search

Ons nieuws van vrijdag 28 april 2023

Recensie Disney+-serie 'Sam - Ein Sachse'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Sam - Ein Sachse'

Een eervol betoon aan een vervelende man dat de belangrijke boodschap gevaarlijk slecht overbrengt.

Regie: Soleen Yusef, Sarah Blasskiewitz | Cast: Malik Bauer (Sam), Svenja Jung (Yvonne), Tyron Ricketts (Alex), Luise von Finckh (Antje), Roman Schomburg (Raiko), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 44-61 minuten | Jaar: 2023

Sam groeit op in de DDR en wordt de eerste Duitse politieagent met een donkere huidskleur vlak voordat de Berlijnse muur valt. Maar de hereniging tussen Oost en West roeit helaas niet de nazibeweging uit die in zijn regio nog actief is. Sam heeft moeite met de zwakke aanpak van Justitie, maar misschien schuilt er meer achter zijn motivatie om te vechten.

De opening van de eerste aflevering: Sam is in de Congo en wordt opgepakt door gewapende rebellen – oei! Dan naar enkele jaren daarvoor: Sam houdt al rennend een ambulance bij – wauw! De politie houdt hem aan om te vragen wat hij doet en hij antwoordt met een citaat van Kierkegaard – poeh poeh! Sams voetbalteam verliest, maar dan dwingt hij af dat ze hem in het veld zetten en binnen enkele seconden scoort hij een goal – wat een vent! Op weg naar huis wordt hij in elkaar geslagen door nazi's – we staan allemaal aan jouw kant, Sam!

De toon is gezet. Sam is geweldig, alles wat hij aanraakt verandert in goud. Maar vervolgens ontstaan er wat scheurtjes, al in die eerste aflevering. Sam heeft heel wat aannames over wat de mensen om hem heen over hem denken, ondanks dat hij door de meesten erg goed wordt behandeld. Sam krijgt heel wat kansen die de meeste mensen nooit krijgen, maar het is nooit goed genoeg.

Dit alles is, kennelijk redelijk losjes, gebaseerd op de autobiografie van Samuel Meffrin. En hij is eerlijk – tot op bepaalde hoogte. De serie laat zien hoe Sam keer op keer verkeerde keuzes maakt, zich laat leiden door haat, graag het slachtoffer uithangt. Niet altijd onterecht, tot op de dag van vandaag is Duitsland een stuk racistischer dan hier.

In de een-na-laatste aflevering wordt getoond waarvoor Sam uiteindelijk in de gevangenis belandt. In de laatste aflevering begint hij daar het besef te krijgen dat hij toch echt zelf verantwoordelijk was voor al zijn daden. Min of meer. Ten eerste is er de gevangenispsychologe die ontdekt waar het toch steeds fout gaat wanneer mensen in gesprek gaan met Sam. Ze praten tegen hem alsof hij gewoon een mens was, zonder zijn huidskleur in ogenschouw te nemen. Dankzij een tip van Sam heeft zij geleerd dat je tegen Sam moet praten als een zwart mens. Ze biedt haar excuses aan.

Ten tweede is er de milde insinuatie dat de schuld wel elders lag. Het feit dat Sam moest opgroeien zonder vader, maar wel met een moeder die erg hard was. Het feit dat hij opgroeide met nazi's in de buurt die altijd zo gemeen waren (en negeert dat de rest van de wereld dat volk liever kwijt dan rijk is). Dat hij zelf zo veel moeite had met begrijpen dat hij gewoon een Duitser is.

De echte Sam heeft zeven jaar gevangenisstraf uitgezeten voor gewelddadige overvallen. Dat is een schone lei en mooi dat de man is gaan schrijven en zich bezighoudt met probleemjongeren. Hij heeft eindelijk het rechte pad gevonden en benut het goed. Verdiende zijn manuscript het om uitgegeven te worden? Natuurlijk, waarom niet? Verdient dat boek het om een serie te worden? Nee. Een speelfilm was meer dan voldoende geweest.

Want zoveel valt er niet te vertellen. Erger nog: het wordt nu een aaneenschakeling van momenten in Sams leven waar hij goede dingen krijgt en die zelf ondankbaar opzij gooit. De serie geeft hem om onbekende reden een zoon (de echte Sam heeft twee dochters) en dat kind negeert hij. Een reclamecampagne waar hij zich voor leent brengt hem in contact met een minister met wie hij een vriendschap sluit, en vervolgens verpest omdat de dingen niet precies verlopen zoals Sam wil.

In de laatste paar afleveringen wordt het zo'n enorme opstapeling dat Sam simpelweg onuitstaanbaar wordt. En dat is eigenlijk gevaarlijk. De kans dat een racist deze serie kijkt is klein, maar het kan zijn dat ze er wind van krijgen. En welke les zullen die hier uit leren? Dat zwarte mensen die roepen dat iets racistisch is eigenlijk gewoon issues hebben en dat er niets aan de hand is. Dat zwarte mensen op het verkeerde pad belanden, hoeveel kansen je ze ook geeft. Ben je een bondgenoot, is het nog niet goed.

Niet alleen Sam reageert vreemd, er zijn meerdere zwarte personages die zich afzetten tegen medestanders. Sam - Ein Sachse gaat over de reis van een individu dat het toevallig verkeerd heeft aangepakt en dit ook erkent. Maar die reis is veel te lang en schetst een waardeloos beeld. De serie toont een zwarte gemeenschap die niet wil integreren maar tegelijkertijd wel, die gelijkwaardig behandeld wil worden maar tegelijkertijd niet. Dit moet toch zeker het laatste zijn wat de makers wilden vertellen?

★★☆☆☆

Sam – A is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superheldenserie 'Supacell' van Netflix: zomaar superkrachten
Series / Nieuws

Superheldenserie 'Supacell' van Netflix: zomaar superkrachten

Netflix heeft een inside look gedeeld van een nieuwe superheldenserie die eraan zit te komen.

Supacell is een nieuwe superheldenserie in ontwikkeling bij Netflix. In een video laten de makers een kijkje achter de schermen zien op de set van deze serie.

Supacell gaat over een groep van vijf mensen uit Londen die op onverwachte wijze superkrachten weten te bemachtigen. Het enige wat ze allemaal in gemeen hebben is dat ze van kleur zijn.

Supacell op Netflix


In de video wordt uitgelegd dat de diepere betekenis van Supacell om liefde gaat. "Iedereen probeert iemand te helpen waar ze van houden." De serie wordt gemaakt door Rapman, bekend van zijn muziek op YouTube.

In de video legt Rapman uit waar hij de inspiratie voor de serie vandaan heeft gehaald, nemen we een kijkje achter de schermen bij een aantal van de stunts en zien we een paar castleden voorbijkomen.

Het filmen van de serie is afgerond, maar het duurt nog even voordat we het eindresultaat mogen aanschouwen. Een releasedatum is nog niet aangekondigd, maar Supacell zit eraan te komen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel 'Batman'-producties in de maak bij Prime Video
Series / Nieuws

Veel 'Batman'-producties in de maak bij Prime Video

Er komen veel nieuwe 'Batman'-films en series aan op Amazon Prime Video.

Batman-fans opgelet! Amazon Prime Video is binnenkort de plek waar je moet zijn, want daar zijn op het moment maar liefst drie geanimeerde Batman-producties in de maak.

Amazon heeft officieel bevestigd dat er twee seizoenen zijn besteld van de geanimeerde serie Batman: Caped Crusader van Matt Reeves, J.J. Abrams en Bruce Timm. Daarnaast heeft Amazon ook een originele animatiefilm met de titel Merry Little Batman opgepikt, samen met de geanimeerde spin-offserie Bat-Family, beide van Warner Bros. Animation en DC.

Zowel Merry Little Batman als Bat-Family zijn voor een jonger publiek dan Caped Crusader en beide worden een actiekomedie voor het hele gezin genoemd. Eerst had HBO Max plannen om verder te gaan met Batman: Caped Crusader, maar het platform liet deze varen toen bekend werd dat Amazon de serie overnam.

Traditie voortzetten


Vernon Sanders, hoofd televisie bij Amazon en MGM Studios, zegt in een verklaring:

"Batman: The Animated Series hielp bij het pionieren in de evolutie van het vertellen van verhalen over superhelden en definieerde de Dark Knight voor een generatie".

"Batman: Caped Crusader zal ongetwijfeld die traditie voortzetten en met Merry Little Batman en Bat-Family zijn we verheugd om samen te werken met Warner Bros. Animation om een verscheidenheid aan versies van de Batman-mythos aan te bieden aan onze wereldwijde Prime Video-klanten"
.

In de film Merry Little Batman verandert de jonge Damian Wayne in "Little Batman" om zijn huis en Gotham te verdedigen tegen de schurken die de feestdagen willen vernietigen. Dat wordt gevolgd door Bat-Family, waarin Batman, Alfred en Damian Wayne/Little Batman samen met enkele nieuwkomers in Wayne Manor hun weg vinden in het leven als een superfamilie.

Het is nog niet bekend wanneer de film en series te zien zullen zijn op Amazon Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Twisted Metal' gedropt: knotsgekke clown en een 'Mad Max'-landschap
Series / Trailer

Eerste trailer 'Twisted Metal' gedropt: knotsgekke clown en een 'Mad Max'-landschap

De gameverfilming is deze zomer te zien, Anthony Mackie raast door het landschap.

De makers van Deadpool komen met de verfilming van deze geliefde PlayStation-game. Twisted Metal toont John Doe, die een pakketje moet afleveren in een post-apocalyptisch landschap. Onderweg komt hij het nodige gespuis tegen.

De trailer gunt een eerste blik op deze actiekomedie, die tien afleveringen telt. Het begint allemaal vrolijk genoeg, totdat een bepaalde tegenstander in beeld komt.

Vrolijke melodie


Het vrolijke melodietje van een ijscotruck klinkt uitnodigend, totdat je ziet wie in de truck zit. Het is de welbekende gruwelclown Sweet Tooth, en het gereedschap in de ijscotruck heeft weinig met ijsjes van doen. Sweet Tooth wordt gespeeld door de bekende worstelaar Joe Seanoa, oftewel Samoa Joe. Will Arnett neemt Sweet Tooth's stem voor zijn rekening.

Showrunner Jonathan Smith ziet de serie als een verhaal over het vinden van "je eigen gemeenschap, ondanks het feit dat mensen nu eenmaal verdeeld raken". Mackie's personage zal zeker de nodige figuren tegenkomen, maar het is nogal twijfelachtig of dit wel zijn type mensen zijn.

Verder is Stephanie Beatriz te zien als Quiet, de autodief die daarnaast goed overweg kan met een bijl. Neve Campbell, Thomas Hayden Church en Richard Cabral zijn een aantal andere castleden. Iedereen staat duidelijk in de startblokken voor een vrolijke maar daarom niet minder spannende derby.

Twisted Metal is in de VS vanaf 27 juli te zien op de streaming-dienst Peacock. Het is nog niet bekend of, en zo ja wanneer, de serie in Nederland te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones': Waarom Michiel Huisman een andere acteur verving
Series / Nieuws

'Game of Thrones': Waarom Michiel Huisman een andere acteur verving

Michiel Huisman was niet vanaf het begin te zien als Daario Naharis...

In seizoen 4 nam Michiel Huisman de rol van Daario Naharis over van Ed Skrein in Game of Thrones. Maar wat was hier eigenlijk de reden voor?

Het personage van Daario Naharis debuteerde in de aflevering "Second Sons" van seizoen 3 en groeide uit tot een grotere rol tijdens seizoen 4. Ed Skrein speelde het personage gedurende drie afleveringen tot de gedenkwaardige finale van seizoen 3. De wisseling van Skrein naar Huisman vond plaats in seizoen 4 en zorgde aanvankelijk voor verwarring bij het publiek.

Politieke redenen


Vroege rapporten gaven aan dat Skrein vóór seizoen 4 de serie verliet om in plaats daarvan te schitteren in The Transporter Refueled, maar Ed Skrein beweert dat dit niet precies het geval was. In een interview (via EW) legde Skrein uit dat de vervanging van Daario Naharis het resultaat was van "politieke" redenen, nadat hem was gevraagd of hij vertrok vanwege de vierde Transporter-film:

"Dat is wat in de pers werd gemeld, maar het was veel politieker dan dat. Mijn plan was om voor de lange termijn bij Game of Thrones te blijven. Dat was altijd mijn plan. Ik had het graag gedaan. Het was een geweldige ervaring, maar de politiek leidde ertoe dat we uit elkaar gingen".

"En van daaruit zei ik gewoon: "Oké, kijk vooruit, wees positief. Blijf kalm en ga door." Dat is mijn mentaliteit als het goed gaat, dus ik blijf met beide benen op de grond en laat me niet overweldigen door de hype, en dat is mijn mentaliteit als de plannen veranderen"


Het lijkt erop dat het verlaten van de serie niet helemaal Skreins eigen beslissing was. Of het nu ging om een creatief meningsverschil of contract geschillen, het team achter Game of Thrones vond dat de beste optie was om van acteur te veranderen.

Game of Thrones is te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom we pas na 4 jaar het 6e seizoen van 'Black Mirror' krijgen
Series / Nieuws

Waarom we pas na 4 jaar het 6e seizoen van 'Black Mirror' krijgen

Eindelijk weten we meer over het zesde seizoen van de hitserie 'Black Mirror'.

Nadat het vier jaar lang stil was rondom de serie Black Mirror, is nu eindelijk de trailer uitgebracht voor het zesde seizoen. Maar waarom heeft dit zo lang geduurd?

In de trailer zien we een hoop bekende acteurs, waaronder Aaron Paul, Michael Cera en Salma Hayek. Charlie Brooker is opnieuw de schrijver van seizoen 6, dat heel anders zal zijn dan de eerste vijf seizoenen. Zo zijn er meer afleveringen, inclusief een mogelijke vervolgaflevering.

Pandemie en rechten


Een van de redenen dat Brooker niet begon te werken aan seizoen 6, was de pandemie die de wereld afgelopen jaren meemaakte. Hij zei zelfs het volgende tegen Radio Times: "Ik weet niet of er nu echt vraag is naar verhalen over samenlevingen die uit elkaar vallen".

Een andere belangrijke reden voor de vertraging van Black Mirror waren IP-rechten. De rechten van de serie behoorden toe aan Endemol Shine Group, waar Brooker en producer Annabel Jones werkten voordat ze vertrokken om hun eigen bedrijf te starten.

Brooker en Jones konden de Black Mirror-rechten niet meenemen, en Netflix en Endemol Shine Group probeerden een deal te sluiten, maar het mocht niet baten. Banijay heeft sindsdien Endemol Shine Group gekocht, dus de rechten van Black Mirror zijn verplaatst naar Banijay.

Deal


Sindsdien heeft Netflix geprobeerd een deal te sluiten met Banijay, maar daar kwam niets van terecht. Er waren lang weinig updates, totdat de serie in 2022 verlengd werd met Netflix omdat er eindelijk een deal was bereikt. Ondanks dat ze zijn vertrokken om hun eigen bedrijf te beginnen, zijn Brooker en Jones allebei betrokken.

De productie van seizoen 6 van Black Mirror begon in mei 2022. In lijn met voorgaande seizoenen speelt het seizoen zich af over de hele wereld en in de ruimte, en zal de serie meer op filmische schaal zijn, waarbij elke aflevering op zijn eigen film lijkt.

Black Mirror seizoen 6 is vanaf juni te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mooie jonge vrouwen nemen in Netflix' 'Barracuda Queens' het heft in eigen hand
Series / Trailer

Mooie jonge vrouwen nemen in Netflix' 'Barracuda Queens' het heft in eigen hand

Een Zweedse serie over vier dames die het begrip 'girl power' een eigen invulling geven.

Barracuda Queens is de naam die de vier hoofdpersonages hun groepje geven. Zij noemen zichzelf zo naar aanleiding van het vele feesten op het Barracuda strand.

Wanneer de rekening te hoog oploopt komen de dames op het briljante plan om in te gaan breken in villa's in de buurt. Bewoonster Amina (Sarah Gustafsson) betrapt ze echter, maar is meer geïnteresseerd in meedoen dan de politie bellen.

Kraak zetten


De serie speelt zich af in de jaren 90, toen het begrip 'girl power' op begon te komen. Lollo (Alva Bratt), Klara (Tindra Monsen), Frida (Sandra Zubovic) en Mia (Tea Stjärne) komen stuk voor stuk uit de hogere middenklasse. Zij zijn met andere woorden keurige studentes overdag en inbrekers gedurende de nacht. Hoewel ze het geld niet echt nodig hebben, hebben zij geen zin om te stoppen. De dames vermaken zich kostelijk met hun nieuwe hobby.

Kraken zetten wordt hun manier om te rebelleren tegen de maatschappij en de verwachtingen die aan hen worden opgelegd.

Barracuda Queens start op 5 juni op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ana de Armas en haar nieuwste film zijn een enorme hit op Apple TV+
Films / Nieuws

Ana de Armas en haar nieuwste film zijn een enorme hit op Apple TV+

Vanaf 21 april was er de mogelijkheid om bij Apple TV+ de nieuwste actiefilm 'Ghosted' te streamen. Nu een week later weten we meer over hoe de film het gedaan heeft.

De film met Ana de Armas en Chris Evans pakt een gemiddelde score van 45% op Rotten Tomatoes. Niet een hele goede score maar voor streamingsdienst Apple TV+ doet de film het erg goed en bereikt het best bekeken filmdebuut voor de dienst.

Vergelijking


Samba TV heeft de eerste cijfers binnen. Ter vergelijking: de film Finch met Tom Hanks scoorde 228.500 kijkers. Spirited pakte 174.000 en Tetris met Taron Egerton scoorde 88.000. Een kijker telde mee als deze minimaal 1 minuut had afgestemd op de film. Ghosted pakte een hogere score met 328.500 en heeft daarmee de hoogste score van een Apple TV+ film te pakken.

Afgekeken


Bovendien ligt het voltooiingspercentage voor de film naar verluidt 20% hoger dan het gemiddelde percentage voor Apple TV+-films. De werkelijke aantallen zijn begrijpelijkerwijs veel groter dan de Samba TV-sampling, maar Apple heeft deze nog niet aangekondigd.

De film


De nuchtere Cole valt na één afspraakje als een blok voor de mysterieuze Sadie en vertelt trots aan zijn familie dat zij zomaar zijn ware liefde kan zijn. Het enige probleem is dat ze niet meer op zijn berichtjes reageert: ze ghost hem.

Hij besluit af te reizen naar Londen om Sadie te verrassen maar komt daar tot de schokkende ontdekking dat ze een geheim agent is. Voordat ze kunnen beslissen over een tweede date, wordt Cole meegezogen in de wereld van Sadie, die er anders uitziet dan hij gewend is.

Apple TV+


Je hebt de mogelijkheid om de film te streamen bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brute trailer voor 'Black Knight' van Netflix: post-apocalyptische actieknaller
Series / Trailer

Brute trailer voor 'Black Knight' van Netflix: post-apocalyptische actieknaller

Een stijlvolle dystopische actieserie waar de bezorger zuurstof komt afleveren.

Netflix komt weer met een knaller van een Aziatische serie, deze keer betreft het Black Knight. De serie komt uit Zuid-Korea en speelt zich af in 2071. Black Knight is gebaseerd op de webtoon Delivery Knight van Lee Yoon-gyun, oftewel digitale strips zoals die gebruikelijk zijn in Zuid-Korea.

De toekomst is niet bepaald vrolijk, aangezien slechts 1% van de Koreaanse bevolking nog in leven is. De lucht is dusdanig vervuild dat zuurstof letterlijk bezorgd moet worden.

Vooruit komen


De bezorger in kwestie is '5-8' (Kim Woo-bin). In een landschap dat één grote woestenij is rijdt hij gemaskerd en wel rond. Het verzorgen van de zuurstof is in de handen van een grote corporatie die hierdoor de facto de macht heeft.

5-8 ontmoet de vluchteling Sa-wol (Kang You-seok), die de ambitie heeft zelf bezorger te worden. Dit is voor iemand in zijn positie de enige manier om vooruit te komen in het leven, en hij wil van 5-8 de kneepjes van het vak leren.

Black Knight is vanaf 12 mei te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze versies van het beroemde 'Peter Pan' verhaal moet je gezien hebben!
Series / Nieuws

Deze versies van het beroemde 'Peter Pan' verhaal moet je gezien hebben!

Legendarisch acteur Bob Hoskins keert terug als Smee in 'Neverland'

Nu de nieuwste versie van het overbekende Peter Pan-verhaal, Peter Pan and Wendy uit is op Disney+, kan een lijstje met de beste Peter Pan adaptaties natuurlijk niet ontbreken.

Het personage Peter Pan verscheen het eerst in 1902 in The Little White Bird, een boek van J.M. Barrie en later in het tweede boek, Peter Pan & Wendy.

Van deze twee is The Little White Bird het bekendst, maar vooral onder een alternatieve titel, namelijk: Peter Pan.

We kennen natuurlijk allemaal de Disney-film uit 1953, en de briljante film Hook, met Robin Williams, Dustin Hoffman, Julia Roberts, Bob Hoskins en Maggie Smith.

Maar de jongen die nooit opgroeit heeft ook op het kleine scherm veel avonturen beleefd.

Neverland (2011)


De miniserie Neverland, op het SyFy kanaal, was een oorsprong van het originele verhaal.

In twee delen zagen we hoe Rhys Ifans' Jimmy Hook de beruchte kapitein werd en met Charlie Rowe als zijn beruchte jonge rivaal Peter Pan.Deze serie had ook de laatste rol van Bob Hoskins, die terugkeert als Smee, een rol die hij eerder vertolkte in de Steven Spielberg film Hook.

Keira Knightley is de stem van Tinkerbell en ook Charles Dance (Game of Thrones) is te zien.Peter & Wendy (2015)


In de ITV film Peter & Wendy ligt Lucy Rose (Hazel Doupe) in het Great Ormond Street Hospital te wachten op een harttransplantatie.In de nacht voor haar operatie leest ze J.M. Barrie's Peter Pan en droomt ze dat ze Wendy is.

Deze productie is tot stand gekomen om geld in te zamelen voor het Great Ormond Street Hospital, het ziekenhuis dat het publicatierecht heeft op de personages van Barrie.

In de film is Stanley Tucci te zien als Mr. Darling en Captain Hook. Laura Fraser (Breaking Bad) speelt Mrs. Darling en de moeder van Lucy.Once Upon A Time (2011-2018)


De serie Once Upon A Time staat er om bekend dat het allerlei sprookjes en bekende verhalen aanspreekt.

In het tweede seizoen van de serie maken we kennis met Captain Hook (Colin O'Donoghue), die in de loop van de serie een relatie krijgt met Jennifer Morrison's Emma Swan.In het derde seizoen wordt Henry Mills (Andrew J. West) gekidnapped door Peter Pan (Robbie Kay).

Once Upon A Time bracht overigens niet alleen Captain Hook en Peter Pan tot leven, ook andere Disney personages als Lady Tremaine, de boze stiefmoeder uit Assepoester, Mother Gothel uit Tangled en Dr. Facilier uit The Princess and the Frog.The New Adventures of Peter and Wendy


In de webserie The New Adventures of Peter and Wendy. In deze nieuwe versie van het bekende verhaal zijn de personages in een ander licht gezet.In dit romantische drama probeert een Peter in zijn twintiger jaren nog aan zijn jeugd vast te klampen terwijl iedereen rondom hem, en ook zijn crush en jeugdvriendin Wendy, doorgaat met hun leven.

De webserie heeft drie seizoenen en een hoop extra's over het maken van de webserie, over de personages en natuurlijk bloopers.

De serie is hier te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onder vuur door abonnees na domme en bespottende post
Series / Nieuws

Netflix onder vuur door abonnees na domme en bespottende post

Er zijn heftige gevechten gaande tussen Netflix en abonnees op sociale media.

Netflix heeft de laatste tijd heel wat series gecanceld en dit gaat fans niet in de koude kleren zitten. Na een bespottende post van Netflix over hun abonnees is de streamingdienst onder vuur komen te liggen.

Netflix is geen onbekende in controverse en boze publieke reacties. Zeker de laatste maanden is dit vaak gebeurd, aangezien de streamingdienst vaak de regels over het delen van je wachtwoord veranderd heeft.

Ook heeft de streamingdienst veel goedlopende series gecanceld en fans blijven erop aandringen dat de series vernieuwd worden. Series zoals Warrior Nun, The Midnight Club, Midnight Mass en Altered Carbon zijn hier goede voorbeelden van.

Een domme actie


In een Instagram-verhaal deelde Netflix een post waarin ze hun abonnees bespotten. Het was namelijk een grafiek, geleend van Taco Bell, over de vragen die ze van klanten, in dit geval natuurlijk abonnees, krijgen om een bepaald product terug te brengen.

Dit schoot in het verkeerde keelgat bij veel abonnees en ze bekritiseren de post op Twitter. De posts gaan voornamelijk om Warrior Nun, die na seizoen 2 in december 2022 werd gecanceld.

Bekijk hieronder de tweets.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: bikkelharde serie 'Warrior' krijgt trailer voor het derde seizoen!
Series / Nieuws

Eindelijk: bikkelharde serie 'Warrior' krijgt trailer voor het derde seizoen!

De eerste beelden van de actie-serie Warrior zetten de fandom op haar kop van enthousiasme.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De originele HBO-Max serie Warrior krijgt een derde seizoen en de allereerste beelden zijn nu te zien. De trailer belooft actie, spanning en bloederige gevechten.

Warrior seizoen 3 begint tijdens de nasleep van de rellen die in seizoen 2 tot een hoogtepunt kwamen. Terwijl Mai Ling (Dianne Doan) haar connecties moet gebruiken om de macht te consolideren, moeten Ah Sahm (Andrew Koji) en Hop Wei nieuwe manieren vinden om te overleven.

Co-showrunner en uitvoerend producent Josh Stoddard heeft nog iets meer over het derde seizoen geplaagd: "Nieuwe risico's, ongemakkelijke allianties en enorm verraad dat elk van onze personages zal dwingen om enkele lelijke waarheden onder ogen te zien en Ah Sahm ertoe zal brengen de spanning te onderzoeken tussen de gangster die hij is, en de held die zijn volk wil dat hij is."

De nieuwe beelden


Er is niet alleen een nieuwe trailer uitgekomen, maar ook de verschijningsdatum is bekend! Vanaf 29 juni zijn de eerste twee afleveringen te streamen.

Bekijk hieronder de trailer en stream Warrior op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zou het dan toch gaan gebeuren? Wordt laatste aflevering 'Young Sheldon' een reünie van 'The Big Bang Theory'?
Series / Nieuws

Zou het dan toch gaan gebeuren? Wordt laatste aflevering 'Young Sheldon' een reünie van 'The Big Bang Theory'?

Het zou toch prachtig zijn als de laatste aflevering van 'Young Sheldon' een eerbetoon zou worden aan 'The Big Bang Theory'?

De succesvolle spin-off van The Big Bang Theory, Young Sheldon loopt inmiddels alweer zes seizoenen. Nu de jonge Sheldon van Texas naar Californië gaat verhuizen, lijkt het einde van de serie in zicht te komen.

Finale


Steve Holland, uitvoerend producent van Young Sheldon heeft in het boek van Jessica Radloff, The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story Of The Epic Hit Series, aangegeven dat hij de serie het liefst een mooie finale zou geven waarin de werelden van Young Sheldon en The Big Bang Theory voor één keer samen zouden komen.

Ingewikkeld


Best ingewikkeld aldus Holland want hij wil de cast van Young Sheldon ook niet tekort doen door juist in de allerlaatste aflevering vooral te leunen op de oude cast van The Big Bang Theory en daarmee de acteurs van Young Sheldon mogelijk tekort te doen.

Flash forward?


Er zijn wel gedachten om de werelden van de twee series samen te brengen door in Young Sheldon een flash-forward op te nemen en op die wijze de cast van The Big Bang Theory nog eenmaal bij elkaar te brengen.

Wij kunnen niets anders doen dan afwachten en tot die tijd nog wat The Big Bang Theory-afleveringen bekijken op HBO Max.

Bekijk op instagram
[more=q3f3nw4yeelg]Lees ook: 'The Big Bang Theory'-fans eisen dat de serie terugkeert na opvallende foto[/m
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'Breaking Bad'-personage is het 'beste tv-serie personage'
Series / Nieuws

Dit 'Breaking Bad'-personage is het 'beste tv-serie personage'

Er zijn mega negatieve reacties gegeven op de lijst van de 10 beste tv-personages.

Er is natuurlijk altijd wel een discussie gaande over welk personage het beste personage is. De één vindt om bepaalde redenen een specifiek personage leuk en een ander weer precies een ander personage. Nu is er een duidelijk antwoord op deze discussie.

Er is een lijst gemaakt op The Top Tens website met de 10 beste tv-series personages. In de lijst staan zowel geanimeerde series als live-action.

De gebruiker die zijn mening heel duidelijk gedeeld heeft is MatrixGuy uit Duitsland. Op het moment van schrijven heeft hij 2199 lijsten die niet alleen over series gaan, maar ook over sport of muziek.

De lijst


Er staan heel wat bekende gezichten in de lijst, zoals Joey Tribbiani uit Friends die helaas de top 10 net niet gehaald heeft.

De iconische Spongebob staat wel in de top 10, net zoals Barney Stinson van How I Met Your Mother. Op de glorieuze eerste plaats staat Walter White uit Breaking Bad.

De reacties op Walter als nummer 1 zijn niet allemaal even positief, maar dit is natuurlijk maar de mening van één gebruiker.

Bekijk hieronder de 10 beste momenten en stream Breaking Bad op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duidelijker alternatief einde zou 'The Big Bang Theory' geen goed hebben gedaan
Series / Nieuws

Duidelijker alternatief einde zou 'The Big Bang Theory' geen goed hebben gedaan

Het alternatieve einde zou bijna de hele serie verpest hebben.

Fans van The Big Bang Theory kunnen misschien wel elke aflevering woord voor woord mee zeggen. Het had niet veel gescheeld of fans zouden een alternatief einde aan het mee zeggen zijn, maar dit zou niet beter zijn geweest voor de serie.

Het einde van The Big Bang Theory kwam in zich toen Jim Parson (Sheldon) besloot om te stoppen. De serie had door kunnen gaan met een onvolledige cast, wat zeker niet ongehoord is.

Ze besloten toch om de serie op dat moment te laten eindigen. Dit zorgde voor een heel mooie finale.

Een alternatief einde


Nu is het einde een heel alledaags tafereel voor de groep, aangezien ze met iedereen aan het eten zijn in de flat. Het alternatieve einde zou heel anders zijn geweest.

Het laatste shot zou dan gecentreerd zijn rond het repareren van de lift. En hoewel veel fans dit hadden verwacht en zelfs Kaley Cuoco (Penny) hierom had gevraagd, is het toch beter dat dit niet gebeurd is. De lift is natuurlijk het begin van de vriendschap tussen Sheldon, Leonard, Howard en Raj.

Bekijk hieronder de laatste scène en stream The Big Bang Theory op Bekijk hier HBO Max


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Talkshowpresentator Jerry Springer overleden op de leeftijd van 79 jaar
Series / Nieuws

Talkshowpresentator Jerry Springer overleden op de leeftijd van 79 jaar

De legendarische presentator is op 27 april overleden als gevolg van ziekte.

WLWT berichtte over Springer's overlijden als gevolg van alvleesklierkanker. De nabestaanden verzochten in plaats van bloemen om een donatie aan een liefdadig doel. De datum en het tijdstip van de begrafenis waren op dat moment nog niet bekend.

Springer werd vooral beroemd om The Jerry Springer Show. Dit programma liep van 1991 tot halverwege 2018. Duizenden extravagante en bizarre gasten passeerden hier de revue.

Jeugd en carrière


De Jewish Chronicle bericht dat Springer op 13 februari 1944 werd geboren in Londen als zoon van Duits-joodse emigranten. Dit was letterlijk in het Londense metrostation Highgate, dat in die tijd werd gebruikt als schuilkelder als gevolg van bombardementen.

Toen Springer vier jaar oud was, emigreerde het gezin naar de VS, waar hij opgroeide in de Newyorkse wijk Queens. Zijn bachelor was in politieke wetenschap, waarna hij een mastergraad behaalde in rechten.

Springer werkte als politiek commentator en verslaggever in Cincinnati. Daarnaast was hij politiek actief. Springer was lid van de Democratische Partij, en was in de jaren 70 gemeenteraadslid en ook burgemeester van Cincinnati.

Trash tv


Springer wordt ook wel gezien als de pionier van zogeheten 'trash TV'. The Jerry Springer Show was vermakelijk en het was altijd even afwachten welke figuren er nu weer zouden opduiken. Na het einde van het programma maakte Springer drie seizoenen lang Judge Jerry. Dit was een bemiddelingsprogramma waarin partijen hun geschil voorlegden voor een uitspraak.

Huwelijk en dochter


In zijn huwelijk met Micki Velton kreeg Springer een dochter. Katie Springer is blind en doof aan één oor. In een interview met Access Hollywood vertelde Katie Springer dat haar ouders haar alles hadden meegegeven om te slagen in het leven.

Springer's woordvoerder Jene Gelvin: "Hij zal gemist worden, maar zijn humor, zijn intellect en grote hart leven voort".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ onthult releasedatum 'Ant-Man and The Wasp: Quantumania'
Films / Nieuws

Disney+ onthult releasedatum 'Ant-Man and The Wasp: Quantumania'

Eerder kregen we al een update over de film en een digitale releasedatum. Nu hebben we dan eindelijk ook een datum waarop we de film kunnen streamen bij Disney+.

De releasedatum van de film Ant-Man and the Wasp: Quantumania is eindelijk onthuld. Eerder zagen we alleen een update over de digitale release. Stream vanaf 17 mei de film bij Disney+.

17 mei


Hier de update over de dag dat je de film kan gaan streamen. Mocht je de film niet in de bioscoop gezien hebben of niet digitaal aangekocht hebben maar wel een abonnement op Disney+ hebben, dan kun je nu je geluk op.Fase 5 MCU


In Ant-Man and the Wasp: Quantumania keren Scott Lang (Paul Rudd) en Hope van Dyne (Evangeline Lilly) terug om hun avonturen als Ant-Man en The Wasp voort te zetten. Samen met Hope's ouders Hank Pym (Michael Douglas) en Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer) verkennen ze de Quantum Realm. Hierbij komen er vreemde nieuwe wezens op hun pad. Zo beginnen ze aan een avontuur dat ze voorbij de grenzen zal brengen van wat ze voor mogelijk hielden.

Critici


De film heeft om meerdere redenen al aardig wat kritiek gehad. De critici bij Rotten Tomatoes zijn dan ook niet mals en scoren de film een magere 47%. Het publiek is een stuk enthousiaster over de film en scoren deze dan ook een mooie 83%.

"Ik hou van Marvel en begrijp de implicaties die de film zou moeten hebben als het fase 5 inluidt. Wat ik niet kan begrijpen, is waarom deze taak aan de voeten van Ant-Man werd gelegd."

"Ik vond deze film erg leuk, het plezier en de humor zijn er nog steeds, maar de inzet is definitief verhoogd."

Disney+


Vanaf 17 mei kun je ervoor kiezen om de film lekker thuis te streamen bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt in mei met 7 nieuwe series en afleveringen
Series / Nieuws

HBO Max komt in mei met 7 nieuwe series en afleveringen

In mei zet HBO Max in op spanning en intrige met een behoorlijke politieke achtergrond.

HBO Max zet in mei weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Succession (seizoen 4 - aflevering 6-10)Verschijnt op: 1, 8, 15, 22 en 29 mei
Genre: Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie?

White House Plumbers (seizoen 1)Verschijnt op: 2 mei
Genre: Biografie / Drama / Geschiedenis
Kijk op HBO Max

Synopsis: White House Plumbers vertelt het verhaal van Nixon's eigen politieke saboteurs en de meesterbreinen achter Watergate, E. Howard en G. Gordon Liddy, en hoe ze per ongeluk de president onttroonden die ze juist zo fanatiek wilden beschermen.

Spy/Master (seizoen 1)Verschijnt op: 19 mei
Genre: Actie / Drama / Thriller
Kijk op HBO Max

Synopsis: Spy/Master speelt zich af tijdens de piek van de Koude Oorlog en neemt je mee in een week uit het leven van Victor Godeanu (Alec Secǎreany), de rechterhand en naaste adviseur van Nicolae Ceaușescu. Godeanu heeft echter een geheim.
Overige series nieuw op HBO MaxHieronder de overige series die komende maand op HBO Max verschijnen.

5 mei: Unicorn: Warriors Eternal (seizoen 1) - Animatie / Actie / Avontuur - Deze serie volgt een team van eeuwenoude helden die de wereld beschermen van een duistere kracht.

8 mei: Two Sides of the Abyss (seizoen 1) - Criminaliteit / Drama / Thriller - Politieagent Luise Berg uit Wuppertal, Duitsland is op pad naar een onvermijdelijke catastrofe als de moordenaar van haar dochter vervroegd uit de gevangenis vrijkomt.

8, 15, 21, 29 mei: Barry (seizoen 4 - aflevering 5-8) - Actie / Komedie / Criminaliteit - Een huurmoordenaar uit het middenwesten verhuist naar Los Angeles en raakt verstrikt in de wereld van de theaterkunsten van die stad.

12 mei: Mariachis (seizoen 1) - Komedie / Drama / Muziek - Volg deze dramatische komedie als het de manier waarop de Mexicaanse tradities door middel van muziek in leven wordt gehouden behandelt.


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze misdaadfilm op SkyShowtime is een dikke aanrader
Films / Nieuws

Deze misdaadfilm op SkyShowtime is een dikke aanrader

In 2009 kwam het origineel uit van 'Secret in their Eyes'. Deze remake uit 2015 werd niet overal even enthousiast ontvangen maar doet het nu goed bij SkyShowtime.

Met Julia Roberts, Nicole Kidman en Chiwetel Ejiofor in de hoofdrollen weet deze film nu goed te scoren bij SkyShowtime. Voeg hem zeker toe aan je watchlist.

De film uit 2015 is geregisseerd door Billy Ray, ook wel bekend van Shattered Glass en Breach.

Nieuw spoor


FBI-inspecteurs Ray en Jess zijn een hecht team, maar wanneer de tienerdochter van Jess op brutale wijze wordt vermoord, wordt hun band verscheurd. Na dertien jaar lang elke dag naar antwoorden te hebben gezocht, ontdekt Ray eindelijk een nieuw spoor, maar niemand is voorbereid op wat er hen te wachten staat.

Meeslepend


"De Amerikaanse remake van de Argentijnse Oscarwinnende film is minder complex dan het origineel, maar biedt toch een aangrijpend verhaal."

"Hoe log het verhaal uiteindelijk ook blijkt te zijn, het is meeslepend terwijl het naar een climax gaat die je waarschijnlijk niet verwacht."

Bovenstaande reviews zijn een greep uit wat je kan lezen over de film op Rotten Tomatoes. Helaas is het gemiddelde wat de film daar scoort maar 40%. Bij IMDb ligt het gemiddelde van de scores iets hoger met een 6.3/10.

Bij SkyShowtime


Als je deze film nog niet gezien hebt, voeg hem dan zeker toe aan je lijst of kijk hem nu gelijk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze topfilm heeft de meeste likes op Netflix
Films / Netflix Kijktip

Deze topfilm heeft de meeste likes op Netflix

De scouts en de coach van hun eigen team zijn het ook niet met deze aanpak eens en kunnen niet wachten om deze strategie te dwarsbomen.

Je hoeft geen kei te zijn in honkbal om van de waargebeurde film Moneyball te kunnen genieten. De sportfilm heeft niet voor niks de meeste likes op Netflix. Met de hulp van acteurs als Jonah Hill en Brad Pitt wordt alle benodigde kennis uitgelegd.

Leeggekocht


Billy Beane (Pitt) kan als directeur van de Oakland A's geen sterspelers betalen en schiet elk jaar flink tekort voor het kampioenschap in de hoogste divisie van het honkbal. Zijn beste spelers worden elk jaar weer verkocht en dan moet zijn team weer vanaf nul beginnen om goede spelers te scouten.

Objectieve waarde


Hij besluit om het roer om te gooien en neemt Peter Brand (Hill) aan. Een jonge econoom die gebruikmaakt van statistiek om spelers op hun objectieve waarde te beoordelen en in te zetten.

Weerstand


Spelers worden volgens econoom Brand vaak gepasseerd op basis van drogredenen, zoals imago. Statistiek en cijfers snijden hier doorheen.Hierdoor stuiten de personages Beane en Brand niet alleen op weerstand van buitenaf. De scouts en de coach van hun eigen team zijn het ook niet met deze aanpak eens en kunnen niet wachten om deze strategie te dwarsbomen.

Moneyball


De film Moneyball gaat niet veel over honkbal, maar over het communicatieve spelletje achter de schermen. De film heeft goede recensies, een waardering van 7,6/10 op IMDB en 94 procent op Rotten Tomatoes en is te zien via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook deze topacteur keert terug in 'Star Wars: Andor' seizoen 2
Series / Nieuws

Ook deze topacteur keert terug in 'Star Wars: Andor' seizoen 2

Eerder werd al bevestigd dat Forest Whitaker terugkeert, maar hij is niet de enige grote naam.

We wisten onlangs al te melden dat Forest Whitaker zal terugkeren als Saw Gerrera in Star Wars-serie Andor, maar nu is ook bevestigd dat Andy Serkis opnieuw van de partij zal zijn.

Serkis speelde in seizoen 1 het fanfavoriete personage Kino Loy. Kino zagen we met name in de afleveringen waarin Cassian Andor (Diego Luna) gevangen zat en moest weten te ontsnappen.

Kino is terug!


Het is nog onduidelijk in welke hoedanigheid Serkis zijn opwachting zal maken, maar volgend jaar gaan we het met eigen ogen zien.

Serkis speelde overigens ook al de rol van bad guy Snoke in Star Wars-films The Force Awakens en The Last Jedi, maar in Andor is hij eindelijk eens herkenbaar.Eindelijk duidelijkheid


Serkis liet tijdens een interview doorschijnen dat hij opnieuw te zien zal zijn als Kino.

Het was in Andor nog onduidelijk of Kino zijn perikelen had overleefd, maar Serkis heeft duidelijk gemaakt dat dit wel degelijk het geval is.

Check hieronder de trailer voor Andor seizoen 1.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op spectaculaire gameverfilming 'Twisted Metal'
Series / Posters

Eerste blik op spectaculaire gameverfilming 'Twisted Metal'

Na The Last of Us krijgen we later dit jaar nog een grote gameverfilming in serievorm.

Het blijft op het gebied van series die gebaseerd zijn op games dit jaar zeker niet bij The Last of Us. Later dit jaar krijgen we namelijk ook een live-action versie van gamereeks Twisted Metal voor de kiezen.

In de klassieke PlayStation-games moet je het met uitgepimpte en bewapende wagens en trucks tegen elkaar opnemen. Natuurlijk is er voor de serie ook enige verhaallijn nodig om het interessant te maken voor kijkers.

Van Deadpool naar Twisted Metal


Bedenkers van de serie zijn Rhett Rheese en Paul Wernick, die eerder al op de proppen kwamen met het script van Deadpool. Michael Jonathan Smith hielp ook een handje mee met het scenario.

Elke aflevering van de serie zal een half uur duren. Centraal staat een sarcastische buitenstaander (Anthony Mackie), die een beter leven krijgt aangeboden, mits hij een mysterieus pakket weet af te leveren na door een post-apocalyptisch landschap te reizen.

Gestoorde clown


Onderweg krijgt hij te maken met allerlei bad guys, waaronder Sweet Tooth (Will Arnett), een doorgedraaide moordenaar met een clownmasker en een ijscotruck.

Check hieronder de poster van Twisted Metal. Morgen verschijnt ook de trailer voor de serie!Het is overigens nog onduidelijk wanneer Twisted Metal zal verschijnen, maar waarschijnlijk weten we morgen meer.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fatal Attraction'-hoofdrolspeler: "De seksscènes zijn superbelangrijk"
Series / Nieuws

'Fatal Attraction'-hoofdrolspeler: "De seksscènes zijn superbelangrijk"

Joshua Jackson heeft een onverwachte kijk op deze reboot van de jaren 80-thriller.

Binnenkort zal de erotische thriller Fatal Attraction ook in Nederland te zien zijn. Dit zal op 22 mei zijn, iets later dan in de VS waar men op 30 april van start gaat. Joshua Jackson speelt Dan en vertelt over het belang van de seksscènes in de miniserie.

Op het oog klinkt het als een makkelijke manier om kijkers te scoren. Dit terwijl de serie juist gepromoot werd als een meer evenwichtig verhaal. De acteur weet echter een goed punt te maken.

Totaal meegesleept


In een interview met Variety vertelt Jackson wat uitgebreider over zijn rol als Dan. In de film werd hij voornamelijk neergezet als het slachtoffer van 'doorgedraaide vrouw' Alex. De serie belicht Dan's aandeel in de gebeurtenissen, naast dat van Alex (Lizzy Caplan).

"De seksscènes verduidelijken het verhaal. Ze [Dan en Alex] beginnen met dierlijke passie en de kijker moet geloven dat die passie ze totaal meesleept. De seksuele relatie verschuift vervolgens naar intimiteit, en dit maakt het zo mogelijk nog erger. Hij is per slot van rekening een getrouwde man," aldus Jackson.

Andere verhaallijn


Naast het feit dat de erotische scènes op een specifieke manier neergezet zullen worden, is de verhaallijn ook veranderd. Dan wordt namelijk beschuldigd van moord op Alex. In bepaalde opzichten gaat de serie duidelijk een andere kant op dan de hitfilm waar deze op gebaseerd is. Hiermee wordt na, na een toneelstuk in 2014, dus nog een versie toegevoegd aan dit bekende verhaal.

In de VS begint de serie op 30 april, in Nederland start Fatal Attraction op 22 mei op SkyShowtime. De eerste drie afleveringen zullen te zien zijn, en de resterende vijf afleveringen zullen vervolgens wekelijks online worden gezet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker kondigt onthulling aan over 'Babylon 5' middels een nieuw logo
Series / Nieuws

Maker kondigt onthulling aan over 'Babylon 5' middels een nieuw logo

Michael J. Straczynski tweet een nieuw 'Babylon 5'-logo en kondigt een verrassing aan!

De scifi-serie Babylon 5 was een succes in de jaren 90 en is tot aan de dag van vandaag geliefd bij velen. De maker Michael J. Straczynski is al een tijdje bezig met een mogelijke reboot.

Op Twitter heeft hij op 26 april een behoorlijke tease gedropt middels een vernieuwd Babylon 5-logo. Tevens geeft hij de stand van zaken door met betrekking tot de serie.

Geweldig nieuws


Zoals gezegd is Straczynski bezig met een reboot. Aangezien er mogelijk een staking aankomt van de WGA (Writer's Guild of America), oftewel de schrijversvakbond, zijn alle plannen hiervoor momenteel even geparkeerd.

Hierover is de maker duidelijk in zijn tweet. Over het nieuwe logo zegt hij het volgende: "Dit is een nieuwe, hippe versie van het Babylon 5-logo. Waar zou dit voor kunnen zijn? Hmm. Wellicht weten we over een week meer. Er zit geweldig nieuws aan te komen".

Franchise


De teaser kan betrekking hebben op het uitkomen van de serie op blue-ray. Sinds 2020 is er al een remasterde versie van Babylon 5 in HD beschikbaar, een blue-ray zou wat dat betreft in het rijtje passen. Anderzijds heb je daarvoor geen nieuw logo nodig. Andere mogelijkheden zijn strips, boeken of wellicht een game. Dit kan het oorspronkelijke verhaal betreffen, maar ook een spin-off. Het is nog even afwachten in welke vorm we de franchise terug gaan zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.