search
Geliefde actieserie 'S.W.A.T.' krijgt slecht nieuws te verduren
Series / Nieuws

Geliefde actieserie 'S.W.A.T.' krijgt slecht nieuws te verduren

Sony en CBS laten een bommetje vallen pal voor het einde van seizoen 6.

S.W.A.T. doet het sinds 2017 al prima op de Amerikaanse zender CBS en is inmiddels bezig aan het zesde seizoen. Kort voor de seizoensfinale bericht The Hollywood Reporter echter dat dit het laatste seizoen is.

Niet alleen is dit een negatief bericht, het is ook ietwat eigenaardig. S.W.A.T. is per slot van rekening onverminderd populair. Sterker nog, het gemiddeld aantal kijkers per aflevering is voor seizoen 6 zelfs gestegen. De achtergrond voor het besluit blijkt anders te zijn.

Volledige rechten


De trend in de amusementsindustrie is om als enige de rechten te hebben op je producties. Aangezien CBS en Sony de serie gezamenlijk produceren, betekent dit dat geen van beiden de volledige rechten bezit.

Door voor S.W.A.T. de stekker eruit te trekken, kunnen beide bedrijven meer tijd, geld en energie steken in films en series waar ze alle rechten over bezitten. Door een succesvolle serie te cancelen lijd je verlies op korte termijn. Wanneer je in plaats daarvan met producties komt waar je de volledige controle over hebt ligt het anders. Je boekt op lange termijn meer winst op die manier.

Spijtig genoeg betekent dit zakelijke besluit dat de vele fans het in de toekomst zonder Daniel "Hondo" Harrelson (Shemar Moore) en zijn collega's moeten stellen.

Je kunt S.W.A.T. streamen op PIrme Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen