search
HBO Max wordt Max - wat betekent het voor de kijker?
Series / Streaming-diensten

HBO Max wordt Max - wat betekent het voor de kijker?

Wordt dit dan de grote Netflix-killer, of toch een ongeorganiseerd zooitje?

Ongeveer een jaar geleden werd het grote nieuws aangekondigd: Discovery en WarnerMedia zouden gaan fuseren om Warner Bros. Discovery te vormen. Een van de gevolgen is dat HBO Max en Discovery+ zullen worden samengevoegd tot de streamingdienst Max. Wat betekent dat voor de abonnees?

Voor een niet onaanzienlijke deal van 43 miljard dollar kwam de nieuwe mediagigant Warner Bros. Discovery tot stand. Hiermee kwam niet alleen een enorme hoeveelheid aan archiefmateriaal en filmmateriaal samen, maar werden ook duizenden werknemers ontslagen, de Batgirl-film geschrapt en Westworld van HBO Max gehaald.

Grote beloften


De fusering brengt ook kansen volgens CEO David Zaslav. Zo zullen er nieuwe kansen komen om betere DC-films te produceren, en zal er op Max een gigantische bak aan content gaan samenkomen. Onder de slogan van de nieuwe dienst "The One to Watch" zal Max dus een naam worden om rekening mee te houden in het internationale streaminglandschap.

Bekijk op instagram

In de Verenigde Staten is men er niet geheel zeker van, aangezien een marktdeelnemer van zulke grote proporties zomaar een monopolie kan verkrijgen op de streamingmarkt. Meerdere wetgevers vroegen de minister van Justitie om nieuw onderzoek uit te voeren naar de fusering.

Nederland


Op 23 mei zal in de VS HBO Max officieel worden omgezet in Max. Bestaande abonnees blijven gewoon lid van de streamingdienst, en nieuwe gebruikers zullen kunnen kiezen uit drie pakketten met variërende hoeveelheden advertenties op het platform.



Zo'n vaart loopt het echter nog niet in Nederland. HBO Max blijft hier nog een tijdje HBO Max. Wel liggen er al plannen klaar om Max in 2024 te introduceren in Nederland. Over het behouden van de levenslange korting van abonnees is nog niks officieels gecommuniceerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen