search
Hoe is het nu toch eigenlijk met jaren '80-icoon Don Johnson uit 'Miami Vice'?
Series / Nieuws

Hoe is het nu toch eigenlijk met jaren '80-icoon Don Johnson uit 'Miami Vice'?

Don Johnson werd bekend met 'Miami Vice' maar heeft de entertainmentindustrie daarna nooit verlaten.

Miami Vice was in de jaren '80 een van de populairste televisieseries ter wereld en de avonturen van rechercheurs Sonny Crockett en Ricardo Tubbs werden door miljoenen kijkers gevolgd. Hoe is het nu eigenlijk met Don Johnson, het icoon dat de rol van Sonny Crockett speelde?

De opkomst van Don Johnson


Don Johnson werd geboren op 15 december 1949 in Flat Creek, Missouri. Hij begon zijn carrière als acteur in de jaren '70, maar het was pas met de rol van Sonny Crockett in Miami Vice dat hij echt doorbrak. Zijn vertolking van de stoere rechercheur met zijn witte pak en zijn Ferrari maakte hem in één klap wereldberoemd.

In 1986 won hij een Golden Globe voor zijn rol in Miami Vice en in 1987 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Don Johnson nu


Hoe is het nu eigenlijk met Don? Hij is inmiddels 73 jaar oud en heeft (nog altijd) een indrukwekkende carrière. Zo speelde hij 'Nash Bridges' in de gelijknamige serie. Zeer recentelijk was hij nog te zien in het eerste deel van de Netflix-filmreeks Knives Out. Verder speelde hij in de film Book Club en had hij een rol in de televisieserie Watchmen.

Andere interesses


Sommige muziekliefhebbers kennen Don Johnson misschien in een andere hoedanigheid. In de jaren '80 bracht hij een muziekalbum uit, genaamd "Heartbeat", waarop hij samenwerkte met onder andere Barbara Streisand en Dolly Parton.

Samengevat: Don Jonhson kende zijn hoogtijdagen tijdens Miami Vice, maar heeft sindsdien dus absoluut niet stilgezeten en hij is nog altijd actief in de filmwereld.

Bekijk op instagram

Aanbevolen artikelen