search
De alcoholische achtbaan 'Druk' is snel te zien op Netflix
Films / Nieuws

De alcoholische achtbaan 'Druk' is snel te zien op Netflix

De vriendengroep van leraren start een onderzoek: ze moeten overdag 0,5 promille alcohol drinken en dan hun taken blijven uitvoeren.

Hoe is het om overdag dronken te zijn tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden? Dat onderzoekt de vriendengroep van Martin (Mads Mikkelsen) in de Netflix-film Druk.

Druk


'Een Noorse filosoof heeft gezegd dat we met 0,5 promille te weinig geboren zijn.' Met deze wijsheid start de film. En met te benadrukken hoe lekker de champagne smaakt als Martin niet kan drinken, omdat hij nog moet rijden.

Onderzoek


De vriendengroep van leraren start een onderzoek: ze moeten overdag 0,5 promille alcohol drinken en dan hun taken blijven uitvoeren. Dit levert veel chaotische, komische en dramatische situaties op.



Waardering


De film won een Oscar voor Beste Internationale Film en heeft een 92 procent waardering op Rotten Tomatoes en een 7,7/10 waardering op IMDB:

'De film was buitengewoon krachtig voor mij. Ik denk dat het niet om alcohol ging. Het ging meer over het leven en hoe kleine verandering, grote gevolgen kan hebben - zowel goede als slechte - en hoe men moet leren de verandering te initiëren en te beheersen.'



Another Round


De film Druk, ook bekend onder de naam Another Round, is vanaf 6 mei te zien via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen