search
Het opvallende 'Street Gang: How We Got to Sesame Street' moet je zien op Prime Video
Films / Featured

Het opvallende 'Street Gang: How We Got to Sesame Street' moet je zien op Prime Video

Zondag 23 april is de dag dat je meer te weten kan komen over Sesamstraat. Bijna iedereen heeft dit vroeger wel gezien en nu heb je de kans om bij Prime Video achter de schermen te duiken.

Exclusieve beelden, castleden en originele makers, het komt allemaal voorbij in de film over een van de meest populaire kindershows ooit. Stream nu Street Gang: How We Got to Sesame Street bij Prime Video.

Achter de schermen


De film concentreert zich voornamelijk op de eerste twee decennia van Sesamstraat, en belicht deze visionaire "bende" die gedurfd radicale veranderingen in de samenleving interpreteerde.

Met exclusieve beelden van achter de schermen en interviews met meer dan twintig originele castleden en makers, onderzoekt de documentaire hoe het team baanbrekend poppenspel, slimme animaties, korte films, muziek, humor en culturele verwijzingen in elke aflevering verwerkte om kinderen en ouders bij de show te houden.

Regie en stemmen


Street Gang: How We Got to Sesame Street is geregisseerd door Marilyn Agrelo. In de film zien we castleden van de toentertijd terugkeren. Dit zijn onder meer Frank Biondo, Linda Bove, Fran Brill, Christopher Cerf, Joan Ganz Cooney en Sam Gibbon.

Trip down memory lane


Deze geweldige film doet het top op IMDb met een 8/10. Nog leuker is dat de film ook geweldig scoort bij Rotten Tomatoes. De critici op Rotten Tomatoes scoren deze film een dikke 95% en het publiek 96%.

"'Street Gang' zal voor velen een geweldige trip down memory lane zijn en een fascinerend inzicht voor nog meer. Het pronkt zelfs met Muppet-outtakes - wie kan dat nu weerstaan?"

"Dit verslag van de creatie en ontwikkeling van de kindertelevisieshow Sesamstraat is een van de meest opbeurende films die ik heb gezien."



Bij Prime Video


Ga terug naar je jeugd en krijg een mooie tour behind the scenes bij een van de meest populaire kinderprogramma's ooit. Kijk de film zondag 23 april bij de streamer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen