search

Ons nieuws van zaterdag 29 april 2023

Aangrijpende en mysterieuze Netflix-serie trekt direct bakken met kijkers
Series / Nieuws

Aangrijpende en mysterieuze Netflix-serie trekt direct bakken met kijkers

Het tweede seizoen van 'Sweet Tooth' staat gelijk in de Netflix top 10.

Het tweede seizoen van de serie Sweet Tooth is sinds kort op Netflix te zien. De Netflix-kijkers blijken daar erg blij mee want de mysterieuze serie staat onmiddellijk in de top 10 van de meest bekeken series op de streamingsdienst.

Hybride


De serie speelt zich af in een toekomst waarin het grootste deel van de mensheid is omgekomen in verband met een virus. Op het moment van deze uitbraak duiken er ook verschillende hybride baby's op. Hybride baby's? Ja, baby's zoals Gus, gespeeld door Christian Convery, die half mens en half dier zijn.

Seizoen 2


In het tweede seizoen wordt er jacht gemaakt op Gus en zijn vrienden. Wetenschappers vermoeden dat de hybriden de basis vormen voor een geneesmiddel tegen het virus. De hybride kinderen worden op deze manier voortdurend opgejaagd.

Kunnen zij ooit rust vinden en vindt de mensheid een vaccin tegen het vreselijk virus? Kijk deze mysterieuze serie verder op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Andor'-acteur was bang dat de Disney+-serie "te perfect" zou zijn
Series / Nieuws

'Andor'-acteur was bang dat de Disney+-serie "te perfect" zou zijn

Tja, het is maar waar je je zorgen over maakt...

Het eerste seizoen van de Disney+-serie Star Wars: Andor werd enorm goed ontvangen en het tweede is inmiddels onderweg. Alles lijkt vlekkeloos te gaan voor de serie, wat hoofdrolspeler Diego Luna in het begin zelfs een beetje bezorgd maakte.

In een nieuw interview met The Hollywood Reporter werd Luna gevraagd of hij verrast was dat ze met de eerste scène van de serie wegkwamen, waarin gelijk veel geweld te zien is. Als antwoord hierop onthulde Luna dat hij bij elke stap tijdens het maken en vervolgens uitbrengen van de serie verrast was.

Onmogelijk


Zoals hij het uitdrukte, gingen de dingen de hele tijd "te perfect":

"Dat was het niet alleen; ik had altijd het gevoel dat dit nooit het daglicht zou zien, totdat het wel gebeurde. Ik bleef doorgaan, 'Dit is te perfect. Dit werkt.' Het hele idee, ik dacht altijd: 'Dat is onmogelijk.' Gedurende het hele proces hebben we precies gedaan wat we dachten dat het beste was".

"We gaven nooit prioriteit aan iets anders dan de serie. Het schrijven duurde zolang als nodig was en we kregen de beste cast die je kunt hebben. Dus alles werd steeds beter en beter, en ik had altijd het gevoel dat er iets mis moest gaan. Maar dat gebeurde niet. We hadden de vrijheid en de steun van Disney en Lucasfilm. We hadden het vertrouwen van Kathy [Kennedy]".


Indrukwekkend


Luna merkte verder op dat hij tijdens het maken van de serie vaak "onder de indruk en verrast" was dat de serie werd gemaakt:

"Ik was er trots op. Zelfs vandaag voel ik me niet alleen gelukkig, maar dankbaar om deel uit te maken van zoiets als dit en om te werken met mensen in wie ik geloof. We hebben een team en we hebben een structuur die ons blijft pushen om beter te worden en meer risico's te nemen en om verder te komen. Het is dus behoorlijk indrukwekkend vanuit elke hoek. Het gebeurt op elk niveau van de serie, met elke afdeling".

Andor seizoen 2 is vanaf augustus 2024 te zien op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontrafelen van een mysterie in de scifi-serie 'Silo' van Apple TV+
Series / Trailer

Ontrafelen van een mysterie in de scifi-serie 'Silo' van Apple TV+

De raadselachtige herkomst van een ondergrondse gemeenschap in een post-apocalyptisch tijdperk.

De dystopische serie Silo gaat over een groep mensen die al ongelooflijk lang onder de grond leven zonder dat ze eigenlijk weten waarom. Zoals de nieuwste video onthult, draait het verhaal om dit mysterie.

In de gigantische silo van 144 verdiepingen wonen 10.000 mensen. Het is niet bekend waarom dit het geval is.

Waarheid achterhalen


Het enige dat de bewoners weten is dat er iets gebeurd is waardoor het niet meer mogelijk is boven de grond te wonen. Degenen die buiten zijn geweest zonder bescherming zijn kort daarna overleden.

Ingenieur Juliette (Rebecca Ferguson) besluit de waarheid te achterhalen over de silo. Er bestaat namelijk het vermoeden dat er wel degelijk mensen op de hoogte zijn. De informatie over het bouwen van de silo en om welke reden dit gedaan is lijkt echter achtergehouden te worden, of zelfs helemaal vernietigd.

Juliette neemt niet langer genoegen met "we weten niet wanneer we weer naar buiten kunnen, maar het zal niet vandaag zijn". Ze duikt zowel letterlijk als figuurlijk in de diepste krochten om het mysterie te ontrafelen.

Je kunt Silo vanaf 5 mei streamen op Apple TV+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Black Mirror' afleveringen moet je echt gezien hebben!
Series / Nieuws

Deze 'Black Mirror' afleveringen moet je echt gezien hebben!

Al snel blijkt er elke aflevering meer aan de hand te zijn...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met de terugkeer van een nieuw seizoen van Black Mirror, is dit een mooi moment om eens te kijken naar de tien beste afleveringen van vorige seizoenen.



10. Playtest (Seizoen 3, aflevering 2)


In Playtest doet Cooper (Wyatt Russell) mee aan een try-out voor een nieuw spel, waarin de speler door een spookhuis moet dwalen dat is ingericht op de specifieke angst van die speler.

Al snel merkt Cooper dat hij realiteit en het spel niet meer uit elkaar kan houden.



9. USS Callister (Seizoen 4, aflevering 1)


In deze Star Trek achtige aflevering creëert een eenzame game developer (Jesse Plemons) een virtuele wereld, waarin hij zijn werknemers aan dwingt deel te nemen.

De tweede hoofdrol is voor Cristin Milioti (How I Met Your Mother als Nanette Cole, een andere game developer die van binnenuit het spel een revolutie ontketent.



8. Nosedive (Seizoen 3, aflevering 1)


In Nosedive speelt Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Dominion in een maatschappij waarin iedereen elkaar een rating geeft. Van een taxirit tot aan interactie met familie, alles krijgt tussen de één en vijf sterren.

Een goede rating betekent een goed leven, een lagere reden kan desastreus zijn tijdens het zoeken naar werk.



7. Shut Up And Dance (Seizoen 3, aflevering 3)


In Shut Up And Dance wordt Kenny (Alex Lawther) gechanteerd door een hacker.

Het is de vraag tot hoe ver Kenny wil gaan om die beelden geheim te houden. Kan hij een bank beroven en het geld in de bossen achterlaten?

Ondertussen is Kenny zelf ook niet brandschoon.



6. Hated In The Nation (Seizoen 3, aflevering 6


Hated In The Nation is een waarschuwing voor social media en online pesten en is tegelijkertijd een van de meest verontrustende afleveringen.

De aflevering kijkt een "spel van consequenties" af van de Saw franchise en het einde is het meet schokkende deel van de aflevering.



5. The Entire History of You (Seizoen 1, aflevering 3)


Door een implantaat is het in de toekomst mogelijk al je herinneringen terug te kunnen halen. Dit is mooi, maar kan ook leiden tot paranoia en twijfel

Liam (Toby Kebbell) raakt geobsedeerd door een vroegere relatie van zijn vriendin Ffion (Jodie Whittaker, Doctor Who), zeker als blijkt dat zij die herinneringen zelf terug heeft gehaald.



4. Black Museum (Seizoen 4, aflevering 6)


In Black Museum zien we een museum vol experimentele medische technologie.

Zo zien we een expositie van een dokter die de pijn van zijn patiënten kon voelen. Hier gaat hij echter zo ver in door dat hij een patiënt laat sterven om te kunnen voelen hoe het is om te sterven.

In de hoofdrol zien we Laetitia Wright (Black Panther: Wakanda Forever), die door het museum loopt, op weg naar een wel heel bijzondere en lugubere expositie.



3. San Junipero (Seizoen 3, aflevering 4)


In San Junipero zien we Gugu Mbata-Raw (Loki) en Mackenzie Davis (Love Death & Robots) in een liefdesverhaal vol tijdreizen en een virtuele werkelijkheid.

De optie voor San Junipero als een soot hiernamaals is heeft voordelen, maar ook consequenties. Mensen beleven hun beste dagen opnieuw, maar ook hun slechtste dagen.



2. Hang The DJ (Seizoen 4, aflevering 4)


De aflevering Hang the DJ gaat over dating apps in de toekomst. De app 'Coach' zorgt ervoor wie een relatie heeft met wie en hoe lang.

Uiteindelijk moet iedereen zijn of haar soulmate gevonden hebben. Frank (Joe Cole) overtreedt de regels en kijkt hoe lang zijn relatie met Amy (Georgina Campbell) nog duurt.

Dit gooit hun relatie in een versnelling. Frank en Amy horen bij elkaar. Toch overtreden ze de regels omdat ze beter denken te weten.



1. White Christmas (Seizoen 2, Aflevering 4)


White Christmas gaat over Matt, gespeeld door Mad Men acteur Jon Hamm.

In een wereld waarin je mensen letterlijk uit je leven kunt blocken (ze verschijnen dan als een grijs figuur) leeft Matt in een hut met Joe (Rafe Spall) nadat Joe door zijn vrouw is geblokkeerd na een ruzie.

Joe is de grijze figuren van zijn vrouw en dochter altijd gevolgd. Joe en Matt zitten vast in de hut om alles wat er gebeurt is, wat ze gedaan hebben, opnieuw te beleven.



Het zesde seizoen van Black Mirror zal in juni op Netflix te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer teleurstellend nieuws voor alle fans van 'The Witcher'
Series / Featured

Zeer teleurstellend nieuws voor alle fans van 'The Witcher'

Geralt of Rivia is een van de meest geliefde personages in 'The Witcher', maar daar komt waarschijnlijk verandering in na het derde seizoen.

De eerste trailer van het derde seizoen van The Witcher is uitgebracht, maar de reacties zijn niet allemaal positief.

In het nieuwe seizoen zullen een hoop nieuwe personages verschijnen en waarschijnlijk worden de meeste vragen beantwoord die achterbleven na seizoen 2. Het grootste nieuws is echter dat Henry Cavill voor de laatste keer de rol van Geralt of Rivia gaat spelen in seizoen 3.

Trailer


In de trailer van The Witcher seizoen 3 wordt niet veel onthuld over het plot, maar zien we vooral alle actie en drama die we kunnen verwachten in het aankomende seizoen. Daarnaast zien we ook een aantal nieuwe personages, en er keren ook een paar bekende gezichten terug.

Vertrek Cavill


Maar de meeste reacties onder de trailer gaan over het feit dat Henry Cavill niet terugkeert als Geralt of Rivia na het derde seizoen. Veel fans geven aan dat ze de serie niet meer gaan kijken als Cavill vertrekt, ondanks dat het vierde seizoen al is bevestigd.

Nieuwe Geralt


Het is al bekend dat Liam Hemsworth de rol van Geralt of Rivia gaat overnemen in seizoen 4 van The Witcher. Er komen echter veel negatieve berichten op dit nieuws van alle teleurgestelde kijkers.

Laatste seizoen?


Ook voordat het nieuws bekend werd dat Cavill The Witcher gaat verlaten, kreeg de serie al flink wat kritiek. In eerdere seizoenen werd er veel van het bronmateriaal afgeweken, met name als het ging over de verhaallijn van Yennefer.

De serie verloor hierdoor al veel populariteit en succes, en het vertrek van Cavill kan nu wel eens de druppel zijn. Het zou dus geen verrassing zijn als Netflix een punt zet achter The Witcher na het derde seizoen.



Stream alle afleveringen van The Witcher op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze film dendert de Netflix top 10 binnen
Films / Nieuws

Deze film dendert de Netflix top 10 binnen

De machthebbers hebben al voet aan land gezet in West-Afrika en zijn vastberaden om het leven daar naar hun hand te zetten en te vernietigen.

'We zijn voor niemand bang. En we zijn ook niet bang om pijn te lijden.' Met deze woorden motiveert The Woman King haar volgers. De gelijknamige film staat nu op nummer zes in de Netflix film top 10.

Onbekende krachten


Vrouwelijke volgers die opgeleid worden tot krijgers. Vrouwelijke krijgers die opgeleid worden tot moordenaars om hun eigen land en cultuur te beschermen tegen de Europese kolonisator. Met krachten zoals de wereld ze nog nooit gezien heeft.

Leven vernietigen


De machthebbers hebben al voet aan land gezet in West-Afrika en zijn vastberaden om het leven daar naar hun hand te zetten en te vernietigen.

Onverslaanbaar


Om zichzelf te beschermen tegen de slavernij van de Britse machthebbers ontwikkelt de hoogste generaal een stam onverslaanbare vechters klaar om het land te beschermen, zodra nodig. En dat is zeker nodig.

Goede recensie


De film heeft een geweldige score van 94 en 99 procent op Rotten Tomatoes en is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. The Woman King is nu te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online van o.a de kraker 'Citadel'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online van o.a de kraker 'Citadel'

Het wordt op Prime Video een behoorlijk dramatische week, zowel fictief als 'echt'.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Million Dollar Island (seizoen 2 - aflevering 3)



Verschijnt op: 1 mei
Genre: Reality-TV
Kijk op Prime Video

Synopsis: Dennis van der Geest presenteert Million Dollar Island. Een programma waarin kandidaten 60 dagen moeten zien te overleven op een verlaten eiland met 99 anderen. Wie weet het spel slim genoeg te spelen om de finale te bereiken?





The Power (seizoen 1 - aflevering 8)



Verschijnt op: 5 mei
Genre: Drama / Fantasie
Kijk op Prime Video

Synopsis: Gebaseerd op de New York Times bestseller gaat The Power over een wereld waarin vrouwen plots over een mysterieuze nieuwe gave komen te beschikken. Ze zijn in staat om iedereen te elektrocuteren naar eigen wil, wat leidt tot een buitengewone mondiale verschuiving van de energiebalans.





Citadel (seizoen 1 - aflevering 3)



Verschijnt op: 5 mei
Genre: Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Het wereldwijde spionnenagentschap Citadel is gevallen en de herinneringen van haar agenten zijn volledig uitgewist. Kunnen, nu het machtige syndicaat Manticore in het machtsvacuüm groeit, de agenten van het Citadel hun verleden oprakelen en de moed en kracht vinden om terug te vechten?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 3 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 3 nieuwe afleveringen waaronder het intrigerende 'Succession'

Deze week zie je op HBO Max meer bekende gezichten en een gloednieuwe dramaserie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Succession (seizoen 4 - aflevering 6)



Verschijnt op: 1 mei
Genre: Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie?





White House Plumbers (seizoen 1)



Verschijnt op: 2 mei
Genre: Biografie / Drama / Geschiedenis
Kijk op HBO Max

Synopsis: White House Plumbers vertelt het verhaal van Nixon's eigen politieke saboteurs en de meesterbreinen achter Watergate, E. Howard en G. Gordon Liddy, en hoe ze per ongeluk de president onttroonden die ze juist zo fanatiek wilden beschermen.





Unicorn: Warriors Eternal (seizoen 1)



Verschijnt op: 5 mei
Genre: Animatie / Actie / Avontuur


Synopsis: Deze serie volgt een team van eeuwenoude helden die de wereld beschermen van een duistere kracht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Henry Cavill's dialoog werd geschrapt door showrunner 'The Witcher'
Series / Nieuws

Henry Cavill's dialoog werd geschrapt door showrunner 'The Witcher'

Geralt van Rivia begon met veel meer tekst, maar Cavill's dialoog werd steeds minder.

Het is algemeen bekend dat Henry Cavill een enorme fan is van 'The Witcher'. Hij zet een geweldige Geralt van Rivia neer, dus is het raar dat zijn dialoog werd geschrapt.

Wellicht kunnen dit soort gebeurtenissen meer inzicht bieden in hetgeen zich afspeelde tussen de makers, Cavill, en zijn uiteindelijke vertrek. De aard van de creatieve meningsverschillen wordt hierdoor wat meer toegelicht.

Op de montagevloer


Eerder vertelde schrijver en showrunner Lauren Schmidt Hissrich aan Entertainment Weekly dat Cavill's tekst bewust werd geschrapt. Schmidt Hissrich: "In de boeken vind je voornamelijk Geralt's gedachten. In een serie gaat dat een beetje lastig, dus had ik de nodige tekst geschreven. Dit is ook opgenomen, maar veel eindigde op de montagevloer. Henry speelt namelijk zo subtiel dat hij kan overbrengen wat er in Geralt omgaat zonder dat er veel woorden nodig zijn".

"Tegen de tijd dat we bij de slotaflevering van seizoen 1 waren, namen we nog maar de helft van Henry's tekst op. Het was inmiddels duidelijk dat Henry ontzettend veel kon doen met Geralt zonder dat hij daarbij per sé mijn teksten nodig had," aldus Schmidt Hissrich.

Suggesties via email


Kennelijk had Cavill het idee dat dit ook anders kon, aangezien hij de showrunner meerdere emails stuurde met suggesties voor seizoen 2. Zoals Schmidt Hissrich aan The Hollywood Reporter vertelt, "ging het er vooral over of Geralt niet wat meer kon zeggen".

Zij besluit: "Henry vroeg zich af of het niet mogelijk was om wat meer van Geralt's gedachten te laten zien, zoals dat in de boeken ook gebeurt. Voor het tweede seizoen wilde ik hem wat opener maken, aangezien hij een vaderfiguur voor Ciri wordt. Dus dat sloot mooi op elkaar aan".

Beëindiging samenwerking


Het is bekend dat Cavill hart heeft voor The Witcher. Zo deed hij veel moeite om Schmidt Hissrich te spreken te krijgen toen bekend werd dat de boeken verfilmd zouden worden. Zowel de hoofdrolspeler als de schrijver hadden sterke ideeën over wat het beste zou zijn voor de serie, wat waarschijnlijk een rol speelde in de beëindiging van de samenwerking.

Het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher start op 29 juni op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max-rebranding brengt een fan-favoriete animatieserie terug
Series / Nieuws

HBO Max-rebranding brengt een fan-favoriete animatieserie terug

Deze serie was destijds op Cartoon Network te zien, maar krijgt een reboot op HBO Max.

Ook Cartoon Network krijgt te maken met de veranderingen in de streaming-wereld. De tv-zender valt per slot van rekening onder Warner Bros. Discovery. Deze laatste is samengegaan met HBO Max waarbij de nieuwe naam Max is geworden.

In dit kader bericht IG dat er plannen zijn om de populaire animatieserie Totally Spies! een reboot te geven. Deze Cartoon Network-serie zou daarnaast dus ook te streamen zijn.

Cartoon Network-nostalgie


Het samengaan heeft de mogelijkheid geopend om populaire Cartoon Network-series aan een groter publiek aan te bieden. Op deze manier wordt er enerzijds gebruik gemaakt van nostalgie, anderzijds trek je zo nieuwe kijkers voor je vernieuwde streaming-platform.

Terug op school


Dit betekent dat de hoofdpersonen Sam, Clover, en Alex weer op de middelbare school in Beverly Hills zitten. De drie meisjes worden gerecruteerd door Jerry, om voor de World Organisation of Human Protection geheime missies uit te voeren. De drie waren behoorlijk creatief in het verslaan van hun tegenstanders. Ze hadden de nodige technische gadgets bij de hand, inclusief lippenstift en make up.

De oorspronkelijke serie had zes seizoenen en een prequelfilm. Naar verluidt zou het nieuwe Totally Spies! in 2024 te zien zijn, waarbij het vrolijke trio weer klaarstaat om de wereld te redden.

De naamsverandering die in dit artikel genoemd wordt zal in Nederland naar verwachting in 2024 ingaan.

De eerste vijf seizoenen van Totally Spies! zijn te zien op Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt in mei met 15 nieuwe series en vele afleveringen
Series / Nieuws

Disney+ komt in mei met 15 nieuwe series en vele afleveringen

Komende maand wordt er op Disney+ veel afwisseling gebracht, voor elk wat wils.

Disney+ zet in mei weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

A Small Light (seizoen 1 aflevering 1-2)



Verschijnt op: 2 mei
Genre: Biografie / Drama / Geschiedenis
Kijk op Disney+

Synopsis: A Small Light gaat over Miep Gies, de secretaresse van Otto Frank. Met de hulp van het Nederlandse verzet beschermden Miep en haar man de familie Frank en vele anderen tegen de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien ben je bekend met het verhaal van Anne Frank en haar leven in het Achterhuis, maar dit is wat er gebeurde aan de andere kant van de boekenkast.





Ed Sheeran: The Sum of It All (seizoen 1)



Verschijnt op: 3 mei
Genre: Documentaire / Biografie / Muziek
Kijk op Disney+

Synopsis: Internationale superster Ed Sheeran geeft in deze openhartige serie een kijkje in zijn leven.





American Born Chinese (seizoen 1)



Verschijnt op: 24 mei
Genre: Actie / Komedie
Kijk op Disney+

Synopsis: Jin Wang is een doorsnee tiener die de balans tussen school en zijn persoonlijke leven probeert te vinden. Als hij op de eerste dag van school een nieuwe student uit het buitenland ontmoet, komt zijn leven op zijn kop te staan als hij onbewust verstrikt raakt in een strijd met mythische Chinese goden.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

3, 10, 17, 24, 31 mei: 9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 12-16) - Actie / Drama / Thriller - Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terecht komen.

3, 10, 17, 24, 31 mei: 9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 10-14) - Actie / Drama / Thriller - Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

3, 10, 17 mei : My Family (seizoen 1 - aflevering 8-10) - Drama - Het perfecte leven van deze op het eerste gezicht gelukkige man stort in elkaar wanneer zijn dochter wordt ontvoerd. De man die dacht dat hij alles had, wordt geconfronteerd met vele beproevingen en krijgt te maken met de complexiteit van de menselijke natuur.

3, 10, 17, 24, 31 mei: Pandora: Beneath the Paradise (seizoen 1 - aflevering 5-9) - Actie / Drama / Thriller - Hong Tae-ra leeft een leven waar iedereen jaloers op is, met een perfecte echtgenoot en een prachtige dochter. Haar leven raakt echter overhoop als ze plots geconfronteerd wordt met onderdrukte herinneringen.

3, 10 mei: The Great North (seizoen 3 - aflevering 16-17) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.

3, 10, 17, 24, 31 mei: Will Trent (seizoen 1 - aflevering 4-8) - Criminaliteit / Drama - Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.

4 mei: Star Wars: Visions (seizoen 2) - Animatie / Actie / Avontuur - In dit verhaal uit de wereld van Star Wars brengen de beste makers van animatie over de hele wereld hun talenten naar dit geliefde universum.

4 mei: Star Wars: Young Jedi Adventures (seizoen 1) - Animatie / Actie / Avontuur - Hier wordt het verhaal vertelt van de 'Younglings' als ze hun avonturen aangaan en hun reis begint om Jedi-ridders te worden.

6, 13, 20, 27 mei: Tengoku Daimakyou (seizoen 1 - aflevering 6-9) - Animatie / Avontuur / Mysterie - In het jaar 2024 is de wereld verwoest. In de ruïnes van Japan liggen er afschuwelijke monsters op de loer en moeten de overlevenden alles bij elkaar zien te schrapen om te overleven.

10 mei: Race (seizoen 1) - Drama / Romantiek - Een verhaal over potentie, als een doorsnee medewerker aangenomen wordt door een hoogstaand PR-bedrijf door een speciale manier van werving.

10 mei: The Muppets Mayhem (seizoen 1) - Animatie / Komedie / Familie - Volg The Muppets Band als hun allereerste album ooit proberen op te nemen.

25 mei: The Kardashians (seizoen 3-1) - Drama / Reality-TV - De Kardashians vieren hun nieuwe avonturen en verkennen hun nieuwe 'normale' leven van moeder zijn, relaties en carrièredoelen.


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk deze topfilms met Robert de Niro op Prime Video
Films / Nieuws

Bekijk deze topfilms met Robert de Niro op Prime Video

Het personage van De Niro probeert zijn zoon ver weg te houden van de maffiawereld in de buurt.

De volgende toppers kan je nu kijken via Prime Video. Topacteur Robert de Niro schittert in alle drie de onderstaande films.

Heat


De Niro speelt de leider van een criminele crew van menige, gewelddadige overvallen. Al Pacino speelt de politieagent die hem op de hielen zit. Het personage van De Niro krijgt steeds minder ruimte om te opereren, maar wil nog een grote slag slaan.



Once Upon a Time in America


De Niro speelt een New Yorkse gangster, eerder lid van een jeugdbende, die vrijkomt uit de gevangenis en opnieuw wordt geconfronteerd met de realiteit van zijn gewelddadige maffialeven.



A Bronx Tale


Het personage van De Niro probeert zijn zoon ver weg te houden van de maffiawereld in de buurt. Dit lukt niet helemaal. Zijn zoon is getuige van iets gruwelijks.



Prime Video


De bovenstaande films van Robert de Niro zijn net als veel andere films te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Severance' seizoen 2 flink vertraagd door chaos achter de schermen
Series / Nieuws

'Severance' seizoen 2 flink vertraagd door chaos achter de schermen

Het eerste seizoen geldt als een van de betere series van de afgelopen jaren.

Het eerste seizoen van Severance werd uitermate goed ontvangen en sleepte meerdere Emmy's in de wacht. Logisch dan ook dat er hard wordt gewerkt aan een tweede seizoen.

En hoewel er al langere tijd wordt gewerkt aan het tweede seizoen, komt nu het treurige nieuws naar buiten (via Puck News) dat een vete tussen showrunners Dan Erickson en Mark Friedman heeft gezorgd voor flinke vertraging.

Chaos in de schrijverskamer


Naar verluidt zou het zo zijn dat Erickson, bedenker van de serie en schrijver van de pilot-aflevering, en Erick elkaar al de haren uit de kop trokken voordat het eerste seizoen ook maar af was.

Die vete blijkt dus allesbehalve opgelost te zijn, nu de problemen ervoor hebben gezorgd dat de opnames zijn stilgelegd.

Als dat maar goed gaat


En dat is blijkbaar niet alles: ook zou het zo zijn dat er problemen zijn met de scripts en dat de hoogte van het budget flink uit de hand dreigt te lopen.



Apple houdt zich ondertussen op de vlakte, en wil blijkbaar nog eens twee extra seizoenen van de serie zien.

Crisiscontrole


Stilletjes hebben ze House of Cards-bedenker Beau Willimon aan boord gebracht om seizoen 2 in goede banen te leiden.

Seizoen 1 van Severance eindigde in april 2022. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer het tweede seizoen te streamen zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Winnie the Pooh en Christopher Robin krijgen een R-rated serie
Series / Nieuws

Winnie the Pooh en Christopher Robin krijgen een R-rated serie

Alsof Winnie the Pooh: Blood and Honey nog niet genoeg was...

Doordat de rechten op het verhaal van Winnie the Pooh nu algemeen goed zijn, kan jan en alleman er een serie of film van maken. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt.

Eerder dit jaar kregen we al de uitermate slecht ontvangen R-rated film Winnie the Pooh: Blood and Honey voor de kiezen, maar daar blijft het niet bij.

Beter dan Blood and Honey?


Er wordt nu namelijk gewerkt aan een volwassen getinte serie over Christopher Robin door Boat Rocker Studios en Bay Mills Studios, zo wist Variety te melden.

De serie wordt omschreven als een mix van live-action en animatie, en is gebaseerd op een script van Charlie Kesslering (Foreign Relations), die tevens zal produceren samen met Conrad Vernon, die de pilot regisseert.

Trippende Robin


In de serie gaan we zien hoe de 25-jarige Christopher Robin zijn leven in vervallen appartementencomplex in New York, genaamd de Hundred Acres, leidt. Daar krijgt hij hulp van een groep vreemde, pratende dieren.



Er zijn veel mensen die beweren dat het 'not done' is om geliefde kindertitels een horrortwist te geven, maar we weten inmiddels dat er ook wordt gewerkt aan horrorversies van Bambi, Peter Pan en... de Teletubbies.

Nog veel onduidelijk


Ondanks dat we weten dat deze serie gemaakt gaat worden, is het nog onduidelijk wanneer deze zal verschijnen en wie 'm zal maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In mei weer een mega aanbod aan films bij Netflix
Films / Nieuws

In mei weer een mega aanbod aan films bij Netflix

Netflix geeft ons in mei weer een tal van nieuwe en oudere films te streamen. Bekijk hieronder welke jij aan je watchlist toe gaat voegen.

Oude klassiekers, Netflix Originals, komedie, horror en nog veel meer komt naar je toe in de maand mei.

Netlix aanbod mei 2023



Te zien vanaf maandag 1 mei.
Jumper uit 2008 met Hayden Christensen, Jamie Bell en Samuel L. Jackson (thriller / science fiction)

Een jonge man ontdekt een hernieuwde vaardigheid om waar hij maar wil naar toe te teleporteren, maar zijn wereldreis brengt hem op de radar van een machtige vijand.



Kung Fu Panda 3 uit 2016 (animatie)
La punition uit 1973 (drama / thriller)
Loft uit 2010 (thriller / drama)
The Remaining uit 2014 (horror / thriller)
Unfriended uit 2014 (horror / thriller)

Vanaf zaterdag 6 mei te zien.
De beentjes van Sint-Hildegard uit 2020 (drama / komedie)
Druk uit 2020 (drama / komedie)
Mi vida uit 2019 (drama)

Te zien vanaf donderdag 11 mei.
Royalteen: Princess Margrethe uit 2023 (romantiek / drama)

Vanaf vrijdag 12 mei zie je een nieuwe Netflix Original.
The Mother uit 2023 met Jennifer Lopez, Joseph Fiennes en Gael García Bernal (actie / thriller)

Een huurmoordenares die op de vlucht is voor gevaarlijke vijanden, komt uit haar schuilplaats om de dochter te beschermen die ze jaren eerder achterliet.



Te streamen vanaf maandag 15 mei
Big Momma's House uit 2000 (komedie)
Big Momma's: Like Father, Like Son uit 2011 (komedie)
Once Upon a Time in America uit 1984 (misdaad)

Te zien vanaf dinsdag 16 mei.
Anna Nicole Smith: You Don't Know Me uit 2023 (documentaire)

Van haar successen als topmodel tot haar tragische dood: in deze documentaire wordt het leven van Anna Nicole Smith bekeken door de ogen van haar naasten.



Darkest Hour uit 2017 (oorlog / biografie)
Scarface uit 1983 (misdaad)
Split uit 2016 (horror)
The Great Wall uit 2016 (actie / fanatasy)
The Perfect Man uit 2005 (komedie / drama

Stream vanaf woensdag 17 mei.
Faithfully Yours uit 2022 met Bracha van Doesburgh, Elise Schaap en Nasrdin Dchar (Nederlands / thriller)

Bodil en Isabel nemen af en toe een vlucht uit hun drukke dagelijks leven door samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze weekenden zijn ze elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de spanning en ontlading.



Fanfik uit 2023 (drama)

Deze titel zie je vanaf vrijdag 19 mei.
Kathal-A Jackfruit Mystery uit 2023 (misdaad / komedie)

Te streamen vanaf dinsdag 23 mei
Victim/Suspect uit 2023 (documentaire / misdaad)

Te zien vanaf woensdag 24 mei.
Hammerharte Jungs uit 2023 (komedie)

Vanaf vrijdag 26 mei te zien.
Blood and Gold uit 2023 met Robert Maaser, Marie Hacke en Alexander Scheer (oorlog / actie)

"'Blood & Gold' gaat over de deserteur Heinrich. Hij is op weg naar zijn dochter als hij wordt tegengehouden door de SS. Wanneer ze hem achterlaten, al hangend aan een boom, wordt hij op het laatste moment gered door boerin Elsa."



Tin & Tina uit 2023 (horror / mystery)

Te zien vanaf woensdag 31 mei.
Mixed by Erry uit 2023 (komedie)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannend en waargebeurd; nieuwe crimeserie op Netflix steelt massaal harten van de kijkers
Series / Nieuws

Spannend en waargebeurd; nieuwe crimeserie op Netflix steelt massaal harten van de kijkers

De serie 'Sygeplejersken' doet het enorm goed op streamingsdienst Netflix.

De waargebeurde serie Sygeplejersken scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix. De serie behoort gelijk na plaatsing tot de top 10 van meest bekeken series op de streamingsdienst.

The Nurse


De serie heet in het Engels The Nurse en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kristian Corfixen. Het boek vindt zijn basis in het waargebeurde verhaal van een drievoudige moord in een Deens ziekenhuis.

Deense politie


In 2015 werd de Deense politie gewaarschuwd door een verpleegster dat zij een collega ervan verdenkt meerdere patiënten te hebben vemoord en vergiftigd. De verpleegster wordt opgepakt en blijkt de moorden inderdaad gepleegd te hebben hoewel ze dat zelf nog altijd ontkend.

Persoonlijkheidsstoornis


Een forensisch psychiater stelde vast dat de verpleegster een persoonlijkheidsstoornis had. De openbaar aanklager stelde dat ‘de beklaagde zichzelf heeft neergezet als hoofdrolspeler in een bizar toneelstuk waarin de patiënten haar figuranten zijn’.

Kijk de serie hier op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote actieserie 'Citadel' krijgt ervan langs: "behoorlijk idioot"
Series / Nieuws

Grote actieserie 'Citadel' krijgt ervan langs: "behoorlijk idioot"

Critici en kijkers zijn het behoorlijk oneens wat betreft de Prime Video-spionageserie.

De langverwachte serie Citadel is eindelijk te zien op Prime Video. De critici kregen de serie iets eerder te zien dan de kijkers. Men was behoorlijk scherp waardoor de serie op 50% staat.

De kijkers zien het echter anders. Op het moment van schrijven is de publieksscore 80% en we kunnen dus stellen dat kijkers Citadel wel weten te waarderen.

Niets bijzonders


Er lijkt een consensus bij sommigen te heersen dat de serie niets bijzonders heeft neergezet. Wion noemt de serie "gewoontjes", ondanks "$ 300 miljoen budget en beloftes over topkwaliteit". Iets dergelijks vindt The Daily Beast ook: "Spionage-stereotypes waarbij men er een schepje bovenop doet zonder dat dit toegevoegde waarde heeft", en Globe and Mail vindt het zelfs "behoorlijk idioot".

Opbouw afleveringen


Kijkers zijn te spreken over de hoofdrolspelers Priyanka Chopra Jonas en Richard Madden. Ayam P wijst op de "uitstekende chemie" tussen de hoofdrolspelers. Vane vindt dat "het acteren van de hoofdrolspelers de serie naar een hoger niveau tilt". Eram S, tenslotte, geeft aan dat "de eerste twee afleveringen introducties [zijn], vanaf de derde aflevering wordt het spannend. Ik kijk uit naar de rest".

Uiteraard is de serie net gestart (28 april). De tijd zal dus uitwijzen of de meningen van critici en publiek uit elkaar blijven liggen of juist nader tot elkaar zullen komen.

Je kunt Citadel streamen op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet iedereen had meteen vertrouwen in 'Star Trek: The Next Generation'
Series / Nieuws

Niet iedereen had meteen vertrouwen in 'Star Trek: The Next Generation'

Vooral de agent van Patrick Stewart was al die jaren geleden niet meteen erg enthousiast over 'Star Trek: The Next Generation'.

Hoewel we nu weten dat Star Trek: The Next Generation een groot succes is geworden, was niet iedereen daar al vanaf het begin zo zeker van. Zelfs Patrick Stewart zelf had zo zijn twijfels.

De Star Trek-legende Sir Patrick Stewart speelt het personage Jean-Luc Picard al 35 jaar lang in talloze series en films, te beginnen met Star Trek: The Next Generation uit 1987. Onlangs onthulde de acteur dat hij oorspronkelijk dacht dat hij de rol maar zes maanden lang zou spelen toen hij deze op zich nam.

Zes maanden


Sinds 2020 speelt de 82-jarige acteur in zijn eigen spin-off-serie, waarvan net het derde en laatste seizoen is uitgezonden. Stewart vertelde woensdag aan The Late Late Show with James Corden dat hij terughoudend was om in The Next Generation te spelen omdat hij een zesjarig contract moest tekenen.

"Ik kon niet accepteren wat ik had aangenomen", zei Stewart. "Ik had een of twee connecties op tv en ik zei: 'Wat moet ik doen? Ik heb net vernomen dat ik een contract voor zes jaar moet tekenen.' Er was een lijst met toneelstukken die ik moest doen. Shakespeare stond in de rij en ik zei: 'Ik kan dit niet.'".

De Engelse acteur vervolgde: "Mijn agent zei: 'Kijk, je weet dat je een iconische serie niet kunt doen herleven. Dat kan niet. Het gaat niet werken, dus kom gewoon hierheen. Doe twaalf afleveringen, misschien minder, en verdien wat geld voor de eerste keer in je leven en ga naar huis.' Dat was de voorspelling voor mij - zes maanden, niet meer".

Star Trek: The Next Generation is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze verhaallijn in 'Better Call Saul' werd geweigerd door Bob Odenkirk
Series / Nieuws

Deze verhaallijn in 'Better Call Saul' werd geweigerd door Bob Odenkirk

De hoofdrolspeler van de spin-off van [i]Breaking Bad[/i] had totaal geen zin in deze verhaallijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Better Call Saul is naar tevredenheid afgerond. Hoofdpersoon Jimmy McGill, alias Saul Goodman, accepteert uiteindelijk zijn lot. Bob Odenkirk sprak echter zijn veto uit over één bepaalde ontwikkeling.

Het betrof Marion, gespeeld door de beroemde comedienne Carol Burnett. In de special Carol Burnett: 90 Years of Laughter + Love vertelt Odenkirk dat Marion niet dood mocht van hem.

Carrière-risico


De oudere Marion ontmaskert "Gene Takavic", McGill's nieuwe alias, als de oplichter Saul Goodman. Wanneer Saul haar opzoekt confronteert zij hem hiermee. De spanning is te snijden gezien de dreiging dat Saul haar iets zou kunnen aandoen.

Kennelijk was dit de oorspronkelijke verhaallijn. In Burnett's special zegt Odenkirk hierover het volgende: "Vince zei dat mijn personage jou ging vermoorden. Zie hem [Gilligan] daar zijn hoofd zitten schudden".

"Als ik het me goed herinner zei hij letterlijk 'Saul vermoordt Carol Burnett'. Dat heb ik geweigerd, en ik heb gezegd dat ik ontslag zou nemen als jij vermoord zou worden, Carol. Ik heb mijn carrière op het spel gezet omdat ik jou geen kopje kleiner wilde maken," besluit Odenkirk.

Serieuze ondertoon


Hoewel de acteur hier slechts gedeeltelijk serieus was, heeft Gilligan aangegeven dat de dubieuze scène wel degelijk dreigend bedoeld was. De uitwisseling tussen Saul en Marion laat zien hoe diep Saul inmiddels gezonken is. De kijker hoort zich af te vragen of hij haar daadwerkelijk kwaad zou doen.

De uiteindelijke keuze heeft perfect uitgepakt gezien het bitterzoete einde voor Saul. Hij accepteert zijn gevangenisstraf en komt enigszins in het reine met zichzelf. Als hij slechts kort daarvoor een oudere vrouw had omgebracht, was een dergelijk einde niet realistisch geweest.

Better Call Saul kun je streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Mirror' seizoen 6 wordt anders dan de vorige seizoenen
Series / Nieuws

'Black Mirror' seizoen 6 wordt anders dan de vorige seizoenen

'Black Mirror'-maker Charlie Brooker pakt het dit seizoen heel anders aan.

Het aankomende seizoen van Black Mirror wordt anders dan we tot nu toe van de serie gewend zijn. Bedenker Charlie Brooker heeft namelijk gezegd dat hij het zesde seizoen van de anthologieserie als een "reboot" ziet.

Woensdag werd aangekondigd dat het met een Emmy bekroonde drama, dat bijna vier jaar heeft stilgestaan, in juni weer op de schermen zal verschijnen. Tijdens het See What's Next-evenement van Netflix UK zei Brooker het volgende:

"Dus dit seizoen van Black Mirror is zowel hetzelfde als anders dan waar we eerder zijn geweest. Ik wilde de serie een beetje opnieuw opstarten en een beetje afstand nemen van alleen volledig focussen op technologie door de meeste van onze verhalen in het verleden te plaatsen".

Toekomst en verleden


Brooker zei ook dat het nieuwe seizoen (waarvan het aantal afleveringen onbekend is) uiteindelijk een mengeling is geworden van verhalen die zich zowel in de toekomst als in het verleden afspelen, omdat hij merkte dat hij kwam met "een aantal ideeën die een beetje futuristischer waren".

Brooker, die alle nieuwe afleveringen heeft geschreven, probeert dit seizoen dus iets nieuws uit. Maar hij voegde er ook aan toe dat hij denkt dat het "hopelijk de reikwijdte van wat Black Mirror uitbreidt terwijl het nog steeds dezelfde soort onvoorspelbaarheid blijft houden".

Hij zei ook: "Wat ik altijd zei over alle voorgaande seizoenen van Black Mirror, was dat er een enorme afwisseling was tussen de verhalen. Het was als een doos chocolade, je wist niet wat de vulling zou worden, maar je kon er bij Black Mirror altijd vanuit gaan dat het pure chocolade zou zijn".

Black Mirror is vanaf juni te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het nieuwe seizoen van deze hitserie op Netflix stuitert direct de top 10 in
Series / Nieuws

Het nieuwe seizoen van deze hitserie op Netflix stuitert direct de top 10 in

De Canadese comedyserie 'Workin' Moms' staat gelijk in de Netflix top 10.

Het zevende en laatste seizoen van het komische Workin' Moms is deze week op Netflix verschenen en wordt gelijk zeer goed bekeken. De serie staat in de top 10 van de meest bekeken series op de streamingsdienst.

Catherine Reitman


De serie is geschreven en gemaakt door Catherine Reitman, die tevens één van de hoofdrollen speelt. De Canadese komische serie gaat over de alledaagse beslommeringen van werkende moeders die voortdurend in allerlei ongemakkelijke situaties terecht komen. Zowel het gezinsleven als het werk goed draaiende houden, is echt een grote uitdaging.

Quote


Reitman: “Het maken van deze show is de rit van mijn leven geweest. […] Maar net zoals bij elk verhaal, moet er een einde zijn. En daarom kondig ik nu met liefde en dankbaarheid aan dat het zevende seizoen het laatste seizoen zal zijn.”.

Plot seizoen 7


Nog maar één seizoen dus genieten van de beslommeringen van Kate, Anne, Sloane, Jenny en Val, waarbij het er dit seizoen om gaat welke impact ze willen achterlaten op hun werk en welke ervaringen ze mee willen geven aan hun kinderen.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's 'The Crown' seizoen 6: acteurs lijken sprekend op prins William en Kate
Series / Foto's

Foto's 'The Crown' seizoen 6: acteurs lijken sprekend op prins William en Kate

Met de opnames in volle gang staan de eerste beelden van het koninklijk paar online.

The Crown is zo zoetjes aan in de tegenwoordige tijd beland. Het afsluitende seizoen over de gefictionaliseerde Britse koninklijke familie begint aan een nieuw hoofdstuk.

Zoals op Twitter te zien zal seizoen 6 de volwassen prins William zien die aan zijn studie op St. Andrews, in Schotland, begint. Hier ontmoet hij zijn toekomstige vrouw, Kate Middleton.

Nieuw hoofdstuk


Op de foto's is te zien dat Ed McVey en Meg Bellamy bizar goed gecast zijn. Met name McVey is sprekend William. De jonge prins wil een normaal leven leiden zo lang dit nog mogelijk is.

Zijn tijd op de universiteit is hier uiteraard prima voor geschikt. Ook ontmoet hij de niet-adellijke Kate Middleton, en de kijker ziet hoe hun relatie zich ontwikkelt. Netflix heeft bevestigd dat de opnames daadwerkelijk plaatsvinden op de Universiteit St. Andrews waar de twee gestudeerd hebben.

Gedramatiseerd verhaal


Nu de serie in het heden is beland, is er hier en daar ook kritiek geweest. Niet iedereen was even blij met de artistieke vrijheid van de makers. Deze valt natuurlijk meer op wanneer dingen worden getoond die relatief kort geleden plaatsgevonden hebben.

Het overlijden van koningin Elizabeth II speelt ook een rol. Zij was een geliefde vorstin en haar portrettering zo vlak na haar dood leek niet iedereen even verstandig. Om die reden heeft The Crown vanaf seizoen 5 een disclaimer.

The Crown kun je zien op Netflix. Seizoen 6 wordt in de loop van 2023 verwacht.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar is Sophie Turner (Sansa Stark) uit 'Game of Thrones' eigenlijk gebleven?
Series / Nieuws

Waar is Sophie Turner (Sansa Stark) uit 'Game of Thrones' eigenlijk gebleven?

Ze was lange tijd Sansa. Maar wat doet ze nu?

We leerden Sophie Turner kennen als Sansa Stark in Game of Thrones, daarna was ze te zien als Jean Grey in X-Men: Apocalypse en Dark Phoenix. Maar wat doet de actrice nu eigenlijk?

Game of Thrones


Sophie Turner groeide op op de set van de hitserie Game of Thrones. Daar werd ze bevriend met Maisie Williams, die haar zus Arya speelde.

Nadat de serie in 2019 eindigde, nam Turner wat tijd voor zichzelf om zich te richten op haar mentale gezondheid.

De rol van Sansa, of eigenlijk meer de reactie van de fans op haar rol, zorgde ervoor dat de actrice depressief werd en zelfs aan zelfmoord dacht.



Gezinsleven en Corona


In 2016 begon Sophie Turner een relatie met Joe Jonas, van de boyband Jonas Brothers. In 2019 trouwden ze. Inmiddels heeft het stel twee kinderen.

Tijdens de Corona pandemie verscheen Turner in clips voor nummers van haar man Joe Jonas, speelde ze in de serie Survive, van het inmiddels verdwenen streaming platform Quibi.

Ook mengde de actrice zich ook af en toe in de discussies rondom maatregelen, bijvoorbeeld over het dragen van een mondmasker.

"Als ik een masker kan dragen tijdens het bevallen, kan jij dat ook in Wallmart."

Bekijk op instagram


In 2022 verscheen de actrice weer op tv in de miniserie Staircase, met onder andere Colin Firth en Toni Collette.

Na de pandemie verscheen Turner als Erica in de Netflix film Do Revenge, samen met Maya Hawke (Stranger Things, Camila Mendes (Riverdale en Sarah Michelle Gellar (Buffy the Vampire Slayer).



2023 en verder


Wat Sophie Turner verder nog van plan is qua acteren is nog niet duidelijk.

Er staat een serie gepland, Joan, over de juwelendief Joan Hannington, waarin Turner de titelrol speelt. Wanneer die uitkomt is nog niet zeker.

We houden je uiteraard op de hoogte wanneer de actrice weer te zien is in iets nieuws!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.