search

Ons nieuws van zondag 12 juli 2015

'Daredevil' seizoen 2: The Punisher onthuld
Series / Foto's

'Daredevil' seizoen 2: The Punisher onthuld

Jon Bernthal mist zijn Punisher-logo nog...

Het tweede seizoen van Daredevil wordt al opgenomen. De website Just Jared wist een aantal foto's te maken van één van de belangrijke nieuwe personages: Frank Castle, gespeeld door Jon Bernthal.

Bernthals Castle groeit uiteraard uit tot The Punisher, een personage dat al drie keer te zien was in avondvullende speelfilm. Bernthal is uiteraard bekend van zijn rol als Shane Walsh in de eerste seizoenen van The Walking Dead. Recent was hij ook te zien in films als The Wolf of Wall Street en Fury.

Bernthal heeft nog geen Punisher-logo op zijn shirt en lijkt vooralsnog heel erg op... Jon Bernthal. Vermoedelijk Q2 van 2016 op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Twilight'- acteur Peter Facinelli gecast in 'Supergirl'
Series / Nieuws

'Twilight'- acteur Peter Facinelli gecast in 'Supergirl'

Facinelli gaat Maxwell Lord spelen.

Peter Facinelli is gecast in de nieuwe serie Supergirl. De Twilight acteur zal de rol van het DC Comics personage Maxwell Lord gaan spelen, werd door Warner Bros bekend gemaakt tijdens Comic- Con.

Lord is een personage met twijfelachtige moraal. In de DC Comics- wereld is hij een machtige zakenman die samenspant met de Justice League. Zijn rol wordt voor Supergirl aangeduid als een green tech billionaire.

"Greg [Berlanti], Ali [Adler] en ik zijn al jaren fan van Peter," verklaarde producent Andrew Kreisberg. "We zijn ontzettend blij dat hij van de partij zal zijn voor de eerste avonturen van Supergirl en om leven te blazen in het iconische personage van Maxwell Lord."

Supergirl gaat over Kara Zor-El, die naar de aarde komt nadat Krypton is verwoest. Ze is het nichtje van Superman, maar houdt haar eigen krachten jarenlang verborgen. Wanneer ze 24 is, besluit ze haar krachten te gaan gebruiken en te accepteren. De serie zal vanaf eind oktober op CBS worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-series op Dvd: Major Crimes (seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-series op Dvd: Major Crimes (seizoen 2)

De spin-off van The Closer op een nette Dvd-uitgave.

Bedenker: James Duff | Cast: Mary McDonnell (Sharon Raydor), G.W. Bailey (Louie Provenza), Tony Denison (Andy Flynn), Michael Paul Chan (Michael Tao), Raymond Cruz (Julio Sanchez), Kearran Giovanni (Amy Sykes) e.a. | Jaar: 2012 - heden | Tv-release: TNT

Niet alleen in de filmwereld worden spin-offs steeds populairder. Ook op de televisie verschijnen steeds vaker series gebaseerd op een vaak succesvolle voorganger. Ook The Closer (2005-2012) kreeg een spin-off: Major Crimes. Dit keer draait de serie om Captain Sharon Raydor (Mary McDonnell) en haar politiekantoor in Los Angeles.

In 2012 trapte de debuutaflevering van het eerste seizoen van Major Crimes (IMDb = 7,6) af met ruim 7 miljoen kijkers. Dit lag redelijk gelijk met de nette cijfers van The Closer. Het tweede seizoen (RT = 50%) moest het nog doen met 'slechts' ruim 5 miljoen, maar wist deze gedurende het seizoen wel vast te houden. Onlangs verscheen seizoen 2 in het Nederlandse schap.

Seizoen 2
De toegewijde professionals van Major Crimes gaan weer aan de slag: van het oplossen van de moord op de vrouw van een filmregisseur, tot het opsporen van een seriemoordenaar die in de huizen van zijn slachtoffers gaat wonen, tot de verbijsterende dood van een student van goede afkomst die in een van bendes vergeven buurt woont.



Serie: Major Crimes - Seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 18 x ca. 40 minuten | Release: juni 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels 5.1 Dolby Digital | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Major Crimes: Personal Conviction | Behind the Scenes | Deleted Scenes | EAN: 5051888209561 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier discs van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Major Crimes zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen vergelijkbare sleeve. In de keepcase staan de titels van de losse afleveringen en de locatie op de schijven. Ook is duidelijk aangegeven waar de extra's zijn terug te vinden.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave laat een prima indruk achter. De kleuren zijn natuurlijk en de scherpte is als te verwachten bij Standaard Definition. Uiteraard is het wat betreft scherpte een stapje terug; in het huidige High Definition-tijdperk zou je verwachten dat alle series gewoon een HD-releases zouden kunnen krijgen. Desondanks een prima schijf, ook mede doordat Warner Bros een surround geluidstrack heeft toegevoegd.

Paar extra's
Op de verschillende schijven zijn een verwijderde scènes terug te vinden. Ook biedt de uitgave twee meer inhoudelijke extra's. Ten eerste is er 'Major Crimes: Personal Conviction', waarin wordt ingezoomd op de persoonlijke uitdagingen van de belangrijkste personages in het tweede seizoen. Via 'Behind the Scenes' krijgt je uiteraard een blik achter de schermen tijdens de opnames van het seizoen. Al met al niet heel spannend, maar voor de fan toch erg leuk dat er bonusmateriaal is toegevoegd.

Vierde (!) seizoen al gestart
De zender TNT startte afgelopen maand al aan het vierde seizoen, waardoor de uitgave van het tweede seizoen wat laat lijkt. Dit gebeurt overigens vaker in het Nederlandse schap, zeker bij series die niet door een Nederlandse zender worden uitgezonden. Hieronder een promo voor seizoen 4.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste officiële blik op Marvels 'Jessica Jones', ook met Luke Cage
Series / Foto's

Eerste officiële blik op Marvels 'Jessica Jones', ook met Luke Cage

De tweede superheldenserie van Netflix.



Nog dit jaar zal Netflix - na Daredevil - een tweede Marvel superheldenserie uitzenden. Dit is Jessica Jones, met Krysten Ritter in de titelrol. Tijdens Comic Con zijn eerste officiële foto's verschenen. Check ze hieronder én -boven.

Op de foto zien we niet alleen Ritters personage, maar zien we ook Mike Colter als verhitte Luke Cage. Vermoedelijk in 2016 krijgt de laatste ook een eigen serie.

Andere rollen in de dertiendelige serie zijn voor onder meer Carrie-Anne Moss (Harper), David Tennant (Kilgrave) en Rachael Taylor (Patricia "Trish" Walker).





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer van sci-fi serie 'Colony' met Josh Holloway
Series / Nieuws

Eerste trailer van sci-fi serie 'Colony' met Josh Holloway

Trailer van de serie van 'Lost' showrunner Carlton Cuse werd tijdens Comic- Con onthuld.



De eerste trailer van de nieuwe sci- fi serei Colony werd tijdens Comic- Con onthuld en kan je hierboven bekijken. Colony vormt een reünie van showrunner Carlton Cuse die de nieuwe serie creëert en Josh Holloway, die de hoofdrol zal spelen. Eerder maakten zij samen Lost, waarin Holloway de rol van Sawyer vertolkte.

De serie zal bestaan uit tien delen en wordt gemaakt door USA Network. He speelt zich af in de nabije toekomst wanneer Los Angeles wordt opgeschrikt door een stel buitenaardse bezetters. Sommige mensen besluiten samen te werken met de bezetter, maar anderen verzetten zich. Een familie wordt gevolgd, die hierdoor verscheurd raakt.

Naast Holloway speelt Sarah Wayne Callies, bekend van The Walking Dead, een hoofdrol. De verwachting is, dat de serie midden oktober van dit jaar in première zal gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer vierde seizoen 'Vikings'
Series / Trailer

Eerste trailer vierde seizoen 'Vikings'

Ragnar is terug!



Hierboven de officiële Comic-Con trailer voor het vierde seizoen van Vikings, van de Amerikaanse zender History. In dit seizoen zal Alexander Ludwigs Bjorn op een spirituele reis gaan en lijkt Travis Fimmels Ragnar dicht bij de dood. Daarnaast hebben de showrunners de intentie de veldslag om Parijs, die we vorig seizoen zagen, te overtreffen.

"Hij neemt de beslissing om te kijken naar zijn leven en in de bossen te wonen," vertelde Ludwig over Bjorn. "En terwijl hij daar is, begint een beer hem achterna te zitten. Ironisch genoeg, had de beer het beste CV van iedereen op de set. Het was de beer uit 'Anchorman'." En over Ragnar had Fimmel het volgende te zeggen: "Hij zit heel dicht bij de dood. Veel van dit jaar draait om zijn fascinatie met de dood. Net als Odin, de zichzelf ophing om erachter te komen hoe het voelt om dood te zijn."

De première van het vierde seizoen van Vikings vindt begin 2016 plaats.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.