Dit moet je weten voor het vierde seizoen van de hitserie 'Barry' op HBO begint

Wat gebeurde er allemaal voorafgaand de cliffhanger van seizoen drie?

Daan Kusen, 16-04-2023 16:11

Het vierde seizoen van Barry komt er aan! Maar wat gebeurde er eigenlijk in het derde seizoen? Hier is een kleine samenvatting van het afgelopen seizoen.
Barry zal de komende maanden een bitterzoet einde tegemoet gaan. Het vierde en laatste seizoen van de serie heeft veel in petto voor de het personage, gespeeld door Bill Hader (Saturday Night Live).

Gevangenis

Aan het eind van seizoen 3 werd Barry gearresteerd en nu zit de ex-hitman gevangen, zinnend op wraak op de mensen die zijn leven hebben verstoord. Maar wat gebeurde er voorafgaand aan deze arrestatie?


Bedrogen door zijn oude fixer Monroe Fuches (Stephen Root), Barry doodt alle Tsjechische en Boliviaanse bendeleden, maar Fuches ontsnapt. Zolang Fuches nog leeft zal Barry nooit van hem verlost zijn.

Ook begint Barry in seizoen 3 weer baantjes aan te nemen op het dark web als sluipschutter.

Streaming succes

Dingen gaan veel beter voor Barry's vriendin Sally (Sarah Goldberg). Haar carrière als acteur gaat hartstikke goed.

Ze creëert zelfs een streaming show. Natalie (D'Arcy Carden, The Good Place, haar voormalig medestudent bij de acteerklassen van Gene Cousineau (Henry Winkler), wordt haar assistent.

NoHo Hank

Ook het leven van NoHo Hank (Anthony Carrigan) lijkt beter te gaan. Ondanks dat hun criminele rijk een enorme klap heeft gekregen, lijkt NoHo geluk te hebben gevonden in zijn relatie met Cristobal (Michael Irby).


Gene Cousineau

Ondertussen wordt Barry ook nog geconfronteerd met een boze Gene Cousineau, die er achter gekomen is dat Barry zijn vriendin heeft gedood.

Cousineau wil Barry doden, maar Barry heeft de overhand. In plaats van zijn oude mentor voor eeuwig het zwijgen op te leggen, komt Barry met een briljant idee om de goedkeuring van Cousineau weer te winnen.

Een comeback voor Cousineau. Barry krijgt voor elkaar dat Cousineau een gastrol krijgt op televisie. Hoewel de rol een enorm succes blijkt, is Cousineau nog steeds kwaad op Barry.


Sally Schreeuwt

Ondertussen blijkt Sally's streaming show toch niet zo'n succes en het netwerk besluit de show compleet te vernietigen.

En Sally wordt van bedenker gedegradeerd tot schrijver in een kamer vol schrijvers voor een traditionele komedie.

Wanneer Sally erachter komt dat haar oude assistent Natalie haar idee heeft gejat, leidt dit tot een schreeuwsessie in de lift. Helaas voor Sally heeft Natalie alles opgenomen.

Hierdoor wordt Sally gedropt door haar agent en is haar acteercarrière helemaal afgelopen.


Fuches

Ondertussen heeft Monroe Fuches zich teruggetrokken op een boerderij, maar hij kan Barry moeilijk vergeven. Hij besluit terug naar Los Angeles te gaan, ondanks dat hij een verdachte is in meerdere zaken.

Dit komt goed uit voor Fuches, die hiervan gebruik maakt om elk familielid van elk slachtoffer van Barry op te zoeken.

Als resultaat wordt Barry achterna gezeten door op wraak beluste mensen, wat leidt tot chaos en bloedvergieten in de straten van LA.


Gene's verraad

Het derde seizoen eindigt met Barry in de handen van de politie.

Cusineau belt Barry met de mededeling dat Jim Moss, de vader van de door Barry gedode Janice, bewijs heeft van al de misdaden die Barry heeft begaan.

Barry besluit Jim te doden, maar als hij bij het huis aankomt wordt hij omsingeld door agenten die hem inrekenen.Verraden door Cusineau, in samenwerking met Jim Moss.

Het vierde en laatste seizoen van Barry is vanaf 16 april te zien op HBO.Lees meer over: barry, bill hader, anthony carrigan, sarah goldberg, hbo, michael irby, henry winkler

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in