search
Prime Video's 'Citadel'-ster gaat eigen serie niet kijken wegens geweld tegen vrouwen
Series / Nieuws

Prime Video's 'Citadel'-ster gaat eigen serie niet kijken wegens geweld tegen vrouwen

De actrice vindt alle geweld op tv, zeker tegen vrouwen, niet meer passen in deze tijd.

Over een aantal dagen komt Amazon's Prime Video met de veelbelovende thriller Citadel. Een spannende serie die boordevol mysterie en actie zit. Eén van de castleden zal echter vanwege de inhoud haar eigen serie niet gaan kijken.

De Britse Oscargenomineerde actrice Lesley Manville speelt in Citadel de rol van Dahlia Archer, maar je zal haar niet betrappen op het kijken naar haar eigen werk. Het vele geweld op tv is voor haar maar helemaal niets. "Ik kan niet kijken naar geweld, ik kijk geen enkele serie met geweld." aldus Manville. Vooral het geweld tegen vrouwen staat haar tegen.

Vrouw zijn is tegenwoordig een politieke positie


In een interview legt ze verder uit: "Ik raak er beledigd door. Mensen hebben het over Game of Thrones. Ik ben nooit in staat geweest om het te kijken, het is ook behoorlijk gewelddadig tegen vrouwen. Dat wil ik echt niet zien.

Ik ben zelf een vrouw. Een vrouw zijn is tegenwoordig een politieke positie. Je moet constant begrijpen wat er gebeurd, wat de risico's zijn en waar je tegen moet vechten. Maar je moet blijven vechten. Het is een langzame strijd geweest over honderden jaren voor vrouwen om te komen waar ze nu zijn. Het is ongelofelijk om te zien hoeveel winst we nog moeten behalen.


Kijk vanaf 28 april naar de nieuwe serie Citadel op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen