search

Ons nieuws van zaterdag 22 april 2023

Recensie Netflix-serie 'How to Get Rich'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'How to Get Rich'

Selfmade man Ramit Sethi helpt mensen hun rijke leven te leven.

Regie: Ramit Sethi| Afleveringen: 8 | Speelduur: 30-39 minuten | Jaar: 2023

Hoe zou jouw rijke leven eruitzien? Dat is de vraag die Ramit Sethi zijn kandidaten stelt in How to Get Rich. Voor iedereen ziet dat er anders uit. Voor de een betekent het dat hij al zijn rekeningen kan betalen, zonder zichzelf elke maand vast te zetten, terwijl een ander de droom heeft om zijn moeder op zijn kosten met pensioen te kunnen laten gaan.

Ramit Sethi is de maker en presentator van How to Get Rich. Hij heeft zijn zelf zijn schaapjes op het droge en stelt zich ten doel andere mensen te helpen inzicht te krijgen in hun financiën en deze dusdanig op orde te krijgen dat ze hun droomleven kunnen gaan leiden. Hij begeleidt hen hierbij en geeft ze de handvatten die ze nodig hebben om hun doelen te bereiken.

Het leuke aan How to Get Rich is dat er verschillende soorten mensen aan meedoen, uit verschillende plaatsen in de Verenigde Staten. Alleenstaanden, stellen, in loondienst of zelfstandig en van Californië tot Philadelphia: er is voldoende spreiding onder de deelnemers. Op deze manier kunnen meer mensen zich met de deelnemers identificeren.

Alles wordt gebracht vanuit een soort over-de-top-mentaliteit, zoals je van een dergelijke Amerikaanse serie kunt verwachten. Zo nu en dan doet dit afbreuk aan de geloofwaardigheid, want het doet je afvragen of alles helemaal echt is of dat er ook het een en ander is aangedikt om het geheel wat smeuïger te maken.

Ramit Sethi wil duidelijk zijn kennis overbrengen. Hij is erg zelfverzekerd en wil niet alleen de kandidaten helpen hun financiën op orde te krijgen, maar ook de kijker. How to Get Rich draait dan ook volledig om het inspireren van mensen. Hij wil de deelnemers laten nadenken over hun inkomsten en uitgaven en ze aan het denken zetten over hoe hun ideale leven eruit zou zien. Vervolgens is het de vraag of hun huidige inkomsten en uitgavenpatroon dit ideaalbeeld ondersteunen.

Het onderwerp is actueel en interessant. Veel mensen, zeker de jongere generatie, willen zoveel mogelijk uit hun leven halen en een zo rijk mogelijk leven leiden. Niet alles is toepasbaar in Nederland en zeker niet alles is herkenbaar. Denk aan de verschillen in inkomsten en huurprijzen en het gemak waarmee Amerikanen hun creditcard trekken.

Het volgen van de kandidaten kan zeker inspiratie geven om zelf je financiën op orde te brengen en een concreet beeld te krijgen over hoe jouw rijke leven eruit zou kunnen zien. De kandidaten delen hun inzichten hardop, waarmee ze onbewust de kijker aan het denken zetten. Op deze manier kan iedereen wel iets van de gedane inzichten en lessen van hen vertalen naar zijn of haar eigen leven.

Zoals te verwachten sluit How to Get Rich af met een schets van waar de kandidaten na een aantal maanden staan. Hebben ze meer orde weten te scheppen en aanpassingen gedaan waardoor hun rijke leven dichterbij is gekomen? Of blijven ze terugvallen in hun oude patronen en hebben ze gefaald? De laatste aflevering geeft antwoord op deze vragen en sluit hiermee de serie duidelijk af. Er volgt zelfs een kleine concrete aansporing richting de kijker om zelf actie te gaan ondernemen.

Al met al een aardige serie, over een actueel onderwerp en met een inspirerende aanpak. Zolang je je niet ergert aan het net iets te hoge dramagehalte is How to Get Rich interessant voor iedereen die rijker wil leven en aan de slag wil met zijn financiële toekomst.

★★★☆☆

How to Get Rich is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videoland komt met stevige trailer 'Mocro Maffia: Tatta'
Films / Trailer

Videoland komt met stevige trailer 'Mocro Maffia: Tatta'

Laatst kregen we van Videoland al een eerste trailer, nu is er een tweede en ook deze belooft een hele hoop spektakel en keiharde actie.

Mocro Maffia: Tatta kan je vanaf 28 april streamen bij Videoland. Net als in de serie kunnen we ook van deze film veel explosieve actie en spanning verwachten.

In vlammen op


Na de heftige aanvaring van Tatta met Paus en de mislukte ontvoering van Paus’ zus Samira, wil hij zo snel en ver mogelijk vluchten met de buit die zijn criminele leven hem tot nu toe heeft opgebracht. Maar nog voordat Tatta er met zijn gezin vandoor kan gaan, gaat bij een aanslag alles in vlammen op.

Met zijn rug tegen de muur rest hem nog maar één optie: een rip op Paus. Tatta weet ook dat hij in zijn eentje geen kans maakt en met zo goed als geen andere opties besluit hij om de hulp van zijn oudere broer Otto in te schakelen. Lukt het Tatta om zich terug te vechten en wraak te nemen op Paus?

Bekende gezichten


Robert de Hoog keert terug als Tatta en Achmed Akkabi zien we weer als Paus. Mads Wittermans vertolkt in deze film de rol van Tatta's broer Otto. Victor D. Ponten en Joeri Holsheimer hebben de film geregisseerd.

28 april


Videoland released Mocro Maffia: Tatta op vrijdag 28 april. Stream de film vanaf die dag bij de dienst.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekend personage keert terug in 'Pretty Little Liars'-reboot op HBO
Series / Nieuws

Bekend personage keert terug in 'Pretty Little Liars'-reboot op HBO

Een bekend personage uit de originele serie is binnenkort weer te zien in 'Pretty Little Liars: Summer School'.

Wie dacht dat we na het einde van de serie van "A" af waren, had het fout. Er komt namelijk een tweede seizoen van de Pretty Little Liars-reboot op HBO, waarin een bekend gezicht zal terugkeren.

In een post op sociale media bevestigde de serie dat Annabeth Gish haar rol als Doctor Sullivan in Pretty Little Liars: Summer School, het komende tweede seizoen van de Max-reboot, opnieuw zal spelen. Gish speelde eerder Sullivan in de originele Pretty Little Liars-serie, die van 2010 tot 2017 liep.

De reboot speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen in de originele serie af en volgt een geheel nieuwe lichting personages in een horrorachtig verhaal. "De dokter zal u nu onderzoeken", staat in de post. "Annabeth Gish is bAck als Dr. Sullivan. Pretty Little Liars: Summer School is officieel in productie".

Nieuwe stad en nieuwe Little Liars


De omschrijving van de reboot luidt als volgt:

"In Pretty Little Liars: Original Sin scheurde een reeks tragische gebeurtenissen twintig jaar geleden het arbeidersstadje Millwood bijna uit elkaar. Nu, in de huidige tijd, wordt een groep tienermeisjes - een gloednieuwe groep Little Liars - gekweld door een onbekende aanvaller en gedwongen om te boeten voor de geheime zonde die hun ouders twintig jaar geleden hebben begaan... Net als die van hen zelf".

Het duistere, horrorachtige drama speelt zich mijlenver verwijderd van Rosewood af, maar wel binnen het bestaande Pretty Little Liars-universum. In een gloednieuwe stad, met een nieuwe generatie Little Liars.

Pretty Little Liars: Summer School is ergens eind 2023 of begin 2024 te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen van 'Stranger Things' heeft een connectie met deze horrorfilm
Series / Nieuws

Nieuw seizoen van 'Stranger Things' heeft een connectie met deze horrorfilm

'Evil Dead Rise' draait momenteel in de bioscoop en kan ons blijkbaar iets wijzer maken over 'Stranger Things' seizoen 5.

Er wordt volop gespeculeerd over het aankomende vijfde seizoen van Stranger Things, dat gelijk ook een einde aan de serie zal maken. Nu hebben de schrijvers van de serie gehint op een connectie tussen het nieuwe seizoen en een nieuwe horrorfilm.

In een tweet onthulde het officiële schrijversteam afgelopen vrijdag dat seizoen 5 van Stranger Things "iets kleins maar geweldigs gemeen heeft" met Evil Dead Rise. Die horrorfilm draait momenteel in de bioscoop wordt lovend ontvangen door critici en fans.

In een vervolg-tweet bevestigde het team dat sommige ideeën van de fans over de connectie dicht in de buurt kwamen, maar dat niemand het nog precies goed heeft geraden.

Waar gaat Evil Dead Rise over?


Evil Dead Rise is aangekondigd als een verhaal over twee van elkaar vervreemde zussen, die uit elkaar worden gehouden door de komst van lichaams-bezittende demonen. Dit stort hen in een strijd om te overleven terwijl ze worden geconfronteerd met de meest nachtmerrieachtige versie van hun familie die je je kunt voorstellen.

In de film zien we Lily Sullivan, Alyssa Sutherland, Morgan Davies, Gabrielle Echols en Nell Fisher. Wat de connectie met Stranger Things precies is blijft nog even een raadsel, al weten we natuurlijk dat Will in het tweede seizoen ook bezeten werd, namelijk door de Mind Flayer.

Het laatste seizoen van Stranger Things verschijnt in 2024 op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Florida Man'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Florida Man'

Het bewijs dat memecultuur niet bedoeld is om coherente verhalen mee te vertellen.

Regie: Haifaa Al-Mansour, Julian Farino, Clark Gregg, e.a. | Cast: Edgar Ramírez (Mike Valentine), Abbey Lee (Delly West), Otmara Marrero (Patsy), Lex Scott Davis (Iris), Emory Cohen (Moss Yankov), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 50-54 minuten | Jaar: 2023

Google je verjaardag gevolgd door de woorden 'Florida man', en je krijgt ongetwijfeld een krantenkop waarin wordt beschreven hoe een man uit Florida iets compleet gestoords deed en daarbij gewond raakte of werd opgepakt. De Florida Man-meme brengt al jaren een lach op het gezicht van menig socialemediagebruiker, maar de vraag is of de gelijknamige Netflix-serie hetzelfde kan doen voor haar kijkers.

Florida Man probeert actie, mysterie en humor te combineren, maar slaagt daar pas in met de laatste twee afleveringen. Tot die tijd zien we vooral veel personages en losse verhaallijnen die weinig met elkaar te maken lijken te hebben. Zo volgen we onder andere een politieagent wiens wapen door het hoofdpersonage is gestolen, waarna hij zijn meest geliefde bezit probeert terug te krijgen. Sheriff Ketcher heeft na die eerste interactie uiteindelijk niets met het verhaal van deze hoofdpersoon te maken, maar brengt wel de nodige humor in het verhaal.

Een weg banend door de doelloze personages en overvolle verhaallijnen wordt niet duidelijk wat Florida Man probeert te vertellen. Is dit het een verhaal van een gokverslaafde wiens geluk is opgeraakt die zich nu een weg terug naar zijn vrijheid probeert te stelen, het verhaal van een jonge vrouw die haar familie wil wreken en ondertussen een zakcentje wil verdienen of het verhaal van een vader verwikkeld in criminele praktijken die een beter leven wil voor zijn zoon? Het antwoord blijft ergens in het midden, maar het lijkt voornamelijk een wanhopige poging om meme-cultuur te verwerken in een serie.

Meme-cultuur is grillig en wordt met de tijd abstracter en chaotischer. De Florida Man-meme is daar een perfect voorbeeld van. De serie wil duidelijk inspelen op Florida's reputatie als de staat waar alle Amerikaanse dorpsgekken zich hebben verzameld om gezamenlijk van hun vervroegde pensioen te genieten en op slangen en alligators te jagen met de jachtgeweren die ze in de lokale supermarkt hebben gekocht, maar durft er niet vol voor te gaan. Daarmee komt zij niet verder dan een aantal verwijzingen die er wel erg dik bovenop liggen, terwijl een succesvolle meme je juist dwingt om verder te denken.

Omdat de chaos niet helemaal wordt omarmd valt Florida Man ergens tussen slecht uitgewerkt mysterie en semi-komisch gangsterverhaal. Als er meer was ingezet op complete chaos met hier en daar een explosie of een goed vuurgevecht, was het concept waarschijnlijk beter uit de bus gekomen. Of misschien had dit gewoon een film van anderhalf uur moeten zijn in plaats van een serie van zeven afleveringen.

★★☆☆☆

Florida Man is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online van o.a het spannende 'The Power'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online van o.a het spannende 'The Power'

Deze week introduceert Prime Video een gloednieuwe en ontzettend spannende dramaserie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Power (seizoen 1 - aflevering 7)Verschijnt op: 28 april
Genre: Drama / Fantasie
Kijk op Prime Video

Synopsis: Gebaseerd op de New York Times bestseller gaat The Power over een wereld waarin vrouwen plots over een mysterieuze nieuwe gave komen te beschikken. Ze zijn in staat om iedereen te elektrocuteren naar eigen wil, wat leidt tot een buitengewone mondiale verschuiving van de energiebalans.

The Marvelous Mrs. Maisel (seizoen 5 - aflevering 5)Verschijnt op: 28 april
Genre: Komedie / Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Nadat haar man haar verlaat ontdekt de jonge moeder van twee Miriam "Midge' Maisel dat ze een talent voor stand-up komedie heeft. Zou dit haar ware roeping zijn?


Citadel (seizoen 1)Verschijnt op: 28 april
Genre: Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Het wereldwijde spionnenagentschap Citadel is gevallen en de herinneringen van haar agenten zijn volledig uitgewist. Kunnen, nu het machtige syndicaat Manticore in het machtsvacuüm groeit, de agenten van het Citadel hun verleden oprakelen en de moed en kracht vinden om terug te vechten?


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Briljante en misdadig goede film doet het goed bij Disney+
Films / Featured

Briljante en misdadig goede film doet het goed bij Disney+

'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' is een briljante misdaadfilm die je kan streamen bij Disney+.

In deze film uit 2017 zien we hoe ver iemand kan gaan wanneer je je kwaad, ongekend en ongehoord voelt. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een film die je zeker moet gaan streamen bij Disney+ als je dat nog niet gedaan hebt.

Gedurfd


Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder dat er een dader gevonden werd, zet Mildred Hayes een gedurfde stap. Op drie billboards laat ze een controversiële boodschap zetten gericht aan de sheriff van de stad.

Niet voor angsthazen


Deze misdadig goede film pakt ook hele goede scores. Op IMDb doet hij het goed met een 8.1/10. De recensenten op Rotten Tomatoes geven de film gezamenlijk 90% en het publiek geeft 87%.

"'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' is niet voor angsthazen. De komische ondertoon van de film over zo'n serieus onderwerp kan toevallige filmbezoekers in het verkeerde keelgat schieten. De film is echter een van de slimste, grappigste en beste van de laatste jaren."

"Omhels deze film, houdt het stevig vast, zelfs als je het gevoel hebt dat het je in het gezicht probeert te slaan. En tijdens het proces kun je misschien een fractie van de resonantie die erin aan het werk is, delen."

"'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' vertelt ons dat woede zijn nut kan hebben, en dat op een manier die grappig, diepgaand en hartverscheurend is. Dit is een van de beste films van het jaar."

Regie en cast


De regie van de film was in handen van Martin McDonagh. Andere films op zijn naam zijn The Banshees of Inisherin en Seven Psychopaths.

Rollen in deze briljante film zijn weggelegd voor Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Caleb Landry Jones en Kerry Condon.

Disney+


Velen zijn je al voorgegaan maar als je deze film nog niet hebt gezien, is het zeker een aanrader om dat wel te gaan doen. Stream de film bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'

Deze week zie je op HBO Max meer van de grote series maar ook gloednieuwe series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Succession (seizoen 4 - aflevering 5)Verschijnt op: 24 april
Genre: Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie?

Perry Mason (seizoen 2 - aflevering 8)Verschijnt op: 25 april
Genre: Criminaliteit / Drama / Geschiedenis
Kijk op HBO Max

Synopsis: In het bruisende Los Angeles van 1932 neemt een advocaat met weinig op zijn naam de zaak van zijn leven aan.

Love & Death (seizoen 1)Verschijnt op: 27 april
Genre: Biografie / Criminaliteit / Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: Twee kerkgaande koppels genieten van hun leven in een klein stadje in Texas. Totdat iemand plots een bijl tevoorschijn tovert.

Overige series nieuw op HBO MaxHieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

22 april: Total Dramarama (seizoen 3) - Animatie / Komedie / Family - Total Dramarama is een spin-off van Total Drama Island met alle personages waar iedereen van houdt, plus Jude van 6Teen, maar dan als kinderen.

24 april: Somebody Somewhere (seizoen 2) - Komedie / Drama - Sam is echt typisch iemand uit Kansas aan de oppervlakte, maar diep van binnen heeft ze maar moeite met het aanpassen aan haar thuisstad. Worstelend met verlies en acceptatie leert ze haarzelf te ontdekken en een gemeenschap van anderen die ook niet helemaal ergens bij horen maar wel hun uiterste best doen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video neemt Elon Musk's Twitter op grappige manier in de zeik
Series / Nieuws

Prime Video neemt Elon Musk's Twitter op grappige manier in de zeik

Ook de streamingreus heeft wat te zeggen over het omstreden blauwe vinkje.

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk is er genoeg te doen geweest om het blauwe vinkje. Het icoontje dat aangeeft dat je een geverifieerd account hebt heeft Prime Video inspiratie gegeven om er op ludieke wijze commentaar op te geven.

Fans van de serie The Boys kunnen zich vast de scène herinneren waarin het personage van Homelander zijn zoon een zetje in de 'goede richting' probeert te geven door hem van het dak af te gooien. Prime Video laat in een post zien dat het Twitter (of Elon Musk zelf) ziet als de maniakale slechterik die tot alles toe in staat is, zelf als het hem zelf schaadt.
Gedoe om blauwe vinkjes is een rotzooi


Het is niet de eerste keer dat het Twitter van Elon Musk kritiek krijgt op de nieuwe regeling van de blauwe vinkjes. Waar accounts van personen of organisaties eerst een blauw vinkje kregen op basis van publiekelijke interesse, betalen ze daar nu 8 dollar per maand voor.

Legendarische horrorschrijver Stephen King meldt bijvoorbeeld dat hij een blauw vinkje heeft, maar er nooit voor heeft betaald. Tegelijkertijd heeft comedian en maker van onder andere The Office en Extras Ricky Gervais geen blauw vinkje, wat hij eerst wel had.

Kijk alle afleveringen van The Boys op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Woody Harrelson en Matthew McConaughey gaan DNA-test doen om te kijken of ze broers zijn!?
Series / Nieuws

Woody Harrelson en Matthew McConaughey gaan DNA-test doen om te kijken of ze broers zijn!?

Bizar nieuws rond de sterren van het eerste seizoen van onder andere 'True Detective' Matthew McConaughey en Woody Harrelson.

Bizar nieuws rond de sterren van het eerste seizoen van de hitserie True Detective Matthew McConaughey en Woody Harrelson. Er gaat een DNA-test gedaan worden om te kijken of ze broers zijn?

De twee wereldberoemde acteurs hebben regelmatig samen gefilmd en zijn elkaar beste vrienden. Nu blijkt dat zij mogelijk broers van elkaar zijn?

Gesprek met moeder McConaughey


Harrelson heeft recentelijk gesproken met de moeder van McConaughey en die liet zich ontvallen dat ze misschien wel iets met pa Harrelson had gehad toen zij met haar man in scheiding lag. Woody Harrelson realiseerde zich toen dat zijn vader in die tijd met verlof was en dat er nogal wat plaatsen in Texas waren waar hij de moeder van zijn vriend had kunnen ontmoeten.

Bekijk op instagram


DNA-test


Harrelson wil een DNA-test doen, maar McConaughey heeft zijn twijfels. Hij is bang om er achter te komen dat degene die zijn vader is, niet zijn vader zou blijken te zijn. Er staat dus flink wat voor hem op het spel.

We houden jullie op de hoogte van het vervolg van dit bizarre verhaal. Zie ze samen schitteren op het scherm in het eerste seizoen van True Detective hier op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Diplomat'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Diplomat'

Uitblinkende Keri Russell zet politieke en persoonlijke crisis naar haar hand.

Regie: Liza Johnson, Simon Cellan Jones, Alex Graves | Cast: Keri Russell (Kate Wyler), Rufus Sewell (Hal Wyler), David Gyasi (Austin Dennison), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 43-56 minuten | Jaar: 2023

Een ervaren Amerikaanse diplomate staat op het punt om naar Kabul te vertrekken als ze plots wordt geïnstalleerd als ambassadeur in Londen. Wat volgt is een uitdagende aaneenschakeling van politieke en persoonlijke problemen, die in The Diplomat telkens weer hand in hand gaan. Met dank aan hoofdrolspeelster Keri Russell ontstijgt deze even speelse als serieuze dramaserie op zijn beste momenten de middelmaat.

Veel keuze heeft Kate Wyler niet wanneer haar diplomatieke bestaan volledig op zijn kop wordt gezet: de belangen zijn duidelijk groter dan een aantrekkelijke carrièreswitch. Omdat de details in eerste instantie nog wat schimmig blijven, vertrekt de vindingrijke Wyler naar de Britse hoofdstad zonder te weten wat ze daar precies aan zal treffen. In haar kielzog volgt Hal (Rufus Sewell, als acteur geen moment opgewassen tegen een ontketende Russell), haar partner, collega én concurrent.

Het mondiale politieke conflict waar de twee in belanden doet weinig onder voor het wespennest waar de westerse wereldmachten zich in het echt ook in bevinden. Toch is Kates grootste uitdaging het beperken van de huwelijksschade. Hal blijkt op de werkvloer een dwarsligger die op verkapte wijze zijn eigen ambities najaagt, ook als dat betekent dat Kate vervolgens de diplomatieke brandjes mag blussen.

De kern van The Diplomat is wat dat betreft niet de mondiale politieke crisis die Kate moet bezweren, maar haar persoonlijke relatie met Hal en de verschillende ambtenaren, die ook elkaars paden constant kruisen. Vertel de seriemakers dat je politiek en privé gescheiden moet houden en ze lachen je vierkant uit. Terwijl Kate en Hal de helikopter van de Amerikaanse president in een paleistuin zien landen, bespreken ze terloops nog even de mogelijke voors en tegens van hun hardop overwogen scheiding.

Door de uitgelichte persoonlijke dramatiek is de serie als karakterstudie onderhoud genoeg, maar bij vlagen neigen de interacties tussen Kate en haar collega's net iets te veel naar soapachtige toestanden. Dat is ergens passend, want de politieke scene ís vaak een soap, maar een aantal scènes zijn zo laconiek en speels geregisseerd dat de keerzijde van alle afleveringen – het serieuze diplomatieke gedeelte – soms iets aan geloofwaardigheid inboet.

Het is, bewust of onbewust, een balanceeract van de makers: wil je een serie die vermakelijk is, knipogen en referenties bevat en de acteurs af en toe laat improviseren, of moet het allemaal zo strak en feitelijk mogelijk? Voordat we de indruk kregen dat Kevin Spacey misschien écht op Frank Underwood leek, had House of Cards de harmonie tussen die twee uitersten tot een kunst verheven. Gelukkig had bedenker Debora Cahn vooraf al wel de nodige ervaring met het overzien van 'serieuze' politieke scenario's: tijdens de laatste twee seizoenen werkte ze als producente mee aan Homeland.

De (deels) komische inslag van The Diplomat is vooral een verademing als Keri Russell de vrije hand krijgt. Russell, die sowieso de show steelt, bewijst nog maar eens dat ze grimmige politieke intriges (lees: The Americans) even goed aan kan als venijnige verbale steekspelletjes, met haar partner en met iedereen die haar verder een loer probeert te draaien. Dat Sewell het beter bij drama met een donkerder randje kan houden, onderstreept een wat ongemakkelijke scène waarin hij tussen de werkzaamheden door met een geïnteresseerde collega een luchtig spelletje wie ben ik doet.

Niet alle bijrollen weten evenzeer te boeien als het sterke spel van Russell en dus slepen vooral de middelste afleveringen zich soms een beetje voort. Rory Kinnears vertolking van de Britse premier is dan weer opzienbarend, al had het schrijfwerk scherper gekund: de ernstige Churchill-imitatie tijdens het aankondigen van een vergeldingsactie zorgt zeker voor een glimlachje, maar tot een Emmy kan het toch moeilijk leiden. Eén ding is wel zeker: er zit nog voldoende muziek in de diplomatieke omzwervingen van Kate Wyler.

★★★☆☆

The Diplomat is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ cancelt een van zijn grootste series al na 1 seizoen!
Series / Nieuws

Disney+ cancelt een van zijn grootste series al na 1 seizoen!

National Treasure: Edge of History nu al aan de kant gezet.

Soms kan het snel gaan in de streamingwereld. Series komen en gaan en nu heeft Disney+ de stekker getrokken uit een van de grootste producties die de streamer in de maak had.

Via Deadline wordt duidelijk dat National Treasure: Edge of History geen tweede seizoen krijgt. Het eerste seizoen startte verleden jaar december en er verschenen tien afleveringen.

National Treasure
Edge of History is uiteraard gebaseerd en een vervolg op de twee National Treasure-films met onder meer Nicolas Cage. Die films verschenen in 2004 en 2007 en waren financiële successen.

De serie volgde Lisette Olivera als Jess Valenzuela, een jonge DACA-vrouw die in Baton Rouge woont. Ze komt erachter dat haar overleden vader deel uitmaakte van een geheim netwerk van schatbeschermers.

Gecanceld
Het cancelen van de serie komt nadat producties als Big Shot, The Mighty Ducks: Game Changers en Mysterious Benedict Society werden stopgezet door de streamer.

Verdere details zijn niet bekend, maar waarschijnlijk vielen de kijkcijfers op Disney+ tegen na een al erg matige ontvangst: 38 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.Disney+
Het eerste seizoen kun je uiteraard gewoon nog op Disney+ kijken. Een derde film in de reeks zou gewoon in ontwikkeling blijven, met Nicolas Cage.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze originele 'Star Trek'-acteur duikt verrassend op in 'Picard'
Series / Nieuws

Deze originele 'Star Trek'-acteur duikt verrassend op in 'Picard'

'Star Trek: Picard' komt tot aan het einde toe met verrassende verschijningen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Picard mag gerust als triomftocht betiteld worden. De serie zelf scoort 98% op Rotten Tomatoes. De laatste aflevering heeft maar liefst een ijzersterke 100% gekregen. Al met al een meer dan waardige afsluiting.

Daarnaast hebben de fans in de slotaflevering nòg een oude bekende mogen verwelkomen. Hoewel hij niet te zien was, is duidelijk om wie het ging: de stem was namelijk van Pavel Chekov (Walter Koenig).

Geen toeval


Er is sprake van een noodoproep door de president van de United Federation of Planets, genaamd Anton Chekov. Hierin citeert de president "mijn vader", en zeer waarschijnlijk is dit Pavel Chekov. Koenig speelt met andere woorden de zoon van zijn personage in Star Trek: The Original Series.

De voornaam Anton is evenmin toevallig. De acteur Anton Yelchin, die in 2016 bij een tragisch ongeluk om het leven kwam, speelde Chekov immers in de filmtrilogie van J.J. Abrams.

Ode brengen


In een interview met Collider lichtte showrunner Terry Matalas de verschijning van Koenig toe. Matalas: "Ik wilde in een ode brengen één van de acteurs uit de eerste 'Star Trek', vanuit het idee dat dit wel eens mijn laatste Star Trek-project zou kunnen zijn".

"Het liefst had ik hem [Walter Koenig] voor de camera gehad. Door beperkingen wat betreft tijd en budget ging dat niet door. We zijn er wel in geslaagd deze geweldige voice-over te brengen," aldus Matalas.

Gezien de enthousiaste reacties op het slotseizoen mag gezegd worden dat Matalas in zijn opzet geslaagd is.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt met trailer voor remake 'White Men Can’t Jump'
Films / Trailer

Disney+ komt met trailer voor remake 'White Men Can’t Jump'

In 1992 was de iconische sport-komedie een groot succes. Nu krijgen we van Disney+ / Hulu een trailer voor de remake van 'White Men Can’t Jump'.

Vrijdag 19 mei komt de remake van de film naar Hulu. Het origineel uit 1992 was in ieder geval een groot succes met toendertijd met Wesley Snipes en Woody Harrelson.

In de film


In het origineel zagen we in de twee hoofdrollen Snipes en Harrelson. Deze rollen zijn nu overgenomen door Sinqua Walls en Jack Harlow. Verder zien we onder meer Teyana Taylor, Laura Harrier, Vince Staples en Lance Reddick. Reddick is ruim een maand terug overleden, de rol in deze film is een van de laatste van hem.

Regisseur van de film is Calmatic. Eerder regisseerde hij House Party en verschillende muziekvideo's.

Basketbal


We volgen een paar straatbasketbal-hustlers die op gespannen voet met elkaar beginnen en vervolgens samen gaan werken voor een groter spel. De titel verwijst naar het personage van Harrelson/Harlow. Hij weet op slinkse manier geld af te troggelen van mensen die hem uitdagen omdat ze aannemen dat hij niet goed kan spelen omdat hij blank is.

Hulu


De film gaat vrijdag 19 mei rechtstreeks in première op Hulu zonder plannen voor een bioscooprelease. De kans is dus heel erg groot dat de film ook naar Disney+ komt omdat veel van Hulu hier te zien is.

Trailer


Hieronder de trailer voor de remake voor White Men Can't Jump. De film heeft voor Hulu als releasedatum 19 mei gekregen. Nu weten we nog niet of hij dan ook op Disney+ te zien is of snel daarna volgt. Hopelijk weten we snel meer.

Wel kun je bij Disney+ het origineel uit 1992 streamen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix aangeklaagd voor 1 miljoen dollar; verkeerde persoon wordt als moordenaar afgebeeld
Series / Nieuws

Netflix aangeklaagd voor 1 miljoen dollar; verkeerde persoon wordt als moordenaar afgebeeld

Onschuldige ziekenhuismedewerker dient flinke schadeclaim in bij Netflix vanwege onrechtmatig gebruik van zijn foto.

Er is nieuws rond de intrigerende documentaire The Hatchet Wielding Hitchhiker die begin van dit jaar beschikbaar werd gesteld op Netflix.

De documentaire is gebaseerd op het verhaal van Kai die viraal ging op internet tijdens een bizar interview vlak nadat hij een man met een bijl had vermoord.

Kai


Kai vertelt aan de camera's dat hij tijdens het liften iemand moeten redden van de dood. Uiteindelijk blijkt hij niet het gehele verhaal verteld te hebben en blijkt hij zelf al eens eerder een moord te hebben gepleegd, erg interessant en luguber om allemaal te zien in deze documentaire.

Verkeerde afbeelding


Bijzonderheid is nu dat de afbeelding die Netflix voor deze documentaire gebruikt van Taylor Hazlewood is. Hazlewood heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen Netflix waarbij hij 1 miljoen dollar aan smartengeld eist.

Reputatieschade


De eiser is een ziekenhuismedewerker van wie een foto van zijn Instagram is gebruikt als afbeelding bij deze documentaire. Hij beweert dat het gebruik van zijn foto hem reputatieschade, stress en angst heeft bezorgd. Hij wordt in de documentaire verward met de moordenaar en is het dus niet zo gek dat hij hier tegen ageert.

Er is nog geen uitspraak gedaan in deze spraakmakende rechtszaak.

Bekijk op instagram


Kijk de documentaire op [url1=https://www.netflix.com/title/81436777]Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie 'Queen Cleopatra' ligt onder vuur
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie 'Queen Cleopatra' ligt onder vuur

Of Netflix met alle controverse nu tevreden of ontevreden moet zijn is maar de vraag.

De serie is nog niet eens uit, maar online explodeert de discussie omtrent het aankomende Queen Cleopatra van Netflix. Regisseuse van de serie Tina Gharavi verdedigt in een interview de keuze om een zwarte vrouw in de hoofdrol te casten.

"Waarom zou Cleopatra niet een gemelaniseerde zuster kunnen zijn?" vraagt Gharavi zich af. In haar onderzoek naar de historie kwam ze erachter dat Cleopatra inderdaad uit een Macedonisch-Griekse familie komt maar die familie al 300 jaar in Egypte woonde.

Filmmakers hadden het eerst zo verkeerd


Het leek haar een ongelooflijke politieke stunt als Cleopatra gespeeld zou worden door een zwarte actrice. "Omdat mensen het eerst zo verkeerd hadden door blanke vrouwen als Monica Bellucci te casten betekent het dat wij het zelfs nog beter moeten doen."

Merendeel publiek heeft er niets mee


De serie onder leiding van onder anderen Jada Pinkett Smith weet bij het publiek niet bepaald te scoren. Zo heeft de trailer op het moment van schrijven 2,3 miljoen views, 25 duizend likes en door een simpele zoektocht is te zien dat het bijna 300 duizend dislikes heeft vergaard.

Wellicht draait het publiek snel bij. Kijk vanaf 10 mei naar Queen Cleopatra op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Matrix'-films staan voor je klaar op HBO Max
Films / Featured

Deze 'Matrix'-films staan voor je klaar op HBO Max

Neo zit vast in een wereld tussen de echte en de computerwereld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Alle actiefilms van The Matrix staan voor je klaar bij HBO Max. We lichten ze alle vier kort toe.

The Matrix


Neo (Keanu Reeves) raakt ervan overtuigd dat hij en zijn realiteit deel uitmaken van een computergestuurde werkelijkheid. Hij krijgt de keuze hieruit te ontwaken of om al deze kennis te vergeten en door te gaan met zijn oude leven.The Matrix Reloaded


Neo leidt samen met zijn nieuwe vrienden, Trinity (Carrie Anne-Moss) en Morpheus (Laurence Fishburne), een oorlog tegen de systematische krachten van onderdrukking.The Matrix Revolutions


Neo zit vast in een wereld tussen de echte en de computerwereld. Hij zal het ultieme gevecht met zijn aartsvijand Agent Smith moeten aangaan om de oorspronkelijke orde in de wereld te herstellen. Tegelijkertijd vallen de computersystemen de nog enige resterende menselijke stad aan.The Matrix Resurrections


Neo zit gevangen in een nieuwe Matrix, zestig jaar na de 3e film. Hij heeft moeite met zijn realiteitszin en wordt uit deze nepwereld gered door een groep rebellen, om de ontvoerde Trinity te redden.HBO Max


Ben je klaar voor zoveel actiegeweld? Alle films van The Matrix zijn te bekijken via HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote acteur keert terug in 'Star Wars: Andor' seizoen 2
Series / Nieuws

Deze grote acteur keert terug in 'Star Wars: Andor' seizoen 2

De serie eindigt ook met het tweede seizoen ergens in 2024.

Afgelopen week werd het derde seizoen van The Mandalorian afgerond, maar er zijn nog meer dan genoeg Star Wars-series om naar uit te kijken op Disney+. Een daarvan is Andor seizoen 2.

Van serie naar film


Het tweede seizoen van het kritisch zeer goed ontvangen Andor is tevens het laatste, maar dat is vanaf het begin al de bedoeling geweest. Verwacht wordt dat de serie hiermee naadloos zal aansluiten op de film Rogue One.

En ondanks het feit dat het tweede seizoen van Andor pas ergens in 2024 verschijnt, komen er toch hier en daar al wat details over de nieuwe reeks naar buiten.

Kort, maar duidelijk
Een van die details is dat het personage Saw Gerrera zo goed als zeker te zien zal zijn in het nieuwe seizoen. En dat weten we door een vraag die werd gesteld aan Gerrera-acteur Forest Whitaker door ComicBook.com.

Op die vraag antwoordde Whitaker simpelweg met:

"O ja, je kunt er zeker op rekenen dat hij terugkeert."

De opnames van Andor seizoen 2 begonnen afgelopen november al, maar nemen behoorlijk wat tijd in beslag.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe fantasyserie van Disney+ krijgt trailer vol gevechten en magie
Series / Trailer

Nieuwe fantasyserie van Disney+ krijgt trailer vol gevechten en magie

Een bijzondere fantasyserie over een gewone jongen en de strijd in de Chinese godenwereld.

De langverwachte verfilming van de strip American Born Chinese van Gene Luen Yang gaat bijna van start. Het verhaal bevat diverse figuren uit de Chinese mythologie, gespeeld door onder andere Oscarwinnares Michelle Yeoh.

Jin Wang (Ben Wang) is een doodnormale Chinees-Amerikaanse tiener die wordt gevraagd om de nieuwe leerling Wei-chen (Jim Liu) wegwijs te maken. Dit is niet bepaald iets waar hij op zit te wachten.

Assistentie verlenen


Wei-chen is immers een beetje onhandig en vestigt hierdoor de aandacht op hen beiden. Jin krijgt vervolgens te horen dat er sprake is van een bovennatuurlijke strijd. Wei-chun komt uit de godenwereld en heeft Jin's hulp nodig bij deze strijd.

Reünie geprezen film


De nodige acteurs uit de alom geprezen film Everything Everywhere All at Once hebben zo te zien een mini-reünie in deze serie. Een aantal van hen neemt bekende personages uit de Chinese mythologie voor hun rekening.

Michelle Yeoh speelt de godin Guanyin, en Michelle Hsu zien we als Shiji Niangniang. Ook is Ke Luy Quan van de partij maar aan de trailer te oordelen speelt hij geen goddelijk personage. Tot slot verschijnt Daniel Wu (Westworld, Tomb Raider) als Sun Wukong, oftewel de Monkey King.

Het coming-of-age verhaal wordt hiermee gecombineerd met een spectaculair element. Tel daarbij de sterke cast en het is te begrijpen waarom zoveel mensen reikhalzend uitzien naar de verfilming van de populaire strip.

American Born Chinese is vanaf 24 mei te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze oorlogsfilm doet het nog steeds bovennatuurlijk goed
Films / Netflix Kijktip

Deze oorlogsfilm doet het nog steeds bovennatuurlijk goed

Al deze ingrediënten maken de film bij het gewone publiek tot een doorslaand succes.

Ben je op zoek naar een realistische Netflix-film over de Tweede Wereldoorlog? Deze oorlogsfilm van Steven Spielberg, die 25 jaar later nog relevant is, voldoet aan deze eis: Saving Private Ryan.

Zo realistisch mogelijk


Regisseur Steven Spielberg wilde dat alles aan deze film zo realistisch mogelijk zou zijn. De openingsscène in Normandië is zo nauwkeurig mogelijk nagemaakt.

Veteranen


Veteranen geven aan dat de gebeurtenissen erg veel lijken op die van de Tweede Wereldoorlog. In tegenstelling tot andere films over deze oorlog. Sommigen konden scenes met oorlogsgeweld niet bekijken, door het risico op de herbeleving van traumatische ervaringen.

Zware bootcamp


De acteurs hebben ook een zware bootcamp-training ondergaan, met uitzondering van Ryan (Matt Damon), het personage dat een aangewezen groep moet gaan ophalen en terugbrengen.

Topcast


Ryan wil het kamp waar hij gevestigd is in eerste instantie niet verlaten. Ook dat zou de personages (bestaande uit Tom Hanks, Barry Pepper, Vin Diesel en Edward Burns) zichtbaar moeten ergeren, volgens de tactiek van de regisseur.

Doorslaand Succes


Al deze ingrediënten maken de film bij het gewone publiek tot een doorslaand succes. De film won bovendien vijf Oscars, heeft een 8,6/10 waardering op IMDB en 94 procent op Rotten Tomatoes.Netflix


Ben je benieuwd geworden naar de ultieme oorlogsfilm die de tand des tijds heeft doorstaan? Saving Private Ryan is te bekijken via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster vond de Red Wedding een enorme knaller
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster vond de Red Wedding een enorme knaller

Deze acteur legt in een interview uit wat het belang is van de Red Wedding.

Onlangs was Richard Madden (Robb Stark) te zien in Entertainment Tonight. Hij haalde onder andere herinneringen op aan Game of Thrones, en hij blijkt een bijzondere kijk op de Red Wedding te hebben.

Zijn personage Robb Stark wordt op zijn eigen bruiloft op bloedige wijze vermoord. Madden lichtte zijn kijk op deze traumatische tv-aflevering toe, en waarom hij het een knaller van een gebeurtenis vindt.

Effect gebeurtenis


"Drie seizoenen lang zit je in het verhaal, en dan krijg je zo'n knaller van een gebeurtenis. Personages waarin je geïnvesteerd hebt worden op een gruwelijke wijze vermoord," licht de acteur toe. Madden doelt hier ongetwijfeld op het effect dat zo'n onverwachte gebeurtenis heeft. Dit wordt natuurlijk alleen maar versterkt juist doordat je de personages zo goed hebt leren kennen.

Aflevering schrijft tv-geschiedenis


Tot de desbetreffende aflevering was het ongehoord dat hoofdpersonen omkomen. Het is dus niet voor niets dat Screen Rant spreekt over één van de meest vreselijke afleveringen in de tv-geschiedenis. Sinds de gewaagde aanpak van Game of Thrones hebben ook andere series dergelijke gebeurtenissen laten zien. Het meest recente voorbeeld hiervan is Succession.

In deze context gezien heeft Game of Thrones een verregaande invloed gehad op het maken van series en kan dus zeker ook als pionier gezien worden.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brie Larson in trailer 'Lessons In Chemistry': totaal anders dan Captain Marvel
Series / Trailer

Brie Larson in trailer 'Lessons In Chemistry': totaal anders dan Captain Marvel

Brie Larson gaat terug in de tijd, maar niet zoals een superheld dit doet.

Bonnie Garmus schreef een grappig boek over een vrouwelijke scheikundige in de jaren 50 en 60 in de VS. Het boek was een hit, en de verfilming is binnenkort te zien op Apple TV+.

Oscarwinnares Larson speelt Elizabeth Zott. Zij werkt als chemicus en wordt ontslagen wordt om redenen die we ons vandaag de dag niet meer kunnen voorstellen.

Andere denkwijze


Elizabeth is in de VS in de naoorloogse jaren 50 en 60 een uitzondering door het simpele feit dat ze toevallig een vrouwelijke wetenschapper is. Wanneer ze zwanger raakt betekent dit het einde van haar loopbaan. Hoe gek dit ook lijkt, zo werd er in die tijd gedacht. In het naoorlogse Nederland was het bijvoorbeeld normaal dat een vrouw ontslagen werd als ze ging trouwen.

Elizabeth laat het hier echter niet bij zitten en vindt werk als presentator van een kookshow. Alleen pakt ze dit wel op een erg aparte manier aan. Haar uiteindelijke doel is namelijk om gewoon weer als wetenschapper aan de slag te gaan.

Lessons in Chemistry zal in de komende herfst van start gaan op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.