search

Ons nieuws van donderdag 27 april 2023

Hoofdrolspeler liet actrice uit 'Growing Pains' ontslaan wat flinke gevolgen had
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler liet actrice uit 'Growing Pains' ontslaan wat flinke gevolgen had

Sommige acteurs krijgen vanwege hun bekendheid wat meer status, maar dit gaat wel heel ver.

Het was een van de grootste sitcoms uit de jaren 80 en begin jaren 90. De serie Growing Pains veroverde al snel de harten van kijkers over de hele wereld. Met al die bekendheid kwam ook meer macht, maar ging het in dit geval niet iets te ver?

Van 1985 tot 1992 leefden miljoenen kijkers mee met de familie Seaver. Een typisch Amerikaans gezin met vader, moeder en vier kinderen. De oudste zoon in het gezin was Mike Seaver, gespeeld door acteur Kirk Cameron. Hij was toentertijd zo populair dat hij kan worden gezien als de Harry Styles of Justin Bieber van zijn generatie, alleen dan iets meer gelovig.

Bekendheid, macht en de heer zijn kracht


Tijdens de serie werd Cameron in het echte leven steeds meer gelovig. In Growing Pains had hij een relatie met Julie, gespeeld door actrice Julie McCullough, en zou met haar trouwen in seizoen vijf tot hij erachter kwam dat zij twee jaar eerder in de Playboy had gestaan.

Dit was voor Cameron blijkbaar zo schokkend dat hij eiste dat McCullough ontslagen werd. Dit resulteerde in dat Julie aan het begin van seizoen vijf Cameron dumpte en ze werd nooit meer gezien. Controverses rondom Cameron hielden hierna nog niet op. Later beschuldigde hij ook nog eens producenten van de serie dat zij wegens hun werk pornografen zouden zijn.

Haal hieronder nog eens herinneringen aan Growing Pains op waar onder andere acteurs Brad Pitt en Leonardo DiCaprio hun acteercarrière begonnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Theorie over 'The Big Bang Theory' kapot gemaakt door 'Young Sheldon'
Series / Nieuws

Theorie over 'The Big Bang Theory' kapot gemaakt door 'Young Sheldon'

De finale van seizoen 6 nadert, en er is al verrassende informatie over het plot.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op 18 mei zal de slotepisode van het zesde seizoen van Young Sheldon de wereld ingaan. Onlangs is een synopsis uitgelekt, met daarin details die fans van de oorspronkelijke serie vreemd zullen vinden.

In de slotepisode zullen we gaan zien hoe de jonge Sheldon Texas zal verlaten voor Duitsland. Dat hij een periode in Duitsland heeft doorgebracht werd al onthuld in The Big Bang Theory, maar de details zullen significant verschillen.

Leeftijdsverschil


Om te beginnen zal Sheldon in de prequel 13 zijn als hij naar Duitsland vertrekt. In de originele serie was hij 15 jaar oud. Daarnaast zou Sheldon een gastprofessor zijn op het Duitse Heidelberg Instituut, maar gezien zijn leeftijd is dat onwaarschijnlijk.

Continuïteit


Het is niet de eerste keer dat de prequel wat laks is met de continuïteit ten opzichte van de originele serie. Dit specifieke geval heeft echter meer consequenties dan eerdere gevallen. De aankomende verhuizing naar Duitsland betekent dat de serie het hartbrekende verhaal waarin hij George betrapt met een vreemde vrouw overslaat. En dat was een incident dat grote impact had op het leven van de jongen.

The Big Bang Theory en Young Sheldon kun je volledig bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 mysterieuze thrillerseries bij Netflix kan je nu direct opzetten
Series / Featured

Deze 4 mysterieuze thrillerseries bij Netflix kan je nu direct opzetten

Mysterieuze geheimen worden op spannende wijze ontrafeld in deze thrillers.

Deze 4 spannende thrillerseries geven je vast en zeker de rillingen - lees hieronder meer over hun plot en overweeg welke jij snel op wilt zetten.

Archive81 | Netflix | 8 afleveringenWanneer een archivaris een tape van een vreemd project uit de jaren negentig ontdekt, raakt hij geobsedeerd met de bizarre gebeurtenissen die erop staan. Naarmate hij dieper graaft, realiseert hij zich dat hij misschien wel de volgende is die wordt opgeslokt door het mysterie.

Lees de recensie van SerieTotaal.Pieces of Her | Netflix | 8 afleveringenEen gewelddadige gebeurtenis onthult een geheim uit het verleden van de moeder van Andy. Tijdens haar zoektocht naar antwoorden wordt ze geconfronteerd met gevaarlijke mensen en ontdekt ze dat deze geschiedenis haar nooit los zal laten.

Lees de recensie van SerieTotaal.Katla | Netflix | 8 afleveringenNa een vulkaanuitbarsting in het afgelegen IJslandse dorpje Vik wordt ontdekt dat de asregen mysterieuze krachten heeft. Terwijl de dorpsbewoners worstelen om te overleven, komen er vreemde, onverklaarbare gebeurtenissen aan het licht.Echoes | Netflix | 7 afleveringenDe tweelingzussen Lina en Gina hebben stiekem sinds hun kindertijd van leven gewisseld, met als hoogtepunt een dubbelleven als volwassenen. Nu delen ze twee huizen, twee echtgenoten en een kind. Hun wereld wordt in de war geschopt wanneer een van de twee vermist raakt.

Lees de recensie van SerieTotaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'History of the World: Part II'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'History of the World: Part II'

Zelfs een beetje Mel Brooks is altijd beter dan geen Mel Brooks.

Regie: Alice Mathias, David Stassen, Lance Bangs, e.a. | Cast: Mel Brooks, Nick Kroll, Wanda Sykes, Ike Barinholtz, Danny DeVito, David Duchovny, Sarah Silverman, Seth Rogen, Johnny Knoxville, Jack Black, Jason Alexander, Josh Gad, Wendi McLendon-Covey, Fred Armisen, e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 23-32 minuten | Jaar: 2023

Belofte maakte schuld. Aan het einde van de Mel Brooks klassieker History of the World: Part I werd aangekondigd dat het vervolg binnenkort te zien zou zijn, met al wat beelden van zowel 'Hitler on Ice' als 'Jews in Space'. Een grapje, natuurlijk, maar fans van Brooks zouden er geen nee tegen zeggen. Gelukkig zijn er fans in Hollywood met de mogelijkheid om die belofte waar te maken, al is het maar om er zelf ook wat plezier aan te beleven.

Komieken Nick Kroll, Wanda Sykes en Ike Barinholtz sloegen de handen ineen om het concept van Mel Brooks' History of the World voort te zetten als een sketchserie. Losse segmenten worden afgewisseld met enkele doorlopende verhaallijnen, zoals generaal Ulysses S. Grant in zijn zoektocht naar alcohol en Shirley Chisholm die zich in sitcomstijl ontwikkelt als politicus. Mel Brooks zelf is even te zien in de introductie en daarna te horen in de aankondiging van elke sketch. Hij heeft niet veel aan de serie meegeschreven, maar de makers hebben getracht zijn stijl na te bootsen.

Dat lukt ze soms, en soms niet. De plank wordt misgeslagen wanneer huidige schrijvers overgaan op platte opmerkingen over geslachtsdelen en standjes, en wanneer de acteurs gaan improviseren. Mel Brooks was nooit vies van wat seksgrapjes, maar nooit smakeloos. Een sketch begint grappig wanneer het eerste telefoongesprek ooit een 'prank call' wordt, maar overspeelt zijn hand wanneer men overgaat op "haal je piemel uit je broek" en daarop voortborduurt.

Het gaat goed wanneer ze wel de geest van Brooks' humor weten te vangen, zelfs al is deze vertaald naar de moderne tijd. De Russische Romanovs worden getoond als Kardashians, met dochter Anastasia als een influencer. Harriet Tubmans ondergrondse spoorwegen tonen moderne informatieborden en het zou niet compleet zijn zonder een paar musicalnummers – waaronder een door Jack Black als Josef Stalin.

De leiding van deze serie ligt bij Kroll, Sykes en Barinholtz. In elke sketch heeft minimaal een van hen een rolletje. Verder zijn er heel wat bekende gezichten zoals Danny DeVito en Seth Rogen, en een hoop anderen die wel herkenbaar zijn maar waar de meesten de naam niet van kennen. Doordat er zoveel verschillende acteurs te zien zijn is het merkbaar dat Brooks' humor het beste werkt wanneer deze kurkdroog wordt toegepast en dat lukt niet iedereen.

Er is een terugkerende grap dat wanneer iemand de woorden "history of the world" uitspreekt daar "part two" bij wordt gezegd. De ene acteur doet dit met een strak gezicht en het is hilarisch, een ander legt het er net iets te dik bovenop waardoor het flauw wordt. Dit was een probleem in latere films van Mel Brooks zelf waarin sommige acteurs iets te bewust lollig wilden zijn.

Wie daar nooit last van had was Brooks' ster Madeline Kahn, een van de grappigste vrouwen ooit die helaas in 1999 al voor haar zestigste stierf. Maar ze wordt niet vergeten en op leuke wijze herdacht in deze serie door in een sketch even tussen neus en lippen door te melden dat ze een afstammeling was van Dzjengis Khan. Niemand evenaart hoe goed zij uit de voeten kon met dit soort komedie, maar enkelen komen in de buurt.

De plotjes die wat langer zijn, zijn om onbekende reden vrij ongebalanceerd verdeeld over de afleveringen. Het plotje over Ulysses S. Grant bijvoorbeeld keert in een aflevering zo vaak terug dat het een beetje flauw wordt, om vervolgens te eindigen voordat het seizoen is afgerond. Dit had makkelijk tot de laatste aflevering gerekt kunnen worden.

Een ander lijntje houdt de energie er beter in: eerst wordt het verhaal van Judas getoond met de titel Curb Your Judaism, in de stijl van Larry Davids bijna gelijknamige serie, waarna men omslaat naar een documentaire over hoe Jezus en zijn apostelen in de studio werken aan een album alsof ze de Beatles zijn.

Het is acht afleveringen lang 'hit or miss', maar het is hoe dan ook een zegen dat iets van Mel Brooks weer te zien is en dan nu hij zelf nog leeft en zijn kleine steentje kan bijdragen. Mooier zou zijn als er een film van hem zou komen, maar daar heeft de beste man waarschijnlijk de energie niet meer voor. Dus dan is deze serie een welkome vervanging.

★★★☆☆

History of the World: Part II is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Check deze drie HBO Max-toppers van Nederlandse bodem
Films / Nieuws

Check deze drie HBO Max-toppers van Nederlandse bodem

Alleen wordt De Ruyter in de ogen van de machthebbers iets te populair.

Ook Nederlanders kunnen goede films maken. Bekijk deze drie topfilms bij HBO Max van Nederlandse komaf.

Michiel de Ruyter


Michiel de Ruyter vecht voor het landsbelang, terwijl Nederland van alle kanten wordt aangevallen. Alleen wordt De Ruyter in de ogen van de machthebbers iets te populair.

Een film over politiek, oorlog en manipulatie, met de Nederlandse acteurs en actrices: Frank Lammers, Sanne Langelaar, Barry Atsma en Lieke van Lexmond.De Heineken Ontvoering


In deze fictieve weergave van de Heineken ontvoering wordt Alfred Heineken door criminelen ontvoerd voor 35 miljoen gulden losgeld. Alfred Heineken overleeft de ontvoering en zint daarna op wraak.Oorlogswinter


Oorlogswinter gaat over Michiel die in de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog volwassen wordt. Zijn oom die in het verzet zit is zijn grote voorbeeld. Michiel kan niet wachten om in zijn voetsporen te treden.HBO Max


Alle bovenstaande Nederlandse en andere films zijn te zien via streamingdienst HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner onthult dat 'Star Trek: Picard' volledig van deze scène afhing
Series / Nieuws

Showrunner onthult dat 'Star Trek: Picard' volledig van deze scène afhing

De showrunner onthult waarom juist deze scène allesbepalend is voor het slotseizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Picard heeft een spectaculair slot afgeleverd voor personages uit verschillende Star Trek-series. Hoewel meerdere factoren hieraan hebben bijgedragen is er wel degelijk een element dat zwaarder woog.

In een interview met Collider licht showrunner Terry Matalas toe hoe en waarom de scène tussen Picard en Jack in de Borg Cube cruciaal is.

Borg-euphorie


Wanneer Picard ziet dat zijn zoon geassimileerd is, neemt hij de beslissing om Jack's plaats in te nemen. Hij plugt zichzelf vrijwillig in het Borg-netwerk waardoor hij in staat is contact te maken met Jack, die volledig in een Borg-roes verkeert.

Matalas: "Het komt volledig neer op die scène. Als die niet had gewerkt, dan was het hele seizoen voor niks geweest. Jack zoekt connectie en realiseert zich niet dat hij die al heeft in de vorm van zijn vader. Doordat Picard bereid is om zich voor hem op te offeren, doorbreekt hij als het ware de Borg-euphorie van zijn zoon".

Ontvangst


De showrunner voegt hier aan toe dat veel afhing van de prestaties van Patrick Stewart en Ed Speleers. Dit is een begrijpelijke opmerking aangezien een dergelijke scène niet over mag komen als plat sentiment.

Matalas was vol lof over beiden en besloot met te zeggen dat de acteurs het seizoen hebben weten te vormen. Gezien de ontvangst van deze bijzondere 'Borg-transmissie' zal niemand dit tegenspreken.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De serie 'Heil Honey, I’m Home' gaat echt honderd stappen te ver
Series / Nieuws

De serie 'Heil Honey, I’m Home' gaat echt honderd stappen te ver

Het is moeilijk te geloven dat deze serie ooit het daglicht zag.

Tegenwoordig zijn we als kijkers aardig wat gewend van televisieseries. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of er is een televisieserie over gemaakt. Toch komt geen enkele productie in de buurt van de Britse sitcom Heil Honey I'm Home.

De serie zag in 1990 het daglicht, hoewel het zeer kortstondig was: na de eerste aflevering werd de stekker er al uit getrokken. Gezien de inhoud van de sitcom is dat niet heel raar.

Adolf Hitler


Zoals de titel van de serie al doet vermoeden draait het verhaal om het dagelijks leven van de personages Adolf Hitler en zijn vrouw, Eva Braun. In de serie woonden Hitler en zijn vrouw naast een Joods stel.

Een van de verhaallijnen van het dus nooit uitgezonden seizoen zou zich richten op een geheim plan van Hitler om zijn buren te vermoorden.

Satire


Volgens creator Geoff Atkinson was Heil Honey vooral bedoeld als satire rondom het gedogen van Hitler in de periode voor hij echt aan de macht kwam. Daarnaast was de serie een satire van de vele Amerikaanse sitcoms uit de jaren 50.

Hij liet ook weten dat driekwart van de cast Joods was en geen enkel probleem had met de serie.

Geannuleerd


Ondanks dat alles werd de serie dus toch al vlot geannuleerd. Voor de liefhebbers is de volledige eerst episode wel te vinden op YouTube. Bekijk hieronder de openingstitels.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Mirror' is eindelijk terug met surrealistische trailer voor seizoen 6
Series / Trailer

'Black Mirror' is eindelijk terug met surrealistische trailer voor seizoen 6

Na vier jaar krijgen we eindelijk seizoen 6 van deze scifi-hitserie te zien.

Black Mirror heeft door de jaren heen een schare trouwe fans opgebouwd. De speculatieve scifi-serie over mensen die in surrealistische situaties terechtkomen beleefde zijn laatste seizoen in 2019.

Dit betrof drie afleveringen. Momenteel is nog niet bekend hoeveel afleveringen we in seizoen 6 te zien krijgen. Wel duiken er een aantal bekende gezichten op in de trailer.

Met een knipoog


Zo zien we onder andere Aaron Paul (Breaking Bad) en Salma Hayek (House of Gucci) verschijnen. Daarnaast knipoogt de trailer naar de fans in verband met het lange hiaat. Black Mirror vertelt losstaande verhalen en wat we zien lijkt op ongeveer vier verhalen te wijzen.

Blijkens de commentaren staan de liefhebbers te trappelen. Zo verzoekt Derek Shelby aan Netflix om er vooral "geld tegenaan [te] blijven gooien". Aria voegt hier aan toe: "Heb alsjeblieft meer dan drie afleveringen!" De vierjarige pauze heeft het enthousiasme voor deze bekroonde serie overduidelijk niet kunnen doven.

Black Mirror seizoen 6 is vanaf juni te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Pálpito' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Pálpito' seizoen 2

Seizoen twee van deze Latijns-Amerikaanse soap biedt meer absurde verhaalontwikkelingen.

Regie: Camilo Vega | Cast: Sebastian Martínez (Zacarias), Michel Brown (Simón), Ana Lucía Domínguez (Camila), Margarita Muñoz (Valeria), Jacqueline Arenal (Greta Volcán), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 41-49 minuten | Jaar: 2023

Het concept van Pálpito is even verontrustend als intrigerend: vader Simon verliest zijn vrouw Valeria aan moordenaars in de orgaanhandel en wordt dan verliefd op Camila, die Valeria's hart heeft gekregen. In de regio waar de serie is geproduceerd is orgaanhandel een realiteit. Dapper dus van de makers, zou je denken, om dit onderwerp aandacht te geven ondanks de mogelijke gevaren van het aan de kaak stellen van een criminele miljoenenindustrie. Helaas wordt een andere weg ingeslagen dan de maatschappelijk verantwoorde. Met seizoen twee al helemaal.

Ondanks het schokkende pakte het eerste seizoen uit als een zeer onrealistische serie, gladgestreken als een tandpastareclame. Met overdreven acteerwerk en lachwekkende dialogen is Pálpito dan ook een telenovela, een Latijns-Amerikaanse soap, te noemen. Niets mis mee voor wie ervan houdt, maar de gruwelijkheden van orgaanhandel worden voor dit drama rijkelijk geëxploiteerd. Dat neemt niet weg dat de serie een succes is. Soaps zijn nu eenmaal verslavend en de bereidheid van de prachtige actrices om uit de kleren te gaan zal ook wel hebben bijgedragen aan de populariteit.

In seizoen twee loopt Camila nog steeds rond met het hart van Valeria en lijkt deze situatie verrassend plotseling te hebben geaccepteerd. De rest van het verhaal zit tevens vol met bizarre plotwendingen en inconsistente keuzes van de personages – hoewel die om te beginnen niet al echt goed uitgewerkte persoonlijkheden hadden. Naast de (nog meer) ongeloofwaardige verhaallijnen zijn de cartooneske dialogen terug, en hoe. De kijker moet toezien hoe Simons dochter Samantha haar hoofd op Camila's borst legt terwijl ze "Mamma, ik hoor je!" roept.

Wie hier al misselijk van wordt, kan beter stoppen met kijken. Was het al opmerkelijk om enkele personages in het eerste seizoen te horen spreken over de moed die het vergt om iemand te laten vermoorden om een geliefde te redden, in seizoen twee gaan de makers daar helemaal op los. Zonder spoilers valt te zeggen dat de rollen dit keer omgedraaid zijn en het is bizar om te zien hoe snel de personages overstag gaan om anderen de gruwelijkheden aan te doen die henzelf zijn overkomen.

Het verhaal lijkt orgaanhandel begrijpelijk te willen maken, zelfs goed te willen praten. Op zijn zachtst gezegd opvallend dat een serie als deze gemaakt kan worden in Latijns-Amerika, waar orgaanhandel daadwerkelijk aan de orde van de dag is. Het doet de vele slachtoffers van deze industrie, kwetsbare mensen waar de wereld niet naar omkijkt, absoluut geen eer aan. Pálpito zoekt eerder de waanzin van orgaanhandel en orgaandonatie op dan de realiteit.

Of de kijker na het zien van deze serie zijn donorcodicil zal aanpassen is niet te zeggen, maar er wordt absoluut niet tot nadenken aangezet. Eerder zal de kijker verdwalen in de wirwar van absurde gebeurtenissen en wanstaltige gesprekken. De enige uitspraak die de plank niet misslaat en zelfs de gehele serie beschrijft komt van Camila: "Dat slaat nergens op!” Eindelijk een stukje waarheid te midden van de waanzin. Als er een seizoen drie komt mag de kijker – excuses voor deze vreselijke woordkeuze – zijn hart vasthouden.

★☆☆☆☆

Pálpito is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 'Sex and the City: And Just Like That' gaat terug naar de oude stijl met een vrolijke trailer
Series / Trailer

Seizoen 2 'Sex and the City: And Just Like That' gaat terug naar de oude stijl met een vrolijke trailer

Het nieuwe seizoen lijkt een terugkeer te beloven naar de oude vorm.

De oorspronkelijke Sex and the City was een daverend succes. De komedieserie over Newyorkse vrouwen die zo nu en dan door het leven struikelen viel daarnaast meerdere malen in de prijzen.

De opvolger kreeg echter gemengde reacties. Kijkers vonden dat Sex and the City: And Just Like That iets probeerde te zijn dat het niet was. De nieuwste trailer lijkt de vrolijke toon van het origineel te benaderen.

Oude bekende


Carrie (Sarah Jessica Parker) is bezit om een nieuw bestaan op te bouwen na de dood van Big (Chris Noth). Charlotte (Kristin Davis) heeft ook dit seizoen het nodige te stellen met haar twee dochters, en Miranda (Cynthia Nixon) en Che's (Sara Ramirez) relatie ontwikkelt zich verder. Alles lijkt kortom prima te gaan, en dan staat tot haar grote verrassing Carrie's ex Aidan (John Corbett) opeens op de stoep.

Seizoen 2 van Sex and the City: And Just Like That is vanaf juni te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De spanning loopt hoog op in trailer 'Mayans M.C.' seizoen 5
Series / Trailer

De spanning loopt hoog op in trailer 'Mayans M.C.' seizoen 5

Het laatste seizoen lijkt een knallend afscheid in petto te hebben.

De nieuwste trailer van Mayans M.C. laat duidelijk zien dat er geen houden meer aan is. EZ (J.D. Pardo) trekt een harde lijn en een oorlog tussen Santo Padre en de Sons of Anarchy lijkt onvermijdelijk.

Meerdere mensen willen dat EZ tegengehouden wordt voor ware chaos ontstaat. Hij lijkt echter naar niemand te willen luisteren, en dat is inclusief familieleden.

Stralende toekomst


De trailer toont een begrafenisplechtigheid, en hint er hiermee op dat de chaos al is begonnen. Angel (Clayton Cardenas) heeft geen invloed meer op zijn broer, en de pogingen van hun vader Felipe (Edward James Olmos) zetten evenmin zoden aan de dijk.

Angel kiest de kant van de familie terwijl EZ een stralende toekomst voor Santo Padre beoogt. Het ziet er echter naar uit dat hij de enige is in dit opzicht.

Dit loeispannende slotseizoen zal onthullen hoe de inmiddels onvermijdelijke confrontatie tussen de Mayans en de Sons zal eindigen.

Mayans M.C. seizoen 5 begint op 24 mei op de Amerikaanse zender FX. De precieze datum waarop het laatste seizoen op Disney+ te streamen zal zijn is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De terugkeer van dit personage verandert alles in 'The Flash' seizoen 9
Series / Nieuws

De terugkeer van dit personage verandert alles in 'The Flash' seizoen 9

Door de terugkeer van Stephen Amell als Oliver Queen heeft The Flash een veel beter einde gekregen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De terugkeer van een groot personage in The Flash zal alles veranderen. Dit keer gelukkig wel allemaal positief, want nu geeft het verhaal van de Emerald Archer de Arrowverse een beter einde.

Door de terugkeer van acteur Stephen Amell (Oliver Queen) in seizoen 9 kreeg Oliver Queen een beter en bevredigender einde aan zijn verhaal. Amell keerde terug naar de rol die hij al acht seizoenen lang had gespeeld en hielp bij het oplossen van een aantal belangrijke vragen.

Amell kwam terug in aflevering 9, “It’s My Party and I’ll Die If I Want To”. Deze aflevering focuste zich op het verjaardagsfeestje van Barry Allen dat gecrasht wordt door slechterik Bloodwork.

Een emotioneel gesprek


Oliver kreeg in deze aflevering de kans om te praten met zijn broer Diggle. De twee kregen nooit een kans om afscheid te nemen voor de dood van Oliver en dus was dit moment heel speciaal voor iedereen.

Digg vertelde dat hij op William en Mia had gelet, de kinderen van Felicity en Oliver. Dit hele moment was bitterzoet, maar nu hebben de twee wel het afscheid gekregen dat ze verdienen.

Bekijk hieronder het afscheid en stream The Flash op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ezra Millers The Flash wordt genadeloos verslagen door Grant Gustin
Series / Nieuws

Ezra Millers The Flash wordt genadeloos verslagen door Grant Gustin

The Flash seizoen 9 heeft bevestigd dat Barry Allen van The Arrowverse beter is dan alle anderen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er was natuurlijk al een hele strijd tussen Marvel en DC. Welke superhelden zijn beter? Welke gevechten zijn spannender? Wie is sterker? Nu is deze discussie ook begonnen over dezelfde superhelden.

Binnen de DC Multiverse zijn er heel veel helden genaamd The Flash. Alleen nu heeft een belangrijke autoriteit gezegd welke The Flash het beste is.

Het Multiverse speelde een grote rol in de negende aflevering van het negende seizoen. Nadat Barry Allen dit Multiverse had ontdekt en de bedreiging verslagen had, ging hij zoals altijd met Oliver iets drinken.

Wie is beter?


Tijdens dit gezellige moment vroeg Barry aan Oliver hoeveel andere The Flashes er zijn in het volledige Multiverse. Jammer genoeg kreeg hij geen exact antwoord van Oliver. Wel gaf hij toe dat Barry de beste was van allemaal en dat geen enkele andere Flash "indrukwekkender was".

Wellicht is Oliver een beetje bevooroordeeld door zijn vriendschap met Barry, maar hij is wel altijd eerlijk. Dit betekent dus dat Grant Gustins The Flash beter is dan Ezra Miller.

Bekijk hieronder de trailer en stream The Flash op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex Eduction' gaat iets verklappen over Otis en Maeve waar fans mogelijk niet blij van worden
Series / Nieuws

'Sex Eduction' gaat iets verklappen over Otis en Maeve waar fans mogelijk niet blij van worden

Netflix heeft zichzelf heel erg in de vingers gesneden met het liefdesverhaal tussen Otis en Maeve.

De afgelopen drie seizoenen vroegen fans van Sex Education zich telkens af of Otis en Maeve bij elkaar zouden komen. Seizoen 4 zal bewijzen dat het eigenlijk nooit de bedoeling was dat ze samen zouden zijn.

Seizoen 4 zal heel anders zijn dan de vorige seizoenen, alleen al omdat de cast veel kleiner is. Bovendien zal Moordale Secondary School niet de belangrijkste plaats worden, aangezien daar de financiering niet voor mogelijk was.

Maeve zal maar beperkt aanwezig zijn, aangezien ze nu aan het studeren is in de Verenigde Staten. Dit betekent dat Otis en Maeve elkaar heel lang niet meer zullen zien.

Is er nog een kans?


Vanaf seizoen 1 is al aangegeven dat Maeve heel hoge ambities heeft, maar dit is van Otis eigenlijk nooit gezegd. Zeker nu ze zo ver van elkaar zijn, worden hun verschillende perspectieven duidelijk.

De vraag is dan ook of ze een middenweg kunnen vinden hierin. Als Netflix er toch voor kiest om de twee samen te laten komen, is er een kans dat het gehaast en onverdiend voelt.

Bekijk hieronder een interview met Asa Butterfield en stream Sex Education op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bob Odenkirk van 'Better Call Saul' krijgt rol in een van de meest geprezen series van dit moment
Series / Featured

Bob Odenkirk van 'Better Call Saul' krijgt rol in een van de meest geprezen series van dit moment

Odenkirk heeft na 6 seizoenen zijn personage als Saul Goodman achtergelaten, maar hij heeft nu alweer een nieuwe rol bemachtigd.

Bob Odenkirk van Better Call Saul heeft een rol bemachtigd in een andere veelgeprezen serie. Hij krijgt namelijk een kleine rol in het tweede seizoen van The Bear.

Odenkirk heeft 6 seizoenen lang het hoofdpersonage Saul Goodman gespeeld in de Breaking Bad-spinoff. Hij vond het erg moeilijk om de serie en de castleden te verlaten na alle jaren van samenwerking.

Het laatste seizoen van Better Call Saul kreeg echter heel veel lof, en dit bevestigde alleen maar meer dat Odenkirk een talentvolle acteur is. Na de afsluiting van seizoen 6 stonden er dus genoeg deuren open voor nieuwe kansen en uitdagingen.

Nieuwe rol


Zo heeft Odenkirk nu de kans gekregen om in een andere populaire serie te verschijnen. Volgens Variety heeft hij een gastrol bemachtigd in het tweede seizoen van The Bear.

Details


Er zijn verder nog geen details bekend over welk personage hij precies gaat spelen, maar deze worden onthuld zodra de serie in de zomer terugkeert.

Daarnaast is er weinig informatie bekend over het plot van The Bear seizoen 2, omdat de meeste details nog geheim worden gehouden.

Afwachten


We zullen dus nog even moeten afwachten om erachter te komen welke rol Odenkirk precies gaat spelen en wat we kunnen verwachten in het tweede seizoen van The Bear.Stream alle seizoenen van Better Call Saul op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zien we deze oude bekende straks terug in de spin-off van 'The Big Bang Theory'?
Series / Nieuws

Zien we deze oude bekende straks terug in de spin-off van 'The Big Bang Theory'?

HBO Max is bezig met een spin-off, de vraag is of dit personage terugkeert.

In het kader van zijn rebranding heeft HBO Max een spin-off aangekondigd die tot enorm enthousiasme heeft geleid bij de fans. The Big Bang Theory is immers legendarisch, dus een terugkeer wordt vanzelfsprekend met gejuich ontvangen.

Natuurlijk wordt aan de acteurs uit de oorspronkelijke serie gevraagd of zij hierin te zien zullen zijn. Mayim Bialik, die Amy speelde, sprak met E! News over een mogelijke terugkeer.

Onderlinge berichten


Bialik gaf aan dat zij vooralsnog nergens voor benaderd is. Wel is de actrice enthousiast. Bialik: "Ik heb het via dezelfde kanalen vernomen als de rest. We [de hoofdrolspelers] zien elkaar nog steeds, dus we hebben onderling behoorlijk wat berichten verstuurd".

Voor de zekerheid deed ze navraag bij haar agent. "Hij zei dat hij van niks wist. Ik werk met plezier mee aan een dergelijke serie, in welke vorm dan ook. Alleen denk ik dat momenteel de meesten gewoon nog in het duister tasten," aldus de actrice.

Opties voor terugkeer


De huidige reboots laten zien dat personages op verschillende manieren terug kunnen keren. Zo kun je denken aan That 90s Show, waarin de kinderen van de hoofdpersonages de hoofdrol spelen. We zouden in dit geval een serie zien met ondere andere de kinderen van Amy en Sheldon (Jim Parsons). Een andere mogelijkheid betreft een serie die zich afspeelt in de wereld van TBBT. Bialik zou Amy kunnen spelen, maar ook een nieuw personage.

Voorlopig zijn maker Chuck Lorre en Warner Bros. TV bezig om de serie te ontwikkelen, wat betekent dat mettertijd meer bekend zal worden.

The Big Bang Theory kun je in zijn geheel bekijken op HBO Max.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze drie Netflix-series zijn minder bekend, maar erg de moeite waard!
Series / Nieuws

Deze drie Netflix-series zijn minder bekend, maar erg de moeite waard!

Naast de alom bekende Netflix-hitseries zijn er ook een aantal verborgen juweeltjes te vinden.

De wereldberoemde topseries kennen we zo onderhand. Uiteraard zijn de series populair om een goede reden. Netflix heeft daarnaast echter meer te bieden.

Hieronder drie vette series die minder bekend zijn maar daarom niet minder goed. Het betreft internationale producties in verschillende genres, hetgeen betekent dat er voor elk wat wils is.

Ragnarok


Deze Noorse fantasyserie steekt de Noorse mythologie in een hedendaags jasje. De gebeurtenissen spelen zich af in het fictieve stadje Edda. De industriële familie Jutul heeft het in Edda voor het zeggen en zijn bezig om het stadje te vernietigen middels vervuiling.

De Jutul zijn geen mensen maar jötnar, bovennatuurlijke wezens die iets weg hebben van trollen. Magne (David Stakston) leert dat hij de reïncarnatie is van de dondergod Thor en gaat de strijd aan met de familie Jutul.

Er zijn momenteel twee seizoenen gemaakt, en het derde seizoen zal het verhaal afronden. Het filmen hiervoor is in augustus 2022 afgerond, een officiële premièredatum is momenteel nog niet bekend.Rotten Tomatoes: 86%

Kijk hier.

3%


Deze dystopische dramaserie van Braziliaanse makelij was Netflix' tweede niet-Engelstalige productie. Het verhaal speelt zich in de toekomst af, waar 20-jarigen het Proces ingaan. Dit geeft hen een kans om van de armoede van het Inland te kunnen verhuizen naar het rijke en welvarende Offshore gedeelte. Dat hun kansen gering zijn blijkt wel uit het feit dat slechts 3% van alle kandidaten het uiteindelijk haalt.

Alle vier seizoenen zijn beschikbaar.Rotten Tomatoes: 81%

Kijk hier.

Alias Grace


Deze Canadese miniserie is gebaseerd op het boek van Margaret Atwood. De schrijfster baseerde haar fictieve verhaal op een waargebeurde moordzaak uit 1843: Thomas Kinnear en zijn huishoudster werden vermoord. De bediendes Grace Marks en James McDermott werden hiervoor veroordeeld.

In de miniserie zien we een fictieve Grace Marks (Sarah Gadon) die al vijftien jaar gevangen zit wegens moord. De psychiater Simon Jordan (Edward Holcroft) krijgt interesse in haar zaak.

De gehele miniserie is beschikbaar.Rotten Tomatoes: 88%

Kijk hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De finale van 'Star Trek: Picard' had er bijna anders uitgezien
Series / Interview

De finale van 'Star Trek: Picard' had er bijna anders uitgezien

De finale van 'Star Trek: Picard' seizoen 3 was enorm spannend, maar de serie had bijna een ander einde gekregen.

Acteur Patrick Stewart onthult dat het derde seizoen van Star Trek: Picard eigenlijk een ander einde zou krijgen, maar hij denkt nu dat het een enorme fout zou zijn geweest.

In een recent interview met Variety vertelde Stewart over de finale van Star Trek: Picard. Hij liet weten dat er eerst een ander idee op tafel lag over het lot van Jean-Luc Picard en dat het verhaal zou eindigen met "een enorm vraagteken".

Vergissing


Nadat hij echter de uiteindelijke aflevering had gezien, geeft Stewart toe dat het eerste idee "een vergissing zou zijn geweest". Bekijk zijn hele uitspraak hieronder:

Reactie Stewart


"We hadden een idee over hoe we 'Picard' wilden laten eindigen, maar ik denk nu dat het een vergissing zou zijn geweest. Het zou de serie hebben beëindigd met een groot vraagteken," aldus Stewart.

Daarna ging hij verder: "Ik vond dat leuk omdat het onze kijkers zou aanzetten om na te denken over wat het vraagteken precies betekende. We hebben het niet gedaan."

Beste beslissing


Toen er aan hem werd gevraagd om meer uitleg te geven, gaf hij als antwoord: "Ik kan er niet over praten. Ik heb beloofd dat ik er niet over zou praten omdat het een ingewikkelde situatie was."

En: "Ik ben meegegaan met wat de producenten wilden. Ik was er niet comfortabel mee, maar nadat ik de laatste aflevering gisteravond heb bekeken, realiseerde ik me dat de beslissing van de producenten de beste was die we konden maken."Stream Star Trek: Picard op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Helden en schurken keren terug in fantasy avontuur bij Disney+
Films / Nieuws

Helden en schurken keren terug in fantasy avontuur bij Disney+

Disney+ komt vanaf vrijdag 28 april met fantasyfilm 'Peter Pan & Wendy'. Ondanks dat er aardig wat kritiek is geweest op de eerste trailer toen deze uitkwam, kijken velen reikhalzend uit naar deze film.

Al eerder hebben we versies van het verhaal van Peter Pan voorbij zien komen. Disney+ hoopt met deze nieuwe remake een groot succes in handen te hebben. Stream de film vanaf vrijdag bij de dienst en vlieg mee naar Neverland.

Het verhaal


Peter Pan & Wendy introduceert Wendy Darling, een jong meisje dat bang is om haar ouderlijk huis achter zich te laten. Zij ontmoet Peter Pan, die het echter weigert om op te groeien.

Samen met haar broertjes, Tinker Bell en Peter gaat ze naar de magische wereld van Neverland. Eenmaal aangekomen komen ze ook oog in oog te staan met Captain Hook. Zal het leven van Wendy ooit weer hetzelfde zijn?

Wendy Darling


Waar normaal de focus ligt op Peter Pan, lijkt de focus nu meer uit te gaan naar Wendy. Iets wat we niet gewend zijn, maar wie weet ligt daar wel een nieuwe formule tot succes.

Wie zien we in 'Peter Pan & Wendy'


De film is geregisseerd door David Lowery. Hij is ook wel bekend van zijn werk aan A Ghost Story en The Old Man.

Jude Law is wel de grote naam in deze film. Hij neemt de rol van Captain Hook op zich. Peter Pan wordt gespeeld door Alexander Molony en de rol van Wendy wordt gespeeld door Ever Anderson. Andere rollen worden onder meer vertolkt door Yara Shahidi, Jim Gaffigan en Florence Bensberg.

Bijna op Disney+


Vanaf vrijdag de 28ste kan je bij Disney+ deze nieuwe fantasy film gaan streamen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 royale series laten je alles weten over het Nederlandse koningshuis
Series / Featured

Deze 4 royale series laten je alles weten over het Nederlandse koningshuis

Geen kleedje bemachtigd? Zet dan lekker een van deze 4 koninklijke series op.

Nog geen plannen voor Koningsdag? Verwen jezelf met één van deze 4 series zodat je toch in de sferen van het Nederlandse koningshuis blijft.

Bernhard | Videoland | 3 afleveringenPrins Bernhard (1911-2004) stond bekend als een charmante regelaar, die de Oranjes soms diep in de problemen bracht. De man met twee gezichten wordt in deze documentaire beter belicht met nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal.

Lees de recensie van SerieTotaal.Willem van Oranje | YouTube | 10 afleveringenDe Vader des Vaderlands wordt vertolkt door Jeroen Krabbé in deze televisieserie uit 1984. Het decadente leven van Willem van Oranje komt aan bod, samen met de politieke strijd in de aanloop van de Tachtigjarige Oorlog.

Bekijk de gehele serie kosteloos op YouTube.

Juliana | NPO Plus | 8 afleveringenTurbulente tijden en spraakmakende kwesties, zoals de Hofmans-affaire en Juliana's relatie met Bernhard, komen aan bod in deze dramaserie over koningin Juliana.

Bekijk de eerste aflevering kosteloos op YouTube.

Bernhard, schavuit van Oranje | NPO Plus | 4 afleveringenPrins Bernhard heeft een turbulent leven als een prins-gemaal en probeert zich te ontworstelen aan een keurslijf. Hij zoekt zijn eigen weg en moet diepe crisissen overleven om erachter te komen wat ware liefde werkelijk betekent.

Bekijk de trailer van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Netflix seizoen 3 van 'The Witcher' doormidden knipt
Series / Nieuws

Waarom Netflix seizoen 3 van 'The Witcher' doormidden knipt

Waarom krijgen de kijkers niet het hele seizoen in één keer te zien?

Seizoenen gesplitst uitzenden is niet zo heel ongebruikelijk. Denk hierbij aan Outlander. Het nieuwste seizoen van The Witcher blijkt ook gesplitst uitgezonden te gaan worden.

Vanaf 29 juni zijn de eerste vijf afleveringen te streamen. De resterende drie afleveringen zijn vanaf 27 juli te zien, ongeveer een maand later dus. Dit valt natuurlijk op, en hieronder een aantal mogelijke redenen.

Type serie


De VFX nemen voor een fantasyserie nu eenmaal veel tijd in beslag. In december 2022 sprak maker Lauren Schmidt Hissrich met Collider en gaf aan dat het seizoen nog in post-productie was.

Op dat moment had men nog zo'n acht maanden te gaan. Er was op dat moment geen sprake van het splitsen van het seizoen. Sterker nog, volgens Schmidt Hissrich was het streven om een compleet seizoen af te leveren. De startdatum van eind juli voor de laatste drie afleveringen zou met andere woorden een gevolg kunnen zijn van het langdurige post-productieproces.

Marketingoverwegingen


Marketingoverwegingen vormen een andere verklaring. Per slot van rekening kreeg seizoen 2 de nodige kritiek. Daarnaast werd de prequelserie The Witcher: Blood Origin ook nog eens slecht ontvangen.

Tot slot vormt het nieuwe seizoen tevens Henry Cavill's laatste verschijning als Geralt van Rivia. Het is goed voorstelbaar dat de makers wat extra belangstelling willen wekken voor The Witcher middels een 'tweede première'. Ook krijgt Cavill op die manier een passend afscheid.

Of er sprake is van een bewuste strategie of niet, menigeen zit met smart te wachten op het vervolg van de fantasyserie. Het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher start op 29 juni op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mocro Maffia: Tatta' wil wraak
Films / Nieuws

'Mocro Maffia: Tatta' wil wraak

Hij wil nu wraak nemen op Paus en het geld opeisen waar hij denkt recht op te hebben.

De film Mocro Maffia: Tatta volgt Tatta na seizoen vier van de gelijknamige serie. In de 60 minuten durende film komen we erachter wat het personage Tatta al die tijd gedaan heeft.

Na de aanvaring met het personage Paus en de ontvoeringspoging van zijn zus wil Tatta het liefste vluchten. Voordat hij kan vluchten met zijn gezin gaat alles wat hij heeft in vlammen op, inclusief al zijn geld.

Wraak


Hij wil nu wraak nemen op Paus en het geld opeisen waar hij denkt recht op te hebben. Dat bevindt zich in de vorm van 2000 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen.Zijn broer


Tatta heeft de hulp van zijn broer nodig om dit te kunnen stelen. Zijn broer Otto zit in de gevangenis in Hongarije, ziet de bui al hangen en doet alles om daar niet uit te komen.

Videoland


Zal het Tatta lukken om met zijn broer wraak te nemen op Paus en 'de buit' te kunnen stelen?
Dit alles is te zien via Videoland vanaf 28 april.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in mei
Series / Nieuws

Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in mei

In de maand mei heeft Netflix een aantal zeer spraakmakende series paraat staan.

Netflix zet in mei weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story (seizoen 1)Verschijnt op: 4 mei
Genre: Drama / Kostuumdrama
Kijk op Netflix

Synopsis: Deze spin-off van Bridgerton gaat over de opkomst en het liefdesleven van de jonge Queen Charlotte.


Riverdale (seizoen 7 - aflevering 6-9)Verschijnt op: 4, 11, 18 en 25 mei
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.


The Flash (seizoen 9 - aflevering 10)Verschijnt op: 5 mei
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Nadat hij wordt getroffen door bliksem ontwaakt Barry Allen uit zijn coma en ontdekt dat hij nu de gave bezit om supersnel te zijn. Zo wordt hij The Flash en gaat het gevecht met de criminaliteit aan in Central City.Queen Cleopatra (seizoen 1)Verschijnt op: 10 mei
Genre: Documentaire
Kijk op Netflix

Synopsis: Dit gefictionaliseerde Netflix-verhaal gaat over koningin Cleopatra van Egypte van de Ptolemaeïsche dynastie die 21 jaar lang over Egypte regeerde.


Black Knight (seizoen 1)Verschijnt op: 12 mei
Genre: Actie / Avontuur / Science Fiction
Kijk op Netflix

Synopsis: Deze serie gaat over de legendarische koerier 5-8 die uitzonderlijk goed de strijd aan kan gaan en de vluchteling Sawol die droomt om in zijn voetsporen te treden.


McGregor Forever (seizoen 1)Verschijnt op: 17 mei
Genre: Documentaire / Sport
Kijk op Netflix

Synopsis: Conor McGregor's krachtige stoten en grote mond hebben van hem een van de grootste UFC-vechters ooit gemaakt. Deze docuserie volgt zijn dynamische carrière.


FUBAR (seizoen 1)Verschijnt op: 25 mei
Genre: Actie / Avontuur / Thriller
Kijk op Netflix

Synopsis: Als vader en dochter ontdekken dat ze beiden in het geheim werken voor de CIA, verandert een riskante undercovermissie in een disfunctioneel gezinsprobleem.


I Think You Should Leave With Tim Robinson (seizoen 3)Verschijnt op: 30 mei
Genre: Komedie
Kijk op Netflix

Synopsis: In deze sketch serie proberen Tim Robinson en zijn gasten bij elk segment iemand zodanig op te jagen dat ze willen, of moeten, weggaan.
Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.