Tv-series op Dvd: Major Crimes (seizoen 2)

De spin-off van The Closer op een nette Dvd-uitgave.

Bram de Groot, 12-07-2015 15:55

Bedenker: James Duff | Cast: Mary McDonnell (Sharon Raydor), G.W. Bailey (Louie Provenza), Tony Denison (Andy Flynn), Michael Paul Chan (Michael Tao), Raymond Cruz (Julio Sanchez), Kearran Giovanni (Amy Sykes) e.a. | Jaar: 2012 - heden | Tv-release: TNT
Niet alleen in de filmwereld worden spin-offs steeds populairder. Ook op de televisie verschijnen steeds vaker series gebaseerd op een vaak succesvolle voorganger. Ook The Closer (2005-2012) kreeg een spin-off: Major Crimes. Dit keer draait de serie om Captain Sharon Raydor (Mary McDonnell) en haar politiekantoor in Los Angeles.

In 2012 trapte de debuutaflevering van het eerste seizoen van Major Crimes (IMDb = 7,6) af met ruim 7 miljoen kijkers. Dit lag redelijk gelijk met de nette cijfers van The Closer. Het tweede seizoen (RT = 50%) moest het nog doen met 'slechts' ruim 5 miljoen, maar wist deze gedurende het seizoen wel vast te houden. Onlangs verscheen seizoen 2 in het Nederlandse schap.

Seizoen 2
De toegewijde professionals van Major Crimes gaan weer aan de slag: van het oplossen van de moord op de vrouw van een filmregisseur, tot het opsporen van een seriemoordenaar die in de huizen van zijn slachtoffers gaat wonen, tot de verbijsterende dood van een student van goede afkomst die in een van bendes vergeven buurt woont.


Serie: Major Crimes - Seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 18 x ca. 40 minuten | Release: juni 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels 5.1 Dolby Digital | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Major Crimes: Personal Conviction | Behind the Scenes | Deleted Scenes | EAN: 5051888209561 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier discs van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Major Crimes zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen vergelijkbare sleeve. In de keepcase staan de titels van de losse afleveringen en de locatie op de schijven. Ook is duidelijk aangegeven waar de extra's zijn terug te vinden.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave laat een prima indruk achter. De kleuren zijn natuurlijk en de scherpte is als te verwachten bij Standaard Definition. Uiteraard is het wat betreft scherpte een stapje terug; in het huidige High Definition-tijdperk zou je verwachten dat alle series gewoon een HD-releases zouden kunnen krijgen. Desondanks een prima schijf, ook mede doordat Warner Bros een surround geluidstrack heeft toegevoegd.

Paar extra's
Op de verschillende schijven zijn een verwijderde scènes terug te vinden. Ook biedt de uitgave twee meer inhoudelijke extra's. Ten eerste is er 'Major Crimes: Personal Conviction', waarin wordt ingezoomd op de persoonlijke uitdagingen van de belangrijkste personages in het tweede seizoen. Via 'Behind the Scenes' krijgt je uiteraard een blik achter de schermen tijdens de opnames van het seizoen. Al met al niet heel spannend, maar voor de fan toch erg leuk dat er bonusmateriaal is toegevoegd.

Vierde (!) seizoen al gestart
De zender TNT startte afgelopen maand al aan het vierde seizoen, waardoor de uitgave van het tweede seizoen wat laat lijkt. Dit gebeurt overigens vaker in het Nederlandse schap, zeker bij series die niet door een Nederlandse zender worden uitgezonden. Hieronder een promo voor seizoen 4.


Lees meer over: dvd, review, recensie, major crimes, the closer, tnt, Mary McDonnell

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in