Deze grote fout in 'Squid Game' keert terug in het tweede seizoen

Een grote fout van dit personage zal hem in seizoen 2 blijven achtervolgen...

Nina Beerendonk, 16-04-2023 15:32

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Een grote fout in Squid Game zal weer terugkeren in seizoen 2. Jun-ho's bezorgdheid over de verdwijning van zijn broer sloeg namelijk nergens op, tenzij In-ho, of de Front Man, een vreselijke fout maakte.
De Front Man was de kalme en beheerste leider van de bewakers in Squid Game, maar zijn verhaal tot nu toe geeft aan dat hij een ernstige fout heeft gemaakt. Hoewel hij eerst gehuld was in mysterie, werd door politieagent Hwang Jun-ho zijn ware identiteit onthuld.

In-ho

Aan het begin van seizoen 1 van Squid Game was Jun-ho bezorgd geworden over zijn broer, In-ho, die was verdwenen. Zijn onderzoek bracht hem naar de meedogenloze Squid Game, toen hij aannam dat In-ho daaraan meedeed. Uit de avonturen van Jun-ho op het mysterieuze eiland bleek echter dat zijn broer vijf jaar eerder de spelen had gewonnen.

De grote onthulling was natuurlijk dat In-ho de ware identiteit van de Front Man was. Als hij echter al een aantal jaren voor de spelen had gewerkt, lijkt het onlogisch dat Jun-ho en zijn moeder zich pas dat jaar zorgen zouden zijn gaan maken.

Het feit dat Jun-ho zich zorgen maakte om zijn broer zou kunnen worden toegeschreven aan een plothole in Squid Game. Het zou echter ook zo kunnen zijn dat In-ho zijn gezin tijdens de vorige jaren gewoon een alibi had gegeven en zijn huur en andere rekeningen had betaald voordat hij vertrok naar de jaarlijkse spelen. Dit jaar niet, waardoor ze ongerust werden.

Grote fout

Aangezien dit gevaarlijk bleek voor Jun-ho, kan worden aangenomen dat dit niet met opzet is gedaan. Het was waarschijnlijker dat de Front Man onvoorzichtig was geweest. Hierdoor volgde Jun-ho hem naar de games. Zijn fout betekende dat de Front Man geen andere keuze had dan Jun-ho neer te schieten - dus kan worden aangenomen dat hij niet vrijwillig een spoor had achtergelaten.

Zo'n ernstige fout van een kalme, berekenende man als In-ho kon alleen maar betekenen dat de druk van zijn verschrikkelijke baan zijn kalmte langzaam begon te ontwarren. Nadat hij zijn broer neerschoot, zette hij zijn masker af en was er een moment van zwakte te zien. Maar al snel veranderde hij weer in de Front Man.

In seizoen 2 wil Gi-hun wraak nemen op iedereen die aan de spelen heeft meegewerkt. Of In-ho hem misschien wel zal helpen zien we in seizoen 2 van Squid Game, dat waarschijnlijk begin 2024 verschijnt op Netflix.


Lees meer over: Squid Game, Netflix, Lee Jung jae, HoYeon Jung

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix