search

Ons nieuws van maandag 24 april 2023

Wordt er nieuw leven geblazen in 'Everybody Loves Raymond'?
Series / Nieuws

Wordt er nieuw leven geblazen in 'Everybody Loves Raymond'?

De populaire sitcom 'Everybody Loves Raymond' is alweer een tijdje van de buis, maar komt de serie nu terug?

Ray Romano heeft in een interview gesproken over de toekomst van Everybody Loves Raymond en of de serie een comeback zou kunnen maken.

De populaire sitcom van CBS was voor het eerst te zien in september 1996 en in de serie volgen we het verhaal van Ray Barone en zijn verstoorde familie. Na negen succesvolle seizoenen eindigde de serie in mei 2005.

Kleine kans


Romano werd onlangs geïnterviewd door The Hollywood Reporter om zijn debuut als regisseur te promoten. Tijdens het interview werd hem ook gevraagd of er een mogelijkheid is voor een reboot van Everybody Loves Raymond.

Romano liet duidelijk weten dat hij en Phil Rosenthal, de maker van de serie, geen interesse hebben in een terugkeer van de serie. Hij gaf echter wel aan dat hij openstaat voor een speciale reünie-aflevering met de cast, net zoals ze bij Friends hebben gedaan. Bekijk zijn volledige uitspraak hieronder:

Romano's reactie


"We verloren Peter vrij snel nadat de serie eindigde. Maar voordat we Doris verloren, hadden Phil en ik geen interesse om een reboot te maken toen het onderwerp aan bod kwam - zelfs niet één keer," aldus Romano.

Daarna vervolgde hij: "Ik denk dat Phil heeft geprobeerd om een reünie te organiseren, vergelijkbaar met wat ze deden bij Friends. Dat zou geweldig zijn, als er vraag naar is. Maar ik denk dat ik nooit meer als dat personage wil acteren. Ik wil niet dat we onszelf moeten overtreffen."

Hij sloot af met: "En zijn er goede reboots? Waarschijnlijk wel een paar, maar zonder Peter en Doris zou het jammer zijn om het überhaupt te proberen."



Stream Everybody Loves Raymond op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cocaine bear' is op deze dienst snel online te bekijken
Films / Nieuws

'Cocaine bear' is op deze dienst snel online te bekijken

Een zwarte beer is sowieso al gevaarlijk, maar een zwarte beer aan de cocaïne is al helemaal vragen om problemen.

Cocaine Bear is vanaf 26 april te zien via Pathé Thuis. Deze zwarte komedie is het kijken meer dan waard.

Zwarte beer


Een zwarte beer is sowieso al gevaarlijk. Een zwarte beer aan de cocaïne is al helemaal vragen om problemen.

Waargebeurd verhaal


Dit ondervindt een groep van agenten, criminelen, toeristen en tieners. De film is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin een vliegtuig met cocaïne aan boord crasht en een beer zich te goed doet aan het spul.

Moordlustige beer


De rest van het verhaal is fictief, maar daardoor niet minder vermakelijk. De beer is moordlustig en de bezoekers van het bos moeten hoe dan ook zien te overleven.



Hoofdrollen


De hoofdrollen in deze zwarte komedie worden gespeeld door Keri Russell, Alden Ehrenreich, O'Shea Jackson Jr. en de recent overleden acteur Ray Liotta.

Pathé Thuis


Cocaine bear is vanaf 26 april vanaf je bank te bekijken via Pathé Thuis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'The Sandman' gaat teleurstellend personage aanpassen
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'The Sandman' gaat teleurstellend personage aanpassen

Het personage 'Despair' kwam in seizoen 1 niet helemaal uit de verf.

Vorig jaar ging het eerste seizoen van The Sandman in premiere. De serie is een verfilming van de comic book-serie van de Engelse schrijver Neil Gaiman. De serie was een succes, maar toch is er volgens Gaiman ruimte voor verbetering.

Despair


In een post op Tumblr laat de schrijver weten dat de wijze waarop het personage ‘Despair’ in beeld werd gebracht een element was dat niet werkte zoals bedoeld. Het personage is een corpulente vrouw die truttig, depressief en door niemand geliefd is.

"Wat ik vooral hoop is dat als we haar de volgende keer op het scherm zien ze niet zo overkomt,", laat Gaiman weten. "Ze zit niet in de comics, en ik denk dat we grotendeels het doel gemist hebben wat betreft het personage in seizoen 1."

Seizoen 2


Het duurde even voordat het überhaupt zeker was dat er een tweede seizoen zou volgen. Inmiddels is dat wel zeker. Komende zomer beginnen de opnames voor dat seizoen, waarin we dus een andere Despair gaan zien.

De releasedatum van seizoen 2 is nog niet bekend. Fans hebben in ieder geval nog genoeg tijd om vantevoren seizoen 1 nogmaals te bekijken op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De slechterik in 'Barry' in de finale van seizoen 4 is niet wie je zou denken
Series / Nieuws

De slechterik in 'Barry' in de finale van seizoen 4 is niet wie je zou denken

De gevaarlijkste man heeft zich al twee seizoenen lang in het volle zicht verstopt.

Er zijn heel wat plottwists geweest in het vierde seizoen van Barry. En nu de titulaire huurmoordenaar in de gevangenis zit, is de grote slechterik van seizoen 4 niet wie je zou denken.

Terwijl Barry Berkman (Bill Hader) nu in de gevangenis zit voor moord, proberen NoHo Hank en Cristobal legitiem te worden. Door dit alles ligt het niet voor de hand wie de slechterik is.

Er is maar één persoon die helemaal niets te verliezen heeft, maar wel mateloos gekwetst is door Barry. Zijn gezicht hebben we de afgelopen twee seizoenen al vaak voorbij zien komen.

Gevaarlijke agressie


Jim Moss (Robert Wisdom) heeft in de laatste aflevering van seizoen 3 Barry neer proberen te halen voor de moord op zijn dochter. Nu houdt hij de huurmoordenaar en iedereen om hem heen nauwlettend in de gaten.

Hij is intimiderend en berekenend en na de moord op zijn dochter heeft hij ook veel agressie in zich. Hij is dan ook de persoon die niet twee keer na zou denken voordat hij iemand bedreigt.

En misschien wel wel enger; hij kan ermee wegkomen als voormalig wethandhavingsfunctionaris met grote invloed op de LAPD.

Bekijk hieronder een reactie op de afleveringen en stream Barry op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans weten niet of ze boos of blij moeten zijn met de 'Twilight'-serie
Series / Nieuws

Fans weten niet of ze boos of blij moeten zijn met de 'Twilight'-serie

Fans kunnen de serie "niet niet kijken", maar durven nog steeds niet te zeggen dat ze blij zijn met de reboot.

De Twilight-franchise heeft altijd al voor discussies gezorgd. Onder fans ging het over of je team Jacob of Team Edward was. Deze twee groepen kwamen echter wel bij elkaar om alle films te verdedigen. Nu zijn er weer twee kampen over de nieuwe Twilight-serie.

Nu dat er een nieuwe Twilight-serie gemaakt gaat worden, zijn de verhitte discussies over de franchise weer gestart.

Fans weten namelijk niet helemaal wat ze van de reboot vinden. En ze delen hun verdeelde reacties op sociale media.

Kan de serie goed worden?


Veel fans hebben hun twijfels over de serie laten weten. Nu is dan ook de vraag of de serie succesvol zou kunnen worden?

De speciale effecten kunnen nu natuurlijk beter uitgevoerd worden. Hier was veel kritiek op bij de originele films, van zowel critici als fans. Een serie kan in ieder geval ook een nieuwe kijk geven op de personages, wat wellicht een nieuw publiek aan kan trekken.


Bekijk hieronder de reacties van fans en stream Twilight op Prime Video.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 11 nieuwe series waaronder de megahit 'The Flash'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series waaronder de megahit 'The Flash'

Als je zin hebt in mysterie, spanning en avontuur zit je deze week op Netflix goed.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Workin' Moms (seizoen 7)



Verschijnt op: 26 april
Genre: Komedie / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Vier behoorlijk verschillende dertigers, moeders, en vriendinnen proberen het leven te balanceren tussen banen, familie en geliefden in Canadese Toronto van vandaag de dag.





Riverdale (seizoen 7 - aflevering 5)



Verschijnt op: 27 april
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.





The Flash (seizoen 9 - aflevering 9)



Verschijnt op: 28 april
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Nadat hij wordt getroffen door bliksem ontwaakt Barry Allen uit zijn coma en ontdekt dat hij nu de gave bezit om supersnel te zijn. Zo wordt hij The Flash en gaat het gevecht met de criminaliteit aan in Central City.






Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

24 april: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 16) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

26 april: El amor depsués del amor (seizoen ) - Biografie / Drama / Muziek - Niemand kan, en niemand zou zonder liefde moeten leven. Deze bioserie behandelt het gepassioneerde leven en carrière van de iconische Argentijnse rockster Fito Paez.

27 april: Firefly Lane (seizoen 2 - aflevering 10) - Drama / Romantiek - Tully en Kate ondersteunen elkaar door de goede, en de slechte tijden, met een onbreekbare band die hen van hun tienertijd tot in hun veertiger jaren leidt.

27 april: Sweet Tooth (seizoen 2) - Actie / Avontuur / Drama - Een jongen die half mens is en half rendier probeert te overleven in een post-apocalyptische wereld waarin ook andere hybriden leven.

27 april: The Nurse (seizoen 1) - Biografie / Criminaliteit / Drama - Deze serie volgt het verhaal van De Deense zuster die veroordeeld was voor poging tot doodslag op vier patiënten in het Nukøbing Falster ziekenhuis.

28 april: King of Collectibles: The Goldin Touch (seizoen 1) - Reality-TV - Ken Goldin en zijn team voeren de spannende actie in deze serie die een kijkje neemt in een toonaangevend veilinghuis dat gespecialiseerd is in zeldzame verzamelobjecten.

28 april: Wave Makers (seizoen 1) - Drama - Een verhitte verkiezing lonkt aan de horizon. Een team van campagneleden wordt geconfronteerd met moeilijke keuzes terwijl ze door een bikkelhard politiek landschap navigeren.

29 april: Divorce Attorney Shin (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Drama - Gedreven door een persoonlijke tragedie navigeert een voormalig pianist, nu advocaat, de complexe wereld van echtscheidingen en vecht voor zijn cliënten om op wat voor manier dan ook te winnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Borg-assimilatie krijgt griezelige update in 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Borg-assimilatie krijgt griezelige update in 'Star Trek: Picard'

De Borg blijken hun assimilatie-methodes op een griezelige manier bijgewerkt te hebben.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De ongelooflijk spannende finale van Star Trek: Picard toont één van de meest afgrijselijke tegenstanders, namelijk de Borg. Zij werken samen met de Changelings om de Federatie ten val te brengen, en beschikken hiertoe over een ongrijpbaar wapen.

De Borg-koningin (Alice Krige) ziet het als een vorm van evolutie. In plaats van technologische implantaten worden individuen geassimileerd middels geïmplanteerd genetisch materiaal. Hieronder wordt nog eens op een rijtje gezet hoe dit is aangepakt.

Niet traceerbaar


Wanneer de Borg assimileren dan krijgt diegene niet alleen technische implantaten, ook worden de genen van de persoon veranderd. Dit wordt gedaan opdat de onstane cyborg goed functioneert.

In zijn tijd als Locutus of Borg werd bij Picard daarnaast echter ook gefabriceerd genetisch materiaal toegevoegd. De Borg gaven Picard als het ware speciaal ontworpen Borg-genen. Eenmaal ingebracht muteerde dit, en was niet te traceren na Picard's bevrijding. Zijn medische klachten werden foutief gediagnosticeerd als een neurologische stoornis. Picard's Borg-DNA bleef op die manier jaren onontdekt.

Iedereen Borg


Het gemuteerde DNA was tevens opgeslagen in Picard's lichaam dat in het ruimtestation Daystrom lag. Het werd door Vadic (Amanda Plummer) gestolen en bij de Borg afgeleverd. Zij onttrokken deze 'nieuwe genen' voor de volgende stap in hun plan.

Hun bondgenoten de Changelings infiltreerden vervolgens diverse schepen van Starfleet. Zij gebruikten op een sluwe manier de transporters om dit 'Borg-DNA' bij bemanningsleden te implanteren. Letterlijk ieder bemanningslid dat de transporter gebruikte kreeg namelijk ongemerkt genetisch materiaal van Borg-oorsprong mee.

De enige beperking


Wanneer je Borg-DNA in je hebt ben je in principe geschikt om via deze biologische connectie geassimileerd te worden. Dit DNA 'reageert' als het ware op het telepathische signaal vanuit de Borg Cube.

De enige beperking in dit griezelige plan blijkt biologische volwassenheid te zijn. Het Borg-DNA weet zich namelijk niet afdoende te repliceren binnen individuen die volledig volgroeid zijn. De implantatie heeft dus alleen effect bij de bemanningsleden die jongvolwassenen zijn.

Originele Borg


Gezien Picard's gemuteerde DNA is zijn zoon Jack (Ed Speleers) in zekere zin een originele Borg. Hij heeft het Borg-DNA immers vanaf geboorte. Dit verklaart bepaalde eigenschappen die Jack heeft, zoals het horen van de stem van de Borg-koningin.

Voor toekomstige Star Trek-verhalen is het interessant om te achterhalen welk effect de gruwelijke Borg uit seizoen 3 zullen hebben op de Borg van Dr. Agnes Jurati (Alison Pill) die we eerder in de serie zagen. Deze hadden immers een voorlopig lidmaatschap van de Federation. Hier ligt dus een relevante verhaallijn open voor de toekomst van 'Star Trek'.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe beelden van 'The Penguin' met update over première
Series / Foto's

Nieuwe beelden van 'The Penguin' met update over première

Foto's tijdens het filmen tonen Colin Farrell met Cristin Milioti als Sofia Falcone.

The Penguin maakt onderdeel uit van de grote DCU-plannen, waarover eerder bericht is door Variety. James Gunn en Peter Safran zijn twee DC Studios-bazen die verantwoordelijk zijn voor het opzetten en uitwerken van deze plannen.

Er zijn twee grote categorieën. De Batman-films en de spin-off The Penguin zitten in DC Elsewhere. De films en series binnen deze categorie vormen dus gezamenlijk een geheel. De andere categorie is het meerjarenplan waarvan onlangs Chapter One: Gods and Monsters is gestart (bijvoorbeeld Superman en The Swamp Thing).

Strijd om de macht


The Penguin toont de opkomst van Oswald "Oz" Cobblepot (Colin Farrell), en pakt op waar The Batman eindigde. Recent zijn nieuwe beelden van de opnames online gezet.

The Penguin en Sofia strijden om de macht in Gotham's onderwereld na de dood van Sofia's vader, de onderwereldbaas Carmine (John Turturro). Er is per slot van rekening een machtsvacuüm ontstaan. De foto's, die je hier kunt bekijken, laten Farrell en Cristin Milioti zien, die Sofia Falcone speelt.

DC Elseworlds


Het filmen gaat sowieso nog door tot halverwege 2023. De tweede Batman-film verschijnt in 2025, en The Penguin fungeert als prequel. De miniserie wordt in de loop van 2024 op HBO Max verwacht.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends'-acteur Matthew Perry laat díe opmerking over Keanu Reeves voortaan achterwege
Series / Nieuws

'Friends'-acteur Matthew Perry laat díe opmerking over Keanu Reeves voortaan achterwege

Matthew Perry sprak over een nogal ongelukkige opmerking in zijn memoires.

Matthew Perry heeft onlangs zijn memoires gepubliceerd, getiteld Friends, Lovers and the Big Terrible Thing. De acteur is bekend uit de komediehit Friends en vertelt hierin over zijn leven, en natuurlijk de serie.

Daarnaast komt Perry's worsteling met drugs aan bod. Hij maakte echter een grap over Keanu Reeves die velen in het verkeerde keelgat schoot.

Terugblik op verslaving


In de terugblik noemt Perry de getalenteerde sterren die veel te vroeg overleden door een overdosis. Hij grapt vervolgens hoe het toch kan dat zij er niet meer zijn terwijl Keanu Reeves nog leeft.

Uit de tijd


Dit type harde grap wordt tegenwoordig niet meer gewaardeerd. In de jaren 90 werden vaker opmerkingen gemaakt over Reeves' beperkingen als acteur. De grappen over zijn prestatie in de film Dracula waren destijds niet van de lucht. Sinds die tijd is Reeves' status binnen het acteervak echter gegroeid, daarnaast is hij altijd populair geweest. De acteur staat namelijk bekend als een vriendelijke en bescheiden man.

Verwijderen uitspraak


Op het Festival of Books sprak Perry over de gewraakte opmerking. Doordat ze elkaar kennen had hij er niet zo goed bij stilgestaan hoe het zou overkomen. Perry had hierover het volgende te zeggen: "Het was dom van me. We wonen in dezelfde straat, daarnaast heb ik publiekelijk mijn excuses aangeboden. In de komende uitgaves van mijn boek zal deze uitspraak niet meer opgenomen worden".

Door het op deze manier op te lossen hoeft Perry zich in elk geval geen zorgen te maken mocht hij zijn beroemde buurman tegenkomen.

Je kunt Friends bekijken op HBO Max.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Massa's nieuwe films deze week op de streamingsdiensten
Films / Nieuws

Massa's nieuwe films deze week op de streamingsdiensten

Netflix, Disney+, Pathé Thuis en Videoland voegen deze week een aantal pareltjes toe aan hun filmaanbod.

Frans, Pools, Engels of Nederlands. Het is deze week erg divers. Niet alleen in gesproken taal maar ook in het genre. Thrillers, romcoms, actie en fantasy, zie hieronder welke en voeg ze toe aan je watchlist.

AKA bij Netflix op 28 april


In deze Franse film zien we Alban Lenoir, Éric Cantona, Sveva Alviti, Saïdou Camara, Eric Cantona en Kevin Layne. De regie van AKA is in handen geweest van Morgan S. Dalibert.

We volgen het verhaal van een geharde special ops-agent. Hij wordt op de proef gesteld als hij infiltreert in een misdaadsyndicaat en onverwacht een band krijgt met de jonge zoon van de baas.

Stream deze misdaadfilm bij Netflix vanaf vrijdag 28 april.



Netflix brengt ons deze week nog meer nieuwe films, voeg ze alvast toe aan je watchlist.

Woensdag 26 april kan je bij de dienst de Poolse romcom Kiss, Kiss! streamen.

Donderdag 27 april kan je bij de dienst de thriller The Matchmaker streamen. Netflix brengt ons dezelfde dag Fijn Weekend. Kijk de film van Nederlandse bodem ook bij de dienst.

Peter Pan & Wendy bij Disney+ op 28 april


Peter Pan & Wendy introduceert Wendy Darling, een jong meisje dat bang is om haar ouderlijk huis achter zich te laten. Zij ontmoet Peter Pan, hij weigert het om op te groeien.

Samen met haar broertjes en Tinker Bell, reist ze met Peter naar de magische wereld van Neverland. Hier ontmoeten ze een kwaadaardige piratenkapitein, Captain Hook. Zo begint een spannend en gevaarlijk avontuur dat haar leven voor altijd zal veranderen.

Peter Pan wordt gespeeld door Alexander Molony en de rol van Wendy wordt gespeeld door Ever Anderson. Jude Law zien we in de film als Captain Hook. Stream deze fantasyfilm vanaf vrijdag 28 april bij Disney+.



Cocaine Bear bij Pathé Thuis op 26 april


De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1985 over een drugssmokkelaar wiens vliegtuig neerstort en de zwarte beer die de zoekgeraakte cocaïne verorberd.

In deze chaotische thriller komt een bonte verzameling van politieagenten, toeristen en tieners samen in een bos in Georgia waar een gevaarlijk roofdier van ruim 200 kilo een onvoorstelbare hoeveelheid cocaïne binnen heeft gekregen en daarna stijf van de coke op rooftocht gaat.

In deze thriller die geregisseerd is door Elizabeth Banks zien we onder andere Keri Russell, Alden Ehrenreich en O'Shea Jackson Jr. Op IDMb scoort de film een aardig 6/10 en op Rotten Tomatoes doet hij het ook aardig met een gemiddelde van 68%.

Vanaf woensdag 28 april kan je de film bekijken bij Pathé Thuis.



Ook Pathé Thuis heeft deze week meerdere nieuwe films voor ons in de aanbieding.

Woensdag 26 april kan je bij de dienst Nostalgia kijken en vanaf diezelfde dag heb je de mogelijkheid om actiefilm Plane te bekijken. Doe dat hier vanaf woensdag.

Mocro Maffia: Tatta op 28 april


Na de heftige aanvaring van Tatta met Paus en de mislukte ontvoering van Paus’ zus Samira, wil hij zo snel en ver mogelijk vluchten met de buit die zijn criminele leven hem tot nu toe heeft opgebracht. Maar nog voordat Tatta er met zijn gezin vandoor kan gaan, gaat bij een aanslag alles in vlammen op.

Net als in de serie zien we bekende gezichten weer terug. We zien Robert de Hoog, Achmed Akkabi en Mads Wittermans. Victor D. Ponten en Joeri Holsheimer hebben de film geregisseerd.

Stream deze explosieve film vanaf 28 april op Videoland.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Genoeg redenen om van 'Pirates of the Caribbean' een tv-serie te maken
Series / Nieuws

Genoeg redenen om van 'Pirates of the Caribbean' een tv-serie te maken

De franchise staat al een tijdje stil, maar het vertellen in serievorm zou uitkomst kunnen brengen.

De Pirates of the Carribean-franchise staat schijnbaar stil. De eerste drie films vormden een afgerond geheel. De twee films die daarna kwamen werden als ietwat teleurstellend ervaren als gevolg. Verder is Johnny Depp meer dan duidelijk geweest dat hij niet van plan is om terug te keren als kapitein Jack Sparrow.

Disney heeft de rechten, en wellicht is het een goed idee om verder te gaan als serie. Hieronder volgen wat redenen waarom dit zou kunnen werken.

Nieuwe personages


Screenrant bericht dat Disney pogingen heeft ondernomen om een zesde film van de grond te krijgen. Het risico bestaat echter dat de kijkers een 'nieuwe' Jack Sparrow niet accepteren.

Door een serie te maken omzeil je dit probleem. Het nieuwe medium impliceert een frisse start waarbij je zowel oude als nieuwe personages kunt introduceren zonder dat het geforceerd aanvoelt.

Nostalgie


De Pirates-wereld is door de jaren heen goed uitgebouwd. De nostalgie kun je gebruiken door vertrouwde locaties zoals Tortuga en Isla de Muerta te gebruiken in een reboot. Je borduurt voort op iets dat al bekend is bij het grote publiek terwijl je desondanks iets nieuws aanbiedt aan de kijker. Hierdoor wordt de franchise opnieuw onder de aandacht gebracht.

Veelzijdig uitbouwen


Een tv-serie biedt potentieel om meerdere verhalen te vertellen. Series zoals Game of Thrones, The Mandalorian en Andor hebben laten zien dat je diverse verhalen binnen een overkoepelende context kunt uitwerken. Wat de wereld van de piraten betreft kun je denken aan meerdere kapiteins en hoe zij tot elkaar in verband staan. Een andere optie is dat bepaalde bijfiguren een eigen verhaalijn krijgen.

De franchise die ooit begon als attractie in Disney World zou na het witte doek dus opnieuw een ontwikkeling doormaken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO deze week een goudmijn aan nieuwe series
Series / Nieuws

NPO deze week een goudmijn aan nieuwe series

Verborgen geschiedenissen, een detective in Amsterdam en de Belgische onderwereld.

Deze week komen er meerdere vette series en programma's uit bij de NPO, die je op televisie of via hun app NPO Start kan bekijken. Ongeduldig? Kijk dan alles vooruit via NPO Plus.

Staken op Leven en Dood | BNNVARA | Vanaf 24 april op NPO2, bingen op NPO Plus



In 1943 trotseerden meer dan een half miljoen Nederlanders de Duitsers tijdens de April-meistakingen. In deze documentairereeks wordt deze onbekende gebeurtenis gereconstrueerd aan de hand van persoonlijke verhalen over de onwaarschijnlijke moed van honderdduizenden Nederlanders.

Leer meer over de April-meistakingen.

Fight the Power | ZWART | Vanaf 5 mei op NPO3, vanaf 26 april bingen op NPO Plus



Hiphop is meer dan enkel muziek - het is een beweging. De lange en diverse geschiedenis van hiphop in de VS wordt in deze serie opnieuw verteld als onderdeel van een bredere reactionaire cultuur. Iconen als Chuck D, Ice-T en Run DMC komen aan het woord.



Detective Van der Valk | KRO-NCRV | Vanaf 6 mei wekelijks op NPO2, vanaf 27 april bingen op NPO Plus



In deze Engelstalige detectiveserie in Amsterdam moet detective Van der Valk telkens een nieuw misdrijf oplossen. Hierbij wordt hij bijgestaan door zijn trouwe medewerkers: inspecteur Lucienne Hassell, internetexpert Job Cloovers en sergeant Brad de Vries.



1985 | VPRO | Vanaf 11 mei op NPO3, vanaf 27 april bingen op NPO Plus



De Belgische serie volgt de vrienden Marc en Franky, en diens zus Vicky in de turbulente jaren '80. Marc en Franky verhuizen naar Brussel voor een carrière bij de Rijkswacht. Al snel worden de drie jongeren meegezogen in een spiraal van misdaden die worden toegeschreven aan de zogenaamde Bende van Nijvel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tony Soprano werd bijna door deze andere 'The Sopranos'-acteur gespeeld
Series / Nieuws

Tony Soprano werd bijna door deze andere 'The Sopranos'-acteur gespeeld

Verrassend genoeg hadden we bijna een totaal andere Tony Soprano gehad.

James Gandolfini's acteerprestatie als Tony Soprano wordt unaniem als legendarisch beschouwd. Hij zet de sociopathische Tony dusdanig neer dat het een meerdimensionaal personage blijft, ondanks dat de kijker geen sympathie voelt.

Het had echter weinig gescheeld of we hadden Steven Van Zandt in de hoofdrol gezien. Showrunner David Chase zag Van Zandt's toespraak bij een Rock and Roll Hall of Fame-plechtigheid, en vond hem de ideale Tony.

Te licht bevonden


Op Chase's verzoek deed hij auditie voor de rol, maar HBO sprak hierover zijn veto uit. Het leek de toenmalige tv-zender geen goed idee om een relatief onervaren acteur een hele serie te laten dragen. Van Zandt is zoals bekend als musicus begonnen en ging daarnaast acteren

Chase wilde Van Zandt echter niet laten vallen, en schreef de rol van Silvio Dante speciaal voor hem. Vriend en vijand zal het erover eens zijn dat de consigliere perfect wordt neergezet door Van Zandt. Hij is charmant, heeft de nodige humor en weet de broeierige Tony op zijn tijd te kalmeren.

Op het lijf geschreven


Het is overduidelijk dat beide rollen totaal verschillende types betreffen, evenals verschillende acteervaardigheden. Tony Soprano was niet alleen de hoofdrol, het was ook een veeleisende rol. Een door de wol geverfde acteur als Gandolfini was in dit opzicht de beste keuze. De relatief lichtere rol van Silvio, die ook nog eens speciaal voor hem is gecreëerd, bleek Van Zandt inderdaad op het lijf geschreven.

Je kunt The Sopranos volledig bekijken op HBO Max.

Bekijk hieronder de speech die Chase's aandacht trok:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste Netflix-hitserie wordt enorm sterk ontvangen: "publiek smult"
Series / Nieuws

Nieuwste Netflix-hitserie wordt enorm sterk ontvangen: "publiek smult"

Netflix is goed bezig en heeft binnen korte tijd opnieuw een hitserie te pakken.

Onlangs is The Diplomat gestart, een serie die een beetje doet denken aan House of Cards. Het echtpaar Kate (Kerri Russell) en Hal (Rufus Sewell) zijn beiden actief in de politiek. Kate krijgt een post in Londen als diplomaat, waar het echtpaar naartoe verhuist.

De functie is ceremonieel bedoeld, dit om Kate klaar te stomen voor het vice-presidentschap. De situatie verandert echter wanneer een internationale crisis uitbreekt.

Kijfcijfers door het dak


De serie is een topper gebleken: het publiek smult ervan en dit heeft kijkcijfers opgeleverd die zo ongeveer door het dak knallen. De vraag rijst uiteraard wat dit betekent voor toekomstige seizoenen. Netflix is tegenwoordig immers traag met verlengen van series.

Hoopvol gestemd


Showrunner Debora Cahn is echter hoopvol gestemd en doet in de podcast van The Hollywood Reporter's TV's Top 5 haar ideeën uit de doeken. Cahn: "Ik hou van het vertellen van langdurige verhalen, waarbij ik details van het dagelijkse leven in de scenario's verwerk. Ik hoop zeker dat de serie een vervolg krijgt, we zullen zien".

Ruime ervaring


Cahn heeft ruime ervaring met televisie maken en verdiende haar sporen onder andere in Homeland en The West Wing. Zij bespreekt de pioniersrol die Homeland speelde in het tv-landschap.

De serie veranderde namelijk drastisch, maar op een natuurlijke manier. In eerste instantie leek het om twee hoofdpersonen te draaien, wat in de loop van het verhaal totaal anders in elkaar bleek te steken. "In 'Homeland' verdween één [van de hoofdpersonen], toen kwam er een derde bij en verhuisde de serie naar het buitenland. Ik kan me niet voorstellen dat ik voor Londen een gebrek aan inspiratie zou hebben. Mocht zoiets wel gebeuren, dan kan de serie gewoon naar het buitenland verhuizen," aldus de showrunner.

Ruimte voor flexibiliteit


Onlangs werd de politieke actiethriller The Night Agent ongelooflijk snel verlengd met een tweede seizoen. Dit toont aan dat Netflix naast het veranderde beleid ook tot flexibiliteit bereid is wat verlengen betreft.

The Diplomat is te zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hebben de makers per ongeluk het einde van 'Stranger Things' verklapt?
Series / Nieuws

Hebben de makers per ongeluk het einde van 'Stranger Things' verklapt?

Worden de schrijvers op de vingers getikt door Netflix' afdeling publiciteit?

Zoals eerder bericht start het filmen van Stranger Things seizoen 5 in juni. Vanzelfsprekend is het fandom druk aan het speculeren over het einde van deze Netflix-hit.

Het officiële Twitter-account van de schrijvers gaf onlangs aan dat het slotseizoen iets gemeen heeft met de film Evil Dead Rise. Natuurlijk leverde dit een stortvloed aan antwoorden en theorieën op.



Vervreemde zussen


De horrorfilm gaat over twee zussen die van elkaar vervreemd zijn, maar zich in een strijd verwikkeld vinden. Demonische geesten nemen bezit van de levenden en ze moeten het vege lijf zien te redden.



Reünie Eleven en Kali?


Thegreatkali zit aan een hereniging tussen Eleven (Millie Bobby Brown) en Kali (Linnea Berthelsen) te denken:



Ook Mike zit hieraan te denken, ook noemt hij de mogelijkheid dat iemand bezeten raakt door Vecna:



Ook ElleRetro ziet een link met Vecna, maar iemand anders raakt bezeten:



Willow the wise combineert het allemaal:



Bijzonder gastoptreden?


Anderen zien het wat eenvoudiger, 'Evil Dead'-acteur Bruce Campbell verschijnt in Stranger Things.



Misschien speelt hij Max' vader wel:



De makers geven aan dat sommigen "erg dichtbij" zitten, maar dat het hem toch niet is. Wanneer om een extra hint wordt gevraagd, geeft men aan dat dit niet helaas niet mogelijk is. "We zijn hoogstwaarschijnlijk één tweet verwijderd van een telefoontje van Netflix". Iedereen zal dus nog even geduld moeten hebben.



Stranger Things kun je zien op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video's 'Citadel'-ster gaat eigen serie niet kijken wegens geweld tegen vrouwen
Series / Nieuws

Prime Video's 'Citadel'-ster gaat eigen serie niet kijken wegens geweld tegen vrouwen

De actrice vindt alle geweld op tv, zeker tegen vrouwen, niet meer passen in deze tijd.

Over een aantal dagen komt Amazon's Prime Video met de veelbelovende thriller Citadel. Een spannende serie die boordevol mysterie en actie zit. Eén van de castleden zal echter vanwege de inhoud haar eigen serie niet gaan kijken.

De Britse Oscargenomineerde actrice Lesley Manville speelt in Citadel de rol van Dahlia Archer, maar je zal haar niet betrappen op het kijken naar haar eigen werk. Het vele geweld op tv is voor haar maar helemaal niets. "Ik kan niet kijken naar geweld, ik kijk geen enkele serie met geweld." aldus Manville. Vooral het geweld tegen vrouwen staat haar tegen.

Vrouw zijn is tegenwoordig een politieke positie


In een interview legt ze verder uit: "Ik raak er beledigd door. Mensen hebben het over Game of Thrones. Ik ben nooit in staat geweest om het te kijken, het is ook behoorlijk gewelddadig tegen vrouwen. Dat wil ik echt niet zien.

Ik ben zelf een vrouw. Een vrouw zijn is tegenwoordig een politieke positie. Je moet constant begrijpen wat er gebeurd, wat de risico's zijn en waar je tegen moet vechten. Maar je moet blijven vechten. Het is een langzame strijd geweest over honderden jaren voor vrouwen om te komen waar ze nu zijn. Het is ongelofelijk om te zien hoeveel winst we nog moeten behalen.


Kijk vanaf 28 april naar de nieuwe serie Citadel op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
J.K. Rowling zet de champagne klaar, maar om een andere reden dan je denkt
Series / Nieuws

J.K. Rowling zet de champagne klaar, maar om een andere reden dan je denkt

Schrijfster reageert op Twitter naar aanleiding van de Harry Potter-reboot.

Sinds 2020 wordt J.K. Rowling stevig bekritiseerd naar aanleiding van (Twitter-)uitspraken die door sommigen als schadelijk worden ervaren naar transgender mensen. Naar aanleiding hiervan is haar betrokkenheid bij de Harry Potter-reboot het gesprek van de dag.

Sommige fans vinden een serie gebaseerd op de boeken gewoon onnodig. Hiernaast zijn er echter critici die vinden dat de serie het beste geboycot kan worden omdat Rowling produceert.

Grote voorraad


De uitgesproken Rowling was niet te beroerd om te reageren. Toen het nieuws haar ter ore kwam, gaf zij aan dat het goed is om van tevoren op de hoogte te zijn.

"Als voorzorgsmaatregel heb ik een grote voorraad champagne ingeslagen".



De tweet is bijna 11 miljoen keer bekeken, en een aantal fans bieden aan om mee te komen drinken mochten sommigen de serie daadwerkelijk boycotten.

Enorm succes


Rowling is niet de enige die zich geen zorgen lijkt te maken. Warner Bros. Discovery lijkt evenmin te denken dat de controverse rond Rowling nadelig zal uitpakken.

Hoewel de drie Fantastic Beasts-films niet zo goed ontvangen werden, is de game Hogwarts Legacy een enorm succes gebleken. Binnen de eerste twee weken nadat deze uitkwam is er maar liefst $ 850 miljoen vergaard. Het ziet er dus naar uit dat er voorlopig nog genoeg interesse is in de franchise.

Het is nog niet bekend wanneer de tv-serie uitkomt, maar het Twitterversum zal tot die tijd ongetwijfeld het nodige te melden hebben.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is eigenlijk de echte Florida Man? Je ziet hem hier!
Series / Nieuws

Wie is eigenlijk de echte Florida Man? Je ziet hem hier!

De succesvolle Netflix-serie brengt de Florida Man weer voor het voetlicht.

Het is redelijk bekend dat de serie Florida Man een knipoog is naar een meme uit 2013. Het is een verwijzing naar een individu dat de nodige humoristische, bizarre en surrealistische acties uithaalt. Niet zelden belandt diegene in de krant, vaak is dit nadat de politie eraan te pas is geweest. De staat Florida is makkelijker met inzage, en journalisten kunnen hierdoor makkelijker verslag doen van dergelijke aparte gebeurtenissen.

De indruk ontstond hiermee dat Florida een staat was waar het hoogste percentage aan rare snuiters rondloopt. Reddit ziet Florida Man echter als een anti-superheld. Hieronder een aantal voorbeelden van Florida Man en hoe hij de wereld níet weet te redden.

Verkeerd begrepen


Het Twitter-account @FloridaMan_ maakt duidelijk dat er sprake kan zijn van een misverstand:



Bij zijn arrest maakte de dader duidelijk dat hij even zijn portemonnee ging ophalen, hij had hem namelijk in zijn auto laten liggen.

Wanneer je teveel hebt en wilt delen met de rest van de buurt:

Florida man faces felony after dumping 30+ mattresses, box springs on street
by u/stankmanly in FloridaMan


Creatief en inventief


Aan creativiteit en inventiviteit geen gebrek:



Men wilde een legaal wapen ietwat opvoeren en vervolgens aan de man brengen als "pennenhouder":



Tot slot kan iedereen zich wel eens vergissen, zoals per ongeluk je vriendin aanzien voor een wild zwijn:



Kijk de komische actieserie Florida Man op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker van 'Peaky Blinders' komt met een nieuwe historische serie
Series / Nieuws

Maker van 'Peaky Blinders' komt met een nieuwe historische serie

De nieuwe serie vertelt het levensverhaal van de meest bekende toneelschrijver die ooit geleefd heeft.

Peaky Blinders-bedenker Steven Knight werkt aan een dramaserie over het leven van William Shakespeare. De serie is gebaseerd op een concept van dubbele BAFTA-winnende Happy Valley-ster Sarah Lancashire.

Het drama vertelt het complete verhaal van de handschoenmakers-zoon die de grootste verhalenverteller in de geschiedenis werd. De serie laat zien hoe zijn genie overleefde en bloeide in een tijd van onrust en terreur, gevaar en ziekte. Het is bedoeld als het eerste volledige verslag van de passie, de mensen en de politiek die William Shakespeare tot 's werelds beroemdste toneelschrijver maakten.

Ook zien we hoe de mannen en vrouwen om hem heen liefhadden en werkten, plannen maakten en samenzweerden, vermoordden en samenspanden in een van de gevaarlijkste periodes in geschiedenis.

Meest talentvolle schrijver


Lancashire zei het volgende: "Via Pictures is erg verheugd om samen te werken met Kudos en de briljante Steven Knight om het opmerkelijke verhaal van William Shakespeare en zijn tijdgenoten te vertonen. Dit is een spannend project over een gouden eeuw die wordt geteisterd door pest, puritanisme en dodelijke politiek".

Knight voegde eraan toe: "Ik heb zin om te beginnen aan wat een baanbrekende tv-productie zal worden die het dramatische verhaal vertelt van 's werelds meest talentvolle schrijver. Het is een periode waar ik van hou en het team dat is samengesteld is buitengewoon. Het is een verhaal dat begint in de West Midlands en mij aan het hart ligt".





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze voorspellingen uit 'Ted Lasso' seizoen 3 kwamen uit!
Series / Nieuws

Deze voorspellingen uit 'Ted Lasso' seizoen 3 kwamen uit!

Een kijkje in de toekomst tijdens een bezoek aan een medium heeft grote gevolgen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Rebecca Welton is de baas van voetbalclub AFC Richmond. Al sinds seizoen één is haar liefdesleven een groot onderdeel van de show.

Rupert Mannion


De serie opent na Rebecca (Hannah Waddingham)'s scheiding van Rupert Mannion (Anthony Head), waarbij ze AFC Richmond heeft gekregen als compensatie.

Rebecca's eerste gedachte is om de club te ruïneren om Rupert pijn te doen. Eén van de redenen dat Ted Lasso (Jason Sudeikis) coach is geworden, is omdat Rebecca al wist dat dat niks zou worden.

Over twee seizoenen is de relatie tussen Lasso en Rebecca steeds vriendschappelijker geworden. Fans hopen zelfs dat de twee aan het einde van de serie bij elkaar zullen zijn.



Voorspelling 1: het groene luciferdoosje



In het derde seizoen gaat Rebecca, op aandringen van haar moeder, naar een medium die een paar interessante dingen te vermelden heeft...

Het groene luciferdoosje is een speciaal onderdeel van de voorspelling. Rebecca zoekt ernaar, maar tevergeefs.

Wanneer AFC Richmond speler Sam Obisanya (Toheeb Jimoh) een restaurant opent, krijgt hij elke bezoeker een groen luciferdoosje mee.

De eerste voorspelling lijkt Rebecca richting Sam te sturen, de twee hadden in het tweede seizoen al aarzelend een relatie opgebouwd die, omdat Rebecca Sam's baas is, niet doorgezet werd.

Sindsdien heeft Rebecca het groene luciferdoosje altijd bij zich.



Voorspelling 2: Shite In Nining Armor


Als Rebecca in het derde seizoen een ex, John Wingsnight, tegenkomt, heeft hij een nieuwe verloofde.

Zij noemt John liefkozend een "shite in nining armor", wat een verspreking is voor "night in shining armor".

Het medium sprak in haar tweede voorspelling al van de "shite in nining armor". Ook deze voorspelling was waar.



Voorspelling 3: Ondersteboven en nat


Wanneer Richmond in Amsterdam moet spelen, gaat Rebecca mee.

Wanneer ze per ongeluk in de gracht belandt wordt ze gered door een Nederlandse man, gespeeld door Matteo van der Grijn.

Dit correspondeert met het deel van de voorspelling van het medium waarin Rebecca ondersteboven (de val van de brug) en nat (het grachtwater) zou zijn.



Rebecca blijft op de woonboot van Van der Grijn's personage tot haar kleren droog zijn. De twee hebben een klik, er volgt een kus.

De volgende morgen vraagt Rebecca zich af of ze samen hebben geslapen. "Have we slept together?" Dit wordt opzettelijk vaag gehouden, want samen geslapen betekent niet per sé dat er seks is geweest.



Voorspellingen die nog niet zijn uitgekomen


Het medium vertelde Rebecca nog meer. Namelijk: ze zou een familie (gezin?) krijgen en een kind.

Wat daarvan uit gaat komen moeten we in de komende afleveringen zien.

Alle huidige afleveringen van Ted Lasso zijn te zien op Apple TV+. Elke woensdag verschijnt er een nieuwe aflevering.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.