search
Deze 5 nostalgische tv-soundtracks worden nooit oud
Series / Video/clip/featurette

Deze 5 nostalgische tv-soundtracks worden nooit oud

Ken jij al deze soundtracks uit de geschiedenis van televisie?

Ongeacht in welke tijd je geboren bent, de kans is aanzienlijk dat één van deze soundtracks wel eens vast heeft gezeten in jouw hoofd. Bekijk of jouw favorieten in deze lijst staan van meest nostalgische soundtracks van de televisiegeschiedenis.

5. Thunderbirds



Deze Britse sciencefiction-supermarionationserie werd gemaakt door echtpaar Gerry Anderson en Sylvia Anderson in de jaren zestig en is sindsdien vele malen uitgezonden. Het programma volgt de avonturen van International Rescue, een geheime organisatie die met geavanceerde machines en voertuigen internationale rampen bestrijdt. Het is alweer even geleden dat de serie opkwam, maar gedurende zestig jaar heeft de serie een flinke cultaanhang verworven.



4. The A-Team



Meerdere iconische figuren met tijdloze quotes ("I love it when a plan comes together") ontsproten uit deze populaire Amerikaanse actieserie uit de jaren tachtig, die tevens een erg catchy openingssoundtrack had. In de serie beleven veteranen van het Amerikaanse leger wilde avonturen om de onschuldigen te beschermen en aan de autoriteiten te ontkomen.



3. Knight Rider



Wat is er meer jaren tachtig dan David Hasselhoff in zijn iconische hyperintelligente auto KITT? Als personage Michael Knight rijdt Hasselhoff rond in de politieserie, bestrijdt hij de misdaad en babbelt hij ondertussen met een vroege voorloper van Siri.



4. Friends



Als een van de meest geliefde sitcom aller tijden kon Friends natuurlijk niet missen. Voor vele kijkers rond de wereld luidde de openingssoundtrack van de serie weer een goede dosis humor, drama en romantiek in.



5. Pokémon



Pokémon kan men kennen van de Pokémonkaarten, maar ook van de legendarische gevechten in de animatieserie. Genoeg kinderen, die zijn opgegroeid in de jaren negentig, hebben mogen smullen van de avonturen van Ash om de beste Pokémonmeester ter wereld te worden, en daarbij hoort natuurlijk de onvergetelijke soundtrack van de serie.



Mis je jouw favoriet? Zet de lijst hieronder anders op om te ontdekken of hij er tussen zit, en anders heb je genoeg andere nostalgische nummers om van te genieten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen