search
'Black Mirror' seizoen 6 wordt anders dan de vorige seizoenen
Series / Nieuws

'Black Mirror' seizoen 6 wordt anders dan de vorige seizoenen

'Black Mirror'-maker Charlie Brooker pakt het dit seizoen heel anders aan.

Het aankomende seizoen van Black Mirror wordt anders dan we tot nu toe van de serie gewend zijn. Bedenker Charlie Brooker heeft namelijk gezegd dat hij het zesde seizoen van de anthologieserie als een "reboot" ziet.

Woensdag werd aangekondigd dat het met een Emmy bekroonde drama, dat bijna vier jaar heeft stilgestaan, in juni weer op de schermen zal verschijnen. Tijdens het See What's Next-evenement van Netflix UK zei Brooker het volgende:

"Dus dit seizoen van Black Mirror is zowel hetzelfde als anders dan waar we eerder zijn geweest. Ik wilde de serie een beetje opnieuw opstarten en een beetje afstand nemen van alleen volledig focussen op technologie door de meeste van onze verhalen in het verleden te plaatsen".

Toekomst en verleden


Brooker zei ook dat het nieuwe seizoen (waarvan het aantal afleveringen onbekend is) uiteindelijk een mengeling is geworden van verhalen die zich zowel in de toekomst als in het verleden afspelen, omdat hij merkte dat hij kwam met "een aantal ideeën die een beetje futuristischer waren".

Brooker, die alle nieuwe afleveringen heeft geschreven, probeert dit seizoen dus iets nieuws uit. Maar hij voegde er ook aan toe dat hij denkt dat het "hopelijk de reikwijdte van wat Black Mirror uitbreidt terwijl het nog steeds dezelfde soort onvoorspelbaarheid blijft houden".

Hij zei ook: "Wat ik altijd zei over alle voorgaande seizoenen van Black Mirror, was dat er een enorme afwisseling was tussen de verhalen. Het was als een doos chocolade, je wist niet wat de vulling zou worden, maar je kon er bij Black Mirror altijd vanuit gaan dat het pure chocolade zou zijn".

Black Mirror is vanaf juni te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen