search
Het legendarische 'Band of Brothers' zit vol met fantastische en ontroerende quotes
Series / Nieuws

Het legendarische 'Band of Brothers' zit vol met fantastische en ontroerende quotes

In de prachtige serie zitten ook een aantal prachtige quotes van de soldaten van de Easy Company.

Band of Brothers is een van de meest indrukwekkende tv-series ooit gemaakt. De serie volgt de Amerikaanse Easy Company tijdens de Tweede Wereldoorlog. De serie is gevuld met geweldige quotes van de personages. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

"Currahee!"


Dit is de slogan van de Easy Company, die letterlijk 'We staan alleen!' betekent. Het is een perfecte weerspiegeling van de vastberadenheid van deze soldaten om hun missie te volbrengen, ongeacht de omstandigheden.

"The only hope you have is to accept the fact that you're already dead."


Deze uitspraak van Major Richard Winters toont de serieuze en soms grimmige realiteit van de oorlog. De soldaten van de Easy Company brengen zichzelf constant in gevaarlijke situaties en zetten hun leven op het spel om uiteindelijk vrede te bewerkstelligen.

"A soldier accepts his fate, a hero makes his fate'."


Deze quote van Eugene Roe benadrukt het verschil tussen een gewone soldaat en een held. Het toont aan dat sommige soldaten in staat zijn om boven zichzelf uit te groeien, juist in de meest verschrikkelijke omstandigheden.

"We're paratroopers, Lieutenant. We're supposed to be surrounded."


Een iconische quote uitgesproken door Ronald Speirs. Het is een perfecte weerspiegeling van de moed en vastberadenheid van de Easy Company, die altijd bereid waren om te vechten, ongeacht hoe zwaar de strijd ook was.

Bekijk op instagram


Nog meer quotes uit Band of Brothers horen? Kijk de serie op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen