search

Ons nieuws van maandag 8 mei 2023

De 'Alien'-filmreeks kreeg bijna een titel die nu totaal niet passend is
Films / Featured

De 'Alien'-filmreeks kreeg bijna een titel die nu totaal niet passend is

De vele "Star Beast"-films vind je nu gewoon op de streamer Disney+.

Op de streamingdienst Disney+ vind je veel van de films uit de Alien-franchise. De reeks startte in 1979 en is nog altijd een van de meest iconische filmreeksen ooit gemaakt. Bijna had de film van Ridley Scott anders geheten.

Het script van Alien werd geschreven door Dan O’Bannon en deze scenarist had lange tijd de titel Star Beast voor ogen. Een titel die duidelijk anders is dan het uiteindelijk gekozen Alien.

Star Beast


De scenarioschrijver had echter ook moeite met de titel en hij deed er lange tijd over om een juiste titel voor de later zo geliefde scifi-film te vinden. Pas tijdens een nacht flink doorwerken kwam hij op de titel Alien.

Dit kwam doordat hij een aan dialoog voor de film schreef waarin crewleden spraken over de 'alien'. Pas toen raakte dat woord hem en koos hij ervoor om Alien als de filmtitel te pitchen. O'Bannon gaf aan dat hij de titel geweldig vond aangezien het "zowel een zelfstandig naamwoord als een bijvoeglijk naamwoord" is.

Star Wars


Het was overigens het twee jaar eerder verschenen Star Wars die het mogelijk maakte dat Alien werd gemaakt. Het scenario werd zelfs bijna opgepakt door B-filmlegende Roger Corman.Toen Star Wars gigantisch scoorde aan de box office wilde opeens iedere filmstudio scifi-films maken en was het script van "Star Beast" gelijk erg gewild.

Te zien op Disney+


Op Disney+ staat de originele film, evenals de vervolgfilms en de twee prequelfilms en de Alien vs. Predator-films. Overigens werkt Hulu/Disney+ op dit moment aan een compleet nieuwe film.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Star Wars: Visions' seizoen 2
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Star Wars: Visions' seizoen 2

Origineel, schitterend en met een emotionele kern. Dit seizoen is een verbetering op elk vlak.

Regie: Rodrigo Blaas, Julien Chheng, Daniel Clarke, e.a. | Cast (stemmen): Úrsula Corberó (Lola), Eva Whittaker (Daal), Maxine Peak (Kalina Kalfus), Camille Cottin (Loi'e), Suraj Sharma (Charuk), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 14-21 minuten | Jaar: 2023

Het eerste seizoen van Star Wars: Visions wist al indruk te maken door het geliefde Star Wars-universum op een originele en artistieke manier uit te breiden. Het enige minpunt was dat het in veel afleveringen aan emotionele diepgang ontbrak. Dat wordt in het tweede seizoen van deze animatieserie meer dan rechtgezet. Daarnaast is de originaliteit nog steeds in volle glorie aanwezig en laat de verzameling nieuwe verhalen zien wat er allemaal mogelijk is voor Star Wars.

De negen losse afleveringen zijn enorm uiteenlopend, wat resulteert in een leuke opeenvolging van tonen en visuele stijlen. Deze keer is de invulling niet alleen door Japanse animators gedaan, maar hebben verschillende studio's vanuit de hele wereld hun steentje bijgedragen. Dit doet de afwisseling goed en de verschillende stijlen steken fijn tegen elkaar af. De aflevering van animatiestudio Aardman is het meest herkenbaar door de kleianimatie die vooral bekend is van Wallace & Gromit.

Schattige afleveringen worden afgewisseld met uiterst serieuze. Ondanks dat de toon van elke aflevering zo verschilt zorgt de curatie en volgorde ervoor dat er een leuke flow en tempo in het geheel zit. De combinatie van Star Wars met Japanse animatie is weer een 'match made in heaven', maar alle studio's laten zien hoe goed en origineel zij invulling kunnen geven aan het universum.

De originaliteit gaat ook verder dan louter het uiterlijk van de afleveringen. Zo wordt dieper ingegaan op wat The Force allemaal kan zijn en wordt deze gebruikt op manieren die niet eerder zijn vertoond. Een knappe en gewaagde zet, vooral met fans die nog weleens streng kunnen zijn als het gaat om eigen invulling van het bronmateriaal. De liefde voor Star Wars is echter in elke aflevering voelbaar.

Het is ook verfrissend om Star Wars in het jasje van verschillende culturen te zien. Zo laat de aflevering van 88 Pictures mooie invloeden uit India zien en is de aflevering van Studio La Cachette gevuld met Franse tinten en dansstijlen. Dit komt ook naar voren in de muziekkeuzes in de verschillende afleveringen. Cartoon Saloon laat zijn Ierse afkomst in de visuele stijl zien, maar vooral horen in de typisch Ierse muziek.

De animatie zelf is in bijna alle gevallen schitterend. Hoogtepunt op dit vlak is de eerste aflevering: Sith. De stijlen staan zo ver uit elkaar en gaan van handgetekend tweedimensionaal naar volledige computeranimatie naar de eerdergenoemde stopmotion-kleianimatie. Het past allemaal goed en laat de rekbaarheid zien van een goed uitgewerkt universum.

Dit tweede seizoen weet ook veel beter de emotie en complexiteit in de verhalen te brengen. Er zijn vele diepe emotionele momenten en menselijke personages. Een knappe prestatie wanneer de afleveringen ongeveer een kwartier duren. Het is ook een welkome afwisseling dat de Gray Jedi de revue eens passeren, die het pad tussen de 'light side' en de 'dark side' bewandelen.

Toch is het jammer dat er in de negen afleveringen met een aantal elementen in herhaling wordt gevallen. Misschien een gevaar wanneer losse studio's elk hun eigen project doen. Dit had wat beter afgestemd kunnen worden. Daarnaast behaalt de een-na-laatste aflevering op geen enkel vlak de kwaliteit van de rest.

Gelukkig doet dit weinig af aan het geheel en biedt dit seizoen de beste Star Wars-content in tijden. De creativiteit zorgt voor een spectaculair mooie serie vol emotionele momenten en herkenbare culturele invullingen. Een straal van hoop die laat zien dat The Force nog lang niet weg is uit de franchise. Zelfs voor nieuwelingen een genot, maar vooral een warm bad voor Star Wars-fans. Deze animatieserie laat hun geliefde franchise zien als nooit tevoren.

★★★★☆

Star Wars: Visions is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert deze 'Crime Scene Investigation'-ster weer terug voor de spin-off?
Series / Interview

Keert deze 'Crime Scene Investigation'-ster weer terug voor de spin-off?

We hebben Eric Szmanda al even gespot aan het einde van seizoen 2 in 'CSI: Vegas', maar waarschijnlijk gaan we hem nu nog veel vaker zien.

Er is een grote kans dat Eric Szmanda weer terugkeert voor zijn rol als Greg Sanders in CSI: Vegas.

CSI: Vegas is een spin-off van de populaire misdaadserie Crime Scene Investigation en volgt een nieuw team van forensische onderzoekers in Las Vegas. Het team gebruikt de nieuwste technieken om misdaden op te lossen.

Klaar mee


Szmanda speelde in de originele CSI-serie de rol van Greg Sanders. Hij heeft eerder laten weten dat hij klaar was met het 'Crime Lab' en dat hij niet meer zou terugkeren. Aan het einde van seizoen 2 was hij echter weer kort te zien in de spin-off.

Kort


Hoewel Eric Szmanda dus slechts kort te zien was bij CSI: Vegas, hint de acteur nu naar meer verschijningen in de toekomst.

In een recent interview met TV Insider onthult Szmanda dat het verhaal van Greg onzeker was omdat hij misschien terug zou komen in latere seizoenen. Hij zegt ook dat "niets is uitgesloten". Bekijk zijn volledige uitspraak hieronder:

Szmanda over terugkeer


Nou, ik denk niet dat ik afscheid ga nemen van Greg. Dit werd bewust open gelaten. Tijdens mijn gesprekken met de producent, Jason Tracy, zijn ze altijd heel positief geweest. We zijn al een tijdje in gesprek om dit te doen, aldus Szmanda.

Daarna vervolgde hij: Vanwege creatieve redenen en de timing paste het alleen op het einde van dit seizoen. Maar zoals Jason me vertelde, houden ze van mijn personage en hebben ze het verhaal bewust opengelaten, er is niet uitgesloten.

Hij sloot af met: Dus samen met de zeer overweldigende positieve reacties van de fans op de comeback van Greg, denk ik dat Greg waarschijnlijk weer terugkeert.Stream CSI: Vegas op CBS.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zegt 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin over de Hollywoodstaking
Series / Nieuws

Dit zegt 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin over de Hollywoodstaking

De schrijver is duidelijk over wat hij van de staking vindt.

Momenteel is Hollywood in de ban van de schrijversstaking. Op 2 mei gingen de computerschermen van scenaristen op zwart, en er zal geen enkel script meer geschreven worden tot er een akkoord is bereikt.

Veel prominente Hollywood-figuren hebben zich al uitgesproken over de staking. Nu laat ook George R.R. Martin, schrijver van de A Song of Ice and Fire-boeken waar Game of Thrones op gebaseerd is, van zich horen.

Hollywood


Martin was ruim voor Game of Thrones al actief in Hollywood. In de jaren 80 en 90 was hij schrijver en producent voor verschillende televisieseries. Voor de eerste vier seizoen van Game of Thrones schreef hij het script voor een van de episodes. Tegenwoordig schrijft hij zelf geen scripts meer, maar is hij wel als producent betrokken bij verschillende films en series.

Steun


''Ik wil mijn volledige en ondubbelzinnige steun uitspreken voor de staking'', laat de schrijver weten in een blogpost. ''Niemand wilde dit, maar de producenten, studio's, zenders en streamers laten ons geen keus.''

Verwachting


Martin was zelf onderdeel van de staking in 1988, die 22 weken duurde. Hij denkt dat deze staking wel eens langer zou kunnen duren. Studio's, zenders en streamingsdiensten hebben maandenlang een voorraad opgebouwd aan scripts en kunnen dus voorlopig vooruit.

House of the Dragon


Zoals eerder bekend werd zal de staking voorlopig geen invloed hebben op het tweede seizoen van House of the Dragon; de productie van die serie is de schrijffase al voorbij en de opnames zijn momenteel bezig. De Game of Thrones-spinoff A Knight of the Seven Kingdoms wordt wel geraakt door de staking. De serie was vol in de ontwikkelingsfase, maar de schrijvers sluiten zich aan bij de staking.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er zullen veel meer ringen gemaakt worden in 'Rings of Power' seizoen 2
Series / Nieuws

Er zullen veel meer ringen gemaakt worden in 'Rings of Power' seizoen 2

De hitserie Rings of Power zal in seizoen 2 eindelijk eer doen aan haar naam.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De hitserie The Lord of the Rings: Ring of Power zal in seizoen 2 meer ingaan op wat alle fans willen zien; de creatie van meerdere ringen.

Het was een beetje een anticlimax toen bleek dat er in seizoen 1 helemaal geen ringen waren. Dit zal in seizoen 2 helemaal goedgemaakt worden.

Morfydd Clark (Galadriel) liet enthousiast het nieuws aan TV Insider weten. Ze vertelde dat ook dat haar personage één van deze drie ringen zal dragen! Ook verklapte ze dat de anderen die de ringen zullen dragen King Gil-Galad en Círdan the Shipwright zijn.

De ultieme Ring of Power


Naast de ringen die zijn gemaakt voor de elven, dwergheren en de koningen der mensen is er ook één ultieme Ring of Power, de Ene Ring.

Deze ring kan alle andere ringen regeren en Sauron heeft deze in het geheim gesmeed. Nu bekend is dat Habran eigenlijk Sauron is, zou seizoen 2 weleens in kunnen gaan op het smeden van de Ene Ring.

Bekijk hieronder een theorie over seizoen 2 en stream The Rings of Power op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pedro Pascal in 'The Last of Us' is nu officieel de beste held
Series / Nieuws

Pedro Pascal in 'The Last of Us' is nu officieel de beste held

Pedro Pascal verslaat sterren zoals Jenna Ortega, Tom Cruise en Paul Rudd en gaat er met alle prijzen vandoor.

Pedro Pascal heeft de harten van alle kijkers gewonnen met zijn versie van Joel Miller in de HBO serie The Last of Us. Hij was dan ook meteen genomineerd voor de MTV Movie & TV Awards voor Beste Held.

Pascal had sterke concurrentie voor de prijs. Andere genomineerden waren namelijk Diego Luna uit Andor, Jenna Ortega uit Wednesday, Paul Rudd uit Ant-Man & The Wasp: Quantumania en Tom Cruise uit Top Gun: Maverick.

Uiteindelijk was het Pascal die trots met de award weg kon lopen. In een statement vertelde de acteur hoe speciaal deze prijs voor hem was, aangezien hij is "opgegroeid met MTV".

Nog eentje


De prijs voor Beste Held is echter niet het enige wat Pascal gewonnen heeft. Hij was samen met Bella Ramsey uit The Last of Us genomineerd voor beste duo.

Samen versloegen ze Camila Mendes en Maya Hawke (Do Revenge), Jenna Ortega en Thing (Wednesday), Simona Tabasco en Beatrice Grannò (The White Lotus), en Tom Cruise en Miles Teller (Top Gun: Maverick).

Bekijk hieronder de tweets over de overwinningen en stream The Last of Us op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega laat iedereen versteld staan met dit optreden
Series / Nieuws

Jenna Ortega laat iedereen versteld staan met dit optreden

Ortega heeft een grote prijs gewonnen voor een rol die ze eigenlijk helemaal niet wilde.

De jaarlijkse MTV Awards zijn onlangs gehouden en Jenna Ortega is in de prijzen gevallen. Het was te verwachten dat Ortega het goed zou doen, aangezien Wednesday kijkcijfers records verbroken heeft voor Netflix.

Ortega heeft veel hoofden laten draaien met haar optreden als Wednesday Addams in de Netflix hitserie Wednesday. Hiervoor is ze dan ook goed beloond.

De actrice heeft de afgelopen jaren een naam voor zichzelf gemaakt en haar talent aan de wereld laten zien. Ze won dan ook de MTV Award voor Best Performance in een serie.

Bijna geen Wednesday, bijna geen award


Ortega heeft echter bijna de rol van Wednesday geweigerd. Ze had mails gekregen over de rol, maar hier werd ze niet warm of koud van.

Ze vertelde dat ze liever op films wilde gaan focussen, omdat ze al heel veel tv-ervaring had opgedaan. De enige reden dat ze uiteindelijk de rol wel wilde hebben, is omdat Tim Burton de regisseur was.

Bekijk hieronder de aankondiging van Ortegas overwinning en stream Wednesday op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weer een aantal gave opties bij de verschillende streamers deze week
Films / Nieuws

Weer een aantal gave opties bij de verschillende streamers deze week

Ook deze week weer een aantal mooie nieuwe opties om te streamen deze week. Van drama tot actie en van documentaire tot aan sciencefiction.

Een langverwachte Netflix Original en een nieuwe Disney film, we kunnen deze week weer gaan genieten van onder andere The Mother en Crater.

Aanbod van Netflix


Op donderdag 11 mei komt de Noorse drama film Royalteen: Princess Margrethe naar de streamer. Bekijk de film hier.

Na het schandaal op het schoolfeest smacht prinses Margrethe naar een normaal leven. Ze probeert haar perfecte façade op te houden terwijl ze met familiedrama kampt.Vanaf vrijdag 12 mei zie je de Netflix Original The Mother bij de dienst. Stream de film hier.

Een huurmoordenares die op de vlucht is voor gevaarlijke vijanden, komt uit haar schuilplaats om de dochter te beschermen die ze jaren eerder achterliet.Aanbod van Disney+


Vrijdag 12 mei zien we bij Disney+ het langverwachte Crater naar de dienst komen. Voeg de film toe aan je watchlist en kijk hem vanaf vrijdag.

Na de dood van zijn vader gaat Caleb, die opgroeit in een mijnkolonie op de maan en op het punt staat om overgeplaatst te worden naar een andere planeet, op reis om een ​​legendarische krater te verkennen. Dit was de laatste wens van zijn vader en hij zet alles op alles om deze in vervulling te laten gaan.Aanbod van HBO Max


Vanaf donderdag 11 mei kan je de docufilm Lady Gucci: The Story of Patrizia Regianni bij de dienst zien.

Patricia Reggiani deelt haar liefdesverhaal en de nachtmerrie die daarop volgde.Aanbod van SkyShowtime


Ook bij deze streamer komen we deze week een nieuwe film tegen. Vanaf donderdag 11 mei zie je de film Bros bij SkyShowtime.


Bobby en Aaron zijn twee homoseksuele mannen die zich erg tot elkaar aangetrokken voelen. Ze kampen echter beiden met bindingsangst. Bovendien zijn ze alle twee druk bezet. Ondanks dat proberen ze het beste van hun relatie te maken.Aanbod van Videoland


Hart op de Juiste Plek kan je zienbij Videoland vanaf maandag 8 mei.

De jonge en succesvolle Eve leeft haar droomleven. Ze heeft een toffe baan als freelance trendwatcher, een leuke vriendengroep en ze woont samen met haar knappe vriend Ricardo in de grote stad. Door een onverwachte gebeurtenis is ze ineens niet meer zeker van haar ogenschijnlijk onaantastbare geluk.Bij Videoland zie je ook vanaf dinsdag 9 mei Image of Victory.
Bij Videoland zie je ook vanaf vrijdag 12 mei American Assassin.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'Stranger Things' laat nog heel lang op zich wachten
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Stranger Things' laat nog heel lang op zich wachten

De Duffer Brothers doen een officiële aankondiging met betrekking tot het slot van de scifi-serie.

Reeds eerder is bericht over de staking door de schrijversvakbond WGA in Hollywood. De effecten op de Netflix-hit Stranger Things zijn merkbaar. Op het officiële Twitter-account doen de Duffer Brothers namelijk een negatieve mededeling.

Het filmen zou in juni van dit jaar van start gaan. Doordat het schrijven stilligt kan het slotseizoen echter niet van start gaan.

Over en uit


De Duffers hebben het volgende te melden: "De Duffers hier. Het schrijven stopt niet automatisch wanneer je begint met filmen. Hoewel we staan te springen om te gaan filmen met onze geweldige cast en crew, is dit door de staking niet mogelijk. Hopelijk wordt er binnenkort een goede deal gesloten zodat we verder kunnen. Tot die tijd, over en uit".

In eerste instantie werd het slot van Stranger Things in 2024 verwacht, maar de vraag is of dit wel gaat lukken. De duur van de staking zal hier een belangrijke rol in spelen.

Steunbetuigingen


Hoe vervelend het ook is, de fans zijn vol begrip en er is duidelijk geen gebrek aan steunbetuigingen. Mad Marsh: "We staan achter jullie, voor zolang als het nodig is". Ariana drukt een gelijksoortig sentiment uit, "zodat schrijvers fatsoenlijk betaald krijgen voor hun werk". Big Mike, tenslotte, ziet het als een perfecte gelegenheid voor de makers om hem "een rol in seizoen 5 [te] geven".

We houden jullie uiteraard op de hoogte over het verloop van de staking. Dit in de hoop dat seizoen 5 van de serie alsnog gedurende 2024 te zien zal zijn. Stranger Things kun je zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grootste fout die '13 Reasons Why' maakte
Series / Nieuws

De grootste fout die '13 Reasons Why' maakte

De dood van Justin Foley was een grote fout van de '13 Reasons Why'-schrijvers.

13 Reasons Why eindigde met een laatste tragedie, maar dit is gelijk ook waar de serie de plank compleet mis sloeg. Justins dood was namelijk de grootste fout van de serie.

Justin Foley, gespeeld door Brandon Flynn, was een integraal onderdeel van 13 Reasons Why. Gedurende het eerste seizoen diende hij als antagonist, maar in de latere seizoenen probeerde Justin actief zijn fouten goed te maken. Helaas bleken zijn inspanningen in de finale voor niets te zijn geweest. Justin stierf aan verschillende ziekten veroorzaakt door zijn drugsgebruik en sekswerk in het verleden. Maar zijn dood was geen goede beslissing van de schrijvers.

Aids


In de voorlaatste aflevering van 13 Reasons Why seizoen 4, werd onthuld dat Justin stierf omdat hij in het verleden hiv had opgelopen. Tegen de tijd van de laatste aflevering was het al overgegaan naar de latere stadia van aids. Zijn verzwakte immuunsysteem had ook geleid tot een longontsteking en schimmel meningitis.

Zelfs als we het feit negeren dat de openlijk homoseksuele Flynn degene was die een dodelijk geval van de ziekte moest uitbeelden, kreeg de beslissing op technisch niveau veel kritiek. Organisaties zoals de Britse National AIDS Trust hebben aangegeven teleurgesteld te zijn door hoe de ziekte in beeld is gebracht.

Foute informatie


Hiv heeft ongeveer 8-10 jaar nodig om te evolueren naar aids. Het gebruik van naalden en sekswerk waarvan werd gezegd dat het de oorzaak was van de dood van Justin, vond echter pas een paar jaar eerder plaats. De ongewoon snelle progressie van de ziekte van Justin was daarom slechts één demonstratie van het gebrek aan onderzoek dat de serie naar het onderwerp heeft gedaan.

Hoewel de ziekte ooit als een epidemie werd beschouwd, met wijdverbreide dodelijke slachtoffers tot gevolg, is dat in de afgelopen decennia ingrijpend veranderd. De ziekte hoeft niet langer een doodvonnis te zijn, met veel overlevenden die zelfs na de diagnose een lang leven kunnen leiden.

De serie koos ervoor om het gebrek aan een diagnose weg te redeneren als een gevolg van Justins op schaamte gebaseerde weigering om getest te worden. Dat bleek op zich al een problematische keuze, vooral omdat de serie naar een jonger publiek neigt. De dood van Justin Foley in 13 Reasons Why was een gemiste kans om voorlichting te geven over een specifieke aandoening en het daaropvolgende herstelproces.

13 Reasons Why is te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO reist deze week de wereld rond met mooie internationale programma's
Series / Nieuws

NPO reist deze week de wereld rond met mooie internationale programma's

Deze week verschijnen er weer meerdere mooie internationale programma's en series.

Deze week reist Waldemar van BNNVARA naar de andere kant van de wereld in Ondersteboven van de Amerika's, terwijl Rutger van POWNED dicht bij huis blijft om het nationalisme in eigen land uit te pluizen. Dat, en meer, zie je deze week op televisie, bij NPO Start of bij NPO Plus.

Rutger en de Nationalisten | POWNED | Vanaf 14 mei wekelijks op NPO3, vanaf 9 mei bingen op NPO PlusRutger is nieuwsgierig naar wat nationalisme met mensen doet en of we er wat van kunnen leren. Hij gaat op bezoek bij verschillende mensen, die over grenzen gaan om hun nationalistische aard te tonen.

Bekijk de trailer van het programma.

Riches | ZWART | Vanaf 14 mei wekelijks op NPO3, vanaf 11 mei bingen op NPO PlusStephen Richards is de eigenaar van een groot cosmeticabedrijf, maar na een hartaanval komt alles aan op zijn familie. De toekomst van het bedrijf hangt aan een zijden draadje, en de verhoudingen binnen de familie komen op scherp te staan.The Sandhamn Murders | KRO-NCRV | Vanaf 13 mei wekelijks op NPO2, vanaf 11 mei bingen op NPO PlusDe makers van The Bridge komen terug met deze Zweedse detectiveserie, gebaseerd op de boeken van Viceca Sten. Op het idyllische eiland Sandhamn slaat een moordenaar meedogenloos toe. Politie-inspecteur Thomas Andreasson moet de zaak tot een goed einde brengen.Ondersteboven van de Amerika's | BNNVARA | Vanaf 13 wekelijks mei op NPO2, bingen op NPO PlusWaldemar reist de Amerika's door, op zoek naar de verborgen geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van het continent. Wat kunnen wij aan de andere kant van de oceaan leren van deze langvergeten mensen? En van de geschiedenis die hun cultuur heeft weggevaagd?

Bekijk de trailer van het reisprogramma.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chrissy-actrice Grace Van Dien doet een onthulling over het einde van 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Chrissy-actrice Grace Van Dien doet een onthulling over het einde van 'Stranger Things'

Tijdens een panel deelde zij dat een belangrijk personage 'Stranger Things' niet overleeft.

Stranger Things zou binnenkort beginnen met filmen. Velen wachten natuurlijk met spanning af hoe het verhaal over de helden van Hawkins zal aflopen. Grace Van Dien deed tijdens de Q & A van Comic Con Holland een onthulling die als een verrassing kwam voor het publiek.

Twitteraar @saphicjopper, oftewel willow the wise, deelde de clip online. Daarnaast kwam zij met haar eigen ideeën wie dit zou zijn.

Publiek: "Waaat?!"


Op de vraag wat zij verwacht voor seizoen 5, antwoordt Van Dien: "Ik hoorde dat een belangrijk personage doodgaat". Dit tot consternatie van het publiek. Haar collega-acteur Tom Wlaschiha (Enzo) breekt vervolgens in met de mededeling dat dit voorlopig nog een eind weg is.

Meerdere mogelijkheden


Screen Rant heeft de reacties van een aantal andere acteurs in dit verband opgetekend. David Harbour (Hopper) ziet een eventuele dood van zijn personage totaal niet zitten. Hij is van mening dat Hopper een positief einde verdient na alles wat hij heeft meegemaakt. Finn Wolfhard (Mike) vindt het prima zolang er maar sprake is van een heldhaftige dood. In dit verband is het relevant om op te merken dat de gebroeders Duffer in eerste instantie een miniserie voor ogen hadden. Hierbij zou Eleven (Millie Bobby Brown) het uiteindelijk niet overleven.

Het einde van Stranger Things laat nog wel even op zicht wachten gezien de effecten van de schrijversstaking. De fans zullen dus het nodige geduld moeten betrachten.

Stranger Things kun je zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er een vervolg op de populaire Netflix-serie 'Queen Charlotte'?
Series / Nieuws

Komt er een vervolg op de populaire Netflix-serie 'Queen Charlotte'?

Maker Shonda Rhimes is in een recent interview naar een mogelijk vervolg gevraagd.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story is een succesvolle miniserie over het titulaire hoofdpersonage (koningin Charlotte), haar verloving en huwelijk met koning George en hoe zij haar macht heeft vergaard.

Aangezien de miniserie zich tientallen jaren voor Bridgerton afspeelt, bestaat de mogelijkheid om er een vervolg aan vast te plakken. In een interview met Entertainment Weekly gaf Shonda Rhimes aan hoe zij hier tegenover staat.

Ingewikkelde liefde


Rhimes heeft op dit moment geen plannen, aangezien de prequelserie een afgerond verhaal biedt. Rhimes: "Deze vraag wordt me vaker gesteld. Ik kan geen genoeg krijgen van Charlotte en George, maar we hebben in principe een compleet verhaal verteld. Dat verhaal ging over hun ingewikkelde liefde. Ik sluit het echter niet volledig uit".

Afwachtende opstelling


Rhimes' opstelling is begrijpelijk, zij heeft immers de nodige ervaring met series die ontzettend groot zijn geworden en daarnaast een reeks aan spin-offs opleverden. Grey's Anatomy en de andere series in deze wereld zijn hier een sterk voorbeeld van.

Het is met andere woorden mogelijk dat Rhimes afwacht hoe het 'moederschip' Bridgerton het in de toekomst gaat doen. Afhankelijk daarvan kan altijd gekeken worden of en hoe men het Bridgerverse verder wil uitbreiden.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde actieserie 'S.W.A.T.' krijgt slecht nieuws te verduren
Series / Nieuws

Geliefde actieserie 'S.W.A.T.' krijgt slecht nieuws te verduren

Sony en CBS laten een bommetje vallen pal voor het einde van seizoen 6.

S.W.A.T. doet het sinds 2017 al prima op de Amerikaanse zender CBS en is inmiddels bezig aan het zesde seizoen. Kort voor de seizoensfinale bericht The Hollywood Reporter echter dat dit het laatste seizoen is.

Niet alleen is dit een negatief bericht, het is ook ietwat eigenaardig. S.W.A.T. is per slot van rekening onverminderd populair. Sterker nog, het gemiddeld aantal kijkers per aflevering is voor seizoen 6 zelfs gestegen. De achtergrond voor het besluit blijkt anders te zijn.

Volledige rechten


De trend in de amusementsindustrie is om als enige de rechten te hebben op je producties. Aangezien CBS en Sony de serie gezamenlijk produceren, betekent dit dat geen van beiden de volledige rechten bezit.

Door voor S.W.A.T. de stekker eruit te trekken, kunnen beide bedrijven meer tijd, geld en energie steken in films en series waar ze alle rechten over bezitten. Door een succesvolle serie te cancelen lijd je verlies op korte termijn. Wanneer je in plaats daarvan met producties komt waar je de volledige controle over hebt ligt het anders. Je boekt op lange termijn meer winst op die manier.

Spijtig genoeg betekent dit zakelijke besluit dat de vele fans het in de toekomst zonder Daniel "Hondo" Harrelson (Shemar Moore) en zijn collega's moeten stellen.

Je kunt S.W.A.T. streamen op PIrme Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest ondergewaardeerde quotes van 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

De meest ondergewaardeerde quotes van 'The Walking Dead'

Alleen de echte The Walking Dead fans zullen deze quotes nog herinneren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead heeft voor veel mooie quotes gezorgd die fans niet snel zullen vergeten. Echter, er zijn ook heel veel quotes die misschien wel over het hoofd gezien worden, maar die eigenlijk net zo goed zijn als de bekende.

"The pain doesn’t go away. You just make room for it."


Seizoen 2, aflevering 10
Deze quote van Andrea komt uit het tweede seizoen toen ze net haar zus en beste vriendin had verloren. Ze spreekt dan ook uit ervaring als ze zegt dat het rouwproces nooit helemaal eindigt.

"As long as it’s all of us, we can do anything."


Seizoen 6, aflevering 16
Rick was niet altijd even gemotiveerd, maar in misschien wel de meest controversiële aflevering in seizoen 6; ‘The Last Day On Earth’ was hij dat zeker wel.

"You gotta be who you are, not who you were."


Seizoen 4, aflevering 12
Beth was tijdens haar tijd in de serie een baken van licht als een van de weinige vrienden van Daryl. Ook met deze woorden wist ze iedereen weer te raken.

"I might be the one walking away, but you’re the one who’s leaving."


Seizoen 3, aflevering 10
Daryl zei dit tijdens een gesprek met Carol terwijl ze worstelde met de angst voor wie ze aan het worden was. Ze had moeite om bij de groep te blijven en Daryl wilde met deze woorden laten weten dat hij dacht dat ze een verkeerde keuze maakte.

Bekijk hieronder de top 10 momenten van Rick en stream The Walking Dead op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Netflix' 'The Diplomat' gebaseerd op een echt verhaal?
Series / Nieuws

Is Netflix' 'The Diplomat' gebaseerd op een echt verhaal?

Zijn er echte gebeurtenissen en echte mensen die voor deze humoristische thriller hebben gezorgd?

The Diplomat gaat over Kate Wyler en haar nieuwe baan als ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk. De serie laat zien hoe ze haar nieuwe werk en haar ongelukkige huwelijk balanceert. Het verhaal is heel realistisch en steeds meer mensen vragen zich dan ook af of het gebaseerd is op een echt verhaal.

De serie lijkt zo realistisch omdat het een aantal bekende politieke gebeurtenissen volgt. The Diplomat laat de moeilijke relaties zien waar Kate (Keri Russell) mee te maken heeft.

Een echt verhaal?


Mede door Russells fantastische acteerwerk lijkt de serie misschien wel echt, maar het is niet gebaseerd op een echt verhaal. De Netflix-serie haalt echter wel heel veel inspiratie uit echte gebeurtenissen.

Debora Cahn, de maker van The Diplomat, heeft toegegeven dat ze inspiratie gehaald heeft uit echte mensen en echte gebeurtenissen. Maar uiteindelijk is de serie puur fictief.

Bekijk hieronder de trailer en stream The Diplomat op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het na al die jaren met jaren '80-icoon 'MacGyver'?
Series / Nieuws

Hoe is het na al die jaren met jaren '80-icoon 'MacGyver'?

Een overzicht van het leven van acteur Richard Dean Anderson.

In de jaren '80 was de serie MacGyver één van de bekendste Amerikaanse televisieseries. Het hoofdpersonage Angus MagGyver werd gespeeld door Richard Dean Anderson. De serie liep van 1985 tot en met 1992 en telde uiteindelijk maar liefst 139 afleveringen.

Wat deed Anderson na de serie nog? Nadat de serie in 1992 stopte was hij nog een flink aantal jaar op televisie te zien. Zijn grootste rol na MacGyver was die in Stargate SG-1 waarin hij maar liefst negen seizoen lang het personage Jack O'Neill speelde.

Meer focus op zijn persoonlijke leven


In de jaren daarna nam Anderson een wat ongebruikelijke stap. Hij heeft zich vanaf toen als alleenstaande vader voornamelijk gericht op zijn persoonlijke leven. Hij heeft een dochter genaamd Wylie Quinn Annarose Anderson en heeft destijds aangegeven zijn tijd voornamelijk met het opvoeden van haar te gaan doorbrengen.

Filmprojecten en televisie-optredens


Anderson heeft daarna nog wel eens wat films gedaan, zoals Fir Crazy. Verder was hij niet veel meer op het scherm te zien. Inmiddels is Anderson, die geboren is in 1950, voor zover wij weten, helaas met pensioen en laat hij zich verder niet meer zien in de entertainmentindustrie.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vertrek van deze acteur uit 'House of the Dragon' is een grote fout
Series / Nieuws

Vertrek van deze acteur uit 'House of the Dragon' is een grote fout

House of the Dragon had een grote fout van Game of Thrones recht kunnen trekken, maar heeft dat bewust niet gedaan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zijn heel veel personages in de gehele Game of Thrones-franchise en het is dan ook niet gek als een personage na een tijdje weer vertrekt. Echter, soms kan dit wel voor grote problemen zorgen.

Seizoen 2 van House of the Dragon zal door moeten gaan zonder Harrold Westerling (Graham McTavish), aangezien hij niet meer terug zal keren. McTavish was een hele goede toevoeging en bracht drama en spanning met zich mee.

Harrold was maar in enkele scènes te zien, maar het werd heel duidelijk dat hij loyaal was aan koning Viserys en dat hij een zwak had voor Rhaenyra. Hierdoor waren fans erg enthousiast voor zijn rol in seizoen 2.

Nog erger


De series zijn geen vreemden in het schrappen van bepaalde personages en hun lot blijft dan ook vaak onbekend.

Dit vertrek is eigenlijk nog erger dan alle andere. Game of Thrones representeert de familie Westerling redelijk slecht. Harrold had dit recht kunnen trekken in House of the Dragon, maar alle hoop is nu verloren.

Bekijk hieronder een interview met Graham McTavish en stream House of the Dragon op HBO MAX.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' heeft iedereen voor de gek gehouden
Series / Nieuws

'Wednesday' heeft iedereen voor de gek gehouden

Wednesday heeft één Hyde gepakt, maar wie zegt dat er niet meer zijn?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Iedereen was natuurlijk veel te gefocust op Jenna Ortega als Wednesday Addams om op de kleine details te letten, maar zo heeft Wednesday wel iets heel groots geheim weten te houden.

Er is een nieuwe theorie over de Hyde, het monster dat Tyler bleek te zijn. Uiteindelijk was het natuurlijk bekend dat Tyler niet de echte slechterik was, maar dat hij gecontroleerd werd door Marilyn Thornhill.

Tyler werd vaak over het hoofd gezien als een optie voor de Hyde, omdat hij altijd een alibi had. Dit was ook het geval tijdens de RaveN, toen hij en Wednesday aan het dansen waren.

Een groot geheim detail


Terwijl de twee aan het dansen waren, kreeg Wednesday een visioen dat Eugene aangevallen werd in de grot.

Wednesday’s visioenen zijn altijd uit de toekomst, maar het exacte tijdstip is niet echt bekend. Als Tyler Eugene aangevallen zou hebben, zou dit betekenen dat hij heel veel gerend heeft.

Een te strakke planning?


Hij zou namelijk heel veel in een korte tijd gedan moeten hebben: erachter komen wat er aan de hand is, zijn pak uittrekken zodat het niet kapot zou gaan, Eugene op tijd vinden en hem dan aanvallen. En dan nog op tijd terug zijn bij Wednesday.

Thornhill heeft altijd hele strakke planningen, dus dit klinkt niet echt iets voor haar. Er is te veel wat aan het toeval overgelaten kan worden. Het is dan ook logischer als er minstens twee Hydes zijn die samengewerkt hebben om Eugene aan te vallen.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Wednesday op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kennen jullie 'Balki' nog uit de sitcom 'Perfect Strangers'? Hoe is het nu eigenlijk met hem?
Series / Nieuws

Kennen jullie 'Balki' nog uit de sitcom 'Perfect Strangers'? Hoe is het nu eigenlijk met hem?

'Balki' was de grote ster in de serie 'Perfect Strangers'

Balki Bartokomous is een personage uit de Amerikaanse sitcom Perfect Strangers, die van 1986 tot 1993 op televisie te zien was. Balki, gespeeld door acteur Bronson Pinchot, was een optimistische immigrant uit het fictieve land Mypos, die bij zijn neef Larry kwam wonen in Chicago.

Perfect Strangers


De serie was een populaire sitcom in de jaren 80 en 90 en heeft veel fans over de hele wereld. Het personage Balki was vooral geliefd vanwege zijn optimisme en zijn kenmerkende uitspraak "Don't be ridiculous". Het is dan ook niet verwonderlijk dat Balki en Perfect Strangers nog steeds een cultstatus hebben.

Hoe verging het Bronson Pinchot verder?


Na Perfect Strangers speelde Bronson Pinchot in verschillende tv-series en films, waaronder Beverly Hills Cop III en The First Wives Club. Rond 2000 verdween hij echter grotendeels uit de spotlights en begon hij zich te concentreren op zijn werk als ontwerper van interieurs.

En nu?


In 2019 keerde Bronson Pinchot terug naar de televisie in de Amerikaanse sitcom Me, Myself & I De serie werd echter na één seizoen geannuleerd. Momenteel speelt Pinchot in de televisieserie The Cleaning Lady.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.