search
Deze 'Black Mirror' afleveringen moet je echt gezien hebben!
Series / Nieuws

Deze 'Black Mirror' afleveringen moet je echt gezien hebben!

Al snel blijkt er elke aflevering meer aan de hand te zijn...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met de terugkeer van een nieuw seizoen van Black Mirror, is dit een mooi moment om eens te kijken naar de tien beste afleveringen van vorige seizoenen.



10. Playtest (Seizoen 3, aflevering 2)


In Playtest doet Cooper (Wyatt Russell) mee aan een try-out voor een nieuw spel, waarin de speler door een spookhuis moet dwalen dat is ingericht op de specifieke angst van die speler.

Al snel merkt Cooper dat hij realiteit en het spel niet meer uit elkaar kan houden.



9. USS Callister (Seizoen 4, aflevering 1)


In deze Star Trek achtige aflevering creëert een eenzame game developer (Jesse Plemons) een virtuele wereld, waarin hij zijn werknemers aan dwingt deel te nemen.

De tweede hoofdrol is voor Cristin Milioti (How I Met Your Mother als Nanette Cole, een andere game developer die van binnenuit het spel een revolutie ontketent.



8. Nosedive (Seizoen 3, aflevering 1)


In Nosedive speelt Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Dominion in een maatschappij waarin iedereen elkaar een rating geeft. Van een taxirit tot aan interactie met familie, alles krijgt tussen de één en vijf sterren.

Een goede rating betekent een goed leven, een lagere reden kan desastreus zijn tijdens het zoeken naar werk.



7. Shut Up And Dance (Seizoen 3, aflevering 3)


In Shut Up And Dance wordt Kenny (Alex Lawther) gechanteerd door een hacker.

Het is de vraag tot hoe ver Kenny wil gaan om die beelden geheim te houden. Kan hij een bank beroven en het geld in de bossen achterlaten?

Ondertussen is Kenny zelf ook niet brandschoon.



6. Hated In The Nation (Seizoen 3, aflevering 6


Hated In The Nation is een waarschuwing voor social media en online pesten en is tegelijkertijd een van de meest verontrustende afleveringen.

De aflevering kijkt een "spel van consequenties" af van de Saw franchise en het einde is het meet schokkende deel van de aflevering.



5. The Entire History of You (Seizoen 1, aflevering 3)


Door een implantaat is het in de toekomst mogelijk al je herinneringen terug te kunnen halen. Dit is mooi, maar kan ook leiden tot paranoia en twijfel

Liam (Toby Kebbell) raakt geobsedeerd door een vroegere relatie van zijn vriendin Ffion (Jodie Whittaker, Doctor Who), zeker als blijkt dat zij die herinneringen zelf terug heeft gehaald.



4. Black Museum (Seizoen 4, aflevering 6)


In Black Museum zien we een museum vol experimentele medische technologie.

Zo zien we een expositie van een dokter die de pijn van zijn patiënten kon voelen. Hier gaat hij echter zo ver in door dat hij een patiënt laat sterven om te kunnen voelen hoe het is om te sterven.

In de hoofdrol zien we Laetitia Wright (Black Panther: Wakanda Forever), die door het museum loopt, op weg naar een wel heel bijzondere en lugubere expositie.



3. San Junipero (Seizoen 3, aflevering 4)


In San Junipero zien we Gugu Mbata-Raw (Loki) en Mackenzie Davis (Love Death & Robots) in een liefdesverhaal vol tijdreizen en een virtuele werkelijkheid.

De optie voor San Junipero als een soot hiernamaals is heeft voordelen, maar ook consequenties. Mensen beleven hun beste dagen opnieuw, maar ook hun slechtste dagen.



2. Hang The DJ (Seizoen 4, aflevering 4)


De aflevering Hang the DJ gaat over dating apps in de toekomst. De app 'Coach' zorgt ervoor wie een relatie heeft met wie en hoe lang.

Uiteindelijk moet iedereen zijn of haar soulmate gevonden hebben. Frank (Joe Cole) overtreedt de regels en kijkt hoe lang zijn relatie met Amy (Georgina Campbell) nog duurt.

Dit gooit hun relatie in een versnelling. Frank en Amy horen bij elkaar. Toch overtreden ze de regels omdat ze beter denken te weten.



1. White Christmas (Seizoen 2, Aflevering 4)


White Christmas gaat over Matt, gespeeld door Mad Men acteur Jon Hamm.

In een wereld waarin je mensen letterlijk uit je leven kunt blocken (ze verschijnen dan als een grijs figuur) leeft Matt in een hut met Joe (Rafe Spall) nadat Joe door zijn vrouw is geblokkeerd na een ruzie.

Joe is de grijze figuren van zijn vrouw en dochter altijd gevolgd. Joe en Matt zitten vast in de hut om alles wat er gebeurt is, wat ze gedaan hebben, opnieuw te beleven.



Het zesde seizoen van Black Mirror zal in juni op Netflix te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen