search
'James Bond'-spelshow krijgt opvallend bekende presentator
Series / Nieuws

'James Bond'-spelshow krijgt opvallend bekende presentator

Deze Golden Globe-winnaar gaat een bijzondere nieuwe spelshow presenteren in de stijl van Bond.

In het verlengde van zijn geprezen rol als Logan Roy, neemt de Schotse acteur nu de rol van de Controller op zich. Het betreft hier echter geen film of serie. Het gaat om een spelshow gebaseerd op de wereld van James Bond.

007: Road to a Million is op locaties gefilmd waar de boeken en de films zich hebben afgespeeld, onder andere Venetië, Jamaica en Schotland. Cox presenteert als de Controller.

Bond-schurk


Variety bericht over de show met Cox als Bond-schurk: sluw, verfijnd en bovenal genietend van het dwarszitten van de deelnemers. Per tweetal valt tot aan £1 miljoen te verdienen. De kandidaten reizen de wereld rond en uiteraard wordt het per ronde alleen maar moeilijker.

Met zijn rol als Roy-patriarch nog vers in het geheugen kon de acteur zich flink uitleven. Cox: "Ik kon zien hoe gewone mensen reageren als ze in Bond-situaties terechtkomen. Ik heb genoten van mijn schurkenrol, waarbij het mij vrij stond de deelnemers flink door de mangel te halen".

Veiligheid voorop


Ongetwijfeld wordt dit een vermakelijke spelshow met presentator Cox als een volwaardige Controller. De producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson wezen eerder de nodige ideeën van de hand. Bepaalde stunts zijn nu eenmaal ongeschikt zijn voor amateurs.

007: Road to a Million kan in dit opzicht hun goedkeuring wel wegdragen. Wilson: "De veiligheid van de kandidaten staat voorop. Dit wordt een spannende show waarbij de deelnemers geen gevaar lopen".

007: Road to a Million wordt in de loop van 2023 op Prime Video verwacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen