search
Netflix aangeklaagd voor 1 miljoen dollar; verkeerde persoon wordt als moordenaar afgebeeld
Series / Nieuws

Netflix aangeklaagd voor 1 miljoen dollar; verkeerde persoon wordt als moordenaar afgebeeld

Onschuldige ziekenhuismedewerker dient flinke schadeclaim in bij Netflix vanwege onrechtmatig gebruik van zijn foto.

Er is nieuws rond de intrigerende documentaire The Hatchet Wielding Hitchhiker die begin van dit jaar beschikbaar werd gesteld op Netflix.

De documentaire is gebaseerd op het verhaal van Kai die viraal ging op internet tijdens een bizar interview vlak nadat hij een man met een bijl had vermoord.

Kai


Kai vertelt aan de camera's dat hij tijdens het liften iemand moeten redden van de dood. Uiteindelijk blijkt hij niet het gehele verhaal verteld te hebben en blijkt hij zelf al eens eerder een moord te hebben gepleegd, erg interessant en luguber om allemaal te zien in deze documentaire.

Verkeerde afbeelding


Bijzonderheid is nu dat de afbeelding die Netflix voor deze documentaire gebruikt van Taylor Hazlewood is. Hazlewood heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen Netflix waarbij hij 1 miljoen dollar aan smartengeld eist.

Reputatieschade


De eiser is een ziekenhuismedewerker van wie een foto van zijn Instagram is gebruikt als afbeelding bij deze documentaire. Hij beweert dat het gebruik van zijn foto hem reputatieschade, stress en angst heeft bezorgd. Hij wordt in de documentaire verward met de moordenaar en is het dus niet zo gek dat hij hier tegen ageert.

Er is nog geen uitspraak gedaan in deze spraakmakende rechtszaak.

Bekijk op instagram


Kijk de documentaire op [url1=https://www.netflix.com/title/81436777]Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen