'Game of Thrones' viert 10-jarig jubileum van die ene vreselijke aflevering

Eén van de hoofdrolspelers herinnert zich een bijzonder emotionele bedoeling.

Glenn Walsh, 04-05-2023 07:55

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Komende maand zal het alweer 10 jaar geleden zijn dat een van de meest controversiële afleveringen van Game of Thrones verscheen. Acteur Richard Madden blikt nog eens terug op zijn einde in de bloederige aflevering van The Red Wedding.
De 36-jarige Schotse acteur, die momenteel schittert in Prime Video's Citadel, speelde twee jaar lang de rol van Robb Stark in Game of Thrones. Als oudste zoon van Lord Eddard Stark (Sean Bean) en Lady Catelyn Stark (Michelle Fairley) maakte hij een hoop mee, maar tijdens The Red Wedding liep het voor hem en zijn moeder behoorlijk slecht af.

Afscheid van echte, gezinsvervangende en fictieve familie

In een interview vertelt Madden: "Ik herinner me nog veel gehuil omdat ik aan het einde afscheid moest nemen van mijn familie waar ik vijf jaar mee heb opgetrokken. Mijn tv-mam en tv-vrouw en de crew waarmee ik zoveel tijd heb gespendeerd. Het was zowel traumatisch om op te nemen maar ook omdat ik mijn familie zou verliezen."

Spin-off nog niet gezien

Madden moet zelf nog de spin-off House of the Dragon gaan kijken. Hij heeft het nog niet gezien omdat hij momenteel erg druk is met allerlei projecten. Na films als 1917 en Rocketman speelt hij momenteel de rol van Mason Kane in Prime Video's Citadel. Ook gaat het gerucht rond dat hij bovenaan de lijst staat om de nieuwe James Bond te spelen.

Kijk alle afleveringen, waaronder The Red Wedding, van Game of Thrones op HBO Max.


Lees meer over: Game of Thrones, Richard Madden, Sean Bean, Michelle Fairley, House of the Dragon, 1917, Rocketman, Citadel, HBO, HBO Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in