search
Deze topfilm heeft de meeste likes op Netflix
Films / Netflix Kijktip

Deze topfilm heeft de meeste likes op Netflix

De scouts en de coach van hun eigen team zijn het ook niet met deze aanpak eens en kunnen niet wachten om deze strategie te dwarsbomen.

Je hoeft geen kei te zijn in honkbal om van de waargebeurde film Moneyball te kunnen genieten. De sportfilm heeft niet voor niks de meeste likes op Netflix. Met de hulp van acteurs als Jonah Hill en Brad Pitt wordt alle benodigde kennis uitgelegd.

Leeggekocht


Billy Beane (Pitt) kan als directeur van de Oakland A's geen sterspelers betalen en schiet elk jaar flink tekort voor het kampioenschap in de hoogste divisie van het honkbal. Zijn beste spelers worden elk jaar weer verkocht en dan moet zijn team weer vanaf nul beginnen om goede spelers te scouten.

Objectieve waarde


Hij besluit om het roer om te gooien en neemt Peter Brand (Hill) aan. Een jonge econoom die gebruikmaakt van statistiek om spelers op hun objectieve waarde te beoordelen en in te zetten.

Weerstand


Spelers worden volgens econoom Brand vaak gepasseerd op basis van drogredenen, zoals imago. Statistiek en cijfers snijden hier doorheen.



Hierdoor stuiten de personages Beane en Brand niet alleen op weerstand van buitenaf. De scouts en de coach van hun eigen team zijn het ook niet met deze aanpak eens en kunnen niet wachten om deze strategie te dwarsbomen.

Moneyball


De film Moneyball gaat niet veel over honkbal, maar over het communicatieve spelletje achter de schermen. De film heeft goede recensies, een waardering van 7,6/10 op IMDB en 94 procent op Rotten Tomatoes en is te zien via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen