search
Huh?! Netflix-hitserie volgens critici flop, maar kijkers vinden het top
Series / Nieuws

Huh?! Netflix-hitserie volgens critici flop, maar kijkers vinden het top

Zó ziet het er uit wanneer recensenten en kijkers het totaal oneens zijn.

Er zijn producties waarbij het oordeel unaniem is. Denk hierbij aan The Last of Us, of het huidige seizoen van Star Trek: Picard, die als topproducties worden ervaren. Een treuriger voorbeeld is The Witcher: Blood Origin, dat werkelijk iedereen ruk vond.

Hoe zit het wanneer kijkers en critici lijnrecht tegenover elkaar staan? Dit laatste is het geval met de komische misdaadserie Florida Man. Op Rotten Tomatoes krijgt deze een tragische 0% van de critici, en een stevige 85% van de kijkers.

Brij van een verhaal?


Op het moment van schrijven heeft Rotten Tomatoes vijf recensies. Er wordt vooral gemopperd dat het verhaal niet goed uitgewerkt zou zijn. Hierdoor blijft het aan de oppervlakte hangen naar de mening van de critici.

"Er zitten wat goede verhaalelementen in, maar de serie is een brij van personages met een onduidelijk verhaal," aldus Decider. Collider meldt: "De serie is nogal wollig, met het nodige escapisme, geestige dialogen en actie. Vier of vijf afleveringen hadden volstaan".

Prima mix


Florida Man heeft echter genoeg fans, op dit moment hebben meer dan 100 mensen gestemd op de website. Michael: "Een mengelmoes van stijlen die werkt. Het is leuk, grappig en de dialogen zijn top". De serie heeft iets eigenzinnigs, merken meerdere kijkers op. Vicky M noemt de "creatieve en belachelijke humor", en Anita S geeft aan dat het "genoeg drama heeft om je geboeid te houden".

Andere stemmers noemden de luchthartige toon, en een flinke dosis actie met een aantal onverwachten plotwendingen. In Nederland staat de serie op nummer 4 in de Netflix Top 10. De avonturen van Mike (Edgar Ramirez) en co vallen duidelijk in goede aarde.

Wil je weten aan welke kant je zelf staat, Florida Man is te zien op Netflix.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen