search
Nieuwste Netflix-hitserie wordt enorm sterk ontvangen: "publiek smult"
Series / Nieuws

Nieuwste Netflix-hitserie wordt enorm sterk ontvangen: "publiek smult"

Netflix is goed bezig en heeft binnen korte tijd opnieuw een hitserie te pakken.

Onlangs is The Diplomat gestart, een serie die een beetje doet denken aan House of Cards. Het echtpaar Kate (Kerri Russell) en Hal (Rufus Sewell) zijn beiden actief in de politiek. Kate krijgt een post in Londen als diplomaat, waar het echtpaar naartoe verhuist.

De functie is ceremonieel bedoeld, dit om Kate klaar te stomen voor het vice-presidentschap. De situatie verandert echter wanneer een internationale crisis uitbreekt.

Kijfcijfers door het dak


De serie is een topper gebleken: het publiek smult ervan en dit heeft kijkcijfers opgeleverd die zo ongeveer door het dak knallen. De vraag rijst uiteraard wat dit betekent voor toekomstige seizoenen. Netflix is tegenwoordig immers traag met verlengen van series.

Hoopvol gestemd


Showrunner Debora Cahn is echter hoopvol gestemd en doet in de podcast van The Hollywood Reporter's TV's Top 5 haar ideeën uit de doeken. Cahn: "Ik hou van het vertellen van langdurige verhalen, waarbij ik details van het dagelijkse leven in de scenario's verwerk. Ik hoop zeker dat de serie een vervolg krijgt, we zullen zien".

Ruime ervaring


Cahn heeft ruime ervaring met televisie maken en verdiende haar sporen onder andere in Homeland en The West Wing. Zij bespreekt de pioniersrol die Homeland speelde in het tv-landschap.

De serie veranderde namelijk drastisch, maar op een natuurlijke manier. In eerste instantie leek het om twee hoofdpersonen te draaien, wat in de loop van het verhaal totaal anders in elkaar bleek te steken. "In 'Homeland' verdween één [van de hoofdpersonen], toen kwam er een derde bij en verhuisde de serie naar het buitenland. Ik kan me niet voorstellen dat ik voor Londen een gebrek aan inspiratie zou hebben. Mocht zoiets wel gebeuren, dan kan de serie gewoon naar het buitenland verhuizen," aldus de showrunner.

Ruimte voor flexibiliteit


Onlangs werd de politieke actiethriller The Night Agent ongelooflijk snel verlengd met een tweede seizoen. Dit toont aan dat Netflix naast het veranderde beleid ook tot flexibiliteit bereid is wat verlengen betreft.

The Diplomat is te zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen