search
Deze drie elementen zie je zeker terug in de Harry Potter-serie
Series / Nieuws

Deze drie elementen zie je zeker terug in de Harry Potter-serie

De aankondiging door HBO Max maakt duidelijk dat vertrouwde elementen behouden blijven.

De nieuwste verfilming van de Harry Potter-boeken heeft genoeg losgemaakt wat reacties betreft. Commentaren hadden betrekking op J.K. Rowling's betrokkenheid bij de serie, tot de kritische vraag waarom men zich niet op andere delen van de Wizarding World richt.

Het ziet er naar uit dat een deel van de fans nu eenmaal gehecht is aan de bestaande verfilming. Dit is geenszins verbazingwekkend. Wijlen Alan Rickman heeft bijvoorbeeld een geweldige Snape neergezet.

Vertrouwde elementen


Er zit echter ook een geruststellende kant aan de aankondiging. In de teaser zijn namelijk vertrouwde elementen te zien en te horen. Allereerst is daar de intro door niemand minder dan John Williams, welke dezelfde is als in de filmserie. Verder gebruikt men het Wizarding World-logo, en niet te vergeten het silhouet van Hogwarts.

Topman Casey Bloys heeft bij de bekendmaking van plannen ook aangegeven dat de serie tien jaar zal duren. Hoewel er verder weinig meer bekend is over de serie, suggereert de betrokkenheid van J.K. Rowling zelf dat men trouw zal willen blijven aan het bronmateriaal. De allereerste trailer lijkt dit voorlopig in elk geval te bevestigen.

Aanbevolen artikelen