search
Nieuwe horrorserie op Prime Video scoort prima op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Nieuwe horrorserie op Prime Video scoort prima op Rotten Tomatoes

Miniserie geïnspireerd op een ware gebeurtenis oogst de goedkeuring van de fans.

De reboot van David Cronenberg's macabere cultfilm Dead Ringers kent een relevant verschil ten opzichte van het origineel. De tweelingbroers zijn namelijk tweelingzussen. Topactrice Rachel Weisz speelt Beverly en Elliot Mantle, die wel erg innig zijn met elkaar.

Rotten Tomatoes geeft een score van 84%. Grappig genoeg is dit identiek aan de score van de film.

Geen gimmick


Een identieke tweeling die niet zonder elkaar kan klinkt in eerste instantie als een makkelijke gimmick, maar blijkt niet helemaal fictief. Cronenberg putte inspiratie uit een waargebeurde gebeurtenis. Vulture heeft een artikel gewijd aan de Newyorkse artsen Stewart en Cyril Marcus. Zij waren een tweeling en respectabele gynaecologen die samen onderzoek verrichten. Ook kampten zij met drugsverslaving en werden uiteindelijk dood aangetroffen in Cyrils appartement in 1975.

Scherp als een scalpel


Het surrealistische en lugubere verhaal van Dead Ringers gaat in weze over twee mensen die niet zelfstandig kunnen bestaan en psychologisch vergroeid zijn. Variety geeft aan dat een vrouwelijke tweeling van toegevoegde waarde is gebleken voor het verhaal: "Cronenbergs karakteristieke stijl is behouden gebleven, en de switch [van broers naar zussen] stuwt het verhaal tot nieuwe hoogtes".

The Guardian roemt Alice Birchs (Succession) script als "gestroomlijnd, duister en grappig,". Ook Inverse en de Los Angeles Times benoemen het "messcherpe verhaal" wat tegelijkertijd ook "op een duistere manier" grappig is.

Weisz in vorm


Tot slot wordt hoofdrolspeelster Rachel Weisz' prestatie unaniem geprezen. Zij weet de tweeling dusdanig neer te zetten dat je als kijker op een gegeven moment weet wie wie is. In de woorden van de London Evening Standard steekt Weisz er "met kop en schouders bovenuit".

Je kunt Dead Ringers streamen op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen