search
Nieuwe Netflix-serie 'Queen Cleopatra' ligt onder vuur
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie 'Queen Cleopatra' ligt onder vuur

Of Netflix met alle controverse nu tevreden of ontevreden moet zijn is maar de vraag.

De serie is nog niet eens uit, maar online explodeert de discussie omtrent het aankomende Queen Cleopatra van Netflix. Regisseuse van de serie Tina Gharavi verdedigt in een interview de keuze om een zwarte vrouw in de hoofdrol te casten.

"Waarom zou Cleopatra niet een gemelaniseerde zuster kunnen zijn?" vraagt Gharavi zich af. In haar onderzoek naar de historie kwam ze erachter dat Cleopatra inderdaad uit een Macedonisch-Griekse familie komt maar die familie al 300 jaar in Egypte woonde.

Filmmakers hadden het eerst zo verkeerd


Het leek haar een ongelooflijke politieke stunt als Cleopatra gespeeld zou worden door een zwarte actrice. "Omdat mensen het eerst zo verkeerd hadden door blanke vrouwen als Monica Bellucci te casten betekent het dat wij het zelfs nog beter moeten doen."

Merendeel publiek heeft er niets mee


De serie onder leiding van onder anderen Jada Pinkett Smith weet bij het publiek niet bepaald te scoren. Zo heeft de trailer op het moment van schrijven 2,3 miljoen views, 25 duizend likes en door een simpele zoektocht is te zien dat het bijna 300 duizend dislikes heeft vergaard.

Wellicht draait het publiek snel bij. Kijk vanaf 10 mei naar Queen Cleopatra op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen