Heerlijk absurde actieserie scoort ijzersterk op Rotten Tomatoes: "een wilde rit"

Als hoofdpersoon met een sterke overtuiging bindt non Simone de strijd aan met A.I..

Valeria Milić, 30-04-2023 11:10

Sinds ChatGPT in opkomst is, zijn de discussies niet van de lucht. A.I. lijkt zo ongeveer op alles een antwoord te hebben. De makers van de actiekomedie Mrs. Davis hebben nu een vermakelijke serie over dit vraagstuk gemaakt.
Mrs. Davis is op 25 april gestart en valt prima in de smaak. Op dit moment is de score op Rotten Tomatoes maar liefst 97%. Non Simone (Betty Gilpin) vertrouwt het alomtegenwoordige A.I.-programma Mrs. Davis voor geen meter. Daar laat zij het echter niet bij, en gaat op pad om het programma te beëindigen.

Heilige zoektocht

Simone heeft goede redenen voor haar wantrouwen. Zij houdt Mrs. Davis verantwoordelijk voor de dood van haar vader Monte (David Arquette). Verder is het natuurlijk van de zotte dat niemand nog zonder oortje kan en voor alles maar advies vraagt aan Mrs. Davis.

Uiteindelijk doet de A.I. Simone een voorstel: als zij er in slaagt om de Heilige Graal te vinden, dan zal Mrs. Davis zichzelf uitschakelen. De heilige zoektocht gaat hiermee van start, en Simone krijgt onder andere hulp van haar ex-vriend Wiley (Jake McDorman) die inmiddels een groep activisten leidt.

Wild en humoristisch

Het absurde gegeven gaat natuurlijk helemaal nergens over, en dit maakt het juist zo leuk. Decider noemt de serie "raar, maar op een intrigerende manier in plaats van af te stoten". The New Yorker heeft het over een "wilde rit, maar een vermakelijke, mits je je veiligheidsgordel omdoet", terwijl Rolling Stone het een "fascinerende, charmante en vaak erg grappige serie" vindt.

De eerste vier afleveringen van Mrs. Davis zijn nu te streamen op HBO Max. De resterende vier zullen wekelijks online gezet worden.Lees meer over: Mrs Davis, Betty Gilpin, Jake McDorman, Elizabeth Marvel, Andy McQueen, David Arquette

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam