search
Netflix pakt weer uit met Nederlandse hit uit de bioscoop: 'Fijn Weekend'
Films / Netflix Kijktip

Netflix pakt weer uit met Nederlandse hit uit de bioscoop: 'Fijn Weekend'

Vanaf donderdag 27 april kunnen we op Netflix de komedie waarin we een hechte vriendengroep ontmoeten gaan bekijken.

Fijn Weekend was vanaf januari dit jaar al te zien in de bioscopen. Nu brengt Netflix deze verrassende film naar de dienst voor een ieder om te streamen.

Het verhaal


Een hechte groep vrienden verzamelt zich in Franse Bourgondië om de as van hun overleden vriend uit te strooien. Als de weduwe onverwachts haar nieuwe vriendje meeneemt, neemt het weekend een ietwat vervelende wending en staan ​​alle vriendschappen en relaties op scherp.

Hoe scoort de film


De film heeft op IMDb een score van 6.3/10, zeker niet slecht dus. Recensent Aram Isaac schreef het volgende in de film op Filmtotaal.

"De personages verhullen de zware lading van het verlies van Ollie op een natuurlijke manier en willen simpelweg plezier hebben. Die thematiek had veel sterker overgebracht kunnen worden door gebruik te maken van de sfeer van de locatie. Naar Nederlandse standaarden is 'Fijn Weekend' zeker niet slecht, maar dat maakt hem niet automatisch goed."

In de film


De regisseur van de film is Jon Karthaus welke ook films op zijn naam heeft staan als Costa!!, Op Gepaste Afstand en Bon Bini Holland 2. Ook heeft hij zelf een rol in de film.

We zien in deze Nederlandse film ook Carolien Spoor, Kay Greidanus, Lisa Zweerman, Steef de Bot en Sarah Chronis.

Donderdag op Netflix


Stream de film waar je maar wilt vanaf 27 april bij de dienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen