search
Drie minder bekende series die beter zijn dan het boek of de film!
Series / Nieuws

Drie minder bekende series die beter zijn dan het boek of de film!

Drie minder bekende series die begonnen als film of boek, maar deze wisten te overtreffen.

De meesten van ons zijn bekend met Buffy the Vampire Slayer, de serie die begon als een niet zo denderende film. Er zijn zelfs fans die de filmserie van The Lord of the Rings in bepaalde opzichten beter vinden dan Tolkien's trilogie.

Hieronder tref je drie series die momenteel te streamen zijn. Het betreft dan wel een boekverfilming, dan wel een spin-off van een film, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn beter dan het bronmateriaal.

Hanna


De film uit 2011 met Saoirse Ronan in de hoofdrol bood de nodige actie. Het was echter ook een rechttoe-rechtaan achtervolgingsthriller. De serie biedt deze spannende momenten evengoed, maar gaat dieper in op het verhaal waardoor je er meer uit haalt als kijker. Hanna (Esmee Creed-Miles) is genetisch gemodificeerd in het CIA-programma UTRAX. Het doel was om van haar een super-soldaat te maken. Erik (Joel Kinnaman) is de geheim agent die zich tegen de CIA heeft gekeerd en Hanna als baby heeft gered.

Alle drie de seizoenen zijn te streamen op Prime Video.Rotten Tomatoes: 79%

Kijk hier.


What We Do in the Shadows


Taika Waititi's mockumentary, waarin hij een hoofdrol speelde, was al hilarisch te noemen. De komedieserie is zo mogelijk nog beter. Deze serie gaat ook over vampiers die een huis delen. Er is ook hier de nodige humor en de makers hanteren dezelfde mockumentary stijl. Doordat de personages echter meer uitgewerkt worden, en niet te vergeten de energie-vampier Colin Robinson (Mark Proksch), wordt het geheel zo mogelijk naar een nog hoger plan getild.

De vier seizoenen die tot nu toe gemaakt zijn kun je streamen op Disney+. De serie is verlengd voor een vijfde en een zesde seizoen.Rotten Tomatoes: 95%

Kijk hier.

The 100


Deze serie is gebaseerd op de vierdelige boekenreeks door Kass Morgan. In een post-apocalyptische wereld woont de mensheid op een ruimteschip dat om de aarde cirkelt. 100 jeugdgevangenen worden naar de aarde gestuurd om deze te verkennen. Hoewel de serie hier en daar struikelt in zijn ambitie, ligt de nadruk veel minder op romantiek vergeleken met de boeken. The 100 houdt zich bezig met thema's als overleven en moraliteit en kan hierdoor het beste vergeleken worden met Battlestar Galactica.

Alle zeven seizoenen zijn te bekijken op Netflix.Rotten Tomatoes: 67%

Kijk hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen