search
Deze scène in 'The Last of Us' seizoen 2 zal veel afwijken van het videospel

Deze scène in 'The Last of Us' seizoen 2 zal veel afwijken van het videospel

De maker van 'The Last of Us' heeft laten doorschemeren dat ze misschien een belangrijke scène laten afwijken van het videospel.

Tom Veldman
Tot nu toe heeft The Last of Us het verhaal van de videogame goed gevolgd, maar in seizoen 2 zal één scène waarschijnlijk erg afwijken.

In het eerste seizoen hebben Ellie en Joel de reis naar de Fireflies overleefd en keerden ze terug naar Jackson om een nieuw leven op te bouwen. In het aankomende seizoen moeten ze weer klaar staan om nieuwe uitdagingen aan te gaan, en de serie heeft al belooft dat ze dicht bij het verhaal van The Last of Us Part II blijven.

Verschillen


Toch zullen er een aantal verschillen komen tussen het tweede seizoen van The Last of Us en het videospel, net zoals in het eerste seizoen. Zo zal er in het volgende seizoen waarschijnlijk een ander liedje worden gebruikt als Joel zingt voor Ellie.

In het videospel zingt Joel het liedje Future Days van Pearl Jam, maar dit liedje kan niet in de serie worden gebruikt omdat er een verandering is in de tijdlijn. De makers overwegen nu om een ander liedje te gebruiken.

Onlogisch


Het is niet logisch om het nummer van Pearl Jam te gebruiken in de serie, omdat de tijdlijn niet overeenkomt. Future Days is uitgebracht in 2013, terwijl de apocalyps van The Last of Us begint in 2003.

Het is dus onmogelijk dat Joel het liedje ooit heeft gehoord of het kan zingen. Bekijk de uitspraak van maker Neil Druckmann over de kwestie hieronder:

Nog geen zekerheid


"Ik kan je vertellen dat we nog geen beslissing hebben genomen. We hebben erover gesproken om precies de redenen die je aankaart. Het is niet logisch als Joel dat liedje nu kent," aldus Druckmann.

Daarna vervolgt hij: "We zouden kunnen zeggen: 'Oké, het is een parallelle dimensie en het nummer is eerder uitgekomen.' Er zijn manieren, maar dat voelt een beetje als valsspelen."

Hij sluit af met: "Ik kan wel zeggen dat Pearl Jam specifiek nog meer is verweven met de wereld van 'The Last of Us'. Dus als we het liedje niet gebruiken, dan zijn er andere nummers waarmee we kunnen spelen."Stream alle afleveringen The Last of Us seizoen 1 op HBO Max.Aanbevolen artikelen