search
Veel kwade mensen na de aankondiging 'Harry Potter'-serie van HBO Max
Series / Nieuws

Veel kwade mensen na de aankondiging 'Harry Potter'-serie van HBO Max

De Harry Potter-serie als boost voor HBO Max heeft Twitter ook geboost.

Na de aankondiging dat de Harry Potter-boeken door J.K. Rowling nu verfilmd gaan worden als serie, heeft menigeen op Twitter zich hierover uitgesproken. Dit was niet mals, aangezien de liefhebbers om diverse redenen geen serie willen zien.

De Wizarding World-franchise heeft acht films over Harry zelf, drie spin-off films en natuurlijk de nodige merchandise opgeleverd. Sommigen vinden een serie gewoon onnodig, terwijl anderen een probleem hebben met Rowling zelf. Hieronder een aantal reacties.

Volledig 'dementor gaan'


Zoals gezegd hangt een deel van de reacties samen met Rowling, die betrokken is als uitvoerend producent. De schrijfster kwam in opspraak door dingen die zij zei, onder andere op Twitter, over transgender mensen.

Velen betichtten haar van discriminatie richting deze kwetsbare groep. Men werd dusdanig boos dat men 'dementor ging' om Rowling's standpunten, wat een verwijzing is naar de afgrijselijke bewakers van de Azkaban gevangenis.





Onnodig en niet origineel


Een andere categorie betreft liefhebbers van Wizarding World die het nu eenmaal onnodig vinden. Er wordt een gebrek aan originaliteit genoemd, en de aankondiging wordt zelfs als een ietwat wanhopige zet gezien.








Tot slot is er een Twitteraar die een suggestie heeft voor de rol van Albus Dumbledore:



Tijdens de officiële aankondiging van het samengaan van Warner Bros. Discovery en HBO Max werden de aanwezigen ook geïnformeerd wanneer de serie ongeveer wordt verwacht. Dit zal in de loop van 2025/2026 zijn, en dan zal blijken of de soep inderdaad zo heet wordt gegeten als deze wordt opgediend.

Aanbevolen artikelen