Dit is waarom 'True Detective' seizoen 4 zo veelbelovend is

Het belooft letterlijk en figuurlijk een duister seizoen te worden met Jodie Foster in de hoofdrol.

Valeria Milić, 23-04-2023 13:09

Het vierde seizoen van de veelgeprezen misdaadserie True Detective heeft met Jodie Foster een ijzersterke hoofdrolspeelster. Het verhaal speelt zich af in het bevroren Alaska, maar is gefilmd in het indrukwekkende maar gure IJsland. Foster's personage en haar collega moeten in een barre streek zonder zonlicht een seriemoordenaar zien op te sporen.
Detectives Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) bevinden zich zowel in letterlijke als figuurlijke duisternis. Voor een dergelijke rol is Foster uitstekend geschikt.

Andere setting

True Detective: Night Country speelt zich zoals gezegd af in Alaska. Dit is een totaal andere omgeving in vergelijking met de vorige seizoenen. In het afgelegen noorden kunnen mensen immers spoorloos verdwijnen zonder dat dit direct opvalt.

Gezien de setting is het goed mogelijk dat showrunners Barry Jenkins en Issa Lopez een sfeer creëren die aan de films Fargo en Se7en doet denken. Gezien Foster's ervaring met duistere films past zij prima in het geheel.

Grote doorbraak

Haar grote doorbraak beleefde zij immers in het baanbrekende Silence of the Lambs. Haar rol was die van Clarice Starling, die informatie moet lospeuteren uit psychopatische en sadistische seriemoordenaar Hannibal Lecter (Anthony Hopkins). De rol leverde zowel haarzelf als Hopkins een Oscar op. De actrice is dus prima in staat om het effect van een kille dreiging over te brengen.

Duik in het verleden

Verder schromen de makers van True Detective niet om in het verleden van hun personages te duiken. Ook wat dat betreft weet Foster van wanten. In de post-apocalyptische film Hotel Artemis speelt zij eerder een stevige tante, ook wel bekend als The Nurse.

Zij runt een hotel in Los Angeles waar gewonde criminelen hun toevlucht zoeken. The Nurse heeft last van pleinvrees maar weet zich ondanks haar trauma's staande te houden in deze harde wereld. De kijkers zijn op die manier verzekerd van een driedimensionaal personage in Liz Danvers.

Het nieuwste seizoen is dus gefilmd in IJsland en heeft Foster als hoofdrolspeelster. Tot slot is met een budget van maar liefst $ 60 miljoen duidelijk dat kosten noch moeite gespaard zijn voor een ijzingwekkend nieuw verhaal binnen de populaire serie.

Seizoen 4 van True Detective gaat in de loop van 2023 in première op HBO Max.
Lees meer over: True Detective, Jodi Foster, Kali Reis, Nic Pizzalatto, Barry Jenkins, Issa Lopez, Silence of the Lambs, Hotel Artemis

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in