Lily-Rose Depp ziet er waanzinnig uit in 'The Idol' van HBO Max

De serie die al controversieel was voor deze zelfs maar uitkwam.

Valeria Milić, 18-04-2023 16:13

The Idol gaat eindelijk starten zodat iedereen zelf kan uitmaken of de serie inderdaad zo controversieel is. De serie kwam in het nieuws doordat onverwacht het roer omgegooid werd wat het verhaal betreft.
In eerste instantie was Amy Seimetz (Killing Eve, Sweet Tooth) de regisseur. Het verhaal over popster Jocelyn (Lily-Rose Depp) die te maken krijgt met de rare sekteleider Tedros (Abel "The Weeknd" Tesfaya) werd echter dusdanig omgegooid dat Seimetz opstapte.

Drastische veranderingen

Onder andere IndieWire berichtte dat The Weeknd niet zo blij zou zijn geweest met het verhaal zelf. Dit kan een kwestie van ego zijn, en meer in beeld willen zijn dan collega Lily-Rose Depp. Hij wilde het sekte-element er uit laten halen en er wat minder een 'vrouwenverhaal' van maken.

Het filmen zat er echter al bijna op. De nieuwe regisseur Sam Levinson, bekend van Euphoria, moest toen het nodige herschrijven en opnieuw filmen. Er zou nu meer nadruk liggen op de verhouding die Jocelyn en Tedros hebben, met meer seksualiteit en ook meer naakt.

Vertoning Filmfestival Cannes

Een en ander leidde tot de nodige kritiek, helemaal toen bekend werd dat The Idol op het prestigieuze Filmfestival van Cannes vertoond zal worden. Wel betreft het een première en de serie valt dus buiten de competitie.

Je kunt The Idol vanaf 4 juni streamen op HBO Max.


Lees meer over: The Idol, Lily Rose Depp, The Weeknd, Abel Tesfaye, HBO, HBO Max, Sam Levinson, Reza Fahin

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader