perry Mason (seizoen 2 - aflevering 7)



Verschijnt op: 18 april
Genre: Criminaliteit / Drama / Geschiedenis
Kijk op HBO Max

Synopsis: In het bruisende Los Angeles van 1932 neemt een advocaat met weinig op zijn naam de zaak van zijn leven aan.





Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

15 april: A Black Lady Sketch Show (seizoen 4) - Komedie - Een half uur durende sketch serie geschreven en gespeeld door Robin Thede.

17 april: 100 Foot Wave (seizoen 2) - Documentary / Sport - Deze documentaire gaat over de decennialange reis van surf pionier Garrett McNamara die na het bezoeken van een klein vissersdorpje in Portugal de sport heeft geholpen om naar nieuwe hoogten te klimmen.

17 april: Para - Wir sind King (seizoen 2) - Drama - Soms is een ramp maar één beslissing verwijderd van genot. Para - Wir sind King volgt vier jonge vrouwen in Berlijn die op zoek zijn naar geluk in een wereld waar licht en donker heel dicht bij elkaar liggen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Pamela Anderson gezocht voor 'Baywatch'-remake
Series / Nieuws

Nieuwe Pamela Anderson gezocht voor 'Baywatch'-remake

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan een remake van de zongebruinde strandwachten.

In het tijdperk van remakes en reboots is er voor de strandwachten van Baywatch goed nieuws. Fremantle Media is momenteel bezig met een remake van de hit uit de jaren 80 en 90 en heeft al een aantal omroepen benaderd voor de productie.

Veel mensen zullen Baywatch misschien nog wel herinneren van de heldhaftige reddingsacties die de strandwachten elke aflevering moesten uitvoeren. Beter bekend zijn wellicht de goed uitziende acteurs als David Hasselhoff en Pamela Anderson die elke aflevering in slow-motion langs de branding liepen.

Terugkeer uitgesteld door perikelen omtrent rechten


Het had weinig gescheeld of Baywatch had überhaupt niet een lang leven gehad. Het werd oorspronkelijk geproduceerd door Gannett voor NBC maar werd al na één seizoen gecanceld. Nadat de producenten in zee gingen met het Duitse Beta Taurus wist het nog 10 seizoenen lang te lopen met alle bekendheid die ermee gepaard ging.

Meerdere spin-offs volgden inclusief een Baywatch film uit 2017. Naar aanleiding van de film probeerden de producenten al eerder een remake uit te brengen alleen was er een hoop gedoe omtrent de rechten. Nu Freemantle Media de rechten weer in handen heeft wordt er achter de schermen druk gewerkt om de remake van start te laten gaan.

Wanneer de Baywatch-remake uitkomt is nog niet bekend.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe thrillerserie 'The Clearing' van Disney+ belooft flink meeslepend te worden
Series / Trailer

De nieuwe thrillerserie 'The Clearing' van Disney+ belooft flink meeslepend te worden

Een psychologische thriller van Australische makelij geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.

Het boek van J.P. Pomare In the Clearing is verfilmd als psychologische thriller over een enge sekte.

Pomare's verhaal is fictief, wel is het geïnspireerd op de Australische sekte The Family, met Anne Hamilton-Byrne aan het hoofd. De sekte had zo'n 500 leden en er kwam een einde aan in 1987.

Bizarre club


Hamilton-Byrne begon haar bizarre club in de jaren 60. Eén van de illegaal geadopteerde kinderen binnen The Family was Sarah. Als kind wist zij niet beter dan dat Hamilton-Byrne haar biologische moeder was.

Zij werd op 17-jarige leeftijd echter uitgestoten aangezien ze meer vragen ging stellen naarmate zij ouder werd. Sarah schreef later een boek over haar ervaringen. Zij studeerde geneeskunde en werkte als arts. In 2016 is Sarah overleden.

Geen true crime


The Clearing is zoals gezegd een verzonnen verhaal. De serie vervlecht de verhalen van een meisje dat in een sekte opgroeit, en een volwassen vrouw die haar verleden probeert te vergeten. Uiteindelijk zal zij een keuze moeten maken aangezien de zaken uit het verleden ook in het heden een rol spelen.

The Clearing is in Nederland te streamen vanaf 24 mei op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.