search
Deze drie Netflix-series zijn minder bekend, maar erg de moeite waard!
Series / Nieuws

Deze drie Netflix-series zijn minder bekend, maar erg de moeite waard!

Naast de alom bekende Netflix-hitseries zijn er ook een aantal verborgen juweeltjes te vinden.

De wereldberoemde topseries kennen we zo onderhand. Uiteraard zijn de series populair om een goede reden. Netflix heeft daarnaast echter meer te bieden.

Hieronder drie vette series die minder bekend zijn maar daarom niet minder goed. Het betreft internationale producties in verschillende genres, hetgeen betekent dat er voor elk wat wils is.

Ragnarok


Deze Noorse fantasyserie steekt de Noorse mythologie in een hedendaags jasje. De gebeurtenissen spelen zich af in het fictieve stadje Edda. De industriële familie Jutul heeft het in Edda voor het zeggen en zijn bezig om het stadje te vernietigen middels vervuiling.

De Jutul zijn geen mensen maar jötnar, bovennatuurlijke wezens die iets weg hebben van trollen. Magne (David Stakston) leert dat hij de reïncarnatie is van de dondergod Thor en gaat de strijd aan met de familie Jutul.

Er zijn momenteel twee seizoenen gemaakt, en het derde seizoen zal het verhaal afronden. Het filmen hiervoor is in augustus 2022 afgerond, een officiële premièredatum is momenteel nog niet bekend.Rotten Tomatoes: 86%

Kijk hier.

3%


Deze dystopische dramaserie van Braziliaanse makelij was Netflix' tweede niet-Engelstalige productie. Het verhaal speelt zich in de toekomst af, waar 20-jarigen het Proces ingaan. Dit geeft hen een kans om van de armoede van het Inland te kunnen verhuizen naar het rijke en welvarende Offshore gedeelte. Dat hun kansen gering zijn blijkt wel uit het feit dat slechts 3% van alle kandidaten het uiteindelijk haalt.

Alle vier seizoenen zijn beschikbaar.Rotten Tomatoes: 81%

Kijk hier.

Alias Grace


Deze Canadese miniserie is gebaseerd op het boek van Margaret Atwood. De schrijfster baseerde haar fictieve verhaal op een waargebeurde moordzaak uit 1843: Thomas Kinnear en zijn huishoudster werden vermoord. De bediendes Grace Marks en James McDermott werden hiervoor veroordeeld.

In de miniserie zien we een fictieve Grace Marks (Sarah Gadon) die al vijftien jaar gevangen zit wegens moord. De psychiater Simon Jordan (Edward Holcroft) krijgt interesse in haar zaak.

De gehele miniserie is beschikbaar.Rotten Tomatoes: 88%

Kijk hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen