search
Hoe is het nu toch met die gekke Murdock uit 'The A-Team'?
Series / Nieuws

Hoe is het nu toch met die gekke Murdock uit 'The A-Team'?

Het leven van Dwight Schultz, de acteur die Murdock speelde.

Dwight Schultz werd geboren op 24 november 1947 in Baltimore in de Verenigde Staten. Zijn carrière begon in het theater, waar hij in verschillende producties speelde. Later maakte hij de overstap naar televisie en film en speelde hij in verschillende televisieseries en films.

Doorbraak met 'The A-Team'


Schultz' grootste rol was die van 'H.M. "Howling Mad" Murdock' in de televisieserie The A-Team, waarin hij van 1983 tot 1987 te zien was. De rol van de excentrieke piloot met PTSS maakte Schultz tot een bekend gezicht bij het publiek en het personage werd al snel een van de favorieten onder de fans.

Andere rollen


Na 'The A-Team' speelde Schultz in verschillende televisieseries en films, waaronder Star Trek: The Next Generation en Boston Legal. Ook leende hij zijn stem aan verschillende animatieseries en videogames, waaronder The Grim Adventures of Billy and Mandy en Fallout.

Buiten de spotlights


Naast zijn werk als acteur heeft Schultz zich ook altijd ingezet voor diverse goede doelen. Hij is een fervent voorstander van veteranenzorg en heeft zelf ook geleden aan PTSS als gevolg van zijn dienst in het leger.

Schultz is inmiddels 75 jaar en is voor zover ons bekend niet meer actief als acteur.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen