Kan de serie 'Spartacus' op deze manier terugkeren, het zou zo mooi zijn!

'Spartacus'-acteur Liam McIntyre wil één ding graag terugzien in de nieuwe sequel.

Nina Beerendonk, 21-04-2023 16:35

Spartacus-ster Liam McIntyre hoopt dat de komende vervolgreeks op het populaire historische drama een manier zal vinden om de originele acteur Andy Whitfield te eren. Whitfield speelde de titulaire rol in seizoen 1 van de serie. Hij stierf aan non-Hodgkin-lymfoom in 2011, waarna McIntyre zijn rol overnam voor seizoen 2 en 3.
In een interview met Supernova, spreekt McIntyre zijn hoop uit dat de vervolgreeks van Spartacus een eerbetoon zou kunnen brengen aan Whitfield. Hij looft Whitfield voor zijn performance als Spartacus, terwijl hij de hoop uitspreekt dat de acteur de credit krijgt voor het succes van de serie.

Whitfield eren

"Ik had in geen miljoen jaar gedacht dat ik die baan echt zou krijgen. Ik bedoel, wie was ik? Dus pas toen ik de eerste dag op de set verscheen, raakte het me echt... Wacht, het is de bedoeling dat ik hem opvolg? Maar hij is briljant. Dat was best overweldigend", zei McIntyre.

"Maar uiteindelijk wist ik dat hij zijn hart en ziel had gestoken in het maken van dat personage tot wat het was, en ik wilde dat werk gewoon eren door te proberen te voldoen aan de norm die hij stelde".

"Met de nieuwe serie hoop ik dat ze een manier kunnen vinden, welke manier dan ook, om Andy en zijn familie erin op te nemen. Ofwel op productieniveau, in de aftiteling of op een andere manier. Zonder hem zou er echt geen serie zijn".

Sequel

Ondanks de dood van het titulaire personage aan het einde van de originele serie, heeft Starz Spartacus toch weer nieuw leven ingeblazen, met de aankondiging van een nieuwe serie. De vervolgreeks zal worden geleid door originele maker Steven S. DeKnight.


Lees meer over: Spartacus, Spartacus Blood and Sand, Liam McIntyre, Andy Whitfield, Starz

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in