search
Hoe 'Manifest' voor weer een nieuw mysterie zorgt

Hoe 'Manifest' voor weer een nieuw mysterie zorgt

Wat is de rol van Captain Daly in het oplossen van de overige vragen in het laatste seizoen van 'Manifest'?

Nina Beerendonk
In Manifest seizoen 4, deel 1 werd er nog een Captain Daly-mysterie toegevoegd aan het verhaal. De piloot van vlucht 828 was de focus van twee van de grootste onbeantwoorde vragen in de serie die overblijven in het vierde en laatste seizoen.

Het begon allemaal in seizoen 1, toen Daly en Fiona in een onweersbui verdwenen. In de finale van seizoen 3, keerde Daly terug – gekleed in andere kleren – in de cockpit van het vliegtuigwrak. Dit werd opgehelderd in seizoen 4. Het lijkt erop dat Daly in seizoen 1 terugkeerde naar het goddelijke bewustzijn en Cal per ongeluk een kort moment naar Eureka volgde.

Vliegtuigwrak


Manifest seizoen 4, deel 1 gaf een aantal broodnodige antwoorden met betrekking tot het Captain Daly-mysterie, maar er is niets gezegd over wat er met hem gebeurde na de finale van seizoen 3. Voorlopig is het niet bekend of Daly op de een of andere manier in staat was om het goddelijke bewustzijn opnieuw binnen te gaan of dat hij ergens anders heen werd gestuurd. Waar hij ook heen ging, het lijkt erop dat het vliegtuigwrak met hem meeging.

Vreemd genoeg gaf de onthulling van Captain Daly geen verklaring voor het verdwijnen van het vliegtuigwrak. Het is niet logisch dat het goddelijke bewustzijn na al die tijd plotseling het wrak van het vliegtuig terug zou willen hebben. De passagiers bespraken dit raadsel in de première van seizoen 4, maar konden geen logische conclusies trekken. Het is duidelijk dat het verband houdt met de terugkeer van Cal en de moord op Grace, maar dat is alles wat ze nu weten.

Nog steeds op aarde


In de première van seizoen 4 stuitten ze op de zwarte doos van het vliegtuig, die op mysterieuze wijze werd teruggevonden. Dat betekent dat ten minste één stuk van het vliegtuig terugkeerde na het verlaten van Eureka. De kans is dus groot dat alle stukken in het geheim nog ergens zijn. Daardoor lijkt het voor zich te spreken dat Daly ook nog ergens is, waardoor Fiona Clarke achterblijft als de enige levende passagier die nog steeds gevangen zit in het goddelijke bewustzijn.

Maar waarom heeft Daly zich nog niet aan de andere passagiers onthuld? Het antwoord daarop kan liggen bij de rol van Captain Daly in seizoen 4. Er werd duidelijk gemaakt dat hij denkt dat elke poging om wat er gaat gebeuren te stoppen zinloos is. Dus als hij zich, net als Cal, herinnert wat hij meemaakte in het goddelijke bewustzijn, kan het zijn dat hij besloot om geen contact op te nemen. Waarschijnlijk is hij namelijk op de hoogte van de naderende apocalyps.

Als de herinneringen van Daly intact zijn, heeft hij informatie die van vitaal belang kan zijn voor de volgende stappen van de passagiers. Zij lijken in de veronderstelling te zijn dat het hun taak is om de apocalyps te stoppen, maar dat is niet bevestigd. Het vinden van Captain Daly in Manifest seizoen 4, deel 2 zou kunnen leiden tot meer inzicht in hun toekomst.

Mainfest seizoen 4, deel 2 is vanaf 2 juni te zien op Netflix.

Aanbevolen artikelen