search
Deze 3 splinternieuwe films blazen je omver op Netflix en Disney+
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films blazen je omver op Netflix en Disney+

Dikke actie van Franse bodem, terug naar Nooitgedachtland en het onrecht van de doodstraf.

Deze week schiet de Franse actiefilm AKA je scherm overhoop, terwijl de Disney-fans onder ons zich kunnen vergapen aan de nieuwste remake van de klassieker Peter Pan. Check hieronder de meest recente filmtips voor Netflix en Disney+ van de recensenten van FilmTotaal.

AKA | NetflixDeze steengoede actiefilm lijkt volgens recensent Terence Shea eerder van Amerikaanse dan van Franse bodem met het oog op de sterke actiescènes. Een onverslaanbare huurling redde daarmee op indrukwekkende wijze de dag en kreeg daarvoor 4 sterren.

Shea deelde: "De eerste sequentie zet meteen de toon voor 'AKA', een strakke actiefilm met een hoop schietwerk en een hoofdpersoon die onverslaanbaar lijkt. Het camerawerk is top, omdat de regisseur een ervaren cinematograaf is."

Lees de rest van de recensie.

Peter Pan & Wendy | Disney+De nieuwe liveactionremake over de jongen die nooit opgroeide voegt interessante nieuwe elementen toe, maar Femke van Kooten vond toch dat een deel van de magie verloren ging in liveaction.

Ze gaf de film 3 sterren, en stelde: "Na dat eerste uur verandert het verhaal en de toon van de film. Haak doet dingen die hij niet doet of zou doen in het origineel, waardoor er eindelijk een beetje spanning in de film komt, die toeneemt tot in de climax."

Lees de rest van de recensie.

Clemency | NetflixHet gebroken leven van een Amerikaanse gevangenisdirectrice geeft de verdorvenheid van de doodstraf weer. Niet een erg realistische weergave volgens Mitchell van Vuren, maar wel bijzonder indringend.

Het gevangenisdrama kon rekenen op 3.5 ster. Van Vuren vertelde: "'Clemency' weet met weinig middelen een schrijnend onderwerp in het Amerikaanse rechtssysteem aan te kaarten: de doodstraf. Ondanks de vervanging van de elektrische stoel door gif, toont regisseur Chinonye Chukwu aan dat de bestraffing een onmenselijke daad is voor alle betrokkenen."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen