search
Trailer: na 'Dahmer' nu 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story' op Netflix
Series / Trailer

Trailer: na 'Dahmer' nu 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story' op Netflix

Na de afgrijselijke seriemoordenaar nu een true crime-verhaal over twee broers die hun ouders vermoorden.

Na het succes van Monster: Dahmer heeft Netflix met de makers Ian Brennan en Ryan Murphy een overeenkomst gesloten voor nog twee seizoenen. In het tweede seizoen komt de schokkende moord op José en Mary Louise “Kitty” Menendez aan bod.

Het echtpaar werd in 1989 doodgeschoten in hun huis in Beverly Hills. In 1996 werden hun zoons Lyle en Erik veroordeeld voor de moord op hun ouders.

Court TV


De broers werden pas later in het onderzoek verdacht. De eerste rechtszaak tegen hen mislukte. Zij werden apart berecht en de jury kwam er niet uit. Deze eerste zaak was destijds op het Amerikaanse tv-programma Court TV te volgen.

Levenslang misbruik


De broers voerden als verdediging aan dat zij gedurende hun hele leven waren misbruikt. Het zou zowel om lichamelijk als om seksueel misbruik zijn gegaan.

Voor de tweede rechtszaak werden zij gezamenlijk berecht en oordeelde de rechter dat er niet gefilmd mocht worden in de rechtszaal. Erik en Lyle zijn toen veroordeeld tot levenslang en zitten tot op heden vast in Zuid-Californië. Sommigen zijn van mening dat deze moordzaak, en het verschijnen daarvan op tv, het begin inluidde van de publieke fascinatie met waargebeurde misdaadverhalen.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story wordt in 2024 verwacht op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen