search

Ons nieuws van woensdag 3 mei 2023

Recensie Netflix-serie 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story'

Historie en romantiek komen knap samen in dit biografische kostuumdrama.

Regie: Tom Verica | Cast: India Amarteifio (jonge Charlotte), Golda Rosheuvel (Queen Charlotte), Corey Mylchreest (de jonge King George), Sam Clemmett (Brimsley), Adjoa Andoh (Agatha), Michelle Fairley (Princess Augusta), Ruth Gemmell (Lady Violet) e.a. | Afleveringen: | Speelduur: 53-86 minuten | Jaar: 2023

In de populaire serie Bridgerton werd het verhaal van koning George en zijn koningin Charlotte van een afstandje gevolgd. Dit bijzondere liefdesverhaal verdient echter veel meer dan dat en krijgt met Queen Charlotte: A Bridgerton Story dan ook zijn eigen spin-off, waarin het leven van Charlotte en haar relatie met George verder worden uitgediept.

En dat is niet onterecht. Charlotte was een bijzondere vrouw en haar liefdesleven was ingewikkeld en zelfs bewonderenswaardig te noemen. In Queen Charlotte wordt getoond met welke problemen zij gedurende haar tijd als Britse koningin moet hebben geworsteld. Gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar gefictionaliseerd ten behoeve van het entertainment.

Zo zou Charlotte zwart zijn geweest, of werd haar uiterlijk althans als zodanig bestempeld vanwege haar Moorse afkomst. De rol van Queen Charlotte wordt dan ook vertolkt door de donkere actrices India Amarteifio en Golda Rosheuvel. Laatstgenoemde deed dat ook al in Bridgerton en weet de intrigerende koningin opnieuw als een ijzersterke vrouw neer te zetten. Maar de echte hoofdrol van Queen Charlotte is voor Amarteifio, die de jongere Charlotte speelt. De vertelling wisselt namelijk constant tussen het heden en het verleden.

De twee afzonderlijke verhaallijnen verduidelijken en versterken elkaar. De ene introduceert het jonge koppel terwijl de andere een beeld schetst van hoe Charlotte haar latere leven heeft geleefd. De ene verhaallijn kan eigenlijk niet zonder de andere bestaan, omdat er dan te veel vragen onbeantwoord zouden blijven. Door beide verhaallijnen te combineren wordt een goed beeld gegeven van de basis van de relatie tussen Charlotte en George en hoe George in de loop der jaren steeds verder mentaal is afgegleden, tot het punt waarop Charlotte er echt helemaal alleen voor stond.

Het succes van Bridgerton is de basis van Queen Charlotte . De prachtige kostuums en zoetsappige romantiek laten menig kijker weg zwijmelen. Oude tijden herleven en nemen de kijker mee naar tijden van weleer. Queen Charlotte zit dan ook prachtig in elkaar, met rijkelijk versierde paleizen en paleistuinen, uitbundige kostuums en koninklijke rijtuigen. De entourage is met recht indrukwekkend te noemen.

Doordat het verhaal niet geheel waarheidsgetrouw wordt uitgevoerd is het lastig in te schatten waar feit eindigt en fictie begint. Dat een biografisch kostuumdrama als Queen Charlotte elementen bevat die ver van de realiteit liggen is echter niet storend vanwege de hoge mate van vermaak. Queen Charlotte eindigt met een ultiem romantische en liefdevolle afsluiting, waarin de liefde tussen het koppel ondanks al hun tegenslagen duidelijk naar voren komt. Een waardig einde voor wat een ultiem romantisch liefdesverhaal blijkt te zijn.

★★★★☆

Queen Charlotte: A Bridgerton Story is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie gloednieuwe mei-must-sees op Apple TV+
Series / Nieuws

Drie gloednieuwe mei-must-sees op Apple TV+

De maand mei brengt 3 mooie nieuwe series op Apple TV+

Er gaan in mei drie mooie nieuwe series in première op Apple TV+. Wij brengen je een korte samenvatting van wat je te wachten staat.

Silo


Fans van dystopische toekomstverhalen kunnen uitkijken naar de release van de nieuwe serie Silo. De serie is gebaseerd op de boekentrilogie van Hugh Howey en speelt zich af in een ondergrondse samenleving in de toekomst. Het verhaal laat de donkerste kanten van de mensheid zien en hoe de regels, die ze als heilig beschouwen, hen letterlijk en figuurlijk gevangen houden. Deze serie is te streamen vanaf 5 mei.

High Desert


De serie High Desert speelt zich af in Californië, en volgt het verhaal van Peggy. Zij is een voormalige verslaafde en zij probeert een nieuw leven te beginnen als privédetective.

Er staan 8 afleveringen van elk een half uur op de rol van deze serie die vanaf 17 mei te streamen is.

Platonic


Deze serie onderzoekt de ware betekenis van vriendschap door de personages van Seth Rogen en Rose Byrne te volgen. Het is een luchtige en soms sentimentele serie die onderzoekt of platonisch relaties tussen man en vrouw kunnen bestaan. De serie is beschikbaar vanaf 24 mei.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 razend spannende misdaadfilms kijk je direct bij NPO Plus
Films / Featured

Deze 4 razend spannende misdaadfilms kijk je direct bij NPO Plus

Ook in Nederland kunnen de kijkers rekenen op sterke misdaadfilms.

Op NPO Plus staan een heleboel verschillende films van Nederlandse makers, variërend van bekende misdaadfilms tot kleine, pakkende filmproducties. Check hieronder 4 Nederlandstalige misdaadfilms, die je zeker eens gezien wilt hebben.

De Heineken Ontvoering | NPO Plus



Op 9 november 1983 wordt biermagnaat Freddy Heineken samen met zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd. Al snel laait een psychologische strijd op tussen de succesvolle bierbrouwer en zijn ontvoerders.



Van God Los (De Film) | NPO Plus



De stiefzoon van een tandarts komt in contact met de grootste crimineel van het dorp, Maikel. Bij een overval doden de twee in paniek hun slachtoffer. Het verhaal komt terecht bij het hoofd van de plaatselijke drugsmaffia die nog wel wat kleine klusjes voor ze heeft.



De Kuthoer | NPO Plus



Columniste en auteur Femke wordt dagelijks overspoeld met anonieme nare berichten en op sociale media wordt ze dood gewenst. Op een dag is ze er helemaal klaar mee en ontvlamt de woede in haar.



Lek | NPO Plus



De jonge agent Eddy raakt verstrikt in een drugszaak nadat hij zijn oude jeugdvriend en crimineel Jack tegen het lijf loopt.

Bekijk de trailer van Lek.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende docufilm 'Kleinkinderen van de Oost' te zien bij Prime Video
Films / Nieuws

Indrukwekkende docufilm 'Kleinkinderen van de Oost' te zien bij Prime Video

Vanaf donderdag 4 mei kan je bij Prime Video de docufilm 'Kleinkinderen van de Oost' bekijken.

Bekijk deze indrukwekkende documentaire van Daan van Citters en Joenoes Polnaya vanaf 4 mei.

Voetsporen


Van Citters en Polnaya treden in de voetsporen van hun grootvaders in Indonesië, die beiden voor Nederland vochten tegen de Indonesische onafhankelijkheid.

Reis met impact


In de docufilm reizen ze af naar Indonesië. Ze worden in deze reis geconfronteerd met het grote trauma van toentertijd en de impact die deze tot aan de dag van vandaag nog steeds heeft. Van Citters en Polnaya ontdekken hoe een vaak verzwegen geschiedenis hen heeft gevormd tot wie ze nu zijn. Maar wat betekent dit voor hun toekomst?

Hun verhaal


Zie hieronder een klein stukje waarin Van Citters en Polnaya bij 'Khalid & Sophie' meer vertellen over hun verhaal.



Na 'De Oost'


Deze indrukwekkende docufilm is gemaakt nadat Van Citters en Polnaya elkaar leerden kennen bij de opnames van de film 'De Oost'. Deze film won een Septimius Award voor beste Europese film.

Bij Prime Video


Stream de docufilm Kleinkinderen van de Oost bij Prime Video vanaf 4 mei.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze datum start nieuwe lichting Jedi's in Disney's 'Young Jedi Adventures'
Series / Nieuws

Op deze datum start nieuwe lichting Jedi's in Disney's 'Young Jedi Adventures'

Hoe word je eigenlijk een Jedi? Deze geinige serie legt het je uit.

Een nieuwe animatieserie van Star Wars komt eraan, speciaal voor de jonge aspirant-Jedi's voor de buis. Vanaf 4 mei zal Young Jedi Adventures te zien zijn bij Disney+.

Deze datum is geen toeval. Deze dag is namelijk uitgeroepen tot Star Wars Day, waarop fans over de hele wereld het bestaan van hun favoriete franchise vieren.

Plot


De serie zal de Jedi-pupillen Kai Brightstar, Lys Slay en Nubs volgen tijdens hun training om een Jedi-meester te worden. Daarbij worden ze bijgestaan door bekende gezichten, zoals die van Master Yoda, Nash Durango en RJ-83.



Terwijl de drie vrienden de wegen van de Force verkennen en de melkweg doorkruisen helpen zij mensen en andere soorten wezens in nood. Ondertussen leren ze waardevolle lessen om een echte Jedi te worden.

Productie


In de serie spelen Jamaal Avery Jr. als Kai Brightstar, Juliet Donenfeld als Lys Solay, Dee Bradley Baker als Nubs, Emma Berman als Nash Durango, Jonathan Lipow als RJ-83 en Piotr Michael als Master Yoda.



Vanaf 4 mei is Young Jedi Adventures te zien bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blunder: 'White Lotus'-ster wilde niks weten van rol in horrorsensatie 'Midsommar'
Series / Nieuws

Blunder: 'White Lotus'-ster wilde niks weten van rol in horrorsensatie 'Midsommar'

Deze slechte keuze had zomaar het einde van haar loopbaan kunnen betekenen.

Onlangs bracht HBO weer een beladen seizoen uit van The White Lotus. Een heleboel nieuwe castleden werden geïntroduceerd, waaronder Haley Lu Richardson. Zij deelde een stomme fout tijdens een interview: zij weigerde auditie te doen voor een rol in Ari Aster's grote horrorfilm Midsommar.

In The White Lotus speelde Haley Lu Richardson het personage Portia, maar kijkers hadden haar al kunnen herkennen uit series als Jane the Virgin of films als After Yang.

Audities


De actrice speelt dus al langer mee in Hollywood en heeft al vele audities achter de rug, waaronder voor Midsommar. In deze horrorfilm gaat een Amerikaanse vrouw met meerdere vrienden op bezoek bij een mysterieuze cult in Scandinavië.



Richardson onthulde onlangs in Backstage dat ze een auditie voor een rol in de door A24 geproduceerde film heeft afgewezen.

Interview


Richardson zei in Backstage:"Ik had eigenlijk [de film] 'Split' gedaan, ik denk een jaar of twee daarvoor. En ik had zoiets van: ik wil nu niet nog een verontrustende film doen."



Deze auditie is niet de enige rol waarvan Richardson onthulde dat die niet voor haar was weggelegd. Eerder deelde ze al dat ze auditie deed om Batgirl te spelen in de inmiddels geannuleerde DC-film Batgirl.

Kijken


The White Lotus kan je nu zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom jij de heftige misdaadserie '1985' zeker een kans moet geven
Series / Nieuws

Waarom jij de heftige misdaadserie '1985' zeker een kans moet geven

Onze zuiderburen weten internationaal steeds beter te scoren met hun series.

De Belgen weten van wanten op het vlak van grote series. Na het succes van Rough Diamonds op Netflix in Nederland blijkt dat nu wederom met de grote misdaadserie 1985. Lees hieronder waarom jij de misdaadserie zeker een kans moet geven.

De serie werd al in januari 2023 uitgezonden in België, maar vond al snel zijn weg naar Nederland. Het verhaal over de beruchte Bende van Nijvel wordt nu op televisie uitgezonden, maar kan ook gevonden worden op NPO Start en NPO Plus.

Plot


De achtdelige serie is gebaseerd op waargebeurde feiten over de Bende van Nijvel. Deze groep misdadigers terroriseerden België voor meerdere jaren en waren verantwoordelijk voor meerdere moorden en inbraken.



De Belgische serie volgt de vrienden Marc en Franky, en diens zus Vicky in de turbulente jaren '80. Marc en Franky verhuizen naar Brussel voor een carrière bij de Rijkswacht. Al snel worden de drie jongeren meegezogen in een spiraal van misdaden die worden toegeschreven aan de zogenaamde Bende van Nijvel.

Recensie


Van onze recensent Terence Shea kreeg de serie maar liefst 4 sterren. Hij zei over de sets en kostuums van de Belgische misdaadserie: "Een pluim voor de crewleden die hebben bijgedragen aan het tijdsbeeld. De sets, kleding en straten lijken uit de jaren tachtig te komen."

Hij ging verder: "Nergens overdreven, gewoon een kloppende kopie van hoe mensen en voorwerpen er in die tijd uitzagen. Oké, de bril van slechterik Bouhouche is wel heel fout, maar accuraat; de echte liep daar toentertijd ook mee rond."


Receptie


In België zelfs was men al bijzonder enthousiast over 1985, met name over het feit dat het verhaal diep in de eigen geschiedenis graaft.


In Nederland was men ook te spreken over de serie, waaraan de reguliere televisiekijkers pas net zijn begonnen.


Ongeduldig? Je kan alle afleveringen van 1985 nu al bingen via NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De aangekondigde spin-off van 'The Big Bang Theory', gaat die over de tweelingzus van Sheldon?
Series / Nieuws

De aangekondigde spin-off van 'The Big Bang Theory', gaat die over de tweelingzus van Sheldon?

De vraag is nog altijd: hoe gaat de nieuwe spin-off van 'The Big Bang Theory' eruit zien?

Spin-offs zijn tegenwoordig schering en inslag, zeldzamer is het als een spin-off zelf genoeg potentie heeft om een eigen spin-off te krijgen. Maar dat lijkt nu precies het geval te zijn voor Young Sheldon, de populaire prequel van The Big Bang Theory.

Succes prequel


Ondanks dat Young Sheldon aanvankelijk in de schaduw stond van het origineel, groeide het uit tot een enorm succes en wordt het door sommigen zelfs beter genoemd dan het origineel. Nu seizoen 7 van de serie zijn einde nadert en HBO Max heeft aangekondigd dat er een nieuwe 'The Big Bang Theory'-spin-off zal komen, is het speculeren begonnen.

Missy Cooper?


Voor veel fans is het duidelijk: Sheldon's tweelingzus Missy Cooper is de perfecte kandidaat voor een eigen spin-off. Fans vinden het jammer dat het personage in The Big Bang Theory maar een paar keer voorkomt en ook in [/i]Young Sheldon[/i] maar beperkt aan bod komt.

De potentie van Missy's verhaal


Een spin-off met Missy in de hoofdrol zou daar verandering in kunnen brengen. Fans zijn vooral geïnteresseerd in hoe Missy, als tweemaal gescheiden moeder, haar kinderen opvoedt in de conservatieve omgeving rondom Texas.

Afwachten dus met welke spin-off HBO Max nu precies gaat komen. Het verhaal van Missy Cooper zo wat ons betreft echt wel een mogelijkheid zijn!

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Bekijk op instagram




[more=q3f3nw4yeelg]Lees ook: 'The Big Bang Theory'-fans eisen dat de serie terugkeert na opvallende foto[/mo
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' wordt vreemder en vreemder, de serie gaat er in seizoen 4 toch nog weer een schepje bovenop doen
Series / Nieuws

'The Boys' wordt vreemder en vreemder, de serie gaat er in seizoen 4 toch nog weer een schepje bovenop doen

De toch al zo bizarre serie, gaat alleen nog maar vreemder en vreemder worden in het vierde seizoen.

Superheldenserie The Boys op Amazon Prime heeft de reputatie opgebouwd de controverse niet te schuwen. Er zitten de nodige bizarre scènes in de eerste drie seizoenen van de serie. Dit zal in het vierde seizoen niet anders zijn.

Opnames afgerond


De opnames van het vierde seizoen hebben voornamelijk plaatsgevonden in Toronto, Canada en zijn inmiddels afgerond. De releasedatum van het nieuwe seizoen is nog niet bekend maar veelal dienen er na de opnames nog de nodige bewerkingen plaats te vinden aan het beeldmateriaal en duurt het nog een flinke tijd voordat de serie te streamen zal zijn.

Bizar


Acteur Antony Starr, die Homelander speelt, heeft aangegeven dat er weer de nodige bizarre scènes in de serie zitten. “The Boys wordt op de een of andere manier vreemder en vreemder en vreemder”, gaf Starr aan in Variety. “Er moet een plafond zijn, maar we hebben dat nog niet bereikt.”

Zeer bizar


Vooral één specifieke scène is zeer bizar. “Ik keek naar de persoon tegenover wie ik stond en ik zei: ‘Wat zijn we aan het doen? Ik kan dit niet geloven! Ik had iets heel anders kunnen doen, maar ik ben hier toch echt dit aan het doen?’ Het was echt het meest bizarre wat ik ooit heb gedaan”, zei Starr.

Kijk de serie op Amazon Prime.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kim Kardashian volgt acteerlessen voor acteerdebuut in grote serie
Series / Nieuws

Kim Kardashian volgt acteerlessen voor acteerdebuut in grote serie

We verwachten geen Daniel Day-Lewis acteerniveau, maar wie weet weet Kim te overtuigen.

We wisten al dat Kim Kardashian had getekend voor een rol in het twaalfde seizoen van American Horror Story, maar de reality-ster lijkt dit ook uiterst serieus te nemen.

Tijdens een interview met Variety liet Kim K. namelijk weten dat ze later deze maand begint met de opnames van American Horror Story, maar dat ze vooraf eerst nog wat acteerlessen volgt.

Zin in!


Kardashian kan niet wachten om haar tanden te zetten in haar acteerdebuut en uit haar comfortzone te stappen. Het model zei er het volgende over:

"Het is een uitdaging, maar ik daag mezelf graag uit. Mijn deel wordt aan het einde van de maand gefilmd. De opnames zijn inmiddels al aan de gang, en ik heb er heel veel zin in."

Het is ontzettend tof om buiten je comfortzone te treden en iets nieuws te proberen. Ik kan niet wachten om deze ervaring aan te gaan."



Delicate kwestie


Het nieuwste seizoen van American Horror Story draagt de subtitel Delicate en bevat ook rollen voor Emma Roberts en nieuwkomers Cara Delevingne en Matt Czuchry.

Iemand die absoluut niet blij is met het feit dat Kim Kardashian gaat acteren, is Broadway-ster en American Horror Story-veteraan Patti LuPone.

Pure sensatie?


LuPone heeft laten weten dat het inhuren van Kardashian een typisch gevalletje 'stunt casting' is en er nu een echte acteur is die een rol aan zich voorbij ziet gaan.

Later dit jaar gaan we zien hoe de casting van Kim Kardashian in American Horror Story: Delicate uitpakt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meerdere series in gevaar door grote staking in Hollywood
Series / Nieuws

Meerdere series in gevaar door grote staking in Hollywood

Stakingen in de industrie zorgen voor grote problemen bij meerdere Amerikaanse series.

Schrijvers van de Writers Guild of America zijn massaal gaan staken, waardoor meerdere grote Amerikaanse projecten in gevaar zijn gekomen!

De staking is dinsdag van start gegaan, direct met grote gevolgen voor de hele industrie. Het zijn echter de snelle producties, zoals talk shows voor de avonden, die het hardst getroffen worden.

Gevolgen staking WGA


In Amerika lijden momenteel vooral de volgende shows eronder: Jimmy Kimmel Live, The Late Show, Tonight en Late Night.

Hetzelfde geldt voor The Daily Show, The Talk, Real Time with Bill Maher en Last Week Tonight with John Oliver. Saturday Night Live voor deze week, met Pete Davidson, is al geannuleerd.

De schrijverskamers voor verschillende tv-series zijn nu gesloten, zoals Abbott Elementary, Big Mouth, Yellowjackets en Cobra Kai. Alle scripts voor het tweede seizoen van House of the Dragon zijn al geschreven, waardoor deze HBO-serie geen vertraging op zal lopen.

Het zal nog even duren voordat de grote producties écht iets gaan merken van deze staking, maar zoals je in dit artikel wel kan lezen, heeft de staking wel degelijk invloed op het reilen en zeilen van veel tv-series...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer over de 'God of War' en 'Horizon' tv-series die er ooit moeten komen
Series / Nieuws

Meer over de 'God of War' en 'Horizon' tv-series die er ooit moeten komen

De God of War en Horizon tv-series moeten net zoveel aandacht krijgen als The Last of Us op HBO kreeg.

PlayStation Productions is druk bezig met het maken van allerlei films en series in het universum van hun grootste franchises. Onder andere God of War en Horizon zijn nu aan de beurt.

Begin dit jaar zagen we in de vorm van The Last of Us de eerste succesvolle vruchten afwerpen van een PlayStation tv-serie. Asad Qizilbash, baas van PlayStation Productions, zegt dat de volgende films en series net zoveel aandacht krijgen als dit eerste succes.

PlayStation Productions films en series


Onlangs zagen we de eerste trailer van de Gran Turismo-film, maar er wordt momenteel ook door verschillende netwerken gewerkt aan een serie in het Horizon-franchise - van de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games - en een serie gebaseerd op de iconische PlayStation-franchise God of War.

In een recente editie van de Official PlayStation Podcast vertelt Qizilbash dat de aankomende projecten net zoveel aandacht krijgen als The Last of Us:

"Dezelfde zorg en formule die we met The Last of Us hebben gedaan, gaan we toepassen voor Horizon [en] God of War. We gaan het verhaal van de game vertellen omdat we dat kunnen, omdat het een show is, we hebben de tijd om het te doen, we hebben de afleveringen om het te kunnen doen."

"We proberen het niet in een film van twee uur te proppen. Je krijgt het verhaal van de game, maar we gaan ook kansen vinden om breder te gaan en andere personages te verkennen en de wereld verder op te bouwen op een manier die je vanwege keuzevrijheid niet in de game kunt doen."

"Dat is het opwindende voor mij, fans zullen het geweldig vinden omdat ze die game tot leven zullen zien komen, maar ook veel nieuwe dingen gaan zien, zoals wat ze deden met The Last of Us."

Toekomst van PlayStation Productions


Deze opmerkingen over Horizon en God of War komen niet helemaal overeen met de geruchten die we over die eerste serie hebben gehoord. Horizon zou namelijk naar verluidt een prequel worden op het verhaal van de game, maar dat is niet hoe Qizilbash het zegt.

Het is nog onduidelijk wanneer de God of War en Horizon tv-series moeten verschijnen. God of War wordt gemaakt door Amazon, Horizon door Netflix.

Naast de Gran Turismo-film werkt PlayStation Productions momenteel ook nog aan een Ghost of Tsushima-film.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gigantische nieuwe dino's in 'Prehistoric Planet' seizoen 2 van Apple TV+
Series / Trailer

Gigantische nieuwe dino's in 'Prehistoric Planet' seizoen 2 van Apple TV+

Oude bekenden maar ook nieuwe dino's in deze specataculaire docuserie.

Prehistoric Planet is met recht een paradepaardje van Apple TV+. Kosten noch moeite werden gespaard om tot een realistische weergave te komen van de wereld zoals die 66 miljoen jaar geleden was.

Seizoen 1 was een daverend succes, aangezien de serie in de prijzen viel voor de Beste Special Effects en Beste Soundtrack. Daar komt ook nog eens een score van 100% op Rotten Tomatoes bij. Het nieuwste seizoen borduurt hier op voort.

De wereld rond


De vijf afleveringen nemen de kijker mee naar de gebieden waarin deze reuzen leefden. Zo zien wij onder andere de dino's als oceaanbewoners, nabij het continent dat nu Noord-Amerika is, maar ook de dieren die bij de actieve vulkanen van India en in de veengebieden van Madagascar te vinden waren. We maken kennis met de Tarchia, die weliswaar een planteneter was maar ook een stevige vechter. Ook zien we oude bekenden zoals de welbekende Tyrannosaurus Rex.

Uiteraard is Sir David Attenborough ook dit seizoen weer de verteller. Deze unieke docuserie gunt de kijkers in het nieuwste seizoen opnieuw een blik in het verre verleden van onze planeet.



Seizoen 2 van Prehistoric Planst kun je streamen vanaf 22 mei op Apple TV+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Holllywood officieel in staking, wat betekent dit voor films en series?
Series / Nieuws

Holllywood officieel in staking, wat betekent dit voor films en series?

De Amerikaanse schrijversvakbond WGA heeft de eerste grote staking aangekondigd sinds 2007.

Nu de contracten tussen de schrijvers, studio's en productiemaatschappijen aflopen, was de vakbond, de Writers Guild of America West (voor het westen van de VS), aan het onderhandelen met de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP).

Deze onderhandelingen hadden ondermeer betrekking op het ontvangen van royalties voor het online streamen van bestaande tv-series. Daarnaast ging het over een hoger minimum loon en betere contracten.

Contractuele zekerheid


Het vele cancelen zal ongetwijfeld geen goed hebben gedaan. Het lijkt echter met name het gebrek aan contractuele zekerheid dat het struikelblok vormt. De vakbond wil graag dat studio's een bepaald aantal schrijvers aannemen, en ook voor vooraf vastgestelde periode in dienst nemen. Hiermee hebben schrijvers meer zekerheid dan zij tot nu toe hebben gehad.

Nu men niet tot overeenstemming is gekomen, gaat op dinsdag 2 mei om 3 uur 's middags EDT (Eastern Daylight Time) de staking in. Dit is dinsdag 2 mei om 9 uur 's avonds Nederlandse tijd (CET, oftewel Central European Time). De laatste keer dat de ruim 11.000 leden van de vakbond in staking gingen was in november 2007. Deze staking duurde 100 dagen en eindigde in februari 2008. De schrijvers kregen vanaf dat moment een deel van de royalties voor het herhalen van series op tv-zenders.

Gevolgen voor films en series


De gevolgen van deze staking zullen zowel op films als op series effect hebben. Normaal gesproken worden scenario's ruim van tevoren geschreven, maar er zijn ook programma's die wekelijks live opgenomen worden. Denk hierbij aan de The Tonight Show with Jimmy Fallon, en JImmy Kimmel Live!. Deadline heeft bericht dat deze talkshows per 2 mei voorlopig uit de lucht gaan. Mocht de staking langer duren dan zullen de effecten ook voor tv-series zeker voelbaar worden.

De bui voelen hangen


Zoals eerder bericht, zou de snelle verlenging van The Night Agent voor een deel bepaald kunnen zijn met het oog op een schrijversstaking. Wellicht voelde Netflix de bui al hangen en besloot tot een snel accoord. Dit houdt in dat men ruim voor de staking al is begonnen met schrijven van afleveringen van seizoen 2. Ook zijn alle afleveringen van Star Wars: Andor al helemaal af. Dit werd door schrijver Tony Gilroy bevestigd aan Screen Rant tijdens een Q & A bij een Emmy event.

Hoe de staking zal verlopen en wat de gevolgen zullen zijn zal in nadere berichten worden aangegeven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'House of the Dragon' seizoen 2: productie komt niet in gevaar
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'House of the Dragon' seizoen 2: productie komt niet in gevaar

Als de schrijvers in Hollywood staken heeft dat voor de kijker flinke gevolgen.

Het is je misschien niet ontgaan; de aangekondigde staking van de Writers Guild of America. Sinds vannacht is die staking ingegaan en series, films en talkshows zullen de gevolgen ervan ondervinden. Maar voor House of the Dragon is er gelukkig goed nieuws.

Het is namelijk zo dat de spin-off van Game of Thrones al in het stadium zit van de pre-productie, wat betekent dat alle scripts en scenario's al geschreven zijn. Een bron dicht bij de productie weet te vertellen dat het filmen in het VK ongehinderd door zal gaan.

Mogelijke gevolgen voor mogelijke aanpassingen


Volgens de afgesproken regels voor de staking moeten alle leden van de Writers Guild of America (WGA) die internationaal werken, al het werk laten liggen dat binnen de grenzen van de bevoegdheid van de vakbond valt. Dit kan betekenen dat Amerikaanse projecten die worden opgenomen in het buitenland ook in problemen kunnen raken.

Het geldt gelukkig niet voor geschreven werken die al voltooid zijn. Mogelijk liggen er wel problemen als scripts herschreven moeten worden. Ondanks dat kan het opnemen van House of the Dragon ongehinderd doorgaan. Het tweede seizoen wordt door HBO al sinds 11 april van dit jaar gefilmd in de Warner Bros. Leavesden Studios.

Kijk tot die tijd het eerste seizoen van House of the Dragon op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaan we Green Arrow vaker zien na zijn terugkeer in 'The Flash'?
Series / Interview

Gaan we Green Arrow vaker zien na zijn terugkeer in 'The Flash'?

Oliver Queen keerde na jaren afwezigheid terug in 'The Flash' en misschien gaan we hem nu nog vaker zien...

De Arrowverse eindigt binnenkort, maar Stephen Amell is nog niet klaar om zijn rol als Oliver Queen op te geven.

De originele serie van zijn personage, Arrow, werd in 2020 beëindigd na acht seizoenen. Oliver Queen keerde echter na jaren van afwezigheid terug in het laatste seizoen van The Flash om het einde van de Arrowverse te vieren.

We konden hem zien in aflevering 9 van het laatste seizoen en we hebben ook andere Arrowverse-personages zien terugkeren in deze aflevering.

Mogelijkheid


In een interview met TVLine laat Amell weten dat hij ervoor openstaat om vaker terug te keren als Green Arrow. Er werd aan hem gevraagd of hij voor de laatste keer de populaire superheld speelde tijdens zijn terugkeer in The Flash, maar Amell antwoordde snel op deze vraag met: "Ik denk het niet".

Hij liet echter wel weten dat eventuele toekomstige projecten met Oliver Queen anders moeten verlopen dan de Arrowverse van The CW. Hij heeft namelijk geen zin om nog een keer precies hetzelfde te maken. Bekijk zijn volledige citaat hieronder:

Amell over de Green Arrow


"Ik denk het niet. We hebben een goede tijd gehad op The CW in de Arrowverse, maar het idee van 22 of 23 afleveringen per jaar… Dat is een heel specifieke manier van televisie maken, met acteerpauzes en al die dingen," aldus Amell.

Daarna ging hij verder: Ik was klaar met het spelen van Arrow op die manier. Maar ik zou het wel leuk vinden om op beperkte basis terug te keren of om een film te maken…"



Stream Arrow en The Flash op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijf nieuwe draken in 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Vijf nieuwe draken in 'House of the Dragon'

Wij stellen de vijf nieuwe draken alvast een beetje aan je voor.

Zoals bekend, zijn de opnames van House of the Dragon seizoen 2 inmiddels gestart. Volgens showrunner Ryan Condal gaan we kennismaken met vijf nieuwe draken. Maar wie zijn deze nieuwe draken en wat kunnen we van ze verwachten?

De vijf draken


Ten eerste hebben we Tessarion, een prachtige blauwe draak met donkere kobaltkleurige vleugels die blauw vuur spuwt. Vervolgens hebben we Silverwing, de naam zegt het al: een zilveren draak.

Dan hebben we Sheepstealer, een wilde draak met een slecht humeur en een voorkeur voor het stelen en opeten van schapen. Daarnaast hebben we Grey Ghost, een verlegen wilde draak die zijn best doet om uit de buurt van mensen te blijven. En ten slotte hebben we Cannibal, de grootste en oudste wilde draak die bekend staat om zijn zwarte kleur en groene ogen.

Rol?


Het is nog niet bekend welke rol deze nieuwe draken precies zullen spelen in het komende seizoen, maar het is zeker dat de fans van House of the Dragon reikhalzend uitkijken naar hun komst.

Karakters


De showrunners gaven eerder al aan dat de draken echt een voorname rol zullen krijgen in de serie en dat we ook hun karakters leren kennen. We zijn benieuwd naar het tweede seizoen. Tot die tijd kun je seizoen 1 nog bekijken op HBO Max..

Bekijk op instagram





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk deze veelgeprezen sciencefiction film bij HBO Max
Films / Nieuws

Bekijk deze veelgeprezen sciencefiction film bij HBO Max

'Arrival' uit 2016 kan je zien bij HBO Max. De film won een Oscar en talloze andere prijzen. Zeker kijken dus als je hem nog niet gezien hebt.

HBO Max geeft ons de mogelijkheid om de film Arrival te streamen. Een aanrader om te doen want bijna iedereen is goed te spreken over de film.

Invasie


Wanneer buitenaardse wezens op aarde arriveren, proberen linguïst Louise Banks (Amy Adams) en haar team (o.a. Jeremy Renner en Forest Whitaker) met hen te communiceren. De tijd dringt, want deze buitenaardse invasie zorgt ervoor dat de spanningen wereldwijd hoog oplopen.

Genre overstijgend


Op IMDb pakt de film een hele goede 7.9/10. Bij Rotten Tomatoes zijn de recensenten dan ook laaiend enthousiast met een 94% en het publiek geeft een totaal van 82%.

"Melancholisch, mysterieus en afgemeten terwijl het de strijd volgt om met deze buitenaardse wezens te communiceren. 'Arrival' gaat echt over taal en hoe het functioneert, hoe het ons vormt en soms beperkt, en hoe het ons kan verbinden of scheiden."

"Ik waardeer de intelligente sciencefiction, maar ook hoe de film het genre overstijgt. Het bleek veel intiemer en tot nadenken stemmend dan ik ooit had verwacht. En dat allemaal boven op de fantastische beelden en art direction."

"De beste film van 2016. Een film die veel meer gericht blijkt te zijn op de mensheid dan op buitenaardse bezoekers, het is een transcendente kijkervaring die onder de huid en in het hart kruipt."

HBO Max


Aan de lovende woorden over deze film zal het niet liggen. Bekijk nu zelf de film bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het legendarische 'Band of Brothers' zit vol met fantastische en ontroerende quotes
Series / Nieuws

Het legendarische 'Band of Brothers' zit vol met fantastische en ontroerende quotes

In de prachtige serie zitten ook een aantal prachtige quotes van de soldaten van de Easy Company.

Band of Brothers is een van de meest indrukwekkende tv-series ooit gemaakt. De serie volgt de Amerikaanse Easy Company tijdens de Tweede Wereldoorlog. De serie is gevuld met geweldige quotes van de personages. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

"Currahee!"


Dit is de slogan van de Easy Company, die letterlijk 'We staan alleen!' betekent. Het is een perfecte weerspiegeling van de vastberadenheid van deze soldaten om hun missie te volbrengen, ongeacht de omstandigheden.

"The only hope you have is to accept the fact that you're already dead."


Deze uitspraak van Major Richard Winters toont de serieuze en soms grimmige realiteit van de oorlog. De soldaten van de Easy Company brengen zichzelf constant in gevaarlijke situaties en zetten hun leven op het spel om uiteindelijk vrede te bewerkstelligen.

"A soldier accepts his fate, a hero makes his fate'."


Deze quote van Eugene Roe benadrukt het verschil tussen een gewone soldaat en een held. Het toont aan dat sommige soldaten in staat zijn om boven zichzelf uit te groeien, juist in de meest verschrikkelijke omstandigheden.

"We're paratroopers, Lieutenant. We're supposed to be surrounded."


Een iconische quote uitgesproken door Ronald Speirs. Het is een perfecte weerspiegeling van de moed en vastberadenheid van de Easy Company, die altijd bereid waren om te vechten, ongeacht hoe zwaar de strijd ook was.

Bekijk op instagram


Nog meer quotes uit Band of Brothers horen? Kijk de serie op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze populaire films zijn vanaf april te streamen
Films / Nieuws

Deze populaire films zijn vanaf april te streamen

Voordat een premiejager met pensioen gaat, moet hij nog een man opsporen: de zoon van de opdrachtgever die in het Amazonewoud op zoek is naar een schat.

Een aantal nieuwe films stroomden in april binnen bij de verschillende streamingdiensten. We zetten de populairste films van Netflix, Prime Video en HBO Max voor je op een rijtje.

Nieuw aanbod Netflix in april



The Tourist met Angelina Jolie en Johnny Depp uit 2010 stream je hier.

The Rundown met Dwayne Johnson en Seann William Scott bekijk je hier.

Voordat een premiejager met pensioen gaat, moet hij nog een man opsporen: de zoon van de opdrachtgever die in het Amazonewoud op zoek is naar een schat.



The Taking of Pelham 1 2 3 met Denzel Washington kan je hier zien.

Unbroken met Angelina Jolie kijk je hier.

Nieuw aanbod HBO Max in april



Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms stream je hier.

De film Druk kijk je hier.

Nieuw aanbod Prime Video in april



The Equalizer met Denzel Washington kijk je hier.

De Nederlandse komedie De Tatta's kan je hier zien.

Erik van Kampen wil schatrijk worden. Dit plan valt echter in duigen wanneer hij een verkeerde investering doet. Hij moet met zijn gezin verhuizen naar een flat waar hij bijzondere nieuwe vrienden ontmoet.



De documentaire Street Gang: How we got to Sesame Street kan je hier bekijken.

De dramafilm El Houb kan je hier zien.

Streamingdiensten


De bovenstaande films zijn te bekijken bij de bijbehorende streamingdiensten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Walter White's wijsheden; zijn prachtigste quotes uit 'Breaking Bad'
Series / Nieuws

Walter White's wijsheden; zijn prachtigste quotes uit 'Breaking Bad'

Walter White maakt in de serie een flinke transformatie door, die je ook terug hoort in zijn quotes.

Breaking Bad is één van de beste series die ooit is uitgezonden. De serie zit vol met fantastische quotes van Walter White. Hier een aantal van zijn beste quotes met enige toelichting.

"I am not in danger, Skyler. I am the danger!"


Deze legendarische quote komt uit seizoen 4 en is misschien wel de bekendste uitspraak van Walter White. Het toont zijn transformatie van een bescheiden scheikundeleraar naar een meedogenloze drugsbaron.

"I did it for me. I liked it. I was good at it. And I was really, I was alive."


Deze uitspraak van Walter White in seizoen 5 laat zien dat hij niet langer bezig is om zijn acties te rechtvaardigen. Hij erkent dat hij zijn criminele activiteiten niet alleen voor zijn gezin deed, maar er zelf ook genoegdoening uit haalt.

"I am the one who knocks."


Deze uitspraak van Walter in seizoen 4 toont opnieuw zijn transformatie van een onschuldige leraar naar een meedogenloze crimineel. Hij laat zien dat hij de controle heeft en dat hij bereid is om geweld te gebruiken om zijn doelen te bereiken.

Meer fantastische quotes ontdekken? Kijk Breaking Bad terug op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 5 beste quotes van Tom Hardy in 'Peaky Blinders'
Series / Featured

De 5 beste quotes van Tom Hardy in 'Peaky Blinders'

Tom Hardy’s personage Alfie Solomons leverde de ene na de andere one-liner af.

Vorig jaar kwam het laatste seizoen van de BBC-serie Peaky Blinders uit. Inmiddels wachten fans op de bioscoopfilm die het verhaal moet gaan afsluiten. Tot het zover is kunnen we gelukkig nog terugkijken op de mooie dingen die de serie ons bracht, zoals het personage van Tom Hardy.

Introductie


Alfie Solomons verscheen voor het eerst in seizoen 2. Hij laat daarin meteen van zich horen met deze quote tijdens een ontmoeting met het hoofdpersonage Tommy Shelby. ''Intelligence is a very valuable thing, innit, my friend? And it usually comes far too f***ing late."

Komisch en dreigend


Een van de sterke aspecten van Hardy’s personage was dat hij zowel komisch als dreigend uit de hoek kon komen, vaak op hetzelfde moment. "He'll wake up. Granted, he won't have any teeth left, but he will be a wiser man for it." Of denk aan het moment waarop hij beschrijft hoe hij een spijker bij iemand z’n neus inslaat. "It was f***ing biblical mate."

Tom Hardy


Natuurlijk zijn de legendarische quotes oorsponkelijk niet afkomstig van Hardy, maar van creator Steven Knight, die het overgrote deel van de scripts schreef. Het sterke aan Hardy was echter dat hij van de meest normale teksten een epische quote kon maken.

Denk aan het droogkomische "Fill it out, f*** off." in seizoen 2 als hij z’n werknemers een formuliertje geeft. Of zijn reactie als het personage Sabini hem vraagt of hij afweet van de acties van de Peaky Blinders in London: "I know what I know, you know? If you don't know, then you don't f***ing know, do ya?"

De bioscoopfilm van Peaky Blinders komt naar alle waarschijnlijkheid op z’n vroegst pas eind volgend jaar uit. Tot dan kunnen fans alle quotes van Tom Hardy’s personage nog eindeloos bekijken op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Problemen op de loer voor 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' seizoen 2
Series / Nieuws

Problemen op de loer voor 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' seizoen 2

De productie van The Rings of Power seizoen 2 loopt tegen problemen aan gerelateerd aan de locatie van het filmen.

Het filmen van The Lord of the Rings: The Rings of Power verloopt nog niet zo soepel. De locatie is van Nieuw-Zeeland uit seizoen 1 verplaatst naar het Verenigd Koninkrijk voor seizoen 2, maar niet zonder slag of stoot.

In begin april ontstond er namelijk al een klein brandje op de set van The Rings of Power, hoewel dat gelukkig geen grote gevolgen had. Nu is er een complicatie opgedoken van andere aard.

Problemen The Rings of Power


Mensen uit Berkshire, waar een deel van The Rings of Power seizoen 2 momenteel gefilmd wordt, zijn bezorgd over het leven van de wilde dieren op locatie. Tevens geven ze aan dat het bouwen van de sets schadelijk is voor het Swinley Forest.

Het Swinley Forest, dat eigendom is van King Charles III, wordt volgebouwd met meerdere sets voor de LOTR-serie, inclusief een kasteel. Gill Cheetham van Bracknell Forest Society zegt het volgende:

"Lokale milieugroeperingen zijn teleurgesteld dat schade aan het fragiele ecosysteem wordt toegestaan."

Een rapportage over het plannen van de productie van The Rings of Power suggereert dat er veel schade aangericht zal worden om de sets te bouwen die nodig zijn voor het tweede seizoen. Niet iedereen is het daar dus mee eens.

Wat er mee gaat gebeuren, is voor nu onduidelijk.

The Rings of Power is nu te zien op Amazon Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topfilms op SkyShowtime: deze drie wil je niet missen
Films / Featured

Topfilms op SkyShowtime: deze drie wil je niet missen

Carlito wordt echter constant geconfronteerd met zijn criminele verleden en de activiteiten die daarbij horen.

SkyShowtime heeft een flink aanbod van films en series. We zetten drie absolute top dramafilms voor je in het zonnetje.

Gladiator


Een voormalig generaal van het Romeinse leger (Russell Crowe) is gedegradeerd tot slaaf en gladiator. Hij klimt omhoog in de pikorde om zo de moord op zijn familie en keizer te kunnen wreken.



Carlito's Way


Carlito, gespeeld door Al Pacino, probeert afscheid te nemen van zijn criminele verleden na het uitzitten van een gevangenisstraf. Hij wordt echter constant geconfronteerd met dit verleden en de activiteiten die daarbij horen.



Good Will Hunting


De hoogbegaafde Will (Matt Damon) komt constant in de problemen. Met de hulp van een psychiater (Robin Williams) komt hij er langzaam achter wat wel goed voor hem is, hoe hij richting kan geven aan zijn leven en aan wat hij belangrijk vindt.



SkyShowtime


De bovenstaande filmklassiekers zijn net als andere series en films te bekijken via SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit recente meesterwerk kijk je vanaf morgen gewoon thuis
Films / Nieuws

Dit recente meesterwerk kijk je vanaf morgen gewoon thuis

Deze geweldige film was genomineerd voor 6 Oscars, heeft in totaal 244 nominaties ontvangen voor diverse prijzen en heeft er daarvan 68 gewonnen. 'Tár' is een meesterwerk en je kan de film vanaf 3 mei kijken bij Pathé Thuis.

Pathé Thuis voegt vanaf woensdag 3 mei de film Tár toe aan het aanbod. De film van regisseur Todd Field is te mooi om niet te zien.

Dirigent


Lydia Tár is een wereldberoemde componist en dirigent die de eerste vrouwelijke chef-dirigent wordt van een groot Duits orkest. Maar helaas is niet iedereen enthousiast over haar en komt zo onder een steeds grotere druk te staan.

Onfeilbaar


Bij Rotten Tomatoes zijn de critici laaiend enthousiast met een mooie 90% en het publiek scoort de film een 74%.

"'Tár' is de beste film van 2022, de film is een zeldzaamheid in de hedendaagse cinema omdat het een film is die er toe doet buiten de multiplex."

De betoverende performance van Blanchett sluit aan bij Fields visie op de nieuwe culturele mijnenvelden waar we doorheen moeten navigeren – onfeilbaar intellectueel maar ook vol gevoel."

Ook op IMDb scoort de film goed, daar pakt hij een mooie 7.5/10. Een film om echt te zien dus.

Bij Pathé Thuis


Deze film met Cate Blanchett in de hoofdrol kan je vanaf woensdag 3 mei gaan zien bij Pathe Thuis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.