search

Ons nieuws van vrijdag 5 mei 2023

Teaser: Maggie en Negan racen over het water in 'The Walking Dead: Dead City'
Series / Trailer

Teaser: Maggie en Negan racen over het water in 'The Walking Dead: Dead City'

Maggie werft Negan tegen wil en dank in een wel erg persoonlijke reddingsmissie.

Aan het einde van The Walking Dead was er een verbetering in de verhouding tussen Maggie en Negan. Het was echter ook duidelijk dat ze nooit dikke vrienden zouden worden. De teaser-clip die gedropt is lijkt dit te bevestigen.

De twee zijn van plan om Maggie's zoon Hershel terug te halen die zich in New York bevindt. Hij is waarschijnlijk ontvoerd door The Croat (Željko Ivanek), de voornaamste antagonist in de miniserie.

'Gezocht'-poster


Er is een gespannen verhouding tussen de twee, en het feit dat ze samenwerken maakt duidelijk dat de nood hoog is. Ze racen letterlijk over het van Walkers vergeven water richting Manhattan. Verder zien we Perlie Armstrong (Gaius Charles) een 'gezocht'-poster omhooghouden voor Negan. Dit zou kunnen betekenen dat de Newyorkers al weten wie Negan is.

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk op de vraag waarom Hershel (Logan Kim) überhaupt ontvoerd is. Eén mogelijkheid zou kunnen zijn dat The Croat en Negan elkaar al eerder kennen. De ontvoering van Maggie's zoon gaat hiermee indirect over Negan, en niet zozeer over de jongen. Deze, en andere vragen zullen ongetwijfeld beantwoord worden in de langverwachte spin-off.

The Walking Dead: Dead City gaat op 18 juni aanstaande in première op het Amerikaanse AMC. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe wordt 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story' ontvangen?
Series / Nieuws

Hoe wordt 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story' ontvangen?

Zijn de reacties op de nieuwe 'Bridgerton'-spin-off positief of negatief?

Queen Charlotte: A Bridgerton Story is vanaf gisteren te bekijken op Netflix. De prequel vertelt het verhaal van het personage Queen Charlotte, die we kennen uit de originele serie. Maar hoe wordt de spin-off ontvangen?

Queen Charlotte heeft het label 'Certified Fresh' gekregen op Rotten Tomatoes. Op het moment van schrijven heeft de prequel een score van maar liefst 93% op de review-website. De score van het publiek is net wat lager, met 79%.

Enthousiaste reacties


Netflix moet blij zijn met de reacties van critici op de nieuwe afleveringen. Aangezien er zoveel enthousiaste reacties waren van fans toen de serie werd aangekondigd, is het goed dat de serie ook daadwerkelijk goed ontvangen wordt.

De beschrijving voor de langverwachte spin-off luidt als volgt:

"Charlotte is tegen haar wil verloofd met de mysterieuze koning van Engeland en arriveert in Londen, waar ze beseft dat ze niet precies was wat het koningshuis verwachtte. Wanneer ze het paleis en haar onvoorspelbare echtgenoot leer te navigeren, groeit ze uit tot een van Europa's meest onvergetelijke vorsten".

Queen Charlotte: A Bridgerton Story is te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze prangende vragen moeten de laatste afleveringen van 'Titans' nog beantwoorden
Series / Nieuws

Deze prangende vragen moeten de laatste afleveringen van 'Titans' nog beantwoorden

De finale van 'Teen Titans' komt steeds dichterbij, maar hopelijk niet voordat we antwoord hebben op wat belangrijke vragen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Titans loopt snel op zijn einde, maar laat de kijker wel nog met enkele prangende vragen zitten. Kunnen die nog voor het einde beantwoord worden?

5. Beast Boy en The Red


De ontdekking dat Gar Logan's krachten samenhingen met al het leven der dieren, een mystieke kracht die 'The Red' genoemd werd, was een belangrijk onderdeel in het vierde seizoen.Als kampioen van The Red moest hij kiezen tussen die mythische kracht - en zijn vrienden. Om Brother Blood te bevechten koos Gar voor dat laatste.

Zal hij, als Brother Blood verslagen is, weer naar The Red terugkeren?

4. Zal Bernard weer ontwaken?


De vriendschap (en misschien wel meer?) tussen Bernard Fitzmartin, een wetenschapper bij STAR Labs, en Tim Drake was een hoogtepunt dit vierde seizoen.

Helaas viel Bernard ten prooi aan een videospel van Brother Blood, waardoor hij in een coma raakte.

Of Bernard, en daarmee ook alle andere slachtoffers, zal ontwaken wanneer Brother Blood verslagen is, weet nog niemand.3. Zal Superboy ooit Superman ontmoeten?


De belangrijkste reden waarom de Titans naar Metropolis zijn gekomen in het vierde seizoen was zodat Superboy Connor Kent zijn biologische vader zou kunnen ontmoeten.

Deze ontmoeting is tot op heden nog niet voorgekomen. Dit zorgde ervoor dat Connor meer naar zijn andere biologische vader toe ging: Lex Luthor.

Er is een kans dat Superman in de finale op komt dagen om Brother Blood te bevechten - en zo Connor de kans voor die langverwachte ontmoeting te geven.2. Vertrekt Dick Grayson naar Bludhaven?


Dick Grayson / Nightwing is een vast onderdeel van Titans. Maar hints naar de toekomst lijken Grayson's vertrek te voorspellen.

Naast het hinten naar een relatie met Starfire, lijkt het er ook op dat Grayson de Titans zal verlaten. Zeker als de voorspelling van Starfire's dood uit gaat komen.

In de strips vertrekt hij naar de stad Bludhaven waar hij, net als Batman in Gotham, de stad bewaakt.1. Zal Cyborg zich bij de Titans aansluiten?


In het vierde seizoen van Titans werd Cyborg geïntroduceerd.

Joivan Wade speelde deze versie van Earth-9, terwijl Vic Stone ook onderdeel is van Doom Patrol, waar hij ook door Wade gespeeld wordt.

Cyborg ontmoette Starfire en werd vrienden met Beast Boy, waarmee hij in de strip ook een hechte vriendschap heeft.

Het is niet zeker of Vic en de rest van Doom Patrol weer terug konden.

Hierdoor ontstaat er een mogelijkheid dat Vic zich in de finale bij de Titans aansluit om tegen Brother Blood te vechten.De finale van Titans is op 11 mei bij HBO Max te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze zeven dingen weten we al over 'Heartstopper' seizoen 2
Series / Nieuws

Deze zeven dingen weten we al over 'Heartstopper' seizoen 2

Het tweede seizoen van 'Heartstopper' krijg een hele nieuwe vibe die "cool" en "fresh" is

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede serie van de populaire romantische serie Heartstopper komt steeds dichterbij. Maar wat weten we eigenlijk over dit nieuwe seizoen?

Nick en Charlie en hun prille relatie


Nick en Charlie kwamen uiteindelijk samen, maar hun weg naar elkaar was niet makkelijk.

Charlie durfde Nick niet leuk te vinden omdat hij wist wie zijn vrienden waren. Met recht, want Nick's vrienden waren tegen de relatie met Charlie.

Daarnaast wist Nick nog niet goed wat hij was. Homo, bi? En hoe moest hij uit de kast komen tegenover vrienden en familie?Deze tweet van Netflix laat doorschemeren dat sommige problemen die de twee in het eerste seizoen hadden, in het tweede alleen maar erger worden.

Obstakels voor Tara & Darcy


Ook Tara en Darcy krijgen in hun relatie met moeilijkheden te maken.

Naast gepest van klasgenoten, komt het paar ook langzaam in de tweede fase van hun relatie, waarbij de roze bril afgaat.

In het tweede seizoen van Heartstopper zal blijken of hun relatie sterk genoeg is om stand te houden.Elle en Tao


In het klassieke vrienden-naar-geliefden verhaal van Elle en Tao staan we nog aan het prille begin.

Het tweede seizoen zal laten zien of de twee inderdaad hun hart volgen en een relatie aangaan, of dat ze enkel vrienden blijven.Imogen kiest voor zichzelf


Imogen komt niet voor in de boeken. Wat we van haar weten komt enkel uit de serie en dus kunnen we alle kanten op!

In het eerste seizoen wilde Imogen niets meer dan Nick, maar die was gefocused on Charlie.

In het tweede seizoen zal Imogen echter niet meer achter jongens aanlopen en meer voor zichzelf kiezen.Elle wordt zelfverzekerder


We leerden Elle in Heartstopper seizoen 1 kennen als een nieuwe leerling, ze heeft moeite met het maken van vrienden.

Ook heeft Elle problemen thuis. Ze is transgender en haar Egyptische familie heeft moeite dat te accepteren.

Gelukkig laat actrice Yasmin Finney weten dat Elle in het tweede seizoen een stuk zelfverzekerder zou zijn. Dit zal ook van impact zijn op haar relatie met Tao.

Een hele nieuwe vibe


Acteur Kit Connor heeft al verklapt dat het tweede seizoen "een hele nieuwe vibe" krijgt. Dat het "cool en fresh" zou worden.

Omdat Charlie en Nick nu een relatie hebben is die dynamiek ook anders. Oude onzekerheden vallen weg, en misschien komen er wel nieuwe voor in de plaats?Charlie's verhaal is volwassener


Joe Locke verklapt niet veel, maar zegt wel dat Charlie een stuk volwassener moet zijn nu hij en Nick een relatie hebben.

Hij heeft andere prioriteiten en moet nu ook aan Nick denken.Het tweede seizoen van Heartstopper verschijnt op 3 augustus op Netflix


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'El Amor Después del Amor'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'El Amor Después del Amor'

Prachtig drama, ook voor wie niet bekend is met Argentijnse rockster Fito Páez

Regie: Felipe Gómez Aparicio, Gonzalo Tobal | Cast: Ivan Hochman (Fito Páez), Micaela Riera (Fabiana Cantilo), Matías Okosi (Daniel 'El Tuerto' Wirtz), Manuel Fanego (Andres Gallo), Andy Chango (Charly García), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 36-46 minuten | Jaar: 2023

De Argentijnse rockster Fito Páez is er een van wereldformaat. Logisch dus dat zijn memoires ooit zouden worden verfilmd. Naast zijn faam heeft Páez een intrigerend leven gehad, vol heftige gebeurtenissen. De serie El Amor Después del Amor, vernoemd naar het gelijknamige liedje, laat dit leven op een goede manier zien. Los van de muziek heeft de serie een mooie boodschap over liefde, waardoor iedereen ervan kan genieten.

Ben je fan van iemands muziek, dan is het leuk om te zien hoe deze tot stand is gekomen. In deze serie komt dit uitgebreid aan bod, dus fans Fito Páez zullen ervan smullen. En wie nog nooit van deze Argentijnse rockartiest heeft gehoord krijgt een prachtig verhaal over een bijzondere jongeman wiens hele wereld draait om muziek maken. Hoofdrolspeler Ivan Hochman zet hem neer met sterk acteerwerk en sprekende ogen van het kaliber Johnny Depp: hij heeft weinig woorden nodig om intense emoties over te brengen.

De serie neemt de tijd voor het levensverhaal van Páez. Enkele gebeurtenissen uit zijn jeugd worden opvallend lang uitgerekt. Veel scènes hebben lange stiltes, die Hochman gelukkig goed kan dragen. Dit is in mooi contrast met de muziek, die de serie doet opleven zoals ook Páez opleefde van de muziek. Het belang van zijn droom om muzikant te worden wordt hier heel goed door onderstreept. Wel opvallend is dat enkele verhaallijnen nogal vaag zijn. Er lijken details te ontbreken of te zijn overgeslagen.

Dit zal expres zo gedaan zijn om de betrokken personen te beschermen, want het gaat hier om echte mensen, vaak ook werkzaam in de muziekindustrie. Het past bij het gevoel van de serie: aan alles merk je dat het verhaal waargebeurd is. En dat maakt het allemaal nog indrukwekkender. Páez heeft op vrij jonge leeftijd al een hoop verdriet en verlies moeten meemaken. En hoe hij dit verwerkt is even verbluffend als voor de hand liggend: met zijn muziek.

Het thema van de serie is eenduidig. Met zijn lied El Amor Después del Amor geeft Páez aan dat er na de liefde ook nog liefde kan zijn. Een hoopvolle, ietwat clichématige boodschap, die Páez op een allerminst clichématige manier heeft waargemaakt. Hij is al net zo origineel als de serie en met recht een wereldster te noemen, ook al zullen weinig Nederlanders weten wie hij is. Op een rustige manier kunnen we hem leren kennen en gaandeweg komt steeds meer naar voren hoe belangrijk de liefde in zijn leven is, naast de muziek – of misschien dankzij.

De serie is gebaseerd op de memoires van Páez en het mag duidelijk zijn dat hij het niet erg vindt om ook zijn mindere kanten te laten zien. Drugs, arrogantie en wild om zich heen slaan tegen vriend en vijand zijn ook onderdeel van zijn leven geweest. Toch blijft de kijker sympathie voor hem hebben. Deels door het sterke acteerwerk van Hochman, deels omdat het zeer begrijpelijk is dat een jonge jongen zo leeft na wat hij heeft meegemaakt.

De kijker kan met Páez meeleven, om hem lachen en zelfs bewonderen als een echte rockster die maling heeft aan de regels. De serie laat al deze kanten van Páez zien. Niet als een promotie, maar als realistisch drama waar iedereen van onder de indruk kan zijn. Dit alles maakt het verhaal en de boodschap ontzettend sterk en ontroerend. Als Páez in de slotaflevering dan eindelijk zijn hit El Amor Después del Amor mag spelen is dat een emotioneel moment. Een zeer inspirerende persoon, die deze serie zeker eer aandoet.El Amor Después del Amor is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kunnen we verwachten in seizoen 2 van 'House of the Dragon'
Series / Featured

Dit kunnen we verwachten in seizoen 2 van 'House of the Dragon'

Het tweede seizoen van 'House of the Dragon' is al een tijde in productie, maar de uitvoerend producent laat nu weten wat we kunnen verwachten

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De uitvoerend producent van House of the Dragon, Ryan Condal, heeft verschillende hints gegeven over het tweede seizoen van de serie en de toekomst ervan.

House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin en de gebeurtenissen spelen zich ongeveer 100 jaar eerder af dan de tijdlijn van Game of Thrones.

In het eerste seizoen hebben we kunnen zien dat Rhaenyra Targaryen en haar halfbroer Aegon II strijden om de controle over de Iron Throne. Dit leidde uiteindelijk tot de dood van Lucerys toen hij werd vermoord door de draak van Aemond.

Hints


De productie van het tweede seizoen is momenteel in volle gang en in een recent interview met IndieWire gaf Condal verschillende hints over wat we kunnen verwachten in seizoen 2. Daarnaast gaf hij ook een schatting van het aantal seizoenen dat nog zal volgen.

Zo zegt hij dat het tweede seizoen vooral gaat focussen op de verhaallijn van de kinderen en dat er nog zeker twee seizoenen aankomen. Bekijk zijn volledige uitspraken hieronder:

Waar gaat seizoen 2 over?


Het tweede seizoen gaat over de kinderen die we alleen in de laatste paar afleveringen van de serie hebben gezien. Ze zijn nu opgegroeid tot jongvolwassenen die draken hebben, en op de leeftijd zijn gekomen dat ze kunnen vechten en rijden op draken. Ze hebben hun eigen meningen en willen de erfopvolging verdedigen.

Hoeveel seizoen komen er?


Het zijn er meer dan twee. Dat is onderdeel van de discussie die we voeren. Waar eindig je de serie op een passende manier, zodat het niet voelt alsof het abrupt is gestopt, maar ook niet te lang doorgaat?Stream het eerste seizoen van House of the Dragon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt dit beestje de Grogu van 'Star Wars: Ahsoka'?
Series / Nieuws

Wordt dit beestje de Grogu van 'Star Wars: Ahsoka'?

Het lijkt erop dat Ahoska haar eigen versie van Grogu krijgt in haar eigen Star Wars-serie.

Het lijkt erop dat Ahsoka in haar eigen Disney Plus-serie simpelweg getiteld Ahsoka, een sidekick krijgt vergelijkbaar met Grogu uit The Mandalorian. En het is een schattig beestje, hoor!

Nadat we het Star Wars-personage Ahoska haar live-actie debuut zagen maken in het tweede seizoen van The Mandalorian, krijgt ze dit jaar eindelijk haar eigen serie. Maar gelijkenissen met Mando zullen ongetwijfeld getrokken worden!

Ahsoka seizoen 1


Empire Magazine heeft een exclusive blik gedeeld op Ahsoka, en in het speciaal op een 'Loth-cat', een schattig beestje dat we kennelijk in de serie terug gaan zien. Is dit dan de Grogu voor Ahsoka?

Rosario Dawson, die Ahsoka speelt in de serie, was positief over het beestje: "Het zou grauwen en er schattig uitzien. Echt, het detail was next-level."Schattige beestjes horen natuurlijk thuis in Star Wars. Niet alleen om entertainmentwaarde aan de films en series toe voegen, maar ook voor Disney om een extra zakcentje aan te verdienen.

Grogu bevestigde dat maar weer met The Mandalorian, een serie die zonder twijfel een stuk populairder is geworden dankzij het kleine groene beestje.

Ahoska moet dit jaar nog verschijnen op Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Neflix compleet overvallen, deze nieuwe serie is direct DE best bekeken serie op de streamingsdienst
Series / Nieuws

Neflix compleet overvallen, deze nieuwe serie is direct DE best bekeken serie op de streamingsdienst

Deze spin-off van 'Bridgerton' is nog maar net beschikbaar maar wordt gelijk fenomenaal goed bekeken.

De spin-off van Bridgerton genaamd: Queen Charlotte: A Bridgerton Story is pas net op Netflix beschikbaar gesteld maar de kijkcijfers zijn gelijk gigantisch. De serie is gelijk de meest bekeken serie op de streamingsdienst.

Spin-off


In Bridgerton kwam het verhaal van koning George en zijn koningin Charlotte maar zijdelings aan de orde en stond de spotlight met name op anderen. In deze spin-off wordt juist de relatie tussen George en Charlotte veel verder uitgediept.

Waargebeurd


Uit de serie blijkt dat Koningin Charlotte gedurende haar tijd als Britse koningin met de nodige problemen worstelde. De serie is gebaseerd op de waarheid, maar zal hier en daar ongetwijfeld wat gedramatiseerd zijn.

De jonge en de oude Charlotte


De rol van Charlotte wordt gespeeld door India Amarteifio en Golda Rosheuvel. Rosheuvel deed dat ook al in het originele Bridgerton. In deze spin-off is er ook een grote rol voor Amarteifio die de koningin in haar jonge jaren, overigens ijzersterk, neerzet

Knap kostuumdrama


Net als het orgineel zit Queen Charlotte: A Bridgerton Story weer prachtig in elkaar en zit de serie weer bomvol mooie paleizen, paleistuinen en de meest uitbundige kostuums. Liefhebbers kunnen dus weer heerlijk wegzwijmelen bij dit prachtige kostuumdrama.

Kijk de serie hier op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 10 jaar komt dit personage misschien terug in 'Game of Thrones
Series / Nieuws

Na 10 jaar komt dit personage misschien terug in 'Game of Thrones

Sean Bean ziet een terugkeer voor zijn overleden personage wel zitten.

Het komt weleens voor dat een acteur om welke reden dan ook besluit te stoppen met een serie. Voor Sean Bean betekende dit niet dat hij helemaal klaar is met zijn personage.

Het is al meer dan 10 jaar geleden dat Sean Bean in Game of Thrones speelde. Bean gaat dan ook helemaal terug naar het allereerste seizoen van de hitserie.

Hij speelde Ned Stark, de heer van Winterfell die geïntroduceerd werd als een persoon die al het politieke drama wilde vermijden. Dit lukte hem niet en dat betekende ook zijn einde, aangezien hij geëxecuteerd werd door de meedogenloze Joffrey Baratheon.

Een tweede kans?


Tijdens een interview met Screenrant gaf Bean toe dat hij mogelijk terug kan keren naar Game of Thrones. Hij moest ook toegeven dat hij de prequel-serie House of the Dragon nog niet gezien had.

Hij vertelde wel dat hij zeker geïnteresseerd is om zijn rol als Ned Stark weer op te nemen. Lees hieronder wat hij nog meer zei:

"Ik weet niet of Ned ooit nog opgenomen zal worden. Ik ben niet zo op de hoogte van House of the Dragon, ik heb gehoord dat het echt goed is, ik ga proberen dat te zien. Het is altijd leuk om te bedenken dat je op de een of andere manier betrokken zou kunnen zijn bij zo'n geweldige serie, iets dat wereldwijd werd. Ik denk niet dat we destijds met Lord of the Rings wisten hoe groot dat zou worden, en hetzelfde was met Game of Thrones. Als ik ooit nog eens wordt gevraagd, zou het leuk zijn om op de een of andere manier betrokken te zijn."


Bekijk hieronder de top 20 momenten en stream Game of Thrones op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Rings of Power' seizoen 2 filmt verder zonder showrunners dankzij WGA-staking
Series / Nieuws

'The Rings of Power' seizoen 2 filmt verder zonder showrunners dankzij WGA-staking

Dat is vervelend: The Rings of Power moet het tweede seizoen afmaken zonder zijn showrunners!

De staking van de Amerikaanse schrijvers die lid zijn van de Writers Guild of America heeft grote gevolgen. Talloze series moeten het zonder schrijvers doen, en de grote namen ontsnappen de dans niet.

Ook de The Lord of the Rings spin-off The Rings of Power lijdt eronder. De serie zal de rest van het tweede seizoen af moeten maken zonder de aanwezigheid van de twee showrunners, J.D. Payne en Patrick McKay.

The Rings of Power seizoen 2 in de problemen?


Er wordt volgens het programma nog zo'n 19 dagen gefilmd voor seizoen 2 van The Rings of Power, en dat zullen ze dus zonder hun showrunners moeten doen. De twee schrijvers zijn immers ook onderdeel van de WGA.

Hoewel dit natuurlijk effect kan hebben op het eindresultaat, heeft de productie toch besloten om door te gaan en het filmen niet tijdelijk stil te leggen. Dat kan ook alles te maken hebben met de staking van de Director's Guild of America en de Screen Actor's Guild, die allebei in juni plaatsvinden.

Als ze het filmen nu stil zouden leggen, kunnen ze in juni waarschijnlijk nog steeds niet verder waardoor The Rings of Power seizoen 2 enorme vertraging op zou lopen. In theorie, tenminste. Het is onduidelijk of dit daadwerkelijk het geval zou zijn.

Het eerste seizoen van The Rings of Power ontving veel kritiek, en het feit dat de showrunners niet aanwezig zullen zijn voor meerdere weken van filmen is een zorgwekkende gedachten, hoewel een serie natuurlijk goed wordt gemaakt door meer dan slechts twee personen.

The Rings of Power is nu te checken op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topserie van HBO zag bijna niet het daglicht
Series / Nieuws

Topserie van HBO zag bijna niet het daglicht

Eén van de populairste series van vorig jaar werd bijna geannuleerd voordat de fans een aflevering konden zien.

Na het grote succes van het eerste seizoen van de serie is het haast niet in te beelden, maar House of the Dragon had bijna niet het daglicht gezien! Showrunner Ryan Condal legt uit hoe dat proces verliep.

House of the Dragon is een spin-off van het razend populaire Game of Thrones, dat in 2019 ten einde kwam. Dat de franchise daar niet mee zou aflopen twijfelde niemand aan, maar dat House of the Dragon het volgende project werd was lange tijd niet zeker.

House of the Dragon seizoen 1


House of the Dragon werd uiteindelijk gemaakt, en het was een groot succes. Het tweede seizoen is momenteel in productie en moet in 2024 verschijnen.

Showrunner Ryan Condal reflecteert op de vroege fase van ontwikkeling van deze prequel:

"Dat was de spin-off die voor hem het belangrijkste was en hij was ontevreden met de manier waarop de ontwikkeling ervoor gegaan was. HBO was van plan het verhaal op te bergen en hij wilde niet dat dat gebeurde. Hij wilde dat ik er nog een poging mee zou wagen."

Condal heeft het hier over George R.R. Martin, de schrijver van de A Song of Ice and Fire-boekenserie waar Game of Thrones op gebaseerd is. Kennelijk hechtte hij veel waarde aan het verhaal van Fire & Blood - waar House of the Dragon op zijn beurt weer op gebaseerd is - en wilde hij het erg graag verfilmd zien.

Dus kreeg Ryan Condal, samen met co-showrunner Miguel Sapochnik, nog één kans om iets van de serie te maken. En we kunnen stellen dat ze dat goed gelukt is.

House of the Dragon is niet de laatste Game of Thrones spin-off die gemaakt zal worden. Een Dunk & Egg-serie is al bevestigd, en geluiden over een sequel met Jon Snow in de hoofdrol zijn ook nog steeds de wereld niet uit.

Het einde van Game of Thrones viel weliswaar tegen, dat hoeft niet het geval te zijn voor de rest van de franchise.

House of the Dragon is nu te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega wordt bespot door grote schrijvers uit Hollywood
Series / Nieuws

Jenna Ortega wordt bespot door grote schrijvers uit Hollywood

Jenna Ortega moet zich staande zien te houden tegenover een heel leger aan schrijvers.

Jenna Ortega schitterde in haar rol als Wednesday Addams in de hitserie Wednesday. Ze veranderde het script echter een beetje en nu wordt ze bespot door de grote schrijvers van de Writers Guild of America (WGA).

De schrijvers van de WGA begonnen te staken toen Hollywood hen niet tegemoet wilde komen in hun eisen. Dit heeft de productie van ontelbare films en series op haar kop gezet.

Tijdens de staking hielden veel schrijvers borden omhoog die specifiek gericht waren aan beroemdheden en projecten, waaronder dus Jenna Ortega.

Moeilijkheden voor beide kanten


Op de borden werd Ortega bespot voor het veranderen van haar tekst terwijl anderen op sociale media het juist opnamen voor de jonge actrice.

De schrijvers willen duidelijk maken dat ze het respectloos vinden van Ortega om ineens hun werk aan te passen. De mensen die aan Ortega’s kant staan willen juist de diepe investering in haar personage benadrukken.

Bekijk hieronder enkele tweets en stream Wednesday op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Favoriete HBO Max serie ligt helemaal plat door stakingen van de schrijvers
Series / Nieuws

Favoriete HBO Max serie ligt helemaal plat door stakingen van de schrijvers

Schrijvers komen voor zichzelf op, maar laten de series aan hun lot over.

Het is niet de eerste keer dat schrijvers staken en de gevolgen zijn weer onvoorstelbaar. De stakingen betekenen namelijk dat veel series het filmen en de productie plat moeten gooien en ook deze fan-favoriete serie is de dupe.

Deze week heeft de Writers Guild of America (WGA) officieel de stakingen aangekondigd. Al het werk is stopgezet totdat ze overeen kunnen komen met de Alliance of Motion Picture and Television Producers over contract kwesties.

Sommige series proberen door te gaan zonder schrijvers, maar dat blijkt een bijna onmogelijke opgave. Dit is dan ook de reden dat veel series stoppen door deze stakingen.

Slecht nieuws voor Hacks


De nieuwste serie die gestopt wordt is Hacks. Deze fan-favoriete serie is momenteel bezig met filmen van het derde seizoen.

Het is onbekend hoeveel ze nog moeten filmen, maar ze voelen zich duidelijk niet comfortabel om zonder schrijvers door te gaan.

Schrijvers zijn niet alleen in het begin nodig, maar ook gedurende de hele productie. Vaak veranderen er nog dingen en dan moeten de schrijvers meteen in kunnen springen.

Bekijk hieronder de aakondiging van de stakingen en stream Hacks op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 acteurs voelden zich gigantisch vernederd door 'South Park'
Series / Nieuws

Deze 4 acteurs voelden zich gigantisch vernederd door 'South Park'

Niet iedereen kan de humor van de controversiële animatieserie waarderen.

De populaire animatieserie South Park staat erom bekend om bekende persoonlijkheden en politici belachelijk te maken. Hoewel sommige sterren de parodie kunnen waarderen, zijn er ook acteurs en hun families die zich zwaar beledigd voelen.

Barbara Streisand


In een aflevering van het eerste seizoen wordt zangeres Barbara Streisand afgeschilderd als een hinderlijk personage dat de hoofdpersonages lastigvalt met haar gezang. Na het zien van deze aflevering sprak Streisand zich negatief uit over de serie en beweerde dat deze een negatieve invloed heeft op jongeren.

De makers van South Park deden er vervolgens nog een schepje bovenop. In latere afleveringen werd ze afgebeeld als een monster en in de animatiefilm South Park: Bigger, Longer & Uncut werden de woorden 'Barbra Streisand' beschouwd als obsceen.

Tom Cruise


In één van de afleveringen komt acteur Tom Cruise langs bij een van de hoofdpersonages, Stan. Cruise gelooft dat Stan de reïncarnatie is van de oprichter van de Scientology Kerk, Ron Hubbard. Wanneer Stan zegt dat hij Leonardo DiCaprio prefereert, huilt Cruise en sluit zichzelf op in de kast. Na het zien van deze aflevering was Tom Cruise beledigd en eiste dat de aflevering van de televisie werd gehaald.

Isaac Hayes


Acteur Isaac Hayes sprak de stem in van Chef in de animatieserie. Na het zien van de aflevering over Tom Cruise voelde hij zich, als aanhanger van Scientology, ook beledigd. Het kwetste hem zo erg dat hij de show verliet. De makers trokken zich weinig aan van zijn gevoelens en lieten zijn personage Chef op wrede wijze doodgaan.

Steve Irwin


Dierenliefhebber Steve Irwin stierf tragisch toen een pijlstaartrog hem in het hart stak. In de serie werd Irwin afgebeeld als een gast op een kostuumfeest in de hel, waarbij een pijlstaartrog uit zijn borst stak. Toen de vrouw van Steve hierachter kwam was ze erg overstuur omdat haar man nog maar net was gestorven en iemand al grappen maakte over zijn dood.

Kijk South Park op Prime Video.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe bingewaardige en waargebeurde serie over liefde en verraad zet Netflix op zijn kop
Series / Nieuws

Nieuwe bingewaardige en waargebeurde serie over liefde en verraad zet Netflix op zijn kop

De Turkse serie 'Terzi' scoort ontzettend goede kijkcijfers in haar eerste week op Netflix.

De Turkse serie Terzi is onlangs verschenen op Netflix. De serie is nog maar kort te streamen, maar is gelijk de Top 10 van de meest bekeken series ingeknald.

Over de serie


Terzi heet in het Engels 'The Tailor' en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De succesvolle kleermaker Peyami reist samen met zijn vader naar Istanbul om bij de begrafenis van zijn grootvader te zijn. Zijn vader heeft een geestelijke beperking en is daarom niet in staat tot veel zelfstandigheid.

Bruidsjurk


Peyami krijgt de opdracht om een bruidsjurk te maken voor de bruid van een vriend van hem. Dit loopt nogal verkeerd omdat hij gevoelens krijgt voor de bruid. Dit leidt tot allerlei complicaties binnen de families die hierbij betrokken zijn.

Cast


De serie is gemaakt door OGM Pictures en wordt geregisseerd door Cem Karci. Çağatay Ulusoy, Salih Bademci, Sifanur Gul en Olgun Simsek spelen de hoofdrollen.

Netflix heeft inmiddels ook al een tweede en derde seizoen aangekondigd van de serie.

Kijk de serie op Netflix.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch met die gekke Murdock uit 'The A-Team'?
Series / Nieuws

Hoe is het nu toch met die gekke Murdock uit 'The A-Team'?

Het leven van Dwight Schultz, de acteur die Murdock speelde.

Dwight Schultz werd geboren op 24 november 1947 in Baltimore in de Verenigde Staten. Zijn carrière begon in het theater, waar hij in verschillende producties speelde. Later maakte hij de overstap naar televisie en film en speelde hij in verschillende televisieseries en films.

Doorbraak met 'The A-Team'


Schultz' grootste rol was die van 'H.M. "Howling Mad" Murdock' in de televisieserie The A-Team, waarin hij van 1983 tot 1987 te zien was. De rol van de excentrieke piloot met PTSS maakte Schultz tot een bekend gezicht bij het publiek en het personage werd al snel een van de favorieten onder de fans.

Andere rollen


Na 'The A-Team' speelde Schultz in verschillende televisieseries en films, waaronder Star Trek: The Next Generation en Boston Legal. Ook leende hij zijn stem aan verschillende animatieseries en videogames, waaronder The Grim Adventures of Billy and Mandy en Fallout.

Buiten de spotlights


Naast zijn werk als acteur heeft Schultz zich ook altijd ingezet voor diverse goede doelen. Hij is een fervent voorstander van veteranenzorg en heeft zelf ook geleden aan PTSS als gevolg van zijn dienst in het leger.

Schultz is inmiddels 75 jaar en is voor zover ons bekend niet meer actief als acteur.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De finale van 'The Flash' betekent nog niet het einde van de snelste man ter wereld
Series / Interview

De finale van 'The Flash' betekent nog niet het einde van de snelste man ter wereld

De finale van 'The Flash' komt steeds dichterbij, maar misschien is dit niet het definitieve einde van de snelste man ter wereld.

Het einde van The Flash nadert nu dat het laatste seizoen wordt uitgezonden, maar hoofdrolspeler Grant Gustin staat open om in de toekomst terug te keren als Barry Allen.

Er komen nog maar drie afleveringen van The Flash, dus we zullen binnenkort afscheid moeten nemen van de langstlopende Arrowverse-serie. De finale is vanaf 25 mei te zien op Netflix.

Gustin heeft dan voor ruim 10 jaar de rol van de snelste man ter wereld gespeeld. Hij was voor de eerste keer te zien in seizoen 2 van Arrow en heeft nu het laatste seizoen van The Flash afgesloten na 9 mooie seizoenen.

Niet het einde


Dit betekent echter niet dat we de Scarlet Speedster nooit meer gaan zien na de finale van seizoen 9. Gustin werd recent geïnterviewd door Us Magazine en ze vroegen aan hem of hij zou overwegen om ooit nog terug te keren als The Flash.

Hij geeft aan dat hij dat nu nog niet kan voorstellen, maar dat hij wel openstaat voor ideeën. De rol van The Flash staat namelijk "heel, heel dicht bij mijn hart". Bekijk zijn volledige uitspraak hieronder:

Zeg nooit nooit


"Op dit moment kan ik het me natuurlijk nog niet echt voorstellen. Maar als iemand me vandaag of morgen zou bellen met: 'Hey, we hebben dit geweldige Flash-idee', dan zou ik de telefoon opnemen en naar het idee luisteren," aldus Gustin.

Daarna vervolgt hij: "En ik denk dat ik met dit personage - of ik de rol weer opnieuw ga spelen of niet - waarschijnlijk altijd meer wordt geassocieerd dan met wat dan ook in mijn carrière, voor de rest van mijn leven."

Hij sloot af met: "Dus ik zal altijd naar een Flash-voorstel luisteren. Ik heb nog geen telefoontjes ontvangen, maar ik sta zeker open om het personage nog een keer te spelen. Ik bedoel, het ligt heel, heel dicht bij mijn hart. Ik denk dat dat altijd zo zal blijven."Stream alle seizoenen van The Flash op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' seizoen 3 nog voor de start al overladen met kritiek
Series / Nieuws

'The Witcher' seizoen 3 nog voor de start al overladen met kritiek

Galgenhumor overheerst naar aanleiding van het aankomende seizoen 3 van de serie.

Op 25 april werd de eerste teaser voor The Witcher gedropt, samen met de startdatum. Op 28 april gaf Youtuber LegacyKillaHD, oftewel Michael, de tussenstand door.

De trailer was op dat moment 2,2 miljoen keer bekeken. Er waren 52.000 likes en een dieptrieste 202.000 duizend dislikes. Michael's tweet ging vergezeld van de nodige harde grappen.

Liever gecanceld


Dat de fans eensgezind zijn in hun oordeel over de verfilming van de boekenserie is allang bekend. Sommigen gaan verder en willen dat The Witcher na seizoen 3 gecanceld wordt. Ridwan Setiawan: "Ik heb liever dat de serie afsterft voor seizoen 4 dan dat deze wordt geslacht door Netflix". Keiron Cheyette zegt droogjes: "Ik kan zien waarom Henry Cavill is opgestapt".

Wayne Parker, tot slot, windt er geen doekjes om: "Ze hebben echt in hun eigen bed gepoept. Ik ben blij dat de serie eindigt na het derde seizoen". De Twitteraar bedoelde hier zeer waarschijnlijk mee dat hij niet echt veel kijkers meer verwacht.

Enorme negativiteit


Op het moment van schrijven is de trailer 2,8 miljoen keer bekeken, en telt 63.000 likes en bijna 317.000 dislikes. De verhouding is zo mogelijk nog slechter dan een aantal dagen terug. Het verhaal dat ooit zo goed begon moet tegen een enorme negativiteit opboksen nog voordat men gestart is.

Het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher start op 29 juni op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ondanks gevaar voor series groeit steun voor Hollywood-schrijvers wereldwijd
Series / Nieuws

Ondanks gevaar voor series groeit steun voor Hollywood-schrijvers wereldwijd

Meer en meer mensen en landen zijn de houding van grote studio's spuugzat.

Al je favoriete series zijn ooit uit de geest en pen van de schrijvers gekomen. Als die staken, houdt het al snel op. Inmiddels is bekend dat de schrijversvakbond WGA uit Amerika aan het staken is en ze krijgen veel steun van hun collega's over de hele wereld.

Misschien kun je het nog wel herinneren. In 2007 was er ook al een staking van de WGA wat resulteerde in dat sommige series plots ten einde kwamen of seizoenen werden ingekort. Zo werd het vierde seizoen van de komische hitserie The Office nagenoeg gehalveerd.

Solidariteit voor broers en zussen van het WGA


Nu komt de Indiase organisatie voor scenarioschrijvers (SWA) met een bericht dat zij hun Amerikaanse collega's steunen en vragen alle leden om te stoppen met werken aan Amerikaanse projecten van bedrijven gelieerd aan het Amerikaanse AMPTP.

Bij succes goed precedent


Hoofd van het SWA Zaman Habib stelt dat als de staking in Amerika werkt, dit voor de hele internationale industrie goed is. Inmiddels hebben ook de Britse, Canadese en Australische schrijversbonden hun steun uitgesproken aan de collega's van het WGA.

De staking is inmiddels twee dagen bezig en binnenkort zal bekend worden wat hiervan de uitkomst zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mis actiefilm 'Operation Fortune: Ruse de guerre' niet en stream hem bij Prime Video
Films / Nieuws

Mis actiefilm 'Operation Fortune: Ruse de guerre' niet en stream hem bij Prime Video

Deze actiefilm van Guy Ritchie vol grote namen stream je vanaf donderdag 5 mei bij Prime Video.

Prime Video voegt Operation Fortune: Ruse de guerre toe aan hun aanbod vanaf 5 mei. Een echte aanrader als je van een goede film vol explosieve actie houdt.

Infiltreren


Internationale inlichtingendienst Five Eyes rekruteert MI6 agent Orson Fortune om de verkoop van een nieuwe, dodelijke wapentechnologie die de wereldorde dreigt te verstoren, te voorkomen. Samen met CIA agent Sarah Fidel en Hollywoodster Danny Francesco, zal Fortune moeten infiltreren in het netwerk van de wapenhandelaar Greg Simmonds.

Actiehelden


Actieheld Jason Statham is een van de grote namen die we tegenkomen in de film. Naast hem zien we ook Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Hugh Grant en Cary Elwes.

Goede cast, goede film


Met een 6.3/10 op IMDb doet de film het aardig goed. Onder de critici bij Rotten Tomatoes pakt de film een magere 53%. Het publiek daarentegen scoorde de film een dikke 82%.

Prime Video


Stream deze geweldige actiefilm met een gezonde dosis humor bij Prime Video vanaf donderdag 5 mei.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Speelduur en aantal afleveringen 'Secret Invasion' onthuld
Series / Nieuws

Speelduur en aantal afleveringen 'Secret Invasion' onthuld

De eerste Marvel-serie van 2023 verschijnt zeer binnenkort op streamingdienst Disney+.

Vorig jaar ging er bijna geen week voorbij zonder een nieuwe aflevering van een Marvel-serie, maar dit jaar moet de eerste serie nog verschijnen.

Het gaat daarbij om Secret Invasion, na Guardians of the Galaxy Vol. 3 het volgende Marvel-project dat dit jaar verschijnt.

Oscarwaardige cast


In deze serie wordt Nick Fury (Samuel L. Jackson) voor het eerst als hoofdpersonage naar voren geschoven.

Hij wordt omringd door een hoop acteertalent, waaronder namen als Ben Mendelsohn, Olivia Colman, Emilia Clarke, Cobie Smulders en Don Cheadle.

Een echte miniserie


Maar wat we tot op heden nog niet wisten, was hoelang de afleveringen zullen duren én hoeveel afleveringen er verschijnen.Empire Magazine weet in hun nieuwste nummer nu te vermelden dat we zes afleveringen van elk een uur kunnen verwachten op Disney+. En dat is min of meer in lijn met de meeste voorgaande series.

Op tijd voor de zomer


In Secret Invasion zien we hoe Nick Fury en Talos (Mendelsohn) om moeten gaan met een invasie van de gedaanteveranderende Skrulls, die alle aspecten van het aardse leven hebben geïnfiltreerd.

Het script van de serie werd geschreven door Kyle Bradstreet, die tevens uitvoerend producent is. Regisseurs zijn Thomas Bezucha en Ali Selim.

Secret Invasion is vanaf 21 juni a.s. te streamen via Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het echte verhaal achter de nieuwe 'Bridgerton'-spin-off 'Queen Charlotte'
Series / Nieuws

Het echte verhaal achter de nieuwe 'Bridgerton'-spin-off 'Queen Charlotte'

Klopt het verhaal dat de serie over koningin Charlotte vertelt?

De Netflix-series Bridgerton en Queen Charlotte zijn dan misschien fictie, maar hun vertolking van koningin Charlotte is verrassend trouw aan de geschiedenis - en er is bovendien een grote kans dat ze wel degelijk zwart was.

In tegenstelling tot Bridgerton, behandelt Queen Charlotte rechtstreeks het onderwerp huidskleur, waarbij ongetwijfeld parallellen worden getrokken tussen het echte verhaal van Meghan Markle en Prins Harry. Dit is een belangrijke verandering, en er is heel slim mee omgegaan door het in het verhaal van Charlotte te betrekken.

Was koningin Charlotte echt zwart?


Historici zijn eigenlijk verdeeld over de vraag of koningin Charlotte wel of niet zwart was. De theorie werd populair gemaakt door Mario De Valdes y Cocom, die gelooft dat Charlotte afstamt van een zwarte tak van de Portugese koninklijke familie: Alfonso III en zijn concubine, Ouruana.

"Alfonso III van Portugal veroverde een klein stadje genaamd Faro op de Moren. Hij eiste de dochter van de gouverneur als minnares. Hij kreeg drie kinderen met haar", legt hij uit. Volgens Valdes trouwde een van deze kinderen in de familie van koningin Charlotte. En hij wijst op portretten die suggereren dat Charlotte inderdaad zwart was, hoewel hij gelooft dat kunstenaars haar uiterlijk vaak lichter hebben gemaakt.

Verder bewijs kan komen van de kritische manier waarop koningin Charlotte werd behandeld. Het is heel goed mogelijk dat de kritiek op haar uiterlijk in feite de enorm racistische houding in de Britse samenleving weerspiegelde, want sommige opmerkingen klinken als racistische beledigingen. Sir Walter Scott beschreef koningin Charlotte en haar broers en zussen als "slechtgekleurde, orang-oetang uitziende figuren, met zwarte ogen en haakneuzen".

Wat-als-wereld


Historici zijn verdeeld over de theorie van Valdes. Er is een behoorlijke generatie-afstand tussen koningin Charlotte en haar zwarte voorouder, dus velen beweren dat ze geen zogenaamde 'Afrikaanse kenmerken' zou hebben geërfd. Ook heeft het British Museum een aantal populaire karikaturen van koningin Charlotte, en geen van deze portretteert haar als zwart. Ondanks de kritiek kan de theorie echter niet echt worden weerlegd en blijft de vraag onopgelost.

Bridgerton is daarom een fascinerende kijk op een wat-als-wereld: wat als koningin Charlotte echt zwart was? Hoe zou Regency England daarop hebben gereageerd, en zou Charlotte van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om anderen die ook zwart waren te verheffen - met name Simon, hertog van Hastings?

"Door die persoon bovenaan de driehoek te zetten, als persoon van kleur, kun je de grenzen verleggen", legt Queen Charlotte-actrice Golda Rosheuvel uit in een interview. "De mogelijkheid voor zwarte personages om lief te hebben, gepassioneerd te zijn, gezien te worden met een hoge status. Je laat al die ruimte gebeuren als je iemand hebt die het land regeert als een persoon van kleur".

Queen Charlotte is te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt dit na de exit van Kevin Costner het nieuwe hoofdpersonage van 'Yellowstone'?
Series / Nieuws

Wordt dit na de exit van Kevin Costner het nieuwe hoofdpersonage van 'Yellowstone'?

Eindigt de serie nu Kevin Costner weggaat, of neemt iemand de ranch van John Dutton over?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu is bevestigd dat Kevin Costner Yellowstone gaat verlaten, zal iemand de ranch moeten overnemen. Zou Cole Hausers personage Rip de perfecte kandidaat zijn?

Rip heeft een merkwaardige reis gemaakt in Yellowstone, waarbij hij in seizoen 1 begon als de imposante, meedogenloze hulp van Costners John Dutton, en werd betrapt terwijl hij verschillende moorden pleegde in zijn naam. Zijn romance met Beth (Kelly Reilly) maakte hem echter tot een publiekslieveling, en hij is in wezen een norse maar lieve vaderfiguur in de serie geworden.

Rip Wheeler


Het is niet bekend wanneer deel 2 van seizoen 5 van Yellowstone te zien is, maar berichten dat Costner de serie verlaat zijn na een aantal maanden eindelijk bevestigd. De tijd zal leren waar de serie heen gaat na het vertrek van Dutton, maar als een hoofdpersoon de leiding van de Yellowstone moet overnemen, zouden de meeste kijkers Rip Wheeler kiezen.

Rip kwam voor het eerst naar de ranch als tiener, nadat hij zijn eigen vader had vermoord. Dutton haalde hem binnen en maakte van hem een ranch-knecht. Hij zwoer de familie en Yellowstone koste wat het kost te beschermen. Net als John Dutton houdt hij van het land en de manier van leven, waarvan beide mannen beseffen dat die langzaam aan het uitsterven is.

Einde van de serie?


Hoewel Rip misschien niet zijn biologische zoon is, maakte Dutton duidelijk dat hij Rip in wezen als een van zijn eigen zoons beschouwt. Zijn eigen kinderen hebben waarschijnlijk geen belangstelling om de ranch over te nemen, dus is de weg vrij voor Rip. Dat gezegd hebbende, lijkt de profetie uit 1883 dat de familie de ranch na zeven generaties zal verliezen dichterbij te komen, dus misschien komt er toch geen opvolger van de clan.

De exit van Costner hoeft niet het einde van de serie te betekenen. Er zijn al rapporten die suggereren dat John zal sterven en dat de hoofdreeks zal eindigen, maar dat andere hoofdpersonages dan doorgaan naar een andere spin-offreeks. Toch lijkt Yellowstone te populair om zo abrupt te eindigen.

Yellowstone is te zien op Sky Showtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldig bericht voor de fans van de legendarische scifi-serie 'Babylon 5'
Series / Nieuws

Geweldig bericht voor de fans van de legendarische scifi-serie 'Babylon 5'

Zoals beloofd op Twitter komt J. Michael Straczynski met een geweldig bericht, en het betreft 'Babylon 5'!

Een week geleden kwam de maker van de geliefde serie Babylon 5 met een tease. Nu is daar dan de officiële aankondiging: er is een animatiefilm gemaakt in het Babylon 5-universum.

Straczynski licht op Twitter toe dat hijzelf en de overige makers het bewust stilgehouden hebben. In zijn eigen woorden: "We hebben een bloedeed gezworen".

Compleet nieuw verhaal


De reden hiervoor ligt in het feit dat "science fiction-fans het meest uitgebuit worden. Er zijn veel hypes waar vervolgens niets van komt". Straczynski voegt hier aan toe dat de premièredatum volgende week wordt bekendgemaakt. Ook zullen de fans dan horen welke oude bekenden we gaan terugzien.

Straczynski kreeg van Warner Bros. alle vrijheid bij het schrijven van zijn verhaal, wat "voelt als het meest B5-achtige dat we hebben gedaan sinds de serie zelf". Op vragen hoe het zit met de reboot van de serie geeft de schrijver aan dat dit door de schrijversstaking is stilgezet.

Niet op de plank


Sommige Twitteraars maakten zich zorgen dat de film zomaar op de plank zou kunnen belanden. Dit weerlegt Straczynski met klem: "Deze berichten zijn juist een aanloop richting de officiële bekendmaking van de premièredatum. Ik weet niet hoe ik het duidelijker moet zeggen: de film gaat uitkomen, en wel binnenkort". Uiteraard houden we jullie op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wordt gedomineerd door 'Firefly Lane'; de meest bekeken serie van het moment
Series / Nieuws

Netflix wordt gedomineerd door 'Firefly Lane'; de meest bekeken serie van het moment

Het laatste deel van 'Firefly Lane' staat op 1 in de top van de meest bekeken series op Netflix.

De serie Firefly Lane scoort ontzettend goed op Netflix. Het tweede deel van het tweede seizoen is een paar dagen geleden beschikbaar gesteld en de serie is al een paar dagen lang de meest gestreamde serie van heel Netflix.

Vriendschap


In dit laatste deel van de serie wordt nog altijd het verhaal van Kate, gespeeld door Sarah Chalke, en Tully, gespeeld door Katherine Heigl, gevolgd. Hun vriendschap bestaat na al die jaren nog altijd ondanks alle tegenslagen die zij zijn tegengekomen.

Aan het einde van het eerste deel van het tweede seizoen kreeg Kate de diagnose borstkanker en ervaart Kate dat ze Tully meer dan ooit nodig heeft.

Plot seizoen 2 deel 2


De tweede helft van het tweede seizoen gaat verhaalt verder over de vriendschap tussen de twee. Kate wordt behandeld voor borstkanker en krijgt veel steun van haar familie, maar ze heeft eigenlijk meer behoefte aan de humor en positiviteit van Tully.

Antartica


Tully zit ondertussen op Antartica om een natuurdocumentaire op te nemen en weet in eerste instantie helemaal niets van de ziekte van Kate. Volg het dramatische verdere verloop van hun vriendschap hier op Netflix

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch eigenlijk met jaren '80-icoon Don Johnson uit 'Miami Vice'?
Series / Nieuws

Hoe is het nu toch eigenlijk met jaren '80-icoon Don Johnson uit 'Miami Vice'?

Don Johnson werd bekend met 'Miami Vice' maar heeft de entertainmentindustrie daarna nooit verlaten.

Miami Vice was in de jaren '80 een van de populairste televisieseries ter wereld en de avonturen van rechercheurs Sonny Crockett en Ricardo Tubbs werden door miljoenen kijkers gevolgd. Hoe is het nu eigenlijk met Don Johnson, het icoon dat de rol van Sonny Crockett speelde?

De opkomst van Don Johnson


Don Johnson werd geboren op 15 december 1949 in Flat Creek, Missouri. Hij begon zijn carrière als acteur in de jaren '70, maar het was pas met de rol van Sonny Crockett in Miami Vice dat hij echt doorbrak. Zijn vertolking van de stoere rechercheur met zijn witte pak en zijn Ferrari maakte hem in één klap wereldberoemd.

In 1986 won hij een Golden Globe voor zijn rol in Miami Vice en in 1987 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Don Johnson nu


Hoe is het nu eigenlijk met Don? Hij is inmiddels 73 jaar oud en heeft (nog altijd) een indrukwekkende carrière. Zo speelde hij 'Nash Bridges' in de gelijknamige serie. Zeer recentelijk was hij nog te zien in het eerste deel van de Netflix-filmreeks Knives Out. Verder speelde hij in de film Book Club en had hij een rol in de televisieserie Watchmen.

Andere interesses


Sommige muziekliefhebbers kennen Don Johnson misschien in een andere hoedanigheid. In de jaren '80 bracht hij een muziekalbum uit, genaamd "Heartbeat", waarop hij samenwerkte met onder andere Barbara Streisand en Dolly Parton.

Samengevat: Don Jonhson kende zijn hoogtijdagen tijdens Miami Vice, maar heeft sindsdien dus absoluut niet stilgezeten en hij is nog altijd actief in de filmwereld.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films blazen je omver op Netflix en Disney+
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films blazen je omver op Netflix en Disney+

Dikke actie van Franse bodem, terug naar Nooitgedachtland en het onrecht van de doodstraf.

Deze week schiet de Franse actiefilm AKA je scherm overhoop, terwijl de Disney-fans onder ons zich kunnen vergapen aan de nieuwste remake van de klassieker Peter Pan. Check hieronder de meest recente filmtips voor Netflix en Disney+ van de recensenten van FilmTotaal.

AKA | NetflixDeze steengoede actiefilm lijkt volgens recensent Terence Shea eerder van Amerikaanse dan van Franse bodem met het oog op de sterke actiescènes. Een onverslaanbare huurling redde daarmee op indrukwekkende wijze de dag en kreeg daarvoor 4 sterren.

Shea deelde: "De eerste sequentie zet meteen de toon voor 'AKA', een strakke actiefilm met een hoop schietwerk en een hoofdpersoon die onverslaanbaar lijkt. Het camerawerk is top, omdat de regisseur een ervaren cinematograaf is."

Lees de rest van de recensie.

Peter Pan & Wendy | Disney+De nieuwe liveactionremake over de jongen die nooit opgroeide voegt interessante nieuwe elementen toe, maar Femke van Kooten vond toch dat een deel van de magie verloren ging in liveaction.

Ze gaf de film 3 sterren, en stelde: "Na dat eerste uur verandert het verhaal en de toon van de film. Haak doet dingen die hij niet doet of zou doen in het origineel, waardoor er eindelijk een beetje spanning in de film komt, die toeneemt tot in de climax."

Lees de rest van de recensie.

Clemency | NetflixHet gebroken leven van een Amerikaanse gevangenisdirectrice geeft de verdorvenheid van de doodstraf weer. Niet een erg realistische weergave volgens Mitchell van Vuren, maar wel bijzonder indringend.

Het gevangenisdrama kon rekenen op 3.5 ster. Van Vuren vertelde: "'Clemency' weet met weinig middelen een schrijnend onderwerp in het Amerikaanse rechtssysteem aan te kaarten: de doodstraf. Ondanks de vervanging van de elektrische stoel door gif, toont regisseur Chinonye Chukwu aan dat de bestraffing een onmenselijke daad is voor alle betrokkenen."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 steengoede thrillerseries op Netflix houden kijkers aan de buis gekluisterd
Series / Featured

Deze 4 steengoede thrillerseries op Netflix houden kijkers aan de buis gekluisterd

Volgens Rotten Tomatoes zijn dit de hoogst gewaardeerde thrillers van dit moment.

Ga jij enkel voor het beste wat er op Netflix te vinden is? Check dan hieronder de 4 best beoordeelde thrillerseries op Netflix op dit moment volgens Rotten Tomatoes. Let wel op: meerdere hiervan zijn nog niet helemaal uitgebracht.

The Diplomat | Netflix | 9 afleveringenTijdens een internationale crisis moet een ervaren Amerikaanse diplomate haar uitdagende baan in Londen als ambassadeur combineren met haar turbulente huwelijk met een politieke ster.

Lees de recensie van SerieTotaal.The Night Agent | Netflix | 10 afleveringenEen waakzame FBI-agent krijgt een belletje tijdens zijn nachtdienst bij het noodnummer en belandt halsoverkop in een groots en gevaarlijk complot dat de nationale veiligheid bedreigt.

Lees de recensie van SerieTotaal.Katla | Netflix | 8 afleveringenNa een vulkaanuitbarsting in het afgelegen IJslandse dorpje Vik wordt ontdekt dat de asregen mysterieuze krachten heeft. Terwijl de dorpsbewoners worstelen om te overleven, komen er vreemde, onverklaarbare gebeurtenissen aan het licht.The Order | Netflix | 2 seizoenenEen student sluit zich aan bij de Hermetic Order of the Blue Rose, een geheim genootschap dat magie onderwijst en beoefent. Terwijl hij steeds dieper in de geschiedenis van de organisatie duikt, ontdekt hij duistere familiegeheimen en een verborgen strijd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.